• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dertler bitmiyor, evlilik bunaltıyor :(

Evlilikte senin paran benim param olur mu siz ev arkadssi deil hayat ortagisiniz boyle yipranir evlilik..ikinizde maasi alirsiniz ortaktir hersey ikinizde harclik ayirirsiniz kendinize kalan toplam paradanda birc odenir borc almakti hak gecmekti nedir yaa

Biz evlendik daha maaşımı aldım eşim dedi ki maaşından sana ne kadar lazım dedim şu kadar.iyi kalanını yolla dedi, onun hesabına gönderdim. Borçları ödedim dedi. Neyi ödedin ne kadar ödedin deyince de ben kafamı yoruyorum zaten bir de sen yorulma canım dedi. O gün bugündür ben eşime bir kez olsun fatura sormadım. Hala elektrik ne kadar gelir bilmem. 3 yılı geçti evleneli. Neden ikiniz de uğraşıyorsunuz ki ver sorumluluğu eşine sen de..

bizde bütün ödemeleri ben yapıyorum ama maaştan bi gün önce oturuyoruz eşimle nereye ne verilecek bi liste yapıyoruz. kredi kartları ne kadar gelmiş, faturalar ne kadar hepsini yazıyoruz ve benim zamanım daha müsait olduğu için ben ödemeleri yapıyorum maaş gününde.
eşim de hepsini bilir kuruşu kuruşuna.
bence her şey şeffaf olmalı
eşimin cebinde 10 tl fazla görsem nerden geldi diye sorarım.

bence bilgi olarak eksteryi istemen gayet normal biz kadınlar meraklıyız işte
öyle herşeyi erkeğin üstüne atan hanımlarda hiç mi merak etmiyor borcu , ki bu zamana kadar kendi ayakları üstünde duran ve mesleği olan hemen herşeyi erkeğe devir edemez , hem evlilik bu değil ki adam senin para konusunda pasif olmanı istiyor zaten kadınların çoğunluğu bu role uyuyor belki anneside o roldeydi ama herkes anası gibi olamaz
seni olduğun gibi kabul etmeli nediye laf atıyıp sana laf sokuyor ,ağlamaya gerek yok oturup bu konuyu açık açık konuşun

ayy valla ben kartımı verdım naparsa yapsın yeterkı benı borc harc ısıne karıstırmasın (tabıkı esım benden gızlı bırsey yapmaz esım oto yıkama ve kuafor ısletıyor kazandıgının hesabını beraber yapıyoruz veya harcama olacaksa beraber gıderız) ama esımde herhagı bır gızlılık hıssedersem alırım elınden valla kendı parasınıda alırım:KK53:yan bu guven ısı acık acık konusun

Merhabalar,
Direk konuya gireyim.
Ben evleneli 2 ay oldu, bilen arkadaşlar vardır mutlaka...
Son 1 haftada hayat cehennem nerdeyse, ağlamaktan gözlerim balon oldu.
En son mevzu şudur; ikimizde çalışan bireyleriz. onun maaşı yatana kadar benimkini kullandık dün 500 lira gönderdim ki aksama cekip bana getirsin.(atm kartımı atm yuttugu için geçici süreliğine böyle oldu) 700 lira koymus saymamıstım bile. dün maaşı yatmıs kirayı, kredi kartlarını ödedim diye yazmıs. ben de kredi kartlarının ekstrelerini yolla da neye ne kadar borcumuz kalmıs ben de göreyim dedim. o da ben öduyorum işte öncesinde de anlattık neden böyle bi talepte bulundun diyor.bi ton laf, sonra da ben zaten senden bana hak gecmesin diye 500 yerine 700lira verdim dun sana demesin mi. yazık dedim ya..

Evli çalışanlar bu para mevzusunu nasıl hallediyorsunuz.
huzurum kalmadı. bunaldım resmen :|

guvensizlik var ortada.bunu da açık açık belirtmişsiniz.bir insana güvenmemek için kredi kartına bakmak gerekmiyor biliyor musunuz?

guvensizlik var ortada.bunu da açık açık belirtmişsiniz.bir insana güvenmemek için kredi kartına bakmak gerekmiyor biliyor musunuz?

genel olarak guvensizlik soz konusu degil. ailesine para gönderme olayları oluyor mu diye merak ediyorum. hepsi bu.. benden de habersiz göndersin istemiyorum...

böyle küçük şeyler için mutluluğunu bozma...bırak ödesin...daha sonra bakarsın..uzatma yani konuyu aa şunun taksidi nezaman bitçekti falan diye sor..büyük ihtimalle eşinde güvenmediğini falan düşünmüştür..

