Maalesef final zamanlarında herkesin başına geliyor bu. Tavsiyem kütüphanede ya da etrafında ders çalışan birilerini görebileceğin, ilgini dağıtmayacak şeylerin olduğu bir yerde ders çalışman. İnsan etrafında çalışanları gördükçe panik olup daha özenli çalışıyor çünkü. Eğer günlerce çalışıp o dersi geçemiyorsan muhtemelen hocanın istediği şeyi yazamamandır sebebi. Üniversitede laf kalabalığını sevmediklerini anlamam birkaç yılımı aldı benim. Bir de bölümünü bilmiyorum ama sözelse eğer hocaların aradığı bazı spesifik terimler ve isimler vardır hep. Onları illaki yazman gerekir. Ben düşünür ismi yazıp altını çizen nice arkadaş biliyorum. Çünkü şöyle de bir durum var bütünlemeler bu kadar yakınken final kağıtları sözel bölümlerde özellikle çok ince eleyip sık dokunmuyor. Dediğim kilit noktaları arayıp ona puan veriyorlar. Hatta ben hocanın kendi ağzından da duydum, göz atmaya ancak vaktimiz oluyor diye. Gerçi bizim bölümde cevap kağıdının suyu çıkar hep ama her yerde aşağı yukarı böyledir. Bir de ben kendimi korkutarak teşvik ediyorum hiç çaresini bulamazsan. "Bak büte kalırsan bir daha çalışacaksın, için alıyor mu hakikaten?" Diye soruyorum kendime bir bakıyorum çalışmaya başlamışım. Ehehe. Bir de sakın moralini bozma. O okulu kazandıysan kesinlikle bitirebilecek güce de sahipsindir. Sadece birazcık çalışma sistemini değiştirmen gerekiyor hepsi o. Moralini bozma. Ha bunlara rağmen olmuyorsa elbet olacağı gün geliyor. O yüzden kendini de sıkma. Her şey olacağına varıyor.