Merhaba gecmis olsun. Sizinki yine iyiymis. Ben yillar once bi kahvalti bahcesinde kedinin birini besliodum. Kedi semirdi semirdi bi guzel de kendini sevdirdi. Sonra bi ara elimi yan tarafa sallandrmisim. Sen gel beni boydan boya bi ciz.. tum hayvanlari severim ama kediye bosuna nankor demiyorlarmisMerhaba herkese bahçede sürekli beslediğim bir kedi vardı. Tam yiyecek verecektim heyecandan iki patisini birden attı elimi tırmaladı. Avucumun içindeki biraz daha derin elimin üstündeki yüzeysel. Tırmalar tırmalamaz hemen eve geldim kolonya döktüm beyaz sabunla köpürtüp temizledim ve teramicin krem sürdüm. acile gitmek yerine dahiliyeden randevu almak istedim ama randevu bulamadım üstünden birkaç gün geçti içim hala rahat değil. Aynı durumu yaşayan var mı siz neler yaptınız. Bu arada üç sene önce Tetanoz aşısı vurulmuştumEki Görüntüle 3542409 Eki Görüntüle 3542410
O günden sonra bir daha görmedim. 2 gün geçti üstünden. Teşekkür ederim yardımınız içinTekrar tetenoz vurulman gerek… o da tedbir amaçlı. Hayvanı gözlemle. 2 hafta içinde ölmezse sana da bir şey olmaz
Üzerinden 2 gün geçti acile gitsem yinede yaparlar mı bilginiz var mı?Beni direk ısırmıştı :) Acile gidin randevu almanıza gerek yok acilde kuduz aşısı yapılıyor. Kediyi de 10 gün boyunca izlemenizi istiyorlar ne durumda diye. Ama genelde ısırıkla olan bir şey değilmiş isadece tedbir amaçlı yapılıyor. Geçmiş olsun.
Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız. Daha önce toxaplazma bulaşmıştı. Eşim çizikleri gördü ve çok sinirlendi. Bebeğimi kaybetmiştim. Şimdide böyle yaralandım, biraz kısmetsizimdir. Çok korktumMerhaba gecmis olsun. Sizinki yine iyiymis. Ben yillar once bi kahvalti bahcesinde kedinin birini besliodum. Kedi semirdi semirdi bi guzel de kendini sevdirdi. Sonra bi ara elimi yan tarafa sallandrmisim. Sen gel beni boydan boya bi ciz.. tum hayvanlari severim ama kediye bosuna nankor demiyorlarmiso da kediye son dokunusum oldu daha da yaklasmadim uzaktan uzaga asi da vurulmadim. Bulundugum yerde kolonya vs de yoktu. Hc bir sey olmadi sukur. Kopegim var benim, o donem iki taneydi ve kavga ediyolardi. Aralarina grmistim birbirlerine zarar vermesin diye. Biri digerine hamle yaparken disi bacagima saplandi ve oluk oluk kanadi. Hamileydim ustelik. Hemen acile gttim. Tabiki asisi oldugu icin soeun olmadi sadece karne gormek istedi fakat dr soyle bisey soylemisti. Kedi tirmalamasi yada isirmasi cok nadir soruna yol aciyormus. Kopek isirmasi daha tehlikeliymis. Cok uzun anlattim ama ben sorun olucagini sanmiyorum. Tabiki gorunmekte fayda var. Gecmis olsun.
Yaparlar fark etmez. Ben o anın korkusu ile hemen gittim bir de ısırık olunca tabi daha çok endişelendim önce sağlık ocağına gitmiştim onlar aşıyı yapmıyormuş sonra acile gittim. Kuduzun etkisi 10 15 gün içinde oluyormuş ben bilmediğim için hemen oluyor sandım baya panik olmuştum ama korkulacak bi şey yokmuş :) Acilde söyleyin iki gün önce kedi tırmaladı kuduz aşısı olmak istiyorum diye yaparlar hatta üç doz yapıyorlar. Üç gün belli aralıklarla gidiyorsun.Üzerinden 2 gün geçti acile gitsem yinede yaparlar mı bilginiz var mı?
Teşekkür ederim içimi rahatlattınızTetanoz varsa bisey olmaz bunlar derin bile degil.
Bende ne derin yaralar vardi kedi severken kac defalarca tirmakandim.
kolonya sürerim hep bisey olmaz
TeşekkürlerTetanoz varsa bisey olmaz bunlar derin bile degil.