10 yıllık evliyim hiç benim senin paran olmadı

Yeri geldi son kalan 5 liramızı bölüştük vs

Bir dönem eşim iş kurdu tek gelir benim maaşımdı onun giderleri de oradan ödendi, evin giderleri de

Hiçbir aşamada ben maaşım ile şunu aldım demedim; annemlerin evinde de denmedi

Eskiden paralar bankaya yatmazdı; annemler maaşı alır getirir, bir yer vardı oraya koyarlardı; ödemeleri de ordan yapar; parası biten de oradan alırdı. Evin kızı olarak bana da harçlık vermezlerdi; ben de lazım olunca alırdım yani

Şimdi tek değişen paralar bankada ama bizde sistem aynı

Aynı hesabı kullanıyoruz ikimizde de kart var; fatura vs otomatik ödemede; onun dışında da lazım olan çekip harcıyor.

Bu aşamaya kadar eşime nereye harcadın demedim; o da bana demedi.

genel olarak guvensizlik soz konusu degil. ailesine para gönderme olayları oluyor mu diye merak ediyorum. hepsi bu.. benden de habersiz göndersin istemiyorum...

İki aylık evlilikte bunu dert etmeye başladı isen başka sıkıntılara gebesindir.

10 yıldır evliyim hiç merak etmedim; laf arasında ablasına gönderdiğini de duydum, bir şey demek aklıma gelmedi. gönderdiği para 50-100 değildi yani

genel olarak guvensizlik soz konusu degil. ailesine para gönderme olayları oluyor mu diye merak ediyorum. hepsi bu.. benden de habersiz göndersin istemiyorum...[/QUO

Önce yorumları okuyup sonra cevap yazarım aynı şeyleri yazmayım diye.cevabı vermişssin sen aslında bende böle yazacaktım ki son sayfada yorumunu gördüm vermeyip üstüne bide çirkefe bağlıyorsa bilki bi dolap çeviryor emin ol tecrübeyle sabit.yok öle güvenmiyosun falan ayakları geçsin eşin bunları adam gibi ekstreyide göstersin geliri gideride.

bence bilgi olarak eksteryi istemen gayet normal biz kadınlar meraklıyız işte
öyle herşeyi erkeğin üstüne atan hanımlarda hiç mi merak etmiyor borcu , ki bu zamana kadar kendi ayakları üstünde duran ve mesleği olan hemen herşeyi erkeğe devir edemez , hem evlilik bu değil ki adam senin para konusunda pasif olmanı istiyor zaten kadınların çoğunluğu bu role uyuyor belki anneside o roldeydi ama herkes anası gibi olamaz
seni olduğun gibi kabul etmeli nediye laf atıyıp sana laf sokuyor ,ağlamaya gerek yok oturup bu konuyu açık açık konuşun

Şimdi galiba bu merak da hayat biçimi ile ilgili

Bizim kredi kartımızda sadece büyük taksitler vardır onları da biliriz yani oğlana bisiklet aldık, eşime kaban vs

Kartı ödedim deyince de en fazla bu ay kaç lira gelmiş denir; toplam manasında; ya da ben derim mesela bir dahaki aya şunun taksidi de bitecekmiş

Ama ortak hesabın bankamatik kartı eşimde; o kart ile her türlü harcama yapar; bugün arkadaşına yemek ısmarlar; yarın berbere gider; bri başka gün lüks bir harcama yapar ya da pazara gider Bunların her birinin kaç lira tuttuğunu hali ile bilmem ve merak da etmem

Aynı şetler benim için de geçerli, gider alış veriş yaparım; markete giderim, gezerim; hediye alırım birilerine vs eşim de ne kadar harcadın demez

Kartı takan kalan parayı da görür harcamasını ona göre ayarlar; zorunlu büyük giderler de biliniyor zaten

Bu sistemi ikimizin de az maaşı olduğu; evimizin kira tüm eşyamızın da taksitle alınmış olduğu ilk yılımızda da uyguladık; eşimin iş kurduğu; sadece benim maaşım olan dönemlerde de aynı sistemle yaşadık;
kendi işimiz olan şimdi de uyguluyoruz

Erkeğin sinirli bir tavır alıp hanımına laf sokması birşey gizlediğinin işareti kesin kaynana para dileniyordur , kaynanalar hemen para sömürme alışkanlıklarından vazgeçemez
Şimdi galiba bu merak da hayat biçimi ile ilgili

