- 4 Ekim 2013
- 419
- 473
- 303
- Konu Sahibi marvelgirl
- #1
Merhaba arkadaşlar
Birkaç başlığa KPSSye dair birtakım tavsiyelerimi yazmıştım. Kaybolup gitmesin diye düzgün bir şekilde tekrar yazıp ayrı bir başlık açmaya karar verdim, böylece tavsiyelerim arada kaynamaz ve işinize daha çok yarar. Bir başlıkta GK-GY ye ilişkin tavsiyelerimi aynen kopyalıyorum buraya. Eğitim ve alanı da buraya yazıyorum.
Alanım İngilizce Öğretmenliği. Bizde de alan sınavı var. 29 yaşımdayım ve ikinci bölümüm olan İngilizce Öğretmenliğinden bu sene mezun oldum. Maalesef bende öz disiplin pek olmadığı için dershaneye yazıldım. Ama bu sizin yalnız başına hazırlanamayacağınız anlamına gelmesin. Yani umutsuz olmayın çünkü Youtube var Ben de bazı dersleri Youtube'dan izledim ve memnun kaldım.
GENEL KÜLTÜR ve GENEL YETENEK kısmından başlayalım.
Genel Yetenek kısmında Sözel Mantık soruları genelde ya sıralama ya da olasılık tipinde çıkıyor. ALES'in bu tipte çıkmış sorularını çözmenizde fayda var. Dilbilgisi, paragraf vs için dershane hocamız Youtube'dan Aker Hoca'yı önermişti. Gerçi ben dinlemedim ama hocamın tavsiyesine güvenirim. Kendisi gayet iyiydi sağ olsun. Fakat KPSS'de Türkçe kısmına geldiğimde paragraflarda zortladım resmen. Böyle saçma sapan paragraf olamaz. Alanımdaki İngilizce paragraflar bin kat daha anlaşılırdı. Kendi ana dilimi anlayamadım. Sorunun bende olduğunu da asla düşünmüyorum. Çünkü sınava girenlerin çoğu Türkçe paragraf sorularından yakındı, girenler bilir. Moralim paragraflardan sonra o kadar bozuldu ki sözel mantık yapamadım ve 3 soruyu boş bıraktım.
Alanım İngilizce, bizde Matematik yapmak fazla puan getirmiyor ama denemelerde 10 tane işaretlerdim ve çoğu doğru çıkardı. Sınavda da o moral bozukluğuyla sadece 3 tane yaptım. Sınava hazırlanırken Matematik için kaynak vs bitirmedim. Sadece son 5 yılın KPSS ve ALES sorularını çözdüm. Yine Youtube'da çıkmış soruları çözen Hızlı Kalem, Denklem Akademi gibi kanallar işinizi görür. Babam emekli Matematik öğretmeni fakat 61 yaşında. 15 sene ara verdiği için paslanmıştı. Ona rağmen benimle oturup çalıştı. Performansımı fena da bulmuyordu. Fakat sınav psikolojisi çok önemli. Normalde olsaydı benim Matematikte yapabileceğim 10 soru vardı cidden. Göz ucuyla bakmama rağmen bundan eminim.
Genel Kültür kısmına gelelim. Ben denemelerde genellikle Türkçeden başlardım. İyi ki gerçek sınavda Türkçeden başlamamışım yoksa batırırdım. Ani karar değişikliğiyle sınav esnasında Genel Kültürden başlamaya karar verdim. Aslında denemelerde Tarihten 23 civarı yapardım fakat bu sefer biraz afalladım. Çok boşum vardı. Tarihe ilgim var, ilk bölümde Siyasi Tarih vs gibi dersleri ayrıntılı aldığım için kendime Tarihten düşük yapmayı yediremiyorum. O kadar ıslahat çalıştım, II Mahmut, III Selim, Abdülhamidler filan hiçbiri bilgi sorusu olarak gelmedi. Sadece III. Selim okuduğumuzu anladık mı tarzında paragraf olarak geldi çok ayar oldum sınavda. Tarih'e dershane hocamın yanında Youtube'un Benim Hocam kanalındaki Ramazan Yetgin'den dinledim. Soru Bankası olarak Tarihin Doktrini, Tarihin Pusulası ve Divan-ı Tarih'i çözdüm. Ramazan Yetgin'in soru bankası da başarılı fakat zamanım olmadığı için sadece Osmanlı Tarihi kısmını çözebildim.
