Kontakt Lens Dereceli Lens

Leyenda

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2012
257
44
Kızlar Merhaba, öncelikle mobilden girdiğim için yazım hataları olursa kusura bakmayın.
4 yıldır gözlük kullanıyorum, derecem 2.50 :/ sadece evde ve iş yerinde takıyorum. Derecem yükseliyor bu yüzden , lens almaya karar verdim . Renksiz , dereceli bir lens alacağım , marka önerileriniz nelerdir acaba? avantaj ve dezavantajları nelerdir? haberlerde mantardan gözünü kaybeden bir bayanı okuyunca korktum açıkçası. Kullanımı zor mu?

ben 2-3 yıldan beri kullanıyorum lenste önemli olan temiz kullanmaktır. eller sürekli yıkanacak çıkartırken takarken temizlik önemli.. bir sorun yaşamadım aksine rahat ettim.. markamda acuvue

Cevabınız için teşekkürler. El yıkarken anti bakteriyel bir sabun kullanmayı düşünüyorum. Bir de uzun süreli kullanımda damarlarda kızarma olduğunu duydum doğrumu?

8-9 senedir kullanıyorum lensi. Tabi ki önce doktora muayene olmak gerekiyor gözün çapını vs ölçtürmek için.
Gözlükçülerde 50 liraya satılan lens, solüsyonuyla birlikte 35 liraya alınabiliyor internetten.

Çok dikkat etmek gereken bazı şeyler var;
-Uzun süre takmamak, gözlerde kuruluğa sebep oluyor yoksa. Yani işten eve gelince lensi çıkartıp gözlüğü takıp gözleri dinlendirmek lazım.
-Belirtilen süreden fazla takmamak. Lens bir aylıksa bir ay, iki haftalıksa iki hafta takmak. Başlarda buna dikkat ediliyor ama sonradan amaaan ne olacak iki hafta daha takayım diye düşünülüyor. İşte o zaman gözlerde kırmızı damarlanmalar başlıyor.
-Temiz kullanmak, solüsyonu sürekli değiştirmek.

Bunlara dikkat edildiği taktirde bir problem olmaz. Ben etmedim ve göz yaşı yapısında bozulma sebebiyle göz kuruluğu yaşıyorum. Öyle ki sabahları gözlerim acıyor kuruluktan ve bir kaç sene ilaç kullanmam gerekiyor.

Peki internetten alınan lens güvenli, sağlıklı oluyor mu? siteyi bana özel mesaj olarak atarsanız çok sevinirim :)

X