• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası DERİN BEBEĞİN bakıcı günlüğü...

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

yumy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2008
1.944
6
158
Ankara
bu başlık altında kendi kişisel deneyimlerimi sizlerle paylaşmaya karar verdim...umarım herşey güzel başlar ve güzel devam eder....

uzun zaman süren kreş aramalarından sonra daha önce belirttiğim nedenlerden dolayı bakıcı bulmaya karar verdim...fakat nelere dikkat etmeliydim...uzun yıllar bakıcı çalıştıran arkadaşlarımdan tecrübelerini dinledim...kendi kriterlerimi oluşturdum...

insani yönü kuvvetli,beni anlayabilecek biri olmalıydı..zira böyle biri hem bana her konuda yardımcı olacak hemde bebeğime zarar vermeyecekti....hijyeni ön planda tutan uzun yıllar bebek bakım işini meslek edinmiş eğitimli çocukları büyümüş evli ve sorunsuz biri...
evimize tek araçlık mesafede oturan,zamanında işine gelen sorumluluk sahibi pratik ve en önemlisi referansları kuvvetli biri olmalıydı...

tabiiki bazı şeyler eksik ama herşey 4 dörtlük mü dünyada....artık yeni bir sayfa açılıyor yaşamımızda...kızımın hayatında biri daha olacak hemde ben yanında yokken ....kulağa biraz ürkütücü geliyor ama alışınca güven duygusu oturunca herşey yoluna girecek sanırım...

Son düzenleme:
kriterlerimi oluştururken neleri ön planda tutmam gerektiği konusuna yoğunlaştım...
ilk olarak annelik duygusunu tatmış birinin daha anlayışlı ve bilgili olacağını düşündüm .zira dinlediğim bir nöroloji prof.hamilelikle beraber kadınların beyinlerinde üçgen bir bölge açıldığını ve bu annelik merlkezinden dolayı bebeğe karşı hassaslaşıldığını ve annelik denen olgunun buradan yönetildiğini erkeklerde vedoğum yapmayan kadınlarda bu bölgenin henüz oluşmadığını söylemişti.bu beni oldukça etkilemişti.fakat

ben kamuda sıkı biryerde görev yaptığımdan işe geç kalmak yada çocuk götürmek gibi bir seçeneğim yoktu...eğer bakıcı gelmezse derin i bırakabileceğim kimsede yoktu o nedenle sık karşılaşabileceğimiz türden çocuklarının aşısı okul toplantısı yada astım bronşit benzeri kronik hastalığı nedeniyle doktor kontrolü gibi...
mazaretlerden dolayı izin istemeyecek biri olmalıydı...yaniçocukları büyümüş birisi....
işe vaktinde gelebilmesi içinde evimize mümkünse en uzak tek araçla gelebilecek birini düşündüm.

öncelik derin in en iyi şekilde bakımı ve ihtiyaçlarının karşılanmasıydı tabiki ama bebek uyuduğunda evinde bazı işlerinin yapılması beni mutlu edecekti...beklentim evin kolalanıp müze haline dönüştürülmesi değil sadece işten döndüğümde beni yormayacak bir hale getirilmesiydi...henüz neler olduğu konusunda bilgi veremeyeceğim ama hem evin düzeni hakkında bilgi edinmesi hemde derin le arasında bir bağ oluşması açısından bir kaç ay önce yani aralık başında işe başlatmaya karar verdim....

Son düzenleme:
hayatımıza birsinin girecek olması...CANIMI birine emanet edecek olmak...sıkışan düşünceler....cevapsız sorular...sanki bebeğimle aramdaki bağı birileri benden çalacakmış gibi hissetmek...bunlar benim hislerim...peki ya bebeğim neler hissedecek...şu an yatağında herşeyden habersiz güven içinde uyuyor...umarım hep öyle kalır... çünkü hiç kimse canının acımasını istemez ...zira benim tek bir canım var o da DERıN...

bebek bakmak sevginin emeğe,emeğin de yegane pahabiçilmez bir esere dönüştüğü mucizevi bir olay bence...nice zaman sonra bir sanatkar gibi kim istemez ortaya çıkan bu muhteşem eserle gurur duymayı...umarım bebeğim bir sanatkar zarafeti ve hassaslığı içinde bakılır....

bakıcımız ben henüz işe başlamadığım için 7 buçuk yerine 9 da geliyor... bakıcı evdeyken televizyon ve bilgisayarı açmıyorum o nedenle yazılarım gecikiyor olabilir derin de o geldiğinden beri bana iyice yapışık halde yaşamaya başladı...dün gece sebepsiz uyanıp kucağımdan inmedi yanak yanağa uyumak istedi...henüz daha olan bitene alışamadı ama bir terslik olduğunu hissetti sanırım sanki onu bırakaıp gidecekmişim gibi bir hisse kapıldı şu an onun güvenini kazanma aşamasındayım..kitaplar okuyor bakıcıyla arasında bir bağ oluşturmaya çalışıyorum....