Bende ne derin yaralar vardi kedi severken kac defalarca tirmakandim.
kolonya sürerim hep bisey olmaz
Rica ederiim. Bir sey olacağını sanmam ama senelerdir kedi bakarım cok da tırmalanmışımdır. Hiçbirinden de bir sıkıntı yaşamadımO günden sonra bir daha görmedim. 2 gün geçti üstünden. Teşekkür ederim yardımınız için
Kan tahlili felan yapıyorlar mı? Direk kuduz aşısı mı yapıyorlar?Yaparlar fark etmez. Ben o anın korkusu ile hemen gittim bir de ısırık olunca tabi daha çok endişelendim önce sağlık ocağına gitmiştim onlar aşıyı yapmıyormuş sonra acile gittim. Kuduzun etkisi 10 15 gün içinde oluyormuş ben bilmediğim için hemen oluyor sandım baya panik olmuştum ama korkulacak bi şey yokmuş :) Acilde söyleyin iki gün önce kedi tırmaladı kuduz aşısı olmak istiyorum diye yaparlar hatta üç doz yapıyorlar. Üç gün belli aralıklarla gidiyorsun.
2 sene önce düşük yaptım toxaplasma bulaştığı için uzun süredir kedilerden uzaktım. Bu geldi sevdirdi kendini 2 aydır yemek su veriyordum şimdide başıma böyle birşey geldi çok endişelendimRica ederiim. Bir sey olacağını sanmam ama senelerdir kedi bakarım cok da tırmalanmışımdır. Hiçbirinden de bir sıkıntı yaşamadım
Yok tahlil olmuyor siz ısırıldığınızı ya da tırmaladığını söylediğiniz de onlar direk sizi kuduz aşısının yapılacağı yere yönlendiriyor. Acile ilk girişte ne için geldiğinizi belirtin her hastane de aynı mı bilmiyorum biz de ona göre elimize kağıt verip belli bölüme yönlendiriyorlar. Korkmayın yani. Ben sizin bu görselde ki halinizden daha derin şekilde tırmalanmıştım kan deli gibi akıyordu yine de gitmek aklıma gelmemişti nedense. Ama ısırılma da kesin olarak gidilmeli. Benim kedilerim o kadar çok aşıdan geçtiler ki kuduza sıra gelmedi :)Kan tahlili felan yapıyorlar mı? Direk kuduz aşısı mı yapıyorlar?
Belki bağışıklığın vardır şimdi. O bile bir ihtimal… toxoplazma da kedi kakasının doğrudan ağızla temasından bulaşır. Bir de iyi yıkanmamış meyve sebzeden. Belki o zaman da kediden bulaşmamıştır. Topraktan kapılan bir şey bu aynı zamanda2 sene önce düşük yaptım toxaplasma bulaştığı için uzun süredir kedilerden uzaktım. Bu geldi sevdirdi kendini 2 aydır yemek su veriyordum şimdide başıma böyle birşey geldi çok endişelendim
Elimindeki izler 1 gün sonranın fotoğrafı düşünün o kadar aklıma gelmedi. Elimin içindekinin kanı durmadı inanamadım küçük ama derin bi tırmık. Ve inanamadım ne ara o patiyi attı elimi çizdi.Yarın gideyim en iyisi yoksa için rahat etmeyecek kediyide zaten görmedim sonrasında ne olur ne olmaz ben biraz şanssızımYok tahlil olmuyor siz ısırıldığınızı ya da tırmaladığını söylediğiniz de onlar direk sizi kuduz aşısının yapılacağı yere yönlendiriyor. Acile ilk girişte ne için geldiğinizi belirtin her hastane de aynı mı bilmiyorum biz de ona göre elimize kağıt verip belli bölüme yönlendiriyorlar. Korkmayın yani. Ben sizin bu görselde ki halinizden daha derin şekilde tırmalanmıştım kan deli gibi akıyordu yine de gitmek aklıma gelmemişti nedense. Ama ısırılma da kesin olarak gidilmeli. Benim kedilerim o kadar çok aşıdan geçtiler ki kuduza sıra gelmedi :)
O zaman da bahçemize kedi yavrulamıştı. Yavru kedilere bakıyordum. Su kabını evde dolduruyordum ondan şüphelendim belkide sonrasında elimi iyi yıkamadım.Yada sevdim unuttum elimi yüzüme dokundum. Bi şekilde bulaştı. Ama takıntım vardır meyve sebzeyi sirkeli suda bekletirim. Çok iyi yıkarım.Belki bağışıklığın vardır şimdi. O bile bir ihtimal… toxoplazma da kedi kakasının doğrudan ağızla temasından bulaşır. Bir de iyi yıkanmamış meyve sebzeden. Belki o zaman da kediden bulaşmamıştır. Topraktan kapılan bir şey bu aynı zamanda
Teşekkürler gideceğimDirek acile gitsen kuduz ve tetanos aşısını vuruyor . Doz doz kedinin yaşama durumuna göre asla aksatma derim aynısı başıma gelmişti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?