Derideki kucuk kirmizi noktalar

Stresten bir anda çıkıyor bunlar kılcal damar çatlaması korkma. bende de bir sürü çıkmıştı stresli olduğum bir dönem.oncesinde tek tek çıkardı.simdi hamilelikte yenilerinin çıktığını farkettim. bendekiler çıkmadan önce iğne batması gibi acıyor sonra bakiyorum bir anda belirmiş
Sen bunlar gördükçe daha çok stres yapıyorsun ve onlar da stresten daha çok artıyor

Arkadaslar gercekten cok kotuyum vucudumda boynumda sirtimda omzumda gogsumde ama ozellikle kollarimda birsuru kirmizi noktalar cikti. bir tane gorsel ekleyecem altina bir kac tane kendini belli edenlerin yaninda toplu igne ucu gibi kucuk kucuk olanlar var cok fazla onlar fotoda gozukmuyor diye eklemiyorum. beyaz tenliyim isin tuhafi birden cikmaya basladilar ve giderek cogaliyolarlar o kadar fazlaki suan sayamam bile gozden kacirdigim cok vardir. Nokta gibi bircogu. Cildiyeye gozuktum kan degerlerinde bi sorun yok dedi karacigerde baktirdim fakat hala devam etmesi yuzunden icim hic rahat degil doktorlar bir sey olmaz diyip yolluyor kucuklerde gozukmuyor damar benidir diyorlar ama yuzumde bile cikti 3 4 tane bu kadar cok cikmasi yuzunden cilt kanseri yada kan kanseri dusunmeye basladim kan tahlilinde kan kanseri belli olurdu belki yalniz cilt kanseri cikabilir diye cok korkuyorum bu yuzden sormak istedim hic boyle bir drumla karsilasan var mi nedendir ne olur ? kasinti yapmiyolarlar ama uzerlerini tirnaklarimla zorlarsam belirginlesiyorlar
Birde eklemeyi unuttum 20 yasindayim
o noktalar alerjı ıle alakalı esımde ve teyzemde var alerjı apan bır besını yedıklerınde cıkıyor..
alerjı polikliniğine gidip alerji testi yaptırın acilen.. buyuk ıhtımal besın alerjınız var ( kasıntı vs yapmaz)

Kiraz beni deniyor buna bende de birden çıkmıştı aynen heryerimde arada yenilerinide görüyorm zararsz bu benler diye biliyorum. Bende ilk çıktığında çok korkmuştum

İmmün trombositopenik purpura (İTP)
Bu hastalık sahibiyim dönem dönem bende de çıkıyor ağzımın içinde dişetlerimde bile belirginleşiyor deri altı minik kanamalarım oluyor nokta nokta ...
Sende bi araştır istersen ıtp olabilir
Korkulacak bi hastalık değil

Doktor zaten yapılacak bütün tetkikleri yapmış canım inr ye kadar bakmış Ciddi bişey olsa illaki bu değerler etkilenir. Kan testinde karaciğer değerleri yol gösteren en büyük gösterge. Devam ederse doktorunu değitirirsin nasıl stresle sivilcelenir yada egzama vs olur insan buda öyle. Babamdada oldu. Aıkıntı yapma takma

Babanizindami birden cikip cogaldi zaten kafam tam rahat etmedigi icin baska doktora goturdum sonuclarimi oda sonuclara bakip bi sikinti gozukmuyo strestir diyip yolladi ama hala devam etmesi benide baska sebepler aramaya yonlendiriyo ne yazikki korkudan dolayi. bi eozinofile bakmamislar heraldecok tesekkurler yazdiginiz icin

Canim sen baska doktora gorun.
Birden bire cikmasinin bir nedeni olmali hatta arastirma hastahanesine git.
Benzwr durumda bir arkadasimda olmustu malesef siroz teshisi konulmustu:KK43:
Oylesin demiyorum yanlis anlama ama baska doktorada gorun mutlaka

2 tane doktora kan sonuclari goturdum ama devam ederse birde universite hastahanesine gidecegim

