Ders çalışma derdi

aklikarisik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2015
830
172
34
Merhaba arkadaşlar.
Ben ders çalışıyorum daha doğrusu çalışmaya çalışıyorum.okuyorum başka biyere geçince diğer okuduğumu unutuyorum.matematik zaten yapamıyorum...lutfen bana yardım edin..buaralar içind e sadece çalışma biseyler öğrenme çabası içindeyim..suan ki hedefim kpss iyi bi puan yapmak ve uni yi bitirmek...bu sene eğer sınıf geçebilirsem.bir daha ki sene yabancı dil kursuna veya bilgisyar kursuna yazilacagim..sonra faydalı olabileceğim biyere üye olmak...ama lütfen öncelikle su ders çalışma okuduğumu unutmama fayda sağlayacak ne yapabilirim: (

Küçük özetler çıkararak çalış. Kendine kisaltmalar bul sifreler koy sadece kendi anlayabileceğin seyler olursa daha iyi aklinda kalır. Ayrica ben ders çalışmaya baslamadan once guzel bir kırtasiye alışverişi yaparım yeni kalemler falan mutlu ediyor

Bir suru kalemim var esim de almış hatta :) çalışma masam da var yani ortam var vakit var kafa yok sanırım: ((((((

B12 eksikliğimi var acaba
Bende aşırı unutkanım doktora gittim B12 takviyesi verdi biraz toparladım
Sende bir test yaptır

B12 eksikliğimi var acaba
Bende aşırı unutkanım doktora gittim B12 takviyesi verdi biraz toparladım
Sende bir test yaptır
Kansızlığım ve b12 eksikliğim vardı iğne vermişti hatta doktor ama düzenli vurudrmadim..sanirim tekrar gitmem gerek.cok uyuusk bi insan oldum bıraksalar sürekli uyurum isim varsa mecbur kalkıyorum erken ama işin yoksa öğlenden onve kalkmam

İlk okuma da çizme altını..
İkinci de kurşun kalemle çiz önemli yerleri..
Üçüncü de Fosforlu kalemle daha da önemli yerleri belirle..
Rengarenk çalışmayın konuları ayrı renk yapın..
Mesela kazandığımız savaşlar pembe kaybettiklerimiz yeşil. Çoook kötü kaybettiklerimiz mavi :) görsel hafızaya da yüklemek lazım..
Mutlaka not tut.. Özet çıkar.. 5 sayfanın 4 sayfa özeti olur bazen özetin ozetinin özeti diye devam et..
Hangi dersten hangi konular var liste yap. Her dersten ne durumdasin yanına not et. Sürekli ders değiştirme bazı günler bazı derslere odaklan..
Her dersin bi dosyası olsun özetler oraya..
Kısaltma kullan resimle not al uzun uzun yazma..
Hazırladığın notu eşinin eline tutustur sana soru sorsun yarışma gibi eglenin..
Önemli notları ufak kâğıtlara yazıp duvara yapıştır önünden her geçtiğinde selam cak :)))
En önemlisi 5 yıllık kalkınma planı yapıp sürekli onları düşünme.. sadece sınava odaklan.. hiç istemediğinde zorla okuma.. en sevdigin konunun özetini oku..

Okudugunuz,calistigini
z sayfayi kavrayarak okumuyo olabilir misiniz?

Ben de sevmedigim bi seyi okurken cabuk bitsin diye kendimi vermeden,ustunkoru okuyorum ,kapatinca tek kelimesini hatirlamiyorum.

Bu söylediklerinizi uygulucam..gorsel hafıza da önemli dediğimiz gibi...

Ama ben daha diğer sayfaya geçince diğer okuduğumu unutuyrm sanki: ((
bana da hep öyle olur. o yüzden ben şöyle yapıyorum; yazarak çalışıyorum. çalıştığım günün akşamında o notları okuyorum. okurken inan "ben bunları çalıştım mı ya??!?" diyecek kadar unutmuş oluyorum. daha sonra yapabildiğim kadar sıkça okuyorum özetlerimi ve kafama tamamen giriyorlar. tekrarsız, tek çalışmada bir şeyleri öğrenmek zaten mümkün değil. tekrar şart. bilimsel olarak da böyle. uzun süreli hafızaya geçirmek için ara ara tekrarlamanız gerek

konularin ozetini cikar. basligi buyuk yaz ve altina notlarini gir . ve o ozetleri tekrar et. hem detaylarda cok bogulmus olmassin hemde temel bilgiler aklinda kalir .
allah zihin acikligi versin :)

Sevsemde aynı hadi matematik neyse de ama tarih veya sözel başka bi derste de aynı durum

Kucuk not kagitlarina not almak ,sık tekrar etmek faydali olabilir.

Konuyu tam kavramak cok soru cozmekle mumkun olur ,ozet cikararak calistiktan sonra bol soru cozun,yapamadiginiz sorularin cevaplarini arastirirken konuya hakim olursunuz,unutmazsiniz.

Onemli buldugum bi cumleyi ardarda bikac defa okurum. Sonra parcayi okumaya devam ederim. Bisure sonra defalarca okudugum kısmı hatirlamaya calisirim. Hatta cok zorlaniyorsam birime anlatiyormus gibi dışımdan konusurum, Konuyu ozetlerim kendi kendime

Dersleri 40 ar dakikaya bölün ve muhakkak mola verin. Çalışacagınız konuları da sınırlayın bugun bu koca kitabı bitireceğim degil de şu ünite bitecek deyin. Kısa kısa kendinizi yormadan sevdiğiniz etkinliklere de zaman ayırın bir de motive edecek şeyler düşünün yani ders çalışırsam şu hedefime ulaşırım gibi. Ben kpss çalışırken günde nerde en az 4 5 saat çalışıyordum ki 8 9 saate de çıktıgım olmuştu. Ders çalışmayı asla sevmeyen biriydim sadece kpss kazanınca kendi maaşım olacak göreve başlayacağım diyerek motive oldum o kadar saat çalıştıgım hic anlamıyordum bile.

Okul zamanında, tarih dersinden sınav olacağımız zaman; konuların önemli kısımlarını özetler, oradan şarkı yapardım.
O zamanlar rap müziğe kafayı takmıştım ve o tarzda yapınca bayağı akılda kalıcı olurdu.
Bazılarını hala hatırlıyorum...:) Mesela;
1-7-8-9 Fransız devrimiii / monarşi bitti, Cumhuriyet geldiiiii.... gibi.:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…