Dert değil fikir almak istiyorum

eLiFGiBioLMaK

Guru
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2012
482
9
318
Merhaba hanımlar size bir sorum var. Biz ev almayı düşünüyoruz.
1. Ev okula yakın, kayınvalideme yakın ama giriş kat ve güneşi çok net almıyor. Evin şekli semali çok güzel.
2.ev okula uzak ve kayınvalideme uzak 2. Kat kuzey güney cephe.
Benim ailem başka sehirde yasıyor sadece eşimin ailesi ve akrabaları var bu sehirde bende istiyırumki yakın olsun ama eşim ve cogu akrabası ikinci kat olsun diyor. Ama orasıda çok uzak. İş karşılıgı olacagı için sadece bu iki daire olabilir. Siz olsanız hangisini seçerdiniz?

Okula yakın olmasını tercih ederim tabii giriş kat çok alçak değilse ve kayınvalide ile aram ise...
Hayırlı olsun inşallah.

Kayin validene yakın olma derim ben uzak ol tatlı ol ama okula yakın ev hoşuna gitti ise git derim :) hayırlısı olsun hakkında

2.katı seçerdim eğer çocuğu kv ye bırakmak gibi bir durum yoksa sonuçta çocuk bir kaç sene sonra başka okula da geçecek uzaklık çok dert edilmeyebilir ama ev genelde sık sık değiştirilmiyor.

Çok teşekkür ederim. Eşimin ailesini seviyorum. 7 sene altlı üstlü oturduk. Arada sürtüşsekte her ailede olacak şeyler yani. Birinci evi çok begendim ama alt kat ısınmaz şöyle böyle dedikleri için ikinci ile arasında kaldım yoksa 1 eve girer girmez içim ısındı. Kafamı karıştıranlardan biride kayınvalidem alt kat kızım napcan diyor. git bi kurtulımmı demek istiyorki

Belki de artık kv de sizinle dip dibe olmak istemediği için 2. kattaki evi seçmenizi istiyordur.Bir de onun açısından bakın.Ayrıca her zaman kattaki daireler girişten iyidir.

Belki de artık kv de sizinle dip dibe olmak istemediği için 2. kattaki evi seçmenizi istiyordur.Bir de onun açısından bakın.Ayrıca her zaman kattaki daireler girişten iyidir.
belkide olabilir. İkinci kat daire yi ben hariç herkez onayladı ama okula uzak olması düşündürüyor beni. Çünkü günde 4 kez gidip geliyorumm okula kucuk bebegim var. Biraz zorlar diye düşünüyorum

Kvaliden öyle diyorsa çok bekkentili değil demektir. Bu da bir avantaj. (Siz çok yük oluyomusunuz bilmem gerçide) sizi düşündüğü için demiş gibi geldi.Okulada yakınsa içine tadilat yapın oraya geçin. En iyi ev okula en yakın ev:))

Evde oturacak olan sizsiniz. Başkalarına çok bakma. Benim evim alt katta bn ısınma sorunu hiç yaşamadım ama su basması yaşadım 3 kere. Bi daha basarsa taşınıcam canıma yetti. Borusu patlayanın tüm suyu bizim tavanda öyle söyleyeyim sana. Hayvanların hürmetine taşınmadım diyebilirim aslında. Onlar bahçeyi seviyorlar çünkü.

Alt katlar yazın serin kalır kışın da rüzgarı direkt almaz ısıtmısı kolay olur. Güney cephede yazın oturulmuyor ki. Duvarlar fırın gibi oluyor gündüz ayrı dert gece ayrı dert zaten uyuyamıyorsun o sıcakta. Ben ev alırsam kuzey cepheden alırım. Kışın Zaten fazla Güneş olmuyor ki güneşten ısınsın ev.

alt katın altında başka daire yoksa soğuk olur. direkt giriş ise balkonlar vs göz önünde olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…