Son düzenleme:
Çok ama çok duygulandım..Sanırım anne olunca tüm kadınlar aynı çerçeveden bakıyo ve görüyo..

Allah yardımcınız olsun..

Derin bebeğe evde olduğunuz müddetçe hep sarılın..

Canım umarım herşey gönlünce olur bir annenin evladından daha kıymetli neyi olabilir ki...Çok zor tahmin edebiliyorum benimde 14 aylık bir oğlum var onu bırakma fikri aynı senin düşüncelerini uyandırıyor bende..Rabbime emanet meleğin...Allahım korusun...

sevgili duyguege ve yena arkadaşlarım güzel ve zarif düşünceleriniz için teşekkürediyor dileklerinize tüm anneler içinde yürekten katılıyorum... opuyorumnanaktan

bu haftamız öyle çabucak geçti...genellikle bebeğim bana yapışık halde yaşadı songünlerde... bakıcımızda eve alışma amacıyla ufaktefek evişleriyle uğraştı...sanırım henüz hem benden ayrılmaya hem de bir başkasının onunla ilgilenmesi olayına sıcak bakmıyor derin bebek...

çoğu zaman anlatılan biz anneler için olmaması gereken fakat bakıcılar için normal şeyler olan davranışlara bende şahit oldum...hep birlikte yemek yerken kendi çatalından derin in ağzına bişey uzatması gi,bi...kesinlikle kötü bir niyet olduğunu düşünmedim ben bunun altında ancak ona sakince doğal bir dille "bebeğe çatalla vermeyelim ağzına batar" gibi telkinlerde bulundum...onun açısındanda olaya bakarak olayları değerlendirmeye çaılıyorum...belki kendini ona karşı çok samimi hissettiği yada onun kültürnde böyle şeyler normal olduğu için bu davranışı göstermişti...zamanla tekrar bu ve benzeri telkinlerde bulunacağım tabi ama dha ilk günden tek yönlü bilet kesmenin hiç kimseye bir yararı oplacağını sanmıyorum...
bende endişeler hala var tabiki bebeğin herşeyiyle halen ben iligileniyorum...galiba onu bir başkasıyla paylaşma fikrine henüz hazır değilim...güven oluşması için yeterli süreye hem benim hem de bebeğimin çok ihtiyacı var...dualarınızı ve iyi dileklerinizi bekliyorum...zira CANIM eninde sonunda bir başkasına emanet olacak...

sevgili duyguege ve yena arkadaşlarım güzel ve zarif düşünceleriniz için teşekkürediyor dileklerinize tüm anneler içinde yürekten katılıyorum... opuyorumnanaktan

bu haftamız öyle çabucak geçti...genellikle bebeğim bana yapışık halde yaşadı songünlerde... bakıcımızda eve alışma amacıyla ufaktefek evişleriyle uğraştı...sanırım henüz hem benden ayrılmaya hem de bir başkasının onunla ilgilenmesi olayına sıcak bakmıyor derin bebek...

çoğu zaman anlatılan biz anneler için olmaması gereken fakat bakıcılar için normal şeyler olan davranışlara bende şahit oldum...hep birlikte yemek yerken kendi çatalından derin in ağzına bişey uzatması gi,bi...kesinlikle kötü bir niyet olduğunu düşünmedim ben bunun altında ancak ona sakince doğal bir dille "bebeğe çatalla vermeyelim ağzına batar" gibi telkinlerde bulundum...onun açısındanda olaya bakarak olayları değerlendirmeye çaılıyorum...belki kendini ona karşı çok samimi hissettiği yada onun kültürnde böyle şeyler normal olduğu için bu davranışı göstermişti...zamanla tekrar bu ve benzeri telkinlerde bulunacağım tabi ama dha ilk günden tek yönlü bilet kesmenin hiç kimseye bir yararı oplacağını sanmıyorum...
bende endişeler hala var tabiki bebeğin herşeyiyle halen ben iligileniyorum...galiba onu bir başkasıyla paylaşma fikrine henüz hazır değilim...güven oluşması için yeterli süreye hem benim hem de bebeğimin çok ihtiyacı var...dualarınızı ve iyi dileklerinizi bekliyorum...zira CANIM eninde sonunda bir başkasına emanet olacak...

