Dert yerine çözümü bulalım mı?

melisanur canım evlenmene 3 sene var. sen çalışıyor musun? askerden önce nişan yapabilirsiniz. o arada nişanlın askere gider gelir sen çeyizlerini yaparsın. askerden geldiğinde işe girer eşyalar filan derken evlenivermişsiniz. zamanı gün gün saat sat sayarsan hiç geçmez. pozitif bakmaya çalış. allah sağlık sıhhat versin hepsi olur geçer. bunları kendine sıkıntı etme canım. inan kendini sıkmaya değmez. bekarlığın genç kızlığın tadını çıkarmaya çalış. çünkü bu günleri çok özleyeceksin.

Çalışıyorum evet canım.Herşeyimde hazır ne yazıkki uğraşacak bir meşgalemde yok.İnternette artık eskisi gibi yapacak birşey bulamıyorum.Eskiden çok güzel vakit geçirirdim şimdilerde ise tam tersi film izliyorum sadece o kadar onun dışında yapacak birşey bulamıyorum.Hergün mutlaka sevgilimle görüşüyoruz askere gittiğinde ne yapacağımı onun boşluğunu nasıl dolduracağımı şimdiden düşünür hale geldim.

off kızlar canım çok sıkkın çok güzel bir konu açmışsınız az önce eşimle kavga ediyoduk :KK43: sebebi de benim dağınık ve temiz olmadığımı söylüyor çok kırıldım aslında dağınık ve pis değilimdir bir kızım var 7 aylık inanın ona bakmaktan ne fırsatım oluyor nede halim ama ben yinede fırsat bulup yemek yapıyorum ortalığı topluyorum her işi yapıyorum ama onun arkasından toplamak öldürüyor beni hafta sonu da genel temizlik yapıyorum çok nankör bu erkekler sinirimden ağlıyorum

Çalışıyorum evet canım.Herşeyimde hazır ne yazıkki uğraşacak bir meşgalemde yok.İnternette artık eskisi gibi yapacak birşey bulamıyorum.Eskiden çok güzel vakit geçirirdim şimdilerde ise tam tersi film izliyorum sadece o kadar onun dışında yapacak birşey bulamıyorum.Hergün mutlaka sevgilimle görüşüyoruz askere gittiğinde ne yapacağımı onun boşluğunu nasıl dolduracağımı şimdiden düşünür hale geldim.

çalışman çok iyi canım. evde otursaydın senin için daha zor olurdu. internette canım sıkılıyor demişsin. kitap okumayı seviyorsan kitap okuyabilirsin. güncel kitapları ya da sevdiğin yazarların kitap özetlerini okuyarak hangi kitabı okuyacağına karar verirsin. asker yolu beklediğim için seni anlıyorum. ama benimki mutlu sonla bitmedi. hobi kurslarına katılabilirsin. evde kendine bir hobi edinebilirsin. sevdiğin askerdeyken günleri kendine zehir etme canım. zaten o gelince telaşlar başlar ve günler su gibi akıp gider.

off kızlar canım çok sıkkın çok güzel bir konu açmışsınız az önce eşimle kavga ediyoduk :KK43: sebebi de benim dağınık ve temiz olmadığımı söylüyor çok kırıldım aslında dağınık ve pis değilimdir bir kızım var 7 aylık inanın ona bakmaktan ne fırsatım oluyor nede halim ama ben yinede fırsat bulup yemek yapıyorum ortalığı topluyorum her işi yapıyorum ama onun arkasından toplamak öldürüyor beni hafta sonu da genel temizlik yapıyorum çok nankör bu erkekler sinirimden ağlıyorum

canım erkekler biz bayanların işini kolay sanıyorlar. benim çocuğum yok ama bazen ben bile dağılabiliyorum. iş nankördür arkanı dön bir yer batmıştır. sen eşine bir gün ver hem çocuğa baksın hem evin işini yapsın bakalım başedebilecek mi? hiç te takma. biz bayanlar ev hanımlığını beceriyorsak erkeklerden daha çok çalışıyoruz demektir.

melodi teklif ettim ama işim var falan diyip çıkmıştı en sonunda boşicam onu

e bak zor olduğunu biliyor ki kaçıyor. öyle laf olsun diye konuşuyordur. seni üzerse laf söylerse de ki bu kadar konuşuncaya kadar şu işi yapsan biterdi ve bana yardımcı olurdun.
eşin eğer giydiğini çıkartıp atıyorsa kirlileri sepete atmıyorsa bırak toplama. bir gün kirli şey giymek zorunda kalsın ya da attığı yerden alsın giysin anlar. hayat müşterek.

