Arkadaşlar çocuğunuzu başkalarına emanet ediyorsanız mükemmellik beklemeyeceksiniz. Çünkü bakan kişi annesi değildir. Nasıl sizin gibi bakabilirki, mümkün değil. gerek bakıcı olsun, gerekse kreş bebek bakımevleri, hiçbiri annenin yerini tutmaz.
Çocuklarınızı başkalarına emanet ediyorsanız bazı şeyleri görmezden geleceksiniz.Ama bu bahsettiğim, çocuk bakımındaki temel şeyler olmamalı elbetteki. Bebeklerin beslenmesinde, giyiminde kuşamında, çiş durumunda, uykusunda bir aksaklık varsa o zaman tavrınızı koymalısınız. Ama çorabının biri çıkmış kimse ilgilenmemiş, sümüğü kurumuş filan, bunlar görmezden gelinebilir.
Kalabalık sınıflar benimde tahammül edemeyeceğim birşeydir. Heleki eğitmenlerin çocukları azarlamaları, sınıf dışına atmaları ileride çocukta tahribat yaratabilir.
İşin özü şu ki, bir bebeğe anne dışında hiçkimse bir anne gibi itinalı, şefkatli, ilgli bakamaz. Gerisi boşsengözlerimebaksanab