• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dert edip kıskançlık yapayım mı bilemedim?

azra_54

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2018
1.271
1.805
83
41
Arkadaşlar iyi akşamlar hepinize. Aslında dert değil gibi ama akşamdan beri kafama takılıyor. Ben üç ay önce ikinci evliliğimi yaptım. Çok şükür bir sorunumuz yok iyi anlaşıyoruz. Ben altı yıl önce boşandım eşiminde altı yıl önce eşi vefat etmiş. Akşam bişey lazım oldu eşimin cüzdanına baktım. Benim fotoğrafım vardı. Sevindim mutlu oldum. Sonra arkada bir fotoğraf daha gördüm rahmetli eşinin fotoğrafı. Bi garip oldum görünce. Ne düşüneceğimi bilemedim. Allah var tanıştığımız günden beri bana karşı tavrı sevgisi aynı. Hatta evlenince daha güzel oldu her şey. Hiç bir zaman eski eşlerimizle ilgili bir tartışma sorun yaşamadık. Ama akşam akşam bu konu dert oldu bana. Söylesem mi ki cüzdanında eski eşinin fotoğrafını gördüm diye yoksa hiç görmemiş gibi mi yapayım

Arkadaşlar iyi akşamlar hepinize. Aslında dert değil gibi ama akşamdan beri kafama takılıyor. Ben üç ay önce ikinci evliliğimi yaptım. Çok şükür bir sorunumuz yok iyi anlaşıyoruz. Ben altı yıl önce boşandım eşiminde altı yıl önce eşi vefat etmiş. Akşam bişey lazım oldu eşimin cüzdanına baktım. Benim fotoğrafım vardı. Sevindim mutlu oldum. Sonra arkada bir fotoğraf daha gördüm rahmetli eşinin fotoğrafı. Bi garip oldum görünce. Ne düşüneceğimi bilemedim. Allah var tanıştığımız günden beri bana karşı tavrı sevgisi aynı. Hatta evlenince daha güzel oldu her şey. Hiç bir zaman eski eşlerimizle ilgili bir tartışma sorun yaşamadık. Ama akşam akşam bu konu dert oldu bana. Söylesem mi ki cüzdanında eski eşinin fotoğrafını gördüm diye yoksa hiç görmemiş gibi mi yapayım
Empati yaptim ama ben kiskanirdim yapim bu ama dusununce onun icin bir donemde yeri bambaska olan bir insani en azindan bi fotosu ile hatirlamak kolay deil sonucta senin esin ölmüş olsaydi baska olurmuydu bilemem

Güzin Abla gibi hissediyorum kendimi,BDV’ya yaza yaza . Bence eşiniz ince ruhlu biri ,şanslısınız.Vefalı...Hayatta olmayan eşinden kıskanmadınız umarım onu.
Evet zaten bu özellikleri etkilemişti beni başta. Eşinin hastalığında dört yıl kadar bakmış ilgilenmiş. Bunlar hoşuma gitmişti.

Yorumlarınızdan hatırladığım kadarıyla gayet aklı başında bir kadınsınız.
Kendinizi kötü hissetseniz de görünce, vefat eden eşin fotoğrafıyla ilgili birşey söylemenize hiç gerek yok.
Vefalı bir adam var karşınızda diye düşündüm ben.
Tanıdınizi kaçırmayın yok yere.

Tam olarak kıskançlık değil aslında. Yanlış anlaşılmak istemem. Sadece görünce birden garip hissettim. Yoksa şu anda beni sevdiğini biliyorum.
Eski eşi hayatta olsaydı hala onu seviyor olacaktı.Onun vefatı ona olan sevgisini azaltmadıysa da sizle hiçbir ilgisi yok.Yani hayatta olmayan bir kadınla sevgi derecesini vs kıyaslamak hiç mantıklı değil.Bence acısını paylaşıp ona destek olun,sevgi yarışına girmektense...

Bence eski eşine vefasından resmini çıkarıp atmayı kendine yedirememiştir.Sizi sevmese evlenmezdi zaten..Kendinizi boşuna üzmeyin ama onun da özel alanına saygı gösterip müdahale etmeyin derim.Görmezlikten gelmek en iyisi (ama çok kafanıza takılacaksa sorun..Size diyeceği tahminim gibi olacaktır, saygımdan diecektir ve siz üzülmeyin die belki çıkarıp atacaktır da ama değer mi böyle bir duygu karmaşasına emin değilim)

Hayirli olsun evliliginiz de sen alti ay once bosanmissin,onun esi alti ay once vefat etmis evlilik icin cok acele edilmemis mi?Allah gostermesin de esime birsey olsa sanirim bir sene ben kendime gelemem,yeni hayatima adapte olmaya calisirim.O yuzden cuzdanin da resmini saklamasi da normal.Nasil bir anda unutulur ki?ustelik vefat eden bir esi,herseyi yarim kalmisken.Yerinizde olsam bunu asla dert etmezdim,dillendirmezdim bile...Hersey cok yeni.
6 yil önce vefat ettiği yazıyor aslında 🤔

Bence görmemiş gibi yapın, boyle kişileri görünce Üzülüyorum. Sevgilim değildi ama çok yakın dostum dediğim bir erkek arkadaşım şehit oldu. Basim sikistiginda ilk aradigim kisiydi.. Fotoğraflarımızı onun fotoğraflarını hep saklarım. Mezarında ki çiçeğin kurutulmusu cüzdanımda vardır. Esimde bilir bir kaç kez kıskanır gibi olduğunu hissettim ve ölmüş birini kiskanmasindan dolayı cok üzüldüm. Ama sonra eşimle bunu konuştuk ve o da bu tavrını saçma buldu. Sizde eşinize birşey demeyin. Çünkü cüzdandan çıksa bile O fotoğraf aklından çıkmayacak. Hem daha çok üzülüp kırılabilir.

Back