Gerçekten büyümüş mesele ben kaç yıldır bu sitenin üyesi olduğum halde böyle bir topicin açılmış olması yinede hoşuma gitti.Bi sayfada kısa ve öz şekilde anlatılabilir sorunlar.Güzin ablanın normal insandan ne farkı var .Önemli olan olaylara pozitif olmak.

olaylara pozitif bakmak! ne kadar güzel yazmışsın arkadaşım; baştan beri bu polemiğin tek özeti diyebilirim çok ama çok teşekkür ederim canıma.s.

ben iyi niyetini anladım canım teşekkür ederim..ilk ben içimdeki sıkıntıyı dökeyim belki rahatlarım dediğin gibi :nazar:
-1 yıldır nişanlıyım 7 yıldır sevgili ve nişanlım asker 50 gün sonra bitiyor askerlik:nazar:
-2 gün önce şırnağa ataması yapıldı ve ben konyada özel bir şirketteyim:nazar:
-evet gidecek atandığı yere ve kesinlikle ssk lı bir eş için eş tayini olanağımız yok:nazar:
-2 yıldan önce gelme ihtimalide yok çok daraldım bu günlerde hep gözlerim dolu dolu :gitme: sonumuz ne olacak diye düşünüyorum ferahlamam için olumlu sözlere ihtiyacım var:a015:

canım benim yaa:nazar:öncelikle bu nazar boncuğunu sana gönderiyorum.''son'' dediğin şey 7 yıl sevgili + 1 yıl nişan + 2 yıl mecburi ayrılık ardından asla ama asla zedelenmeyecek bir beraberlik!Biliyormusun aslında ZOR olanı siz en baştan başarıp atlatmışsınız arkadaşım;koskoca geçen 7 yılınız ve ardından gelen ilk mutluluğunuz;nişan:asigim:İnsanlar bırak 7 yılı 7 ay içinde bile ilişkilerini ;evliliklerini sonlandırabiliyorlar;duygularınız bu kadar güçlü olmasa bu yıllara gelemezdiniz...Girdiğiniz bu sınavda artık final zamanı;bunun için sadece 2 yılınız var!Olumsuzlukları;ayrılığı;yada ssk avantajlı eş durumunu kafana takacağına ;gözlerini damlalara boğacağına;2 yılın sonunda kavuştuğunuz andan itibaren neler yapacağınızı planlasan bence eşinide kendinide mutlu etmiş olursun!a.s

Bende kendi sorunumu söylemek istiyorum rahatlamaya bi hayli ihtiyacım var çünkibenneyaptımki 6 yılık bir ilişkim var artık bilmeyen kalmadı bi çok arkadaşım bilir kk da ailem le problemim vardı bu konuda şu anda aştım gibi haksız değiller çoğunda haklılardı sonuç olarak aşk kazandı biz kazandık kısaca özetleyeyim.Yaklaşık 3 yıl var önümüzde askerlikti iş evlilikti derken nasıl geçer bu günler bilmiyorum.Kendimi evliliğe odaklamış durumdayım.Bir an önce evlenmek istiyorum sıkıldım sevgililik durumlarından.Düzenli bir yaşamım olsun istiyorum sevdiğim yanımda gel keyfim gel :sm_cool: alkisalkisalkis
bULDUMDA BULANIYORUM BELKİ DE BİLMİYORUM AMA CANIM ÇOK SIKILIYOR BU DURUMA HERŞEY YOLUNDA GİDECEKMİ ASKERLİK VAR ALLAH KORUSUN YA SEVDİĞİME BİRŞEY OLURSA DİYE DÜŞÜNCELERDEn kendimi alamıyorum.Ne yapacağım onuda bilemiyorum.:1rolleyes:

Öncelikle askerlikle ilgili olumsuz düşünme canımyasakkelimeçünkü sen ne kadar olumsuzluk düşünürsen;ister istemez eşin bunu hissedecektir ve unutmaki;giden o!Moralinin en yüksek olması gereken dönemdeturkbayragi;(aştığınız sıkıntılardan sonra)onun tek desteği senden bulması gerekiyor diye düşünüyorum!Evliliği istemen en doğal hakkın;ama dediğin gibi bu düzenli yaşamı kurman için seninde payın büyük anladığım kadarıyla;beklerken ister istemez birşeyler yapman gerekebilir;iş yada para biriktirmek gibi;inan bana bunları ne kadar kısa zamanda yaratabilirseniz o kadar işleriniz kolaylaşır.Bu arada galip geldiğiniz savaştan asla pes etmemelisin;çünkü büyük ihtimalle o gittiğinde beynini bulandıranlar çıkacaktır!İçini rahat tut ve geçirdiğiniz 6 yılı ;bekleyeceğin 3 yılda hergün düşün;bir bakacaksınki;nikah masasındasınıza.s.

Arkadaşım;canını sıkma;önce sakinleş a.s.al bakalım çiçeklerinide! Dağınık ve pis kelimelerinin seni kırmasına izin verme;herkese göre değişken bir durumdur bu...Boşamaktan bahsettiğin bir satırı okudum ama bunu patlama noktasına geldiğine ve çok üzgün olduğuna bağlıyorum;ha olduki ciddiysen bunun içinde ayrı konuşuruz.Onun nasıl bir temizlik beklentisi olduğunu öğrenebildin yada sorabildin mi hiç?Önce bunu bulalım istersen..(Eğer devam etmekse niyetin bu evlilikte tabi)Eşlerimizin dağınıklığı malum hepimizde sorun yaratıyor;mesela ben ;ortalıkta bulduğum eşyasını direkt kirlilere atıyorum temiz bile olsa.ama bunu saygısızca yada kızarak değil gayet normal bir şekilde yapıyorum.Bana sorduğunda ise yerdeydi kirli olduğunu düşündüm ve kirliye attım diyorum.Tabi her eş aynı değil;benimki sadece bir örnek.Senden cevabını beklediğim tek şey eşinin temizlik anlayışını bana biraz açman canımCADIARZU

keje cim benim eşim günlük rutin işleri yapsan iyi olur diyo sanki evi b.k götürüyormuş gibi evde dedektif varmış gibi snir oluyorum sanki hatamı arıyor genelde de işten stresli geldiğinde oluyo çatacak yer arıyor yani ama bütün gün çocuğa bakmaktan halim kalmıyor çok harketli bir kızım va mutfağa gitsem bas bas bağrıyor yanında olcam illa gerçekten hafta sonu eşime veriyorum götür annene diyorum genel temzilik için götürüyor öyle yapabiliyorum başka türlü süpürge açtırmıyor ağlıyor korkuyorr ne çok yazdım :)

keje cim benim eşim günlük rutin işleri yapsan iyi olur diyo sanki evi b.k götürüyormuş gibi evde dedektif varmış gibi snir oluyorum sanki hatamı arıyor genelde de işten stresli geldiğinde oluyo çatacak yer arıyor yani ama bütün gün çocuğa bakmaktan halim kalmıyor çok harketli bir kızım va mutfağa gitsem bas bas bağrıyor yanında olcam illa gerçekten hafta sonu eşime veriyorum götür annene diyorum genel temzilik için götürüyor öyle yapabiliyorum başka türlü süpürge açtırmıyor ağlıyor korkuyorr ne çok yazdım :)

istediğin kadar yaz canım arkadaşım nolacak:) en azından iş stresli olduğunu biliosun eşinin;muhtemelen dışarıda çatacak kimse bulamıyor ve sana patlayabileceği tek nokta olan temizlikten başlıyor:bbo:canım benim vileda formulu kullansankaydirigubbakcemile3herşey halının altına misalihihoyyythergün yapsan en fazla yarım saatini alıralkisalkisalkiso sen evdesin ya;seni rahat sanıyor;hangi erkeğe sorsan hepsi aynı cevabı verir ''bütün gün evdesin;napıyorsun''Bilmezlerki:nazar:komik gelecek sana ama bunun yanında hergün biryere ayrı birşey at(attığını sen bil)ve hergün attığın şeyi oradan kaldır;emin ol arkadaşım etrafın toplandığını sanacaktır eşinkaydirigubbakcemile3çünkü onlar genel bakıp anlamazlar;temizmi;pismi diye?bişeye takarlar ve o takıntıları sanki evi b.k götürüomuş hissine döner...Bunlarda işe yaramazssa bir yığın çözüm buluruz arkidişim sana;sen merak etme!kaydirigubbakcemile2

Hiç olmadı atlar geliriz sana ;dert ettiğin şeye bak;bi toparlarız etrafıkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3:teytey:

sağol canım sorun halledildi teşekkür ederim sana bir derdin olursa yaz bana destk oluruz birbirimize

biliyormusun 3 gündürde ben berbatım:1no2:artık ağlamaktan gözlerim şişti..eşimle bozuğuz;genel bir konu kavga vs yok;dolum noktası belkide:çok üzgünüm:sanırım ayrılmak istiyor:uhm:

Benim de içim çok fena sıkılıyor :KK43:

Üniversiteye kayıt olduğum su günlerde uzak olduğum sevgilimin yakınına gidiceyim için sevinirken sevincim kursağımda kaldı. Sevgilim çalışıyor ve liseyi dışarıdan bitirmek için kayıt yaptıracaktı ve bana yazılmayacağını 5–6 ay sonra belki de askere gideceğini söyledi oysa ben buna hiç hazır değilim kafamda birçok soruyla baş basayım önce kendime cevap verebilsem sonra onunla konuşacağım
ama kafam çok karışık:S

Son düzenleme:
canım keşke herkes olumlu düşünce yeteğine sahip olabilse!
burada bir bakıyorsun abuk bir konu ve fikirleri kaale almayan sırf derdi kendi ve egoları olan tipler mi ararsın ,yoksa gayet mantıklı ve çaresiz bir üyenin derdine empati yapmadan futursuzca yaklaşıp onu ti ye alan mı ? söyleyin bu ortamda neyi ne kadar sağlıklı ve steril yaşayıp ,paylaşabiliriz?

Benim de içim çok fena sıkılıyor :KK43:

Üniversiteye kayıt olduğum su günlerde uzak olduğum sevgilimin yakınına gidiceyim için sevinirken sevincim kursağımda kaldı. Sevgilim çalışıyor ve liseyi dışarıdan bitirmek için kayıt yaptıracaktı ve bana yazılmayacağını 5–6 ay sonra belki de askere gideceğini söyledi oysa ben buna hiç hazır değilim kafamda birçok soruyla baş basayım önce kendime cevap verebilsem sonra onunla konuşacağım
ama kafam çok karışık:S

Arkadaşım zor biliyorum ama sakin olmak durumundasın;herşey bir yana üniversitenin senin açından yepyeni bir kapı olduğunu unutmamalısın;bunu her anlamda yazıyorum;ilişkin;hayata ve ailene dair sorumluluğun ve tabi en önemlisi kendine olan sorumluluğun...Sevgilinle bu konuda sürtüşmeleriniz olacaktır ve dolayısıyla onun kompleksleri başlayacaktır hatta sırf bu nedenden bile askere gitmeyi tercih edebilir;sen önce ne yapmak istediğini planlarını öğrenmeye çalış ondan...Bir şekilde kendi yolundada ilerlemek zorunda olduğunu unutma canım;ve sakın üzülme;hayatının dönüm noktasınadasın;eğitimin geleceğinin garantisi ve zemini olacak zaten...ve birazcıkta olsa duygusal değilde mantık yönünden düşünmeye çalışmalısın...Okulunda bakış açında değişecektir ve sevgilinin askere gitmesi avantaj olacaktır çünkü o da olgunluğuna olgunluk kazanacaktır askerdealkisalkisalkis

canım keşke herkes olumlu düşünce yeteğine sahip olabilse!
burada bir bakıyorsun abuk bir konu ve fikirleri kaale almayan sırf derdi kendi ve egoları olan tipler mi ararsın ,yoksa gayet mantıklı ve çaresiz bir üyenin derdine empati yapmadan futursuzca yaklaşıp onu ti ye alan mı ? söyleyin bu ortamda neyi ne kadar sağlıklı ve steril yaşayıp ,paylaşabiliriz?

Katılıyorum arkadaşım inan çok doğru yazmışsın.. benimde başıma geldi bu...bu konuyu açtığımda yazılan ilk yorumları bir okusan...ama napalım bu iyi birşeyide beraberinde getirmiş oldu ve bizbize kaldıkalkisalkisalkis

X