Kiraz beni deniyor buna bende de birden çıkmıştı aynen heryerimde arada yenilerinide görüyorm zararsz bu benler diye biliyorum. Bende ilk çıktığında çok korkmuştum

aynen doktor banada kiraz beni cicek beni cilek beni diye isim saydi zararsizdir dedi gecmez ama cikar dedi de ben bir anda cikip cok fazla cogalmasindan korktum :KK43:

o noktalar alerjı ıle alakalı esımde ve teyzemde var alerjı apan bır besını yedıklerınde cıkıyor..
alerjı polikliniğine gidip alerji testi yaptırın acilen.. buyuk ıhtımal besın alerjınız var ( kasıntı vs yapmaz)

kasinti yapmiyolar soylediginiz cok iyi oldu bidaha cildiyeye gittigimde alerji testi isteyeyim o halde cok tesekkur ederim cunku cogalmayada devam ediyolar farkinda olmadan besini mi aliyorum acaba

Stresten bir anda çıkıyor bunlar kılcal damar çatlaması korkma. bende de bir sürü çıkmıştı stresli olduğum bir dönem.oncesinde tek tek çıkardı.simdi hamilelikte yenilerinin çıktığını farkettim. bendekiler çıkmadan önce iğne batması gibi acıyor sonra bakiyorum bir anda belirmiş
Sen bunlar gördükçe daha çok stres yapıyorsun ve onlar da stresten daha çok artıyor

kesinlikle oyle ne zaman gorsem daha cok panik oluyorum yine cikmis diye ders calisiyorum birakip ayna karsisinda incelemeye basliyorum oda pskilojimi olumsuz etkiliyo ve surekli cikmaya devam ediyo :KK43: en guzeli takmamak sanirim
sizinkiler gectimi peki
umarim strestendir sagolun biraz icim rahatladi

İmmün trombositopenik purpura (İTP)
Bu hastalık sahibiyim dönem dönem bende de çıkıyor ağzımın içinde dişetlerimde bile belirginleşiyor deri altı minik kanamalarım oluyor nokta nokta ...
Sende bi araştır istersen ıtp olabilir
Korkulacak bi hastalık değil

kan degerlerime baktilarya orda cikardi sanirim :KK43:

aynen doktor banada kiraz beni cicek beni cilek beni diye isim saydi zararsizdir dedi gecmez ama cikar dedi de ben bir anda cikip cok fazla cogalmasindan korktum :KK43:

Korkmayın bende ilk çıktığı zaman birden vücudumun çeşitli yerlerinde görünce korkmuştum sizin gibi aynı , acaba cilt kanserimi oldum diye. Sonra öğrenince rahatladım çıkar öyle arada sonra bakıyorsun bazısı kaybolmuş başka yerde çıkmış .. tek istediğim yüzüm harici istediği yerde çıkabilir. :KK45:

Doktor diyorki cildiyenin en gereksiz ve onemsiz bolumudur bu damar benleri cikar yapacak bisy yok fakat surekli cikmasi yuzunden kanserdir diye dusunmeye basladim gecmedigi icinde kendim arastirmaya calistim elimden bir sey gelmiyorki
Dogru soylemis. Benim esimde de var. Ilk 2011 yilinda farkettik. Doktora gittiğimizde onemsiz bir sey yas ilerledikce daha cok cikmaya baslar dedi. Bi problem yok sikmayin caninizi

Korkmayın bende ilk çıktığı zaman birden vücudumun çeşitli yerlerinde görünce korkmuştum sizin gibi aynı , acaba cilt kanserimi oldum diye. Sonra öğrenince rahatladım çıkar öyle arada sonra bakıyorsun bazısı kaybolmuş başka yerde çıkmış .. tek istediğim yüzüm harici istediği yerde çıkabilir. :KK45:

Tam anlamiyla benim gibi dusunen birisi haha bende baslarda yuzumde cikmasinda nerde cikarsa ciksin diyordum yuzumdede cikti 3 4 tane ciddi anlamda ruh sagligim bozuldu neyse cok gozukmuyolar kapatirim dedim fondotenle falanda kollarimda falan sayisinin cok olmasi ve birsen artmasida korkuttu cilt kanseri falan mi oldum acaba dedim vucut birden reaksiyon vermeye basladi cunku ama artik hepsini geciyorum cikanlarin gecmesini falan bari yenileri cikmasin yaa :KK43:

Dogru soylemis. Benim esimde de var. Ilk 2011 yilinda farkettik. Doktora gittiğimizde onemsiz bir sey yas ilerledikce daha cok cikmaya baslar dedi. Bi problem yok sikmayin caninizi

Benim hem kardesimde hem annem hem babamda var bende de vardi tek tuk ama bu sene 3 4 hafta oncesi sanirim birden kollarimda farkettim sonra inceledikce kucukleri gordum ve hizla arttilar bende korktum haliyle neden birden cikip hizla cogaldi diye :KK43:

X