Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası DERİN BEBEĞİN bakıcı günlüğü...

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
benim oğluma anneannesi bakıyor. içim rahat. tabi ki bakıcıya çocuk bırakmak nasıl bir duygu bilemem ama bence çocuğa iyi baksın yeter. temizlik yapmasa da olur. yani ortalığı pislik götürmeyecek kadar etrafı toplasın yeter. hem çocuk hem ev işi çok zor olur. birinden biri ihmal edilir gibi geliyor. size iyi şanslar..umarım herşey yolunda gider.

mesaj yazan arkadaşlara teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum...
neredeyse bir ay olmasına rağmen bebeğim bakıcısına hiç alışamadı ...ondan elektrik alamadığını hissediyorum...henüz ikisini yanlız bırakıp biryerlere gitmedim ama evdede ikisi biraradayken pek huzurlu görünmüyor...zaten başta yemek olmak üzere hertürlü şeyle ben ilgileniyorum..yani hem çocuk hemde extra çıkan işler beni epey yoruyor....gelen gideni aratır mantığından yola çıkarak başkasını almayı pek düşünmüyorum şu an ...
işim gerçekten çok zor ikisi birarada akşama kadar nasıl kalacaklar bilemiyorum şimdiden düşünceler beni sardı...

yummyciğiim
uzatmadan gönder bence.....Ben yazdıklarını okudum olsam çok da sabırlıyımdır ama olmayacak derdim yollardım demeden bir şey yapmıyor biraz hımbılş sen yokken dergi okumadan kalkmaz o yeriden ...DOst acı söyler derin e bakmaz ooo...ESKıDEN bakıcı bulan biri olarak tavsiyem derin edaha deren diyorrr Heralde okumamış fazla..CAHıL kadına da emanet edemem çocuğumu açıkcası...Benim aşağıda vardı bayan bakıcı aldı 3 yaşına kadar 2 ay alıştırma süresi yaşadılar ..Çocuk gece gündüüüzz ağladııı..Alışamadı bakıcıya...Derin kaç yaşında merak ettim???Yol yakınken dön yoldan tavsiyem...Yoksa o acıkınca ayakparmağını verir çocuğun ağzına emsin diye oda dergi okur ...Benim arkadaşım öyle yakaladı...Ben de büyük kızımı bir an tesadüfen giittim vermiş eline çürük elmayı o yemeye çalışıyor oda hızlı hızlı sallıyor arada da uyyuuu diye bağırıyor şap şap da vurma sesi geliyorduuu..Yine aklıma geldii tüylrim diken diken oldu..Hemen aldım kucağıma tam iki kase çorba içti o kadar acıkmış kii??Daha 8 aylıktı...mafoldumben

sizin adınıza üzüldüğümü söylemekle kalacağım çünkü sandığınız kadar cahil ve sadist biri değil bakıcımız tabiki beğenmediğim çok yönü var fakat bu şekilde şikayetlerim olacağını sanmıyorum zaten ben derin in tepkilerinden anlarım yinede uyarılarınız içöin teşekkür ederim

tatlım yazdıklarını okudum. çok duygulandım benzer duyguları bende yoğun olarak yaşamıştım.bahane bulup oğluma bakamayacağını söylediğinde kayınvalideme ve anneme çok kırılmıştım.bir iki bakıcı adayıyla görüşmemden sonra şimdiki bakıcımızla 10. ayda başladık. 2 ay beraber bakıp 6 aydırda yalnız bakıyor.ilk cümlesi ev işlerine karışmamda bozulmuştum ama denemeye karar vermiştim. ilk iki hafta hiçbir şeye el sürdürmedim sadece izlettim yemeğini koydum kaldırdım geç gelip erken gönderdim. sonra baktım kendi kendine yapmaya başladı.sanırım o beni ben onu denedik. o ev işlerine yardım edersem gerisi gelir diye düşünüp hiç birşeye karışmıyordu.sonra iyi niyetimi anladı sadece oğlum konusunda takıntılı olduğumu gerisine önem vermediğimi.
şimdilerde iyi gidiyor herşey. elbette herşey dört dörtlük olmuyor. elbette sen kadar iyi bakamıyor ama biz evden çıkarken oğlumun bana el sallaması bakıcı gelince elinden tutup onu hemen oyuna götürmesi beni çok mutlu ediyor varsın hiçbirşey yapmasın. ama evi geldiğimde derli toplu bulmak günlük yoğurdunu yapması bile yetiyorda artıyor.
umarım kısa zamanda derin bebek bakıcınızla kaynaşır kolay gelsin...

merhabalar
yaşadıklarınızı çok iyi anlıyorum ben de aynı durumdayım kızım küçüçükken başlamıştı bakıcıya,
hala devam...
bir çocuğa annesi gibi kimse bakamaz tabiki kimse anne gibi olamaz,
ben iyi bir rakam veriyorum ama temizlik filan istemiyorum kızımın yemeğini filan da kendim yapıyorum
kahvaltı bakıcıya ait hergün kahvaltılık bişeyler yapıyo istemiyorum öyle günlük peynir zeytin reçel yesin...
size tavsiyem ev işlerine karıştırmayın sadece çocuğa yoğunlaşsın onunla ilgilensin
birde günlük ne yiyo ne içiyo hangi saatlerde yattı kalktı o gün hangi etkinliği yaptılar onu hergün yazılı bi şekilde size versin. şimdilik bunları söyleyebilirim Allahım merhametli insanlarla karşılaştırsın.

tüm arkadaşların ve bebeklerin yeni yılını kutluyor güzel günler diliyorummmmmmmmmmm...

bakıcımızla derin bebeğin iliikisi artık daha iyi gibi...biraz yanlız bırakıp gittiğimde pek sorun çıkmıyor gibi gözüküyor...artık yavaş yavaş yemeğini mamasını verip düzene alışmaya başladı...bende memnu num...kızımı üzmesin başka bie beklentim yok zaten günde 1 öğün ve 2 kez sütü var diğer herşeyi bana ait yemeğinide yapıyorum bende yavaş yavaş alışmaya başladım..sanırım olumlu düşünmenin faydalarınıngörüyorum birde konuşarak iletişim...tüm bebekler tabiki annesi gibi olmasada umarım en az okadar iyi bakılır sevgiler

mrb yumy aynı hisleri senle birlikte bende paylaşıyorum. Öğretmenim ve 2.dönem 8 şubatta işe başlamam gerekiyor bebeğim 8 aylık benim gözümde cok minik daha kimselere bırakasım yok ama mecburum.Bakıcı adayı olarak 3 kişiyle görüştüm 2sini eledim ılımlı baktığım biriyle denemeye başladık güleryüzlü temiz sakin bir bayan ama minik ecemim anlıyo sanki mızmızlanıyo bana yapışıyor geçen gün biraz oynadılar bayanın kokusu bebişime sinmiş onu bile kıskandım ama inş hayırlı olur bizim içinde onun içinde

Bu sayfaya tesadüfen girdim,benden size abla tavsiyesi benim edindiğim tecrübe şu oldu,Bakıcı kadın evli eğer bir de kendi çocuğu varsa bıkmış oluyor ve doğru düzgün bakmıyor,genç kızlar daha bir meraklı ve daha çok çocuk seviyorlar ama onlarında erkek ardaşları sorun oluyor.Üstelikte ben o dönemlerde çalışmıyordum ve annemle aynı apartmanda oturuyodum.Bir yığın sorun yaşadım çocuklar yuva yaşına gelene kadar.Hepinize kolay gelsin,annelik yolunda.

yumy cim yarama parmak bastın derler ya aynen öyle oldu. 2008 mayısta doğum yaptım eylülde göreve başlamadan önce 3 bakıcı birden çıktı hangisini seçecem derken üçünün de çeşitli durumları çıktı ve bir anda 3 bakıcıdan da oldum. hele bir tane vardı hem evi uzak hem yaşlı hem müthiş negatif elektrik aldım aksi birisine benziyordu Allahtan parayı beğenmedi...derken arkadaşım bana veli toplantısı sırasında bir bayanın numarasını bıraktığını ve bakıcılık yapmak istediğini söyledi elimde sadece numara vardı arayıp adresini alıp evine gittik kendisini görür görmez müthiş bir pozitif elektrik aldım içim ısındı ve sanki yıllardır tanıyormuş gibiydim 41 yaşındaydı ve 2 buçuk yaşlarında torununu büyütmüştü yani tecrübe de vardı hemen anlaştık göreve başladığım için önceden beraber çalışma imkanımız olmadı pzt. sabahı geldi ve yavrumu emanet edip okula gittim öğlen eve geldiğimde ikisini de gayet keyifli buldum söylemediğim halde mutfağımı da biraz toplamıştı normalde evimin düzeninde başkasının değişiklik yapmasından hoşlanmam ama onun yaptıkları beni hiç rahatsız etmemişti. sabahları geldiğinde kızım onu gördüğünde o kadar mutlu oluyordu ki ben okuldan geldiğimde bile bu kadar neşelenmiyordu zilli:))
eşimin işinden dolayı çok sıkıntılı günler geçiriyordum ve yanımızda o vardı abla kardeş gibi olmuştuk. eşimin iş yeri değişince ben de peşinden gitmek zorunda kaldım ve zeynep ablamla ağlayarak ayrıldık.
asında buradaki bakıcım da iyiydi ama ben zeynep ablama okadar alışmıştım ki ilk zamanlar yeni bakıcımızın yaptığı her şey bana batıyordu . üstelik her sabah yavrumun uykusunu bölüp apar topar hazırlayıp bohça gibi bakıcıya bırakması okadar zoruma gidiyordu ki( her bıraktığımda yüreğimden bir parça kopuyor canımı yakıyordu sanki..... içimi rahatlatan tek şey kızımın orda neşeli olduğunu biliyor ve görüyordu. kadıncağız da bildiği kadarını yapmaya çalışıyordu.
bu sene ise geçen seneki bakıcımın kardeşinin hanımı bakıyor yine yavrumun uykusunu bölüp götürüyorum fakat şartlara alıştığımdan yoksa bakıcımdan memnun olduğumdan mıdır bilmem ama bu sene içim biraz daha rahat. üstelik bakıcımızın helinimden 6-7 ay büyük bir oğlu var ve çok güzel anlaşıyorlar. kızımın iştahı bile düzeldi.ikisini beraber oynarken evin içinde kahkahalarla koşarken görünce biraz daha huzurluyum..
2 yaşına bile girmeden 3 ev 3 bakıcı değiştirdik...... görünürde yavrum kolay adapte oluyor ama ileride bunun acısı çıkar mı bilmiyorum. bildiğim son 1 senedir saçımda her geçen gün fazlalaşan beyazlar (((

sevgili helinim seni çok iyi anlıyorum derin de bende bu sürece alışmak için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz fakat anne olarak benim içimde yüreğimin o en hassas noktasında bir parça usul usul kanıyor her geçen gün beni biraz daha fazla üzüyor bebeğimden ayrılmak düşüncesi hayatımıza birinin dahil olması ....bazen iyi bazen kötü yanlarıyla yaşam burada akıp gidiyor tel dileğim bebeğimin sağlıkla büyütülmesi...umarım tanrı onu korur bir zarar görmez de bu süreci atlatırız

derin bebek arasıra bakıcısıyla yanlız kalıyor ben yokken herhangi bir huzursuzluk yada ters bişey hissetmedim..o da iyi gibi gözüküyor tabiki tam gün kalması biraz daha zor ve faklı olacak ama..bunada alışacağına inanıyorum...

bakıcımızda derinin huyunu alışkanlıklarını artık çözmeye başladı yavaş yavaş elbirliğiyle bu işi yoluna koyacağız gibi geliyor...

Ah yumy işlerin yoluna giriyor olmasına çok sevindim. ınşallah hep böyle devam eder; sorunlar gittikçe azalır ve senin de gözün arkada kalmaz.

yürek ...insanı yaşatan hayata bağlayan organ...içinde beni ben yapan o hayati anlamı veren şey..bebeğim...derin bebek...onu bırakıp gitmek...işte o an...ayrılık...kapıyla eşik arasına sıkışan bir yüreğim var ben,im...canım başka bilinmedik ellerde....ben onsuz...sanırım hiçbişey eskisi gibi olmayacak...şunu anladım ki güven de huzurda derin bebek yokken yanımda yok...kızım yani canım allaha emanet...umarım onu melekler korur gözetir...annesizliği en az acıyla hisseder...benim acımmı benim ki yandıkça yükselen bir alev gibi... güvensiz düşüncelerin beslediği...

bir haftadır bakıcımız izinli çünkü grip oldu....sanırım bu haftada bebeğimle yanlız olacağım...allahtan henüz işe başlamadım...tek tesellim bu..birde derinin buna üzülmemesi:)))

genellikle annelerden sitem duyardım bebeğim bakıcısını çok benimsiyor gidince üzülüyor gelince seviniyor onu odasına götürüyor oyuna filan gibi...derin bebek yapısı böyle olsa gerek ne gelince seviniyor ne de gidince üzülüyor...ben yokken gün içinde beraber bir süre kalıyorlar bir sorun çıkmıyor gibi gözüküyor şimdilik fakat uzun süreli birliktelikleri çok yakında başlıyor göreceğiz gelişmeleri...

ben yemeğini meyvesini mamasını hazırlıcam bakıcısı da saatinde vericek ....yani bakıcıya pek bişewy kalmıyor sadece saatinde yenir hale getirip beslicek ...bakalım hayırlısı olsun

aynı sorun bende de var canım.bir ay sonra işe başlayacağım ve bir bakıcı buldum.onu deniyorum ama çok zorlanıyorum.yavrumu birisi ile bırakmak çok zor geliyor.ama biz kamera koyacağız dedik kabul etti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…