Coğrafyaya gelince dershanedeki hocamız snob ve öğrenciyle dalga geçen biriydi ya da bana öyle geldi. İyi ki de öyleymiş ya da öyle gelmiş bana Adama bilendim iyice. Oturup Coğrafya kastım. Sağ olsun Coğrafyam KPSS'de fulldü. Dershane dışında yine Youtube'un Benim Hocam kanalında Mehmet Eğit bana çok yardımcı oldu. Onunla frekansım çok tuttu. Onun tavsiyelerini mutlaka dinleyin. A4 kağıdına 15-20 tane dilsiz harita çıktısı alın. Madenler ünitesinde madenleri renkli kalemlerle haritaya çizin, aynı şekilde kıyı tipi, bitki örtüsü, toprak tiplerini de öyle. Kendisi hafıza teknikleriyle madenleri vs ezberletiyor çok başarılı. Onun kuşe kağıda basılı harita kitabını aldım. Soru Bankası olarak VIP Yargı Coğrafya ve Yargı'nın Muhteşem soru bankasını öneririm.
Vatandaşlık kısmında ÖSYM fazla yüklenmiyor adaylara. Sınavda da sadece 1 tane zor soru vardı onu da boş bıraktım. İnsan hakları ihlalinde bireysel başvuru yapılabilen mahkemeyi soruyordu sanırım. Açıkçası Vatandaşlıkta sadece dershane hocamı takip ettim. Genelde arkadaşlarım Hoca Webte kanalındaki Emrah Vahap Özkaraca veya Benim Hocam'daki Esra Hanımı takip ediyordu ve memnunlardı. Soru Bankası olarak YIP Yargı Vatandaşlık ve Emrah Vahap Özkaraca'nınkileri öneririm. Vatandaşlığın Doktrinini de çözdüm fakat gereksiz zor bence. KPSS B ve Öğretmen adayları için o kadarına da gerek yok.
Günceli yapmak biraz şans işi. Tavsiyem güncel bilgiler paylaşan İnstagram hesaplarını takip etmeniz. Aynı şeyi Coğrafya ve Tarih için de yapın faydasını görürsünüz. Geçmişte yaşadığım bazı tatsızlıklardan ötürü sosyal medya kullanmayı tercih etmiyorum. Sırf bu hesapları takip edebilmek için sahte bir hesap açtım. İyi ki açmışım çünkü Osman Hamdi Bey sorusunu öylelikle yaptım. UNESCO sorusu da aslında dolaşıyormuş fakat hiç rastlamadım. Ahmet Muhip Dıranas'ı da ağbim Türkçe öğretmeni olduğu için kitaplığında şiir kitabı bulunuyordu. Çocukken okumuştum. Onu öyle yaptım. Yunus Emre Enstitüsü sorusunu da üniversitemize gelen Japon öğrencilere Uluslararası İlişkiler Ofisindeki hanımefendinin ısrarla soruşu üzerine aklımda kalmış. Onu işaretledim doğru çıktı.
Eveeet kopyaladığım kısım bitti.
EĞİTİM BİLİMLERİ
1. Ölçme ve Değerlendirme: Dershane hocamız efsaneydi kulakları çınlasın. Önceden Benim Hocam'daymış sonra kendi yayınını kurdu. Youtube'da Ölçme, Program Geliştirme ve Öğretim İlke ve Yöntemleri derslerinin videoları var. Özellikle Ölçmeyi Hüseyin İşeri'den dinlemenizi tavsiye ederim. Ölçme dersinin soru bankasını çıkardı. Onu da çözdüm gayet başarılı. Diğer ikisinden ne zaman soru bankası çıkaracak bilmiyorum ama çıkınca edinmenizi tavsiye ederim. Benim Hocam'ın soru bankası bence ölçme için yeterli değil. Acayip kolay geldi bana.
