Ayni durimdayim internetim kotalı. O sikinti oluyor. Daha yeni kaynak falan almadım. Oralari falan araştırıyorum. Benim gibi olup kazananlar var. Bende mesela onlar gibi olurum diyorum. Ama hep lafta kalıyor.Bende lise 3 e yeni geçtim ama bende de tık yok hala.. Güyaa yazın başlayacaktım ama olmadı.. Buarada dershaneye gidemiyorum demişsin, hocalar var anlatan videolu, hiç dinlemedim ben ama dinleyen çok var. Donanımhaber ygs lys forumdan falan kaynak tavsiyesi, video tavsiyesi isteyebilirsin..
Evet plansizim. Simdiye kadar sadece sinavlara çalıştım. Birde okuldan gelince çok yorgun oluyorum. 2 saat kendime gelemiyorum. Sonra bir bakmisim uykum gelmiş. Olmadi uykumdan kesicem8 yıl Ygs öğretmenliği Yaptım , çalışmamanın sebebi büyük ihtimal Planlı çalışma alışkanlığının olmaması. Bu da ne yazıkki ilkokulda kazanılıyor.
Hangi bölünsün bilmiyorum ama derslerine göre konu planları yapmalısın hayatın için önemli bir durum
Rehberlikten ya da bilen birinden yardım isteyebilirsin içinden çıkamazsan
Ben branş öğretmeni olmama rağmen bir çok Öğrenciye plan yapar kontrol ederdim
Zor kazanacaksın alışkanlığı pes etme :)
Ayni durimdayim internetim kotalı. O sikinti oluyor. Daha yeni kaynak falan almadım. Oralari falan araştırıyorum. Benim gibi olup kazananlar var. Bende mesela onlar gibi olurum diyorum. Ama hep lafta kalıyor.
kizim evinde internet varsa bazi sitelerde cok guzel matematik anlatiyor.Ders konusunda biraz zorlaninca bırakıyorum. Mesela matematik calismaya başladım. Konularda zorlanmaya başladım. Biraktim hemen. Calismaya başlıyorum. 1 2 gün sonra kesiliyor. Hem nerden başlayacağımi bilmiyorum. Program yapmadım yapamam zaten. Rehber hocalar program yazıyor onada uyamiyorum
valla supersin ben de kizim iyi bir hayatin olsun dicektim sen daha guzel anlatmissinBoşver çalışmayı. Kendini calisamiyorum diye heba ediyorsun. Konsantre olucanda zaman ayiraxanda plan program yapacanda offf. En iyisi bir koca bul evlen. Iki çocuk doğur. Gece uykusuz gündüz ilgisiz ağır depresyona gir. Bütün gün uyu zaman hızlıca geçsin. Yaşlan ve hooop kabre. Okuyup iyi bir meslek edinmek sıkı çalışıp kendini geliştirmek insanlara faydalı işler yapmak herkesin saygısını kazanmak iyi arabalara binip seminerlere katılmak toplumu aydınlatacak bir kahraman olmak zor iş. Bu kadar kim yoracak kendini. Yatıp karpuz büyütmek varken.
Alicam da daha karar veremedim. Birde benim sayisalim iyi değil. Antremanlarla matematik almıştım bir tek onuda bıraktım. Ablmamin.kpss kitaplari var. Onların yarari olur mu? Ablam ben sana veririm demişti.Alanın neydi? Fenler için palme yi öneriyorlar, soru kitaplarını özellikle.. Mat1 için fen mavi, final i öneriyorlar.. Türkçe için kpss paragraf çıkmış soruları da çözün diyorlar.. Bende kaynak konusunda pek bilgili değilim, genel bişey olsun diye fem simetri ygslerin hepsini, lys sayısalları aldım da bekliyor.. Final,fem gibi büyük kaynakların kitapları çöp çıkmaz, onlardan her derten birer tane alarak başlamaya çalış.. Sonra arkadaşlarının yorumlarıyla da vs kitap sayını arttırırsın. Ygs çıkmış sorular kitaplarını da al, ama üstüne çözme, tekrar tekrar çözersin. Ben kiraplarımı kirletmem pek mesela, binbir çeşit kaynağım olsa da en işe yararlarını tekrar tekrar çözerdim sbs zamanı, işe de yaradı..
Öyle çok parlak değilim. Bu dönem teşekkür aldım.Okuldaki genel durumunuz nasıl sınıfları nasıl geçiyorsunuz zayıflı mı zayıfsız mı. Teşekkür falan var mı
Alicam da daha karar veremedim. Birde benim sayisalim iyi değil. Antremanlarla matematik almıştım bir tek onuda bıraktım. Ablmamin.kpss kitaplari var. Onların yarari olur mu? Ablam ben sana veririm demişti.
Co teşekkür ederim. Dediklerine uyucam. Ama tek matematik calisamiyorum. Antremanlarla matematik acayip sıkıyor. Süreli özlü sozler falan. Yarıda bıraktımDaha yeni yerlestirme sonuclari gelmis ve istedigi bolumu kazanmis biri olarak bikac tavsiye veriyim canim.
Bana gore oncelikle meslek secmen gerek. Bi hedefin oldugu zaman her zorlukla ugrasiyosun cunku. Hedefi olmayanlarin cok cabuk pes ettiklerini gordum dersanemde, cevremde. Sinavi gozunde buyutme, ben de cok parlak bi ogrenci degildim. Hatta hayatimda ilk kez duzenli bi sekilde ders calistim. Ama hep okumak istedigim bi bolum vardi ve bunun icin sadece 1 sene kendimi kastim, hayatimin geri kalanini pismanlik icinde yasamamak icin.
Yaptigimi yapiyim ne gelirse okurum deme SAKIN. Bu rahatlik, motivasyonu en cok kiran seylerden biri. Lys sonuclari geldiginde dusuk puan almanin yarattigi mutsuzlulugu, umitsizligi tahmin edemezsin. Daha onunde koca koca 2 sene var. Olmaz diye bakma. Cok rahat olur :)
Ve lise 3 strese girmek icin erken bi zaman. Ha matematigim iyi degil diyosan bu sene sadece ona agirlik ver. 2 haftada 1 konu bitir mesela matematikten. Ki 1 haftada bile bitirebilirsin ama kendini kasmadan calisman icin sureyi uzun tut. Matematik onemli Tm icin hallet onu :) En azindan Ygs kismini. (Antrenmanlarla matematigi tavsiye ederim.)
Öyle yapıcam. Zaten daha gereken kaynakları tedarik edemedim. Antremanlarla matematik beni çok sıkıyor. Yarida bıraktım. Sürekli özlü sözler falan var.Ortak konuları seçip çalışırsın kpss kitaplarından.. Ama ygs lys kaynakları lazım tabii. Matın iyi değilse , hızlandırmak yada öğrenmek istiyorsan antremanlarla matematik baya iyi bir seçenek.. Bikaç kitabı var, hızlı hızlı çöz, önerilen zamandan önce bitirmeye çalış.. Yararlı olur işlem kabiliyeti kazanmak için
Bende ergen oldum. Ama iyi bir yere gelmek için gece yarılarına kadar hatta sabahlayip okula gidip aksama kadar ders dinledigim zamanlarda çok oldu. Bu rehaveti anlayamıyorum.valla supersin ben de kizim iyi bir hayatin olsun dicektim sen daha guzel anlatmissin