Sevgili yumy,

ben henuz anne değilim bu duyguyu henuz tatmasam da annelerın yorumlarından tarif edilmez muhtesemlıkte güzel bir duygu oldugunu tahmın edebılıyorum. Emınım insanın cocugunu birine emanet etmesi cok zor bi durumdur size nacizane bi onerım olacak madem aralık ayı boyunca evdesınız derın bebek ve bakıcınız ile bence bebegın herseyıyle ılgılenmeyın cunku gun gelecek sız işe başlayacaksınız, hem bebegınız hem bakıcınız işte ozaman cok zorlanacak ama sımdıden alışır ise hem derin bebek kendını guvende hıssedecek ,hemde bakıcı derın bebegı daha ıyı tanıyacak.bence bırbırlerıne alışmaları ve iletişim kurmaları için,bebeğinizle ilgili cogu sorumlulugu sımdıden bakıcınıza verın.
Şimdi belkı dıyeceksınız ki: ' anne olsaydınız boyle solemezdınız' belkı de haklsıınız yasamadan ınsan bılemez bu duyguyu ama enınde sonunda bakıcıya bırakmak zorundasınız bebeği o nedenle bence sorumlulugu ona şimdiden vermekte fayda var hem sızınde içiniz işe başladıgınız da daha rahat eder. Umarım hersey gönlünüzce olur.:emir_bebek:

Sevgilerimle

Canım dostum yumy cim Derin ve senin yaşadıklarınızı en iyi anlayabilenlerdenim biliyorsunki. Bakıcı konusunda çok haklısın elbetteki anne gibi kimse bakamaz ve her annenin kendisine göre bir bakım ve eğitim şekli vardır bizlere ters gelen başkalarına ters gelmeyebilir. Bakıcın iyi birine benziyor sabırlı olup senin kurallarında disiplin olacağına inanıyorum şubat ayına kadar vaktiniz var bu arada hepiniz duruma alışmış olursunuz inşallah. Derin prensesimde üzülmeden kocaman bir kız olur

Yumy ben de burada bir başlık açmıştım. Bakıcı aradığıma dair. Önümüzdeki yaza kadar bebeğimi emanet edebileceğim iyi birini bulmam şart. Çalışan anne olmak gerçekten zor. Şu an gündüz annem bakıyor ama en fazla yaza kadar bakabileceğini söyledi. Senin bakıcın inşallah iyi biridir ve Derin'le sorunsuz iletişim kurabilir. Günlüğünde yazdığın tecrübelerini dikkatle takip edeceğim. Umarım bu süreci sorunsuz atlatırsınız. Sevgilerimle. Derinciği öpüyorum..

umarım senin ve derin bebk icin istedigin herşeyi en mükemmeli olur ...ve gözün arkada klamdan emnaet edebilirsin...herşey gönlünce olsun...

bakıcımız başlayalı 2 hafta kadar oldu fakat ne derin ne de bakıcı birbirine alışamadı...derine toka bebek filan getirmiş ama duygusal bir bağ olmadığı için aralarında bunun ne benim nede derin için bir önemi yok ..ev işleriyle ilgili olarakta evi benimsemediğini görüyorum...sözleriyle bana hiiiiççç merak etme sen imajı çiziyor ama uygulamada pek bişey yok...mesela ben mutfakta rulo bitmiş koy demem rulo bitince lazım olursa yeri burası derim ama ben koymasam oda koymuyor.akşam bir yığın balkonda çöp birikiyor ağzını bağlayıp kapının önüne koymuyor...her sabah yapılacak iş ne diye sorması canımı sıkıyor her sabah çamaşır bulaşık makinesi boşalıcak kirliler konacak demek çok saçma zaten 1 sefer ütü yaptı eşimin giysilerini15 20 kalem bişey sofrayı hazırlıyorum yemeği yapıyorum öğlene kadar lavabonun içinde bekledi kirliler yemekten sonra hepsini koydu o da 3 -5 parça bişey bebekte bende herşeyiyle ilgileniyorum akşama kadar otur sohbet...yani bişey yaparsa kesinlikle diğer şeylere elini sürmüyor...

