Ders calisamiyorum

CitirTurtam

Az insan, çok huzur !
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2013
1.467
1.362
333
Su an Aciktan okuyorum. Örgün derste görüyoruz ayda 3 gün. Pek faydasini görmedigim icin herzaman katilmiyorum derslere. Benim sorumun dikkatim cok cabuk dagiliyor bir türlü konsantre olamiyorum.

Temmuz'da 2 yazili, 1 sözlü sinavim var + 2 arastirma ödevi yazmam gerek biri 20-25 sayfa biri 10-15 sayfa arasi, 1 de sunum hazirlamam gerek.
Bir türlü baslayamiyorum ipin ucunu bulamiyorum.

Kendime bir ders plani hazirliyorum olmuyor.
Elime kitabimi aliyorum okumaya basliyorum, 10 dk. sonra usaniyorum kenara atiyorum.

11 kitaptan anca 3ünü özetleyebildim calismasi daha kolay olsun diye
Baska zaman gece 2 ye 3e kadar uykum gelmez rahatlikla film fln izlerim, nezaman elime kitaplardan birini alsam feci sekilde uykum geliyor

Kizlar bi akil verin, bu sinavlari gecemezsem hayallerim suya düsecek ve ben kahrolacagim.

Nasil kurtulurum bu tembellikten, her 10 dakikaya bir ara vermeden.

En önemlisi, kendimi nasil motive edebilirim?

Nolur yardim edin

Bek hem kkdayım hem ders çalışıyorum konularımın hepsi bitti anladım mı eh işte akmasa da damlıyor
Eğlenceli hale getirmeye çalış.
Hafif müzik, renkli kalemler, güzel defterler ve havası boğucu olmayan oda/ masa düzeni çok işe yarıyor.
Yani bende yaradı en azından...

Odamda malesef bi masa yok. Yani varda bilgisayar duruyor üzerinde bo$ degil yani. Diger odalarda mümkün degil calismam, hep dolu oluyor cünkü. Bahaneler de hemen hazir dimi
Yerde calismayi denedim bi ara, ise yaradi ama bi süre sonra totom agrimaya basliyor dogal olarak
Bu gece yine yerde calismayi deneyecegim. 1-2 saat araliksiz calissam icim rahat edecek.

Bende senin gibiyim ders başına geçince uykusu gelmeyen öğrenci nadirdir :))Kendine yarım saat ayır uzan yatağına çalışmadığın zaman sonunda ne kadar üzüleceğini gör birde tam tersini yap ders çalışıp sınavlardan geçtiğini mutluluğunu düşün kalktığında ders çalışma isteği gelecektir:))Birde sade kahve içebilirsin, renkli kalemler kullanabilirsin birde bitki çayları içebilirsin:)

Yere yumuşak bir minder gibi bir şey yok belini yaslayabileceğin yatak/ koltuk önü bul tam beline destek koy. küçük bir sehpa da bulursan tamamdır.
Bende çok çalıştım bu şekilde. Dikkatini verirsen zamanı anlamazsın.
Hem önemli olan saatlerce çalışmak değil, verimli olabilmek.
Kafanı veremezsen istersen 5 saat çalış.
Plan yaparsan rahat edersin. Küçük parçalara böl hedefini...
Şöyle düşün; ben şimdi bu dersi 1 saatte olsa çalışmazsam ilerde daha fazla çalışmak zorunda kalacağım o halde 24 saatimin 1 saatini ayırabilirim
Kolay gelsin şimdiden.

Bikeresinde redbull+sade kahve+türk kahvesi ictim gecemi gündüzüme kattim ama ise yariyor yani. Sagol önerilerin icin :)

Tesekkürler melegim dediklerini uygulayacagim. umarim bende de ise yarar :18:

Konu içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…