dert etmiyorum ama bu durumdan kurtulmam lazım

sue1

Rabbim sana emanetiz
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2011
954
149
123
Tekirdağ
kızlar dediğim gibi bu dert değil ama ben bu durumdan çok sıkıldım ve tavsiyelerinize ihtiyacım var. eşimle memleketten uzaktayız. ikimiz de çalışıyoruz. hal böyle olunca bizi zengin sanıyorlar. halbuki düğün borcu ve öğrenim borcu ödüyoruz. yine de allaha şükür muhtaç değiliz kimseye. yarın öbür gün bişey çıkar, çoluğumuz çocuğumuz olursa rahat geçinelim, ilerde bi yatırım için kapora olsun en azından diyerek kenara para koymaya çalışıyoruz. ama memlekete her gidişimizde eşimin ailesi bizden "borç" adı altında para istiyor ve ne yazık ki bu para bize hiç geri ödenmiyor. istenen para da sağlık ya da bu tarz önemli bir şey için olsa içim yanmayacak. eve koltuklar, halılar, avizeler, türlü türlü tencereler, vitrinler alınıyor. onlarda da gözüm yok. herkes güle güle kullansın aldığını. ama sonrasında bizden para isteniyor. çok fazla birikim yapamadık. sadece 3-4 bin oldu 2 senede. ben bu paranın hesabımızda durmasını istemiyorum çünkü bu para hesapta olunca eşim onlara paramız yok diyemiyor. ben de bi yatırım yapmak istiyorum. ev gibi bir şey alamam çünkü maalesef tayinciyiz. bana bu parayı nasıl değerlendirmemin iyi olacağı hakkında yardım eder misiniz?

söylemeyin para biriktirdiğinizi.
düğün borçlarını ödüyoruz deyin
hatta arada siz borç isteyin vermeyeceklerini bile bile.
ablamlarda aynı dertten muzdaripti yeğenim adına hesap açtılar yeğenim 18 yaşına gelene kadar dokunamıyorlar ancak reşit olursa kendisi çekebilecek parayı.
sizde hesabınızı gizleyerek bu sorunla baş edebilirsiniz.
Gizli hesap açılabilir belki bankada.

onlar zaten para biriktirdiğimizi bilmiyorlar ama o para hesapta durdukça eşim de yok diyemeyecek. bu huyuna kızıyorum ama ne yaparsın işte can çıkmadan huy çıkmaz. çocuğumuz yok henüz zaten. yine de yorumun için çok teşekkürler

ortak hesap değilmi?
ortak hesapta eşlerinin ikisininde rızası gerekiyor eşiniz o parayı çekmeye kalksa bile siz istemezseniz çekemezki

vermeyın paranızı ya ne munasebet !!!
sen kendı adına hesap ac kendı maasından at oraya esın ev gecındırsın

Bankaya mesela bes yillik hesap carak koyun
Bu demek oluyorki bes yil dan once cekemezsiniz
Cekerseniz faiz alamazsiniz
Sanirim boyleydi babam bankaci bu tip seylerden bahsederdi
Bi arastirin

Şöyle bir düşündüm de bankaya hesap açma haricinde aklıma tek bir şey geliyor,parayı altına çevirin ama öyle yarımlık vs olarak değil,bilezik alın.Kolunuza takmasanız bile adı "sizin" olur eşiniz ailesine kolay kolay veremez belki o zaman,bozdurması vs gerekir...

Başka da bir şey gelmedi vallahi aklıma
:44:

boyle konular okudukca evlenemkten soguyorum ya

şu anda altın ya da bilezik yapmak 5 yıllık hesap açmaktan daha mantıklı geldi. çünkü birkaç sene içinde sıkışırsak o zaman kendimiz için de çekemeyiz. ama altın ya da bilezik yapar saklarsak ben onları hiç kullanmam (eşimin ailesi görmesin diye) o zaman da eşim bozduramaz ama yine de farklı fikirleri olan varsa açığım. şimdiden hepinize teşekkürler

bizide zengin sanıyorlar galibaüstelik ben ev hanımıyım çift maaş da değiliz 3 de çocuğum var ama özellikle kaynım evine aldığı eşyalar girdiği saçmasapan borçlardan dolayı sürekli bizden para ister tabi çoğunlukla bu para geri gelmez.eşim de hiç yok demeyi bilmezcanım asıl burda eşin önemli o ailesine hayır demeyi bilmedikten sonra sen ne yaparsan yap yine verir önemli olan eşinin değişmesi ama böyle tipler zor değişir bir tane benim başımda var ordan biliyorum

Çift maaş da olsa tk maaş da olsa geldiği gibi gidiyor maaşlar...
Size bazı arkadaşlarımın yaptığı taktği söylemek istiyorum..
Kredi çekin yüklüce, borçlanın borç ödüyoruz dersiniz..
O parayı da başka türlü değerlendirin...

vadeli hesaba yatır, vadeyi bozamam dersin
bireysel emeklilik yaptır, aylık ödemesi yüksek olsun

günlük faiz işleyen ve banka kartı olmayan hesaplar var... ondan da actırabılırsınız... çekmeye kıyamıyo ınsan kendımden bılıyorum ... eşinizle de guzel bı dılle konussanız belkı anlar yenı aılesının gelecegının daha onemlı oldugunu

Paranızı altın yapın ya da para için çok diretirlerse "borcu" senet karşılığında verin. günü geldiğinde ödemezlerse söke söke alırsınız. belki böylece ne denli yüzsüzlük yaptıklarını da anlamış olurlar.

altın uzun vadede güzel bir yatırım. bence bilezik yapın kendinize o parayla, koyun kenara

altın alabilirsin ya da bes hesabı açtır, elinizdeki parayı da nakit olarak verirsin getirisi daha fazla olur aylık ödemelerde önce çok bişey kazandırmıyor, biraz birikince getirisi olduğunu anlıyorsun, hem bes hesabına otomatik ödeme talimatı verirsen anlamazsın bile ödendiğini

Yatırımınız ne olursa olsun, eşiniz veya siz vermek istedikten sonra verirsiniz. Yapacağınız tek şey eşinizle kimseye gereksiz borç vermeyeceğiniz konusunda ilke kararı almanızdır.

Ameliyat vs gideri dışında kimseye para vermeyeceğiz bitti. Zaten oda borç vs değil evlat olarak yapmanız gerekendir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…