zaten ilk geldiğinde ayy ne kadar temiz evin var dediğinde şaşırmıştım yani benim işim belli öyle uzun uzadıya yapılacak bişey yok ama düzen ve sıra gerekli ne yapacağını bilecek yada biliyorda işine gelmiyor...
ben evde olduğum için bir kez cam sildi bende yardım ettim oda üstün körü yani boş oturmasın diye viledayla ordan oraya resmen yerse S çizmiş...vileda yapmanında bir usulü var ama sesimi çıkarmadım artık. süpürüyorum diye üsten tutuyor el.süpge.ni oyuncağın parçası 10 gün bebeğin yatağının altında aynı yerde durdu ben almadım oda almadı .zaman zaman ihsas ediyorum ama cahil cesareti üstüne alınan yok..arkadaşın dediği gibi dolapları temizliyorum diye çıkar herşeyi mutfakta ıslak ıslak yay örtüleri herşeyinde yerini değiştirmiş saçma sapan...tekrar düzeledim tabiki zaten olmamışta...
iyi yönü kişisel temizliğine bakımına çok dikkat eden biri evi bize yakın hırsızlık filan gibi bir endişem yok
bu yüzden bende pek çok şeyi kendim yapmaya karar verdim tek isteğim bebeğin huyunu suyunu öğrenip ona iyi bakması bu hafta işi gücü bırakıp onunla biraz derin üzerine konuşmaya karar verdim...
yeni geli,şmelerle buluşmak üzere sevgiler

hala derin e deren diyo...çocuk ne yapsın kiiiii:)))))))

Son düzenleme:
Deren demesi tabi seni çok incitiyordurd canım arkadaşım allah sabır versin inşallah sana ve kurallarına Derin Prensesime alışırda sürekli bakıcı değiştirmek zorunda kalmadan alışırsınız hepiniz

annelik böyle. birşey işte.yavru nu en kıymetlini birine emanet etmek ne zordur eminim.benimde bie evladım v ar ama ev hanımı olduğum için ben bakıyorum yavruma.iyikide öyle.bazen kendimi sizlerin yerine koyuyorum.çalışsaydım nasıl kime emanet ederdim diye düşünüyorum düşüncesi bile zor.allah sizleri iyi vicdanlı,yüreğinde gerçek anne merhameti olan bakıcılarla karşılaştırsın.herşeyden önce allaha emanet olsun bebekleriniz..

yumy canım annen kaynanan bakamazmı yada çokmu uzaktalar bende 4.5 hamileyim ben doğu görevindeyim kimseyi tanımıyorum bakıcılar var pek gözüm tutmadı o yüzden ben annem veya kayınvalidemi düşünüorum hayırlısı

yumycim çok zor Allah yardımcın olsun..
bakıcının önemli olan derinle iletişim kurması..birbirlerini sevmesi..
kızına iyi bakacağına inanıyorsan devam et..
ev işi önemli değil...

YUMıCıK MERHABAlülülülülülü..özledim seni..derinim nasıl iyidir inşallah prensesim..keşke burada olsaydınız ben bakardım nurla derine...kardeş kardeş büyürlerdikaydirigubbakcemile5..bakıcı olayıda okuduğum kadarıyla vurdum duymaz gamsız birisine benziyo..ev işi bi yerde önemli değil diyelim sonuçta çocukla temizlik pek mükemmel olmuyo..ama birazda insan bu püf noktalarda kendini belli ediyo..yani bebişine dikkat et canım onların temiz kalbi insanı ayırt ettiriyo..birini severse ondan iyi bi elektirik almıştır..hoşlanmadıysa eğer dadıdan deriniminde bildiği bişey vardır annesi..

derin bebek adı gibi derin endişeler içinde günlerini geçiriyor...annem benimle olsun başka bişey istemem kıvamında hareketler,nazlanmalar oyunlar....ne yazıkki halen bakıcısıyla arasında bir bağ oluştuğunu söyleyemiyeceğim...zorla kucağına gidiyor ...pek fazla onunla vakit geçirmek istemiyor...bilemiyorum belki çok uzun zaman anneyle birlikte olmanın dezavantajı belkide hissettiği güvensizlik duygusu bunu zamanla öğreneceğim...ama henüz bensizliğe hazır olmadığı gün gibi aşikar...

bakıcımızda yemeği epey seviyor ..sabah ilk iş yemekle uğraşıyor...salatasız yemem abi modunda takılıyor...yine aynı bişeyi yap demeden yapmıyor...bende talimat yerine onun farkedip sorumluluk almasını istiyorum ama boşuna...

bebeğim için endişeli,yim ben...ona iyi bakabilecekmi bütün düşüncem bu işe başladıktan sonra yemeğide temizliğide ben yapıcam ..yeter ki kızıma iyi baksın onu ihmal etmesin...ağlatmasın...bu kadar zaman oldu bebeğin düzenini öğrenmedi sanırım yani ona tam güvenemedim....allahtan daha vakit var ...umarım hergeçen gün daha iyi olur hem benim hemde en önemlisi bebeğim için...

Back