Dert Sayılmaz Ama İçimi Dökmek İstedim

Dead Cell

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2012
6.593
21.759
Arkadaşlar öncelikle okuyacaklara şimdiden çok teşekkürler.

İçimi dökeceğim muhtemelen güleceksiniz bunun da derdi bu mu diyeceksiniz ama şu aralar genel olarak da iyi değilim o yüzden bu durumlar beni daha da sıkmaya başladı.Biraz uzun olabilir.

Ergenlikle mi ilgili bilmiyorum.Yaşım 18.Kişilik bunalımı yaşıyor gibiyim.

İçimde bir özgür olma isteği aldı başını gidiyor.Yani öyle böyle değil.Az önce karar verdim mesela gidip saçımı erkek gibi kestireceğim bu yaz.Yüzüm de küçük zaten.Hem yakışır yakışmaz kim umursar ki diyeceğim ama onu diyemiyorum işte.Bu özgür olma hayallerim hep bir şekilde kendi kendine kısıtlanıyor.Aklıma etrafımdakiler geliyor mesela onların beğenisine uyar mı soruları kafamda dolaşıyor.Tam kendimi bulacağım diyorum bulamıyorum arada kaldım resmen.İnsanların yorumlarını çok takıyorum.Olay sadece ailem değil.

Uzun saçlarımdan bıktım usandım artık.Resmen saçlarımdan tiksindim.Yolacağım bu gidişle ya da bilerek yakacağım.Topluyorum o bile rahatsız ediyor.Küt saç bile çok uzun geliyor bana şu an bu psikolojiyle çünkü saç denilen şeyden nefret ettim bu yıl.Kestirmeyi deli gibi istiyorum şu an ama yapamıyorum,yarın okula gittiğimde gelecek yorumları tahmin edebiliyorum.

Giyim konusunda hiç istediğimi yapamıyorum.Ailem,çevrem anormal karşılıyor.Açık olması falan değil durum.Ne bileyim kimisi çok siyah,kimisi çok rahat,kimisi genç bir kız olmaktan çok uzak,kimisi de çok çocuksu buluyor...Anlamıyorum ne yapmam gerek saçlarımı bukle bukle yapıp elbiselerle mi dolaşmalıyım illa ?

Makyaj zaten yapmam gibi.Ama yapınca da belli olsun istiyorum ne bileyim koyu tonlar hoşuma gidiyor mesela ama sürdüklerim hep varla yok arası olan pembe rujlar :mad: Benim dudağımın kendi rengi o pembeden daha canlı duruyor resmen.

Yani kısacası etrafımdaki insanların genç bir kızda görmek istedikleri ya da bir kadında görmek istedikleri ile kendi yapmak istediklerim var ortada.İkisini bir arada götürmeye çalışıyorum ortaya saçmasapan şeyler çıkıyor.

Kendimi olamıyorum yani işin özeti.Olmak için de ne yapmam gerek bilmiyorum ya da olmalı mıyım bilmiyorum,hangisi acaba doğru olan insanların beğenileri mi benim isteklerim mi bilmiyorum...

Varsa benzer dönemlerden geçmiş şöyle şöyle yaptım çok mutluyum veya şunları şunları yaptım keşke yapmasaydım diyen seve seve dinlerim gerçekten.

Mezuniyet partisi sonrası saçımı kısa kestirdim mutlu oldum

Bizim de var açıkçası bir senedir o yüzden bekletiyorum saçlarımı...Şimdi mezuniyet öncesi yapsam bir de kötü olursa rezil olurum korkusu var,mezuniyetten sonra da yine akrabalar falan filan...
Peki herkes beğendi mi saçlarınızı yoksa olumsuz yorumlar da duydunuz mu ?

Öncelikle kendin ol kendi tarzını belirle ve uygula. Başkalarını memnun etmek veya beğenilerine göre davranırsan bocalarsın. Seni sevenler olduğun gibi sevsin her şeyinle. Yıllar sonra geriye dönüp baktığında gençliğimde istediklerimi yapamadım deme. Bir çırpıda geçiyor yıllar çünkü.

Öncelikle kendin ol kendi tarzını belirle ve uygula. Başkalarını memnun etmek veya beğenilerine göre davranırsan bocalarsın. Seni sevenler olduğun gibi sevsin her şeyinle. Yıllar sonra geriye dönüp baktığında gençliğimde istediklerimi yapamadım deme. Bir çırpıda geçiyor yıllar çünkü.

