Dert ki Ne Dert Görümce Derdi... YARDIM BEKLİYORUM

Vishnee

ahh sen yokmusun...
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2010
6
1
Bir insandan bu kaar nefret edilir ancak!...
Eşimle 5 senelik arkadaşlık sonucu evlendik kavuşmamız zor olmadı hatta çook zor oldu. onlar doğulu biz ankaralı falan filan aileler yanaşmadı bu duruma ama neticesinde oldu. Tabi bunun oluşmasındada büyük görümceminde şöyle bir yardımı var bekarken arar benimle konuşurdu kendi ailelerinede ben konuşuyorum kız iyi gibisinden kendi ailesine bilgi kaynağı olurdu..Bu arada 11 kardeşler 4 tane görümcem var kayınvalide 76 yaşında kayınpeder vefat etmiş.. neyse zar zor milletin gönlü oldu nişanlandık çeyiz getirmek için İzmire geldik. Annem,babam,ablam,eniştem ve ben yük dolu bi minübüsle Ankaradan 11-12 saatte ancak gelebildik kii çook yorgunduk eve geldikki görümcem olacak cadı daha biz içeri girer girmez ayy çok yoruldum bütün temizliği yaptım falan diyor eşyalar gelmiş ama toz içinde biz nereye silmeye kalkışsak ben yaptım diyor eliimizden bezi alıyor. Ertesi gün tekrar döneceğimiz için o gün bitirmek zorundayız işleriannmele ablam yaa sabır diyorlar kirli ev besbelli... Çeyizleri yavaş yavai indirmeye başladık kutular açıldıkca kadın renkten renge girer oldu... Ben yatak odasında kıyafetlerimi yerleştiriyorum o sırada bizimkileri sıkıştırıp duruyomuş şuyu yokmu buyu yokmu diye bizimkilerde var diymuş.. neyse bi yandanda hanımefendi çabuk olun misafirler gelecek çeyiz görecekler diye izmirin sıcağında iyice çıldırtıyo.. annem aman kızım düğünden önce tatsızlık çıkmasın diyip sürekli firenliyo beni... Neyse biz yoldak geldik açız dimi kendi evinden pide için malzemeler filan getirmiş robot yokmu hazırlayım diyor ama o sırada annemle ablam mutfakta mutafağı yerleştiriyorlar... Size yeminederimkii Ankarada çeyizi görenler biz daha böyle çeyiz görmedik dediler.. mutfakta yerleştirecek yer kalmadı kutularla sakladık artık ..Neyse biz hah yerleştirdik filan derken 20 kişilik bi görümce elti gurubu geldi ilk kez görücekler beni bende onları ben salaş bi şekilde karşıladık onları pideler yapıldı yenildi içildi kolalar yeni halılara kanepelere döküldü, çocuklar çeyizlerin üstlerinde top oynadı falan biz hepsini görmezden geldik. akşam oldu biraz gezelim hava alalım dedik, üstümü giyinmek için odaaya girdiğimde biri ile balkonda telefon ile konuşuyordu ben giyinmekle meşgulüm sonra sesi okadar netki kapı açık önünde perde çekili o beni görmüyo bi dinledim kadın bize dümdüz giriyo yağdırıyo çeyiz dediklere şeylere bakda, hepsini eskiciden almışız babam emekliymişş ne alabilirmiş, daha neler neler dile gelmeyen benim sabremediğim bir sürü konuşma ve alay ediyo bizimle öyle moralim bozulduki sonra tabi hanımefendi bizi bırakırmı oda bizimle geldi tekneye filan bindik ben nişanlımlayım tabi annemle babamın beynini yemiş bitirmiş ki babam çok sakin bi insandır.. adamı bile çıldırtmış.Biz gözlerden uzak sürekli ağlıyorum nişanlım soruyo sorun ne diye söyelemeye dilim varmıyo oda diyo izmirimi beğenmedin bendenmi bıktın filan sonunda anlattım oda çok sinirlendi gece gizlice telefonunu alıp baktı deli isimli kaydettiği arkadaşı sanırım.. haa hanım hala bizle evi götürürsek diyo düşünüyo geliba kötükedihüso biz gittikten sonra nişanlımla bi sürü kavga gürültü kopmuş taaaki düğüne kadar neyse bunlar geldi milleti doldurmuş insan gelini görünce nebiliyim bi güleriz bi güzel olmuşsun deriz kızıyla ikisi mahfettiler beni oyuna kaldırırım oynamazlar ama arkamdan kendileri kalkıp oynarlar falan derken tam evden çıkıcam kırmızı örtüyü getirmemişler benim ablamda nasıl unutulur dün gece elinizdeydi filan dedi o salakda ne dedi biliyomusunuz sizde hepimizi kuaföre götürmediniz dediiii yani anlatmak istediğim tuhaf bi kişilik YAA ÇOK UZATTIM AMA NOLUR SABIR EDİN YARDIMINIZA ÇOK İHTİYACIM VAR... Eveet sonunda ben fazla beklemeden hamile kaldım ve son ayımda annem geldi yanıma hepimiz biliriz 38 hafteden sonra 3 günde bi NSTye gireriz bu onun kafasına yer etmiş bunun anası kızı alıp alıp gidiyomuş hastaneye diye çıldırmış arıyo hergün korkama ben 3 tane doğurdum 25 sene önce bişey olmaz filan diyo. biz bi gün yine hastaneye gittik ben nstdeyim buda glmiş ben çıkana kadr annemi yemiş bitirmiş... anneme sen nasıl insansın düğünü rezil ettin doğumuda rezil edecen, bide onlara para teklif etmişsin( annem eşime bi sıkıntınız varsa oğlum kolumdaki bileziği veriyim demişte salak kocamda gitmiş ablasına demiş) sen ne haysiyetsizsinde biz varken para vermek sanamı düşer demiş. bn neyse çıktım doktordan dedim gayet normal sancı yok filan diye sevincimden anlatıyorum herzaman taksilere biniyolar diye laf etmesin diye dolmuşa bindik39+5de zıplaya zıplaya gidiyoz bana sürekli ğüt veriyo şöyle yap diyo sonra dediki ananı boşunamı getirttik o yardımcı olsun dedi annem bağırdı istemiyosanız giderim diye eşimde önde ablası ile oturuyo bende bi arkada annemle annem dedi damat yaın al biletimi gidiyim diye annem ii dir hoştur ama dediğim dediktir hanım efendi birden parladı ahhaa işte senin gerçek yüzün orteya çıktı filan diyo benim beynime kaynar bi çaydanlık devrildi snki dondum bakakaldım ağlamaya başladım... anne nolur gitme diye ağlıyormuşum:sinifsinif: dolmuşta illet bie bakıyokızım dedi annem demediğini bırakmadı filan dedi benim eskilerden yaşadıklarım bir flim şeridi gibi geçti tamda kendimi yeni toplayıp psikolojimi düzeltmişken herşey başa döndü diye resmen bana inme indi:sm_confused:ben bağıra çağıra ağlamaya başladım dolmuştan eşim indirdi taksiye bindik ben sancılandım dayanamıyorum kendimi kaybeymişim bayılıyomuşum ayılıncada anne nolur gitme diyomuşum... bizin eve yaklaşdık indik görümcem de gelecek eve o binsin gitsin istiyorum ama nafile iner inmez benim ağrılarım öyle arttıki karnımda bebek göbeğimden çıkacak sanki öyle bir acıki kıprdayamıyorum bağırıyorum yolda millet bize bakıyo görümce diyo hadi hastaneye gidelim diyo ayyyy ölürmüsün öldürürmüsün zor bela eve çıktık haa eşimi sorarasanız ayaklarıma kapanmış nasıl ağlıyo nasıl ağlıyo bak bi kere daha yaşamıştık atlatacaz diyo ablasınada bişey diyemiyo bişeyden haberi yok ama son dolmuşta duyduklarından anladığı kadarıyla suçluyu biliyo. eve geldik ben annemin elini bi an olsun bırakmamışım sonradan gördüğümde kadının kolları mosmor olmuş:gitme: off işte eve gelince kadın hala konuşuyo sende ama nazlı bebekmişsin filan dedi eşimde sen bize yemek yap dedi gönderdi eşime dedimki ablanı hemen yolla dedim temem dedi bi kapı sesi geldi gitmişşşş. sonra ertesi günü dkoktora gittiğimizde bebeğin döndüğünü öğrendik 1 hafta bekledik geri döner diye ama malesef sezeryan oldum. hastanede ziyerete gelmiş ben acımdan gözüm kimsyi görmüyor allah var onca olandan sonra bakmadım yüzüne zaten o girince annem çıktı odadan. bisür ağlamış millete beni kovdular diye anlatmış.çocuğum büyüdü 1 yaşına girdi 1 kere ne o beni aradı ne ben onu bayramlarda gittik felan filan son zamanlarda kızını nişanladı diye ara sorar olduk EN SON.... benim yakında ailem gelecek ve giderken onlarla birlikte gideceğim Ankaraya onlarada ayıp olmasın diye salk ben dedimki eşime hadi ben gitmeden gidelim gönüllerini alaım dedim.. gittiğimize bin pişman olduk eşime demediğini bırakmadı bana sürekli laf soktu. Diyorki benim ölmemi isteyenler var diyor müjdeler olsun çok hastayım kızımım evlendirim ondan sonra ölüyüm diyo eşimde kötüye bişey olmaz senin damada kolaylık versin allah falan dedi senin gibi kaynanası var diyo. ne bilim ben gitmiyomuşum ben kıymetliymişim otobüse filan binemezmişim, ben evden onu kovmuşum... işte böyele işte bu kadının 25 gün sonra kızının düğünü var benim annemlerde 5 gün sonra buradalar ve 5 gün beraber kalıp Ankaraya dönücez ama benim gideceğimden kimsenin haberi yok. bun kadını arayıp hayırlı olsun düğününüz ben gelemicem felan desemmi???? yoksa hiç aramayıp son noktayı koymuşmu olsam?? bu seferde dönüşümde iyice cingar çıkar diye korkuyorumohaoldumsmile NOLur Nolur sizden yardım bekliyorum gece uyuyamıyorum gündüz sürekli beynimi tırmalıyorlar. ağzımın tadı bozulsun istemiyorum ama bu karıyada yeter demek istiyorum... NOLUR YARDIMM .... NOLUR...herkese ayrı ayrı teşekkürtler iyiki varsınız:enbuyukkk:a.s.​

Allah yardimcin olsun .En önemlisi esin esin seni anliyorsa onunla mutluysan hic bulasma ne halleri varsa görsünler bazen suküt altindir.

Arkadaşım bu tip insanlara ne kadar kibar davranırsan davran anlamazlar hatta kendilerince yine çamur atacak bahaneler bulurlar, o nedenle bence hiiiiiiç arama hatta çocuk evlendirdiği için şu aralar canı daha da sıkkındır bütün acısını senden çıkarmaya kalkar.

Arkadaşım gitme, ne işin var gideceksin. Hem annene çekmişsindir, gidip onların düğününü rezil edersin. Hala iyiniyetli düşünüyorsun olanlara rağmen, koparsa kıyamet kopsun, eşinle görümcen kendi aralarında halletsin. Son noktayıda koymuş olursun.

bencede gitme anlamazlar cunku....esinlede ciddi ciddi konusup gorumcenle ama son nokta olsun ama mesafe kesin koyun...

Evet uzundu ama azimle okudum-tatlicadiarzu- ..ben okuken şiştim ,yaşamak kim bilir ne stres olurdu ?
ben sizin yerinize olsam ASLA gitmezdim..kim ne hali varsa görsün ,anlamıyorum insanlardaki bu hadsizliği ?

O hamile halinde seni nasılda üzmüşler, belli ki cahil insanlar, araya koy mesafeni, hayırlı olsun de yeter , uzak olsunlar aman aman.

ne giderim nede tel açarım bana o yaptıklarından sora bacaklarını ikiye ayırırım cadolozun
ay ne sinirlendim okurkende
insanlıktan nasibini almamış bu kadın pardon kadın değil şeytaN

asla gitme derim.
boyle insanlara ne kadar iylik yaprsan yap adam olmazlar
en iyiisi gitme.

hic gitme.kendine laf söyletmeye mi gideceksin.hediyeni esine ver o gitsin.ne de olsa kardesi .kardeslik baska dir. icin rahat etmesse telefon ac tebrik et.cocuk falan hastaydi de

sonuna kadar okudum
bu ne cahilliktir
ayyy valla iyi dayanmışsınız siz onlaraaa
bence kesin muhabbetinizi
eşinizde anladığım kadarıyla sizden yana daha doğrusu haklıdan yana
ayyy iyiki görümcem yokmuş dedimm vallla okurken allah sabırlar versin

Bazen son noktayi koymak gerekiyor arkadasim.....karsindaki insan cahil, fesat, fitnebaz ise, ne yaparsan yap ne dersen de anlamayacaktir.....o yüzden oraya gitmekle kimseye birsey ispat etmeyeceksin, sen insanlik bende kalsin gideyim diye düsünsen bile o merakindan geldi, diye düsünecektir....bosver gitme!

Artik görümcende anlasin tavrini.....böylesinle iyi olsan ne kazanirsin kötü olsan ne kazanirsin.....??

Bosu bosuna insanin enerjisini emiyor bu tür insanlar! Aslinda böylelerini hayatina bile sokmicaksin, sokmak zorunda kaliyorsanda mümkün oldugu kadar mesafeli uzak kalacaksin....en hayirlisi emin ol.

Gitme, inan gidersen pisman olacaksan.

Bir arkadaşımın görümcesini gördüm görümcenizde.Ne kadar kompleksli bir insanmış.Yaşı da var sanırım.Gerçi yaşı ne olursa olsun yaptıkları affedilir şeyler değil.Ben konuşmazdım bırakın ayağına gitmeyi.Eşiniz de sizi zorlamadığına göre ne sorun yaşayabilirsiniz ki ? Gitmeyin ...alsanaalsanasmile

üşenmedim okudum.

bunca olaydan sonra hala konuşmayı düşünmeniz hata zaten.

o kadın yüzünden allah korusun bebeğiniz ölseydi ne yapardınız,öyle farzedin ona göre davranın.çünkü o kadın oğlunuzun ölme riskini göze alarak size öyle davrandı

sakın gitmeyin. hatta armayın da. yaptıkları yanlarına kar kalmasın. kırıldığınızı , incindiğinizi hatta onlardan soğuduğunuzu anlasınlar.
belki birçok şey gözardı edilebilir ama bebeğime kastederek yapılan onca şey affedillemez. allahından bulsunlar...
bakalım düğünleri nasıl geçecek ???

bu nee yaa başım ağrıdı yemin ederim ben kaynanam evde düzenimi değiştirio die çıldırırken millet neler çekiormuş bir kere daha şükrediorum RABBıME anladığım kadarı ile eşin yanında sana destek neden çekiorsun sen bu kadını birde arayıp düğününü hayırlıyacakmışsın neden o sneinkini rezil etti diyemi ya kovdu desin evden ne olucak ekmeğinimi kesicekler çok sinirlendim yaa anneni bile ağlatmışlar okadar bence ne ara ne sor evinede gelirse kov

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…