Çok sık molamı veriyorsunuz sanki?merhabalar
bu aralar ders calısmamı arttırmam lazım
hali hazırda çalışıyorum zaten, 25 dk ders 5 dk mola ya da 50 dk ders 10 dk mola seklinde.
molalarda yapacak bir sey lazım bana. 5-10 dk'lik anlık eglenceli keyif veren ama cok dikkat harcatmayacak bir şey. cok dusundum ama aklıma bir şey gelmiyor, önerilerinizi sormak için konuyu actım.
telefon,pc kesinlikle bakmıyorum molam uzuyor.
bu zamana kadar anlık keyif veren olarak yemek yiyordum ancak kilom aldı başını gitti. diyete başladım. bu sefer de ders başında oturamıyorum zaten dikkat eksikliği (dehb) tanım var. önerileriniz neler?
dehb (dikkat eksikliği) olduğu için o kadar uzun süre oturunca aşırı sıkılıyorum, ilk 2 saat tamam ama sonraki her 2 saatte performansım düşüyor.Çok sık molamı veriyorsunuz sanki?
25 dk ders 5 dk mola çok bence, verimli olmaz.
En azından 1,5 saat çalışıp 10 dk mola iyi verin
Temiz havaya çıkın, 2 tur atın, kahve için, olmadı yatağa uzanıp öylece tavanı seyredin.
Belirli saatler arası çalışın mesela 8-18 gibi. Ama az vw kısa molalarla, diğer türlü ne öyle günün yarısı molayla geçiyor.
Anladım. Öyle daha iyi oldu diyorsanız birşey diyemem.dehb (dikkat eksikliği) olduğu için o kadar uzun süre oturunca aşırı sıkılıyorum, ilk 2 saat tamam ama sonraki her 2 saatte performansım düşüyor.
bir de kendi kendi kendime denedim.
2 saat aralıksız zorladım çalıştım kendimi birkaç kez. Bir de 4 pomo yaptım (25 dk ders 5 dk mola şeklinde ard arda 4 tane, yani 100 dk ders 20 dk mola oldu toplamda).
4 pomo toplamda daha az saat etmesine rağmen daha verimli geçiyor, daha fazla konuyu daha az sıkılarak çalışabiliyorum. ve 2 saat çalıştıktan sonra tekrar calısmaya oturasım gelmiyor bunalıyorum. pomo daha sürdürülebilir geliyor.
belki 2 saatin sonunda 1 dizi izleme ödülü koyarak motive olabilirim ama bilemedim.
saat odaklı çalışıyorum ama sizin gibi konu odaklı da deneyebilirim aslında birkaç gün. teşekkürler.Anladım. Öyle daha iyi oldu diyorsanız birşey diyemem.
Ben kendime günlük program çıkarırdım. Çalışacağım konuları, ister 5 saatde bitsin ister 10. O gün o konular bitmeden başka birşey yapmazdım. Benide molalar çok oyalardı mesela. 10 dk bir bakmışım 15 olmuş vs. O yüzden sık mola vermez full konsantre konulara odaklanırdım. Ama herkesin çalışma stili farklı.
bu arada adhd ama hiperaktiflik yok bende. arada 5-10 dk'lik leslie iyi oluyordu aslında tekrar deneyebilirim, teşekkürler.öncelikle adhd tanılı olduğunuz için ders çalışma sürenizi mümkün olduğunca kısa aralıklarla tutmanız gerekiyor. 30 dk ders 5 dk mola ideal. molada genellikle enerjinizi atmanız önerilir, kendinizi yoracak bir kaç aktivite yapabilirsiniz evi turlamak dans etmek gibi.
bu arada adhd için karbonhidrat yani şeker ve aburcubur grubu yiyecekler ne kadar az tüketirseniz o kadar dikkatinizin toparlandığını görürsünüz. özellikle ders aralarında bunları atıştırmamaya çalışın.
Boş boş tavana bakmak..merhabalar
bu aralar ders calısmamı arttırmam lazım
hali hazırda çalışıyorum zaten, 25 dk ders 5 dk mola ya da 50 dk ders 10 dk mola seklinde.
molalarda yapacak bir sey lazım bana. 5-10 dk'lik anlık eglenceli keyif veren ama cok dikkat harcatmayacak bir şey. cok dusundum ama aklıma bir şey gelmiyor, önerilerinizi sormak için konuyu actım.
telefon,pc kesinlikle bakmıyorum molam uzuyor.
bu zamana kadar anlık keyif veren olarak yemek yiyordum ancak kilom aldı başını gitti. diyete başladım. bu sefer de ders başında oturamıyorum zaten dikkat eksikliği (dehb) tanım var. önerileriniz neler?
bu arada adhd ama hiperaktiflik yok bende. arada 5-10 dk'lik leslie iyi oluyordu aslında tekrar deneyebilirim, teşekkürler.
diyete gireceğim için yemem artık ama cidden ders çalışırken canım çok tatlı ya da fast food çekiyor
ders çalışırken zaten sıkıntıdan ölüyorum molada da sıkıntıdan ölmek istemiyorum amaaBoş boş tavana bakmak..
aralıklı oruç (if) denicem, yoksa yedikçe yerimders çalışırken beynimiz ekstra kalori harcadığı için aynı durum bende de oluyor. allah affetsin ben dana gibi yiyorumsiz yemeyin tabii.sağlıklı ve uzun süre sizi idare edecek tercihlere yönelmek en iyisi, badem,ceviz, az şekerli diyet çikolatalar, bitter çikolata, kakaolu süt ya da biraz meyve atıştırabilirsiniz.
brn 15 dakikalık sitcom netflix şovları ya da bir skeç (10 dk falan) güldür güldür izlerdimders çalışırken zaten sıkıntıdan ölüyorum molada da sıkıntıdan ölmek istemiyorum amaa
sudoku ve mandala aklıma gelmişti unutmuşumsudoku çözmek biraz mandala boyamak gibi zihni dağıtacak biseyler mi yapsanız.
ben bi molada tuvalet fircalardim, bi molada bulaşık makinesi boşaltırdim. birinde kahve yapardım gibi gibi.... ama evli ve çocuklu olunca biraz mecbur oluyo insan bu tarz molalara
ay ben izleyeyim molamda dedim de sonra bi baktım gün boyu izliyorum mola bitmiyorbrn 15 dakikalık sitcom netflix şovları ya da bir skeç (10 dk falan) güldür güldür izlerdimkafam dağılırdı
Zaten yoğun bir ders çalışmanız olsa o tavana boş boş bakmak sizin için bir ihtiyaç olacak.Sanirim sıkı calismiyorsunuzders çalışırken zaten sıkıntıdan ölüyorum molada da sıkıntıdan ölmek istemiyorum amaa
sudoku ve mandala aklıma gelmişti unutmuşumiyi ki hatırlattınız deneyeyim. bu tür önerilere ihtiyacım var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?