Çok sağolun öncelikle.
Değiştirmek istediğim o kadar çok şey var ki aslında kendimle ilgili bilemiyorum sanki hiç yapamamışım gibi.Bazı büyükler kızım saçmalama rezil olursun dedikçe kendime olan güvenim azalıyor açıkçası.Annemle de konuşuyorum ama o da yaşıma bağlıyor tabi birkaç ay sonra kalmaz öyle hislerin boşver geç diyor genel olarak.

senin yaşındayken ben de öyleydim, yapmadığım şey kalmamıştı, ergenlik işte
geldi geçti
şimdi gülüyorum o halime, delimiymişim ya diyorum

senin yaşındayken ben de öyleydim, yapmadığım şey kalmamıştı, ergenlik işte
geldi geçti
şimdi gülüyorum o halime, delimiymişim ya diyorum

Yaşın verdiği bir durum yani.Peki pişmanlık yaşadınız mı hiç,söylenenleri dinleseydim falan diye ? Yani ne bileyim mesela insanların söylediklerini hatırlayınca ne düşünüyorsunuz o günlerle ilgili güzel bir anı olarak mı kaldı siz de :KK69:

Bu yapamadığın istekler seni rahatsız ediyorsa ve topluma da çok aykırı değilse ki yazdıklarından öyle anlaşılıyor. Başkalarını çok takma kendin ol diyorum. Herkes kapısını kapatır kendi hayatını yaşar sen de yaşa hayat kısa değmez başkalarını takmaya boşverrrrrrrrrr :KK50:

Bu yapamadığın istekler seni rahatsız ediyorsa ve topluma da çok aykırı değilse ki yazdıklarından öyle anlaşılıyor. Başkalarını çok takma kendin ol diyorum. Herkes kapısını kapatır kendi hayatını yaşar sen de yaşa hayat kısa değmez başkalarını takmaya boşverrrrrrrrrr :KK50:

Çok sağolun birilerinden böyle şeyler duymak güzel geliyor :KK49:

Yaşın verdiği bir durum yani.Peki pişmanlık yaşadınız mı hiç,söylenenleri dinleseydim falan diye ? Yani ne bileyim mesela insanların söylediklerini hatırlayınca ne düşünüyorsunuz o günlerle ilgili güzel bir anı olarak mı kaldı siz de :KK69:
mesela saçlarımı asla sarıya boyatmazdım şimdiki aklım olsa, hem çok para harcadım hem de saçım naylon gibi oldu :)
sonra çok makyaj yapmazdım, daha doğal takılırdım
mini etek, askılı, dekolte vs hiç giymezdim
hep eleştirirlerdi bu konuda beni ama tabi benim akıl bir karış havadaydı, şimdi hak veriyorum onlara :)

bakımlara harcadığım zaman ve parayı ise hiç saymıyorum:)
amma da güzellik takıntılıymışım be :)

Çok sağolun birilerinden böyle şeyler duymak güzel geliyor :KK49:

Çünkü ben o yaşlarda istediğim her şeyi kendimce yaptım ama topluma da aykırı değildi tabii ki. Ailem de sağolsun güvendi ve engel olmadı hiç. Bugün içimde hiçbir ukte kalmadı ve bugünkü özgür düşüncelerim ve dik duruşum o günlerin eseri. Yoksa ezik bir hayatım olurdu diye düşünüyorum.

vala gecen saclarımdan sıkıldım sol tarafımı kazıdım sag tarafa dogru yönlendırdım kalanını..biliyosundur o modeli.. ..ustelık sacım kıvırcık her gün düzleştiriyorum..Kesmedıgım dıger tarafa da mavi renk atıcam ara ara ..Ve ben kapalıyım..bide feraceli:) saçımı böle gören arkadaslarım şok oluyo ama umrumda mı değil..çünkü ben begendım ben ıstedım ben yaptım:KK66: bizlerde de kapalılığn verdıgı bı baskı oluyo ama ben bunu hiç yaşatmadım kendıme..Çünkü açıkta olsan kapalıda olsan sen kendine güvenip aldıgın kararın arkasında durunca mutlu oluyosun..Bu arada 17 aylık kızım var ilk tanımadı beni görunce:)

Ay canim ben kapaliyim. Ama uzun sacliyim. Basortuyu kisayken durduramiyorum topuzsuz :KK70:

Kisacik kestirip az hava alsin istiyorum. Acik olsam hic bir an durmam keserdim :) eskiden bende kisacik keserdim sacimi. koyu renk tisortler siyah kotlar. Severdim o tarzimi iyiydi yani :))
makyaj seviyorsan da biraz siyah kalem bordomsu rujlar is görür:KK66:

bakımlara harcadığım zaman ve parayı ise hiç saymıyorum:)
amma da güzellik takıntılıymışım be :)

Ben de güzellik takıntısından çok bu çevrenin yorumlarını takma var işte :KK49: Ama buradan biraz moral aldım çok anormal şeyler değil sonuçta istediklerim yani öyle düşünüyorum gelecek birkaç kötü yoruma da üzülmeyeceğim :KK50:

18imde dersaneye gidiyodum saclarimla ilgilenmek istemedigim icin katalogtan bi manken fotosu gosterip saclarimi oyle kestirmistim kisacik olmustu o bebe lastikleriyle bile toplanmiyordu dusun yani. Ama o beni daha cok uzmustu yani saclar onemli bence bi anlik gidip kisa kestirme hem mezuniyette varmis bekle mezuniyeti sonra kisalt ama zamanla mesela omuzlarinda kestir basta sonra daha kisalt. Insanlarin yorumlari da seni etkilemesin okuldaki diger kizlarda senin gibi sonucta bu surecte sana tavsiyem ailenle arani acma inan aile gibisi yok bu zamanlar gelip gecuyor sonra ilerde neden uzdum annemi babami der daha cok uzulursun

Çünkü ben o yaşlarda istediğim her şeyi kendimce yaptım ama topluma da aykırı değildi tabii ki. Ailem de sağolsun güvendi ve engel olmadı hiç. Bugün içimde hiçbir ukte kalmadı ve bugünkü özgür düşüncelerim ve dik duruşum o günlerin eseri. Yoksa ezik bir hayatım olurdu diye düşünüyorum.

En çok korktuğum da ileride keşke yapsaydım demek.Yapmasaydım onun yanında daha masum sanki.

Ben de güzellik takıntısından çok bu çevrenin yorumlarını takma var işte :KK49: Ama buradan biraz moral aldım çok anormal şeyler değil sonuçta istediklerim yani öyle düşünüyorum gelecek birkaç kötü yoruma da üzülmeyeceğim :KK50:
evet çok da anormal şeyler değil istediklerin
takma kafana :)

vala gecen saclarımdan sıkıldım sol tarafımı kazıdım sag tarafa dogru yönlendırdım kalanını..biliyosundur o modeli.. ..ustelık sacım kıvırcık her gün düzleştiriyorum..Kesmedıgım dıger tarafa da mavi renk atıcam ara ara ..Ve ben kapalıyım..bide feraceli:) saçımı böle gören arkadaslarım şok oluyo ama umrumda mı değil..çünkü ben begendım ben ıstedım ben yaptım:KK66: bizlerde de kapalılığn verdıgı bı baskı oluyo ama ben bunu hiç yaşatmadım kendıme..Çünkü açıkta olsan kapalıda olsan sen kendine güvenip aldıgın kararın arkasında durunca mutlu oluyosun..Bu arada 17 aylık kızım var ilk tanımadı beni görunce:)

Haha anladım işte istediğim rahatlık bu :KK49: Karar verip kim ne düşünürse düşünsün uygulayacak cesareti bulmak.Sağolun gerçekten yorumlar beni biraz cesaretlendirdi.

Ay canim ben kapaliyim. Ama uzun sacliyim. Basortuyu kisayken durduramiyorum topuzsuz :KK70:

Kisacik kestirip az hava alsin istiyorum. Acik olsam hic bir an durmam keserdim :) eskiden bende kisacik keserdim sacimi. koyu renk tisortler siyah kotlar. Severdim o tarzimi iyiydi yani :))
makyaj seviyorsan da biraz siyah kalem bordomsu rujlar is görür:KK66:

Bordo rujlara bayılıyorum ama yaş faktörü ailem tarafından öne sürülüyor :KK51:Çok büyük duruyormuş.
Ben de öyleyim bir kot üzerine genelde sevdiğim bir grubun tişörtü ardından dışarıdayım.Bütün yaz böyleydim,insanlar biraz özensene diyorlardı.
Ama saçlar konusunda kesin kararlıyım kestireceğim kısacık :KK69:

X