Poğaçalar Dereotlu,Peynirli Anne Poğaçası-Dr Oetker Sponsorluğunda

Merhabalar,
Yenilen pehlivan güreşe doymaz misali yeni bir tarifle karşınızdayım.
Kitap okurken acıkınca,kızımda uykudayken hazırlayıp kahvemin ve kitabımın yanına yetiştirdim,yetistirmişken fotograflayıp göndereyim dedim. Umarım seversiniz.

Malzemelerimiz;
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı yoğurt
1 paketten 1 çay kaşığı eksik karbonat
1 yumurta
Çeyrek demet dereotu
3 kibrit kutusu kadar peynir (ben bergama tulumu kullandım,siz sevdiğiniz peyniri kullanın)
1 tatlı kaşığı tuz
2 sb.un (1.5 bardak ile başlayın,az gelirse ekleyin)
Eki Görüntüle 1598143
İlk etapta un ve karbonatı karıştırın. Sonrasında tüm mazlemeleri ekleyip yoğurun,ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edene kadar.
Eki Görüntüle 1598144
Hamuru tezgaha alıp resimdeki gibi yuvarlayın. Sonra 3 cm'lik porsiyonlara bölüp muffin kalıplarına paylaştırın.
Eki Görüntüle 1598147
Önceden 200derecede ısıtılmış fırinda (turbo ayarı olursa iyi olur) 20-25 dakika kadar pişirin. Üzeri kızarmaya başlayınca fırından alıp servis yapın.
Eki Görüntüle 1598148
Eki Görüntüle 1598149
Afiyet olsun :KK200:
Ellerin ,kolların dert görmesinnn başarılar hayatım..

Bu tarifi ilk defa görüyorum çok güzel görünüyor bende denicem ellerine sağlık başarılar :KK60:
Teşekkür ederim canım :KK60: Tarif annemin klasik poğaça tarifi ama muffin kalıbına koymak benim fikrimdi:KK22:Bir gün misafir için yaptığımda kurabiye kalıbıyla şekillendirecekken muffin kalıplarını gördüm,daha pratik ve şık olur dedim denedim,sonrada öyle yapmaya başladım,sunum daha güzel oluyor,yapısı itibariyle kabaran bir hamur,bu sebeple şekilleri güzel oluyor:KK36:

çok severim bu poğaçayı ellerinize sağlık :KK66: Ayy bir şey sorucam acaba pastanedeki gibi kıyır kıyır oluyor muuuuuu :p Eğer öyleyse denerim ben bunu ...
Teşekkür ederim:KK200:
Zeytinyağı yerine margarin yada tereyağı kullanırsanız bahsettiğiniz kıvamda olur. Margarinle yapılan pastanedekiler gibi oluyor.Öyle deneyin isterseniz:KK66:

X