Bizim kredi kartımızda sadece büyük taksitler vardır onları da biliriz yani oğlana bisiklet aldık, eşime kaban vs

Kartı ödedim deyince de en fazla bu ay kaç lira gelmiş denir; toplam manasında; ya da ben derim mesela bir dahaki aya şunun taksidi de bitecekmiş

Ama ortak hesabın bankamatik kartı eşimde; o kart ile her türlü harcama yapar; bugün arkadaşına yemek ısmarlar; yarın berbere gider; bri başka gün lüks bir harcama yapar ya da pazara gider Bunların her birinin kaç lira tuttuğunu hali ile bilmem ve merak da etmem

Aynı şetler benim için de geçerli, gider alış veriş yaparım; markete giderim, gezerim; hediye alırım birilerine vs eşim de ne kadar harcadın demez

Kartı takan kalan parayı da görür harcamasını ona göre ayarlar; zorunlu büyük giderler de biliniyor zaten

Bu sistemi ikimizin de az maaşı olduğu; evimizin kira tüm eşyamızın da taksitle alınmış olduğu ilk yılımızda da uyguladık; eşimin iş kurduğu; sadece benim maaşım olan dönemlerde de aynı sistemle yaşadık;
kendi işimiz olan şimdi de uyguluyoruz

2 yıllık evliyim hiç para konusu geçmedi aramızda. Gelirimizde giderimiz de ortak.

Erkeğin sinirli bir tavır alıp hanımına laf sokması birşey gizlediğinin işareti kesin kaynana para dileniyordur , kaynanalar hemen para sömürme alışkanlıklarından vazgeçemez

bunda haklı olabilirsiniz de konu sahibi bunu eşi ile konuşmak; bu konuda iletişime geçmek yerine onu kontrol etme tavrına girmiş; adam da sinirlenmiş.

Aynı şeyi eşi konu sahibine dese o da sinirlenirdi; senden para sakladığımı ima ediyorsun diye

Evlilik daha 2 aylık, karşılıklı imalar hayatı çıkmazlara sürükler; açık açık konuşmak gerekir; kavga ederken değil, araları iyiyken

Biz evlendik daha maaşımı aldım eşim dedi ki maaşından sana ne kadar lazım dedim şu kadar.iyi kalanını yolla dedi, onun hesabına gönderdim. Borçları ödedim dedi. Neyi ödedin ne kadar ödedin deyince de ben kafamı yoruyorum zaten bir de sen yorulma canım dedi. O gün bugündür ben eşime bir kez olsun fatura sormadım. Hala elektrik ne kadar gelir bilmem. 3 yılı geçti evleneli. Neden ikiniz de uğraşıyorsunuz ki ver sorumluluğu eşine sen de..

o eş ne güzel eştir =)

bizim evde de paranın lafı olmaz. ben hep derim para ikinci planda diye. Bizde faturalar ödenir geriye kalan belli zaten. kredi kartı vs de kullanmıyoruz. Geri kalan paranın büyük çoğunluğu ile altın alıyoruz.. İkimize de eşit miktarda harçlık bırakıyoruz. O kadar basit.

Çok abartmışsın... Bunun için kendini harap etmeye değmez... Daha yolun çoookk başındasın... Evlilikte ayrı gayrı olmaz... Bizim evde paralar bende toplanır. Neye ihtiyaç varsa ya da ne yatırılacaksa kuruşu kuruşuna eşime veririm halletsin diye, biraz da cep harçlığı veririm ona, geriye kalan para bende kalır...

ben de 1 buçuk aylık evliyim. evlilik hazırlığı aşamasındaki her şeyi eşimle beraber yaptığımız için evlenmeden birkaç ay önce paraları birleştirmiştik zaten, maaşlarımız ay sonunda yatar, ben kredi kartımı ödedikten sonra hepsini ona gönderirim o da ayrı bir hesaba hem kendi maaşını (kredi kartlarını ödedikten sonra) hem benim maaşımın kalan kısmını gönderir, ihtiyacımız oldukça o hesaptan para çekeriz, he bu arada hesap eşimin üstüne, fatura kira vs ödemelerini o yapar. evlendikten sonra senin paran benim param olayı bence hoş değil, ortak bir yaşamınız oluyor, ama tabi biraz da güven meselesi. hiçbir zaman para mevzusu olmaz aramızda, herkes sorumluluklarını da bilir.

Back
X