2. Program Geliştirme: Youtube'un Benim Hocam kanalında Zeynep Salman İÇLİ ve İşeri Yayıncılıktan yine Hüseyin İŞERİ yeterli gelecektir. Benim Hocam Yayınlarının soru bankasını da Zeynep Salman İÇLİ hazırlamış. Gayet başarılı.
3. Öğretim İlke ve Yöntemleri: Oldukça önemli bir ders. En fazla soru bu dersten geliyor. Yine Zeynep Salman İÇLİ ve Hüseyin İŞERİ'yi öneririm. Benim Hocam'ın ÖYT soru bankası başarılıydı.
4. Gelişim Psikolojisi: Bu dersi dershane hocamı dinleyerek hallettim. Kendisi bayağı iyiydi sağ olsun. O yüzden tavsiye edebileceğim bir Youtube hocası yok. Soru bankası olarak gelişimde Benim Hocam'ı çözmeyin ben başarılı bulmadım.
5. Öğrenme Psikolojisi: Okulda hiç görmedim. Dershanede sıfırdan öğrendim. Dershane hocam efsaneydi. Kendisi bana bu dersi sevdirdi. Yine bir hoca öneremeyeceğim.
6. Rehberlik ve Özel Eğitim: Dershane hocam sağ olsun yine. Sayesinde fulledim. Benim Hocam'da Can Köni'nin hazırladığı soru bankası bence çok başarılıydı. Tebrik ediyorum kendisini. Bu sene en kolay kısım KPSS eğitimde kesinlikle Rehberlikti.
7. Sınıf Yönetimi ve Materyal Tasarımı: Benim Hocam kanalındaki Zeynep Salman İÇLİ sağ olsun bayağı yardımcı oldu. Zaten kısacık dersler. Onu dinleseniz yeterli.
Bunların dışında iki modüler set bitirdim. En favorim tabii ki PEGEM'di. Mutlaka Pegem'in modüler Eğitim Bilimleri Setinin hem konu anlatımlısını hem de soru bankasını alın. Her sene aynı sorular olduğu için geçmiş sene basımları alsanız da olur. KPSS 2020ye 2018 Basımıyla hazırlandım çok memnun kaldım. Çok kaliteli sorular cidden. İkincisiyse Yediiklim'in modüler setiydi. Çözülebilir. Ama kesinlikle ve kesinlikle Murat Yayınlarının eğitim modüler setini ALMAYINIZ. Çok boş sorular. Gram çeldirmiyor.
Tabii ki çıkmış soruları çözmenizde büyük fayda görüyorum. Eğitim Bilimlerinin Kara Kutusu ders ders ve konu konu çıkmış soruları ayırmış. 6 tane ince kitap. Onları çözdüm.
İNGİLİZCE ÖABT
Bizim dershane Eren Düz ile anlaştığı için alanı onunla hallettik. Kendisinin ayrıca online uzaktan eğitim platformu var: Uzaktan Başarı. Eren Hoca dışında Numan Hoca'yı duydum ama iyi midir kötü müdür yorum yapamıyorum.
Dil Yeterliliği kısmı için bize Fatih ÇÖMEZ gelmişti. Benim Hocam'ın YDS kanalında çıkıyormuş kendisi. O da iyiydi bence.
Bizde hoca gruba işleyeceğimiz dersin sunumlarını atıyordu ya da pandemiden önce çıktısını dağıtıyordu. Ben çıktıları tekrar olsun diye kalın bir deftere tekrar yazıyordum çünkü aklımda yazarak çalışınca kalıyor. Renkli kalemlerle önemli gördüğüm yerleri yazıyordum. Yıldız filan atıyordum "çıkabilir" diye.
Alana dair iki tane kaynağı şiddetle önereceğim: 1. Uzman Kariyer Premium ÖABT Konu Anlatımