Dershaneye gitmeli miyim?

kelemelek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2011
1.142
1
66
Antalya
kızlar sınava çok az kaldı ve ben kendimi çok eksik hissediyorum. belli bi çalışma planım yok. bi taraftan olumsuz iş koşulları bi taraftan evlilik bi taraftan kpss napacağımı şaşırdım.özellikle tarih sıkıntım beni çok korkutuyor.sürekli çalışıyorum yine unutuyorum.yada sorulara gelince tökezliyorum. diğer dersler dersen hepsinde eksik olduğum konular var.anayasa ve vatandaşlık daha kapak açmadım. nolcak böyle bilmiyorum. acaba bütçemizi biraz zorlayıp kursa mı yazılsam diyorum. ama ona da pek vaktim yok.çünkü cumartesi dahil çalışıyorum. ve kurs için de geç kaldım mı bilmiyorum

bak bak bak yılmış bi kpsssci var nerelerdesin sen

sana tek bişey sorucam 4/6 mı iyidir yoksa 6 mı
kendini 4 parçaya bölüp ufak ufak öğrenicene tam öğren zorlama kendini sakın

bak bak bak yılmış bi kpsssci var nerelerdesin sen

sana tek bişey sorucam 4/6 mı iyidir yoksa 6 mı
kendini 4 parçaya bölüp ufak ufak öğrenicene tam öğren zorlama kendini sakın

bilmiyorum quiet haklısın yıldım resmen

napcamıı bilmiyorum ama bi türlü böyle kendi başıma programlı çalışamıyorum

bilmiyorum quiet haklısın yıldım resmen

napcamıı bilmiyorum ama bi türlü böyle kendi başıma programlı çalışamıyorum

tek başına çobanlık yapan bi çocuk vardı ünv kadandı hemde ist tıp tı yanlış hatırlamıyosam
o da tek başına çalıştı dershanesi yoktu karda kışta çalıştı eee yaptımı yaptı
bizim işimiz daha kolay biz bildiğimiz konulardan sınava giricez sadece üşengeçlik yapıyosun o kdar

bende sen gibiyimm çalıştığımm içinn kursa dersaneye gidemedim gidemiyorum yani
3 hafta oldu ben başlayalı geçmi diye düşünüyorum bende ama yapmam gerek diyorumm hergün az az çalışıyorumm bazen hiç bakamıcak oluyorumm yarım saat bari bakıyım diyorumm böle bölee çabalıyorumm sende pes etmee üşengeçlik yapma bence
sen elinden geleni yapabildiğin kadar yap canım

merhaba öncelikle yılmak yok ne olursa olsun bende çalışıyorum cumarteside dahil olmak üzere ama akşam kursları var bircok dershanenin onlara gidiyorum hem iş hem kurs zor olmuyor mu? tabiki oluuyor ama yapcak bişey yok bi süre daha kendimi sıkıp bu sınavı kazancam....tarih konusunda bende cok sıkıntılıyım bircok kitaptan calışıyorum ama denemelerde falan yine fosss buna ragmen halledilemicek bişey değil bunu yapabiliriz herkese kolay gelsin....

oooof bu üşengeçlik beni öldürecek

ama gerçekten çok yoruluyorum. akşamları hiç halim olmuyor. gündüz iş yerindede kafam kırk yere bölünüyor. bi de hala ders çalışmayı bilmiyorum sanırım. özet çıkarıyorum unutuyorum.ezber zaten yapamıyorum. okuyup soru çözeyim diyorum sorulara gelince tökezliyorum.kaynak derseniz hiç bi kaynağa güvenemiyorum.böyle oluncada çok zaman kaybediyorum. özellikle tarih de o kadar detay soru geliyor ki bazen. :26:

kendimi toplamam lazım ya bu böyle olmaz

bende geçen sene çalışıyodum haftada bi gün izin sabah 8 işbaşı akşam 7.5 çıkışımdı.evimle iş yeri arası 20 dak minibüsle gidiyodum 20 dakkada 10 sayfa okuyup altının çiziyodum sonra word a yazıyodum çıktı alıyodum.tarihinyarısı şu an hazır ben o notları okucam gk e geçince.bak coğ sadece 8 günde akşamları 2 3 saat çalışarak bitti
eve gelince dizi izleme fatmagül girmicek senin yerine sınava

yok valla benim fatmagülle işim olmaz..

hürrem ya da feriha girse fena olmaz ama benim yerime sınava

Olmuyor olmuyor olmuyorrrr
Iş+ev+kpss aynı anda gitmiyor..
Işyerinde imkanım var ama çalışmaya adapte olamıyorum. Evde ne zaman ders çalışacak olsam bişi oluyo misafir vs.
Planlı programlı çalışamıyorum. Matemetikte sıkıntım yok ama sözelde özellikle tarihte çalışsamda unutuyorum yapamıyorum.. Napcam ben yaa :26: Bi akıl verin bana dersaneye yazılsam diyorum ama o zamanda hepten kırka bölüncem nolcak benim bu halim bilemiyorum

Tatlım ne kadar strese boğmuşsun kendini, böyle yapma
Nasıl düşünürsen ona inandırırsın kendini.
Bende tarihte sıfırdım ama çalışa çalışa, soru çöze çöze bol tekrarla hallettim.
Nankör bir derstir tarih. Tekrarlamazsan uçar gider.
Kendine bir cep kitapçığı al çalıştığın konuları hergün bir kez oku iş yerinde.
Sonra soru çöz. Bak bilgisayar başında çalışıyorsan online sitelerde, konu konu testler oluyor. Onlardan çöz. Daha kolay konsantr olursun.
İlk iş şu yapamıyorumlardan kurtul, matematikte sıkıntın yoksa dershaneye vereceğin parayla neler yaparsın.
Hem her şeye yetişicem derken iyice bunalır, pes edersin.
Kaçıran da yok. Sakin sakin tekrarlarla yürütmeye çalış canım.

oof çok stres yaptım cnm yaa sınavda yaklaştı zaten
Ben nasıl öğrencem bu tarihi elimde bi sürü kaynak oldu hangisine çalışacağımı şaşırdım :18:
Konu konu soru çözebileceğim site hangisi bu arada ?

arkadaşım neden bu kadar strese giriyosun ben cidden anlamadım ayrıca sınava az kaldı diyorsun haberin var mı dersaneler mart 15 te yeni grup açıyor demekki senin hala şansın var bu motivasyonla zaman açısından değil kafa yapından dolayı başaramazsın

Böyle öss,öys,lks,kpss vs sınavlarına girenlerin hepsi bir kaç ay kala strese giriyor senin gibi.
Hiç bu streslere kendini kaptırıp zamanını harcama tatlım.
Düzenli çalış. Dershanelerde olduğu gibi kendine program çıkar,haftalık olarak.
Herşey yoluna girer

Zaten ders çalışmaya zor vakit buluyorum demişsin canım, boş yere kursa falan gideyim deme, matematiğin iyiymiş zaten, dersaneye hiç ama hiç gerek yok, dersaneye gidersen hem yolda zaman kaybı olur, hemde çok yorulursun bu sefer evde hiç çalışamazsın. Önemli olan kendi yaptığın çalışmadır. İstersen en iyi dersaneye git kendin hiç çalışma kesinlikle kazanamazsın sınavı. Panik yapmaya hiç gerek yok son 2-3 ayda deli gibi çalışıp 90ların üstüne vuran adamlar var. Şu an başlarsan günde 2 saat verimli çalışma ile sınavdan çok çok iyi bir puan alabilirsin. SAdece sakin ol program yap ve uygula. Büyük parçaları küçük parçalara bölersen zor şeyler çok kolaylaşır.

Denemem arkadaşa katılıyorum.Çalışmadıktan sonra kurs hem yorucu hem para kaybı hem stres batağı nerden biliyorum benim tecrübem var.Bende doğum yapınca gittim ama çocuktan falan çalışamadım çalıştıklarımda kalmadı aklımda bide üstüne kursa gittikçe strese girdim çünkü orda stres manyağı çok inek var, sen onlara baktıkça daha çok harap oluyorsun.Bende evde çalışcam benim fikrim geç başlamak önemli değil doğru hedef seçmek önemli.Önceden çalışıp bitirseydin bu seferde aklımda kalmadı unuttum deyip daha çok strese girceksin bence en önemli sorun ne biliyor musunuz??? STRES onu bir yenebilsem fazla çalışmadan 90 alırım ve çoğu insanda alır eminim.Bende bişey sorcam ben bu seneki moduler set almadım eski yıllın ihtiyaç yayını var arkadaşım yeni konular eklenmiş dedi sizce hangi yayınevininkini alayım? Bide soru bankası ne önerirsiniz?

Önce kendini bu düşüncelerden arındır, sonra başla çalışmalara.
Stresle başa çıkmanın yolları ile ilgili yazıları oku.
Tarih için konuların bittiyse pegemin ders notlarını al tamamdır. Hergün yatamdan önce oku, aklında kalır.
Kalmaz diye birşey yok, kalmazsa senin kaygılarından kaynaklıdır.
Dershanede bir sürü stresli insan içinde sen hep kafayı sıyırırsın.
Tek çalışmak gibisi yok.
Ekpss den çöz canım soruları. Güzel site.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…