Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
lise oldu büyük bir dersane . türk dili ve edebiyatı bölümümBolumun nedir ?
Tecruben var mi ozellikle ders falan
Ve dershane nasil bir dershane ?
zaman ayırıp yazdığınız için çok tesekkur ederim , dediklerinize olurda alınırsam işe dikkat edeceğimsistem çok değiştiği için tam olarak yorum yapamayacağım. bir dönemler dersaneler altın çağını yaşıyordu ve iyi paralar kazanılıyordu. branş da önem arz ediyor. örneğin ben on senelik öğretmen olduğumda dahi bir matematikçi kadar kazanamayacağım. bunu da göz önünde bulundurmak lazım.
bildiğim kadarıyla dersane stajı özel okullarda geçerli olmuyordu. fakat liseye dönüşmüşse sizin için iyi olabilir. çünkü genelde stajın kalkmış olmasını ister kurumlar. ilk yıl çok çalışırsınız. angarya işlere koştururlar. etüt nöbetçiliği, sınav gözetmenliği vs. maaşı azdır. ben mezun olduğum dönemde staj kaldırma karşılığında maaş ödememeyi teklif eden bir yer bile olmuştu.
sizin dikkat edeceğiniz nokta sigorta ödemeleriniz. tam olarak hatırlamıyorum fakat belli bir gün üzerinden hesaplanıyor ve eksik yatarsa sigorta stajınız kalkmıyor. bazı kurumlar çakallık yapabiliyorlar bu konuda. bu nedenle e-devlet şifresi alıp düzenli kontrol etmelisiniz sigorta işlemlerinizi. yoksa bir sene çalışıp eliniz boş kalabilirsiniz. ama büyük ve kurumsal bir yerse sıkıntı olacağını zannetmem.
türk dili edebiyatı bölümünün ataması sıkıntılı ve bu yıl düzenlemelerle iyice zorlaştırdılar atanmayı. bir yerden başlayarak tecrübe edinebilirsiniz bence.
tesekkur ederim vazgectim bu aradaO yükseklisans yaptığı için parttime çalışıyormuş 900 tl alıyormuş.
Staj yapmaktan mı neden acaba yine de deneyim olmaz mıydı sizin için ?tesekkur ederim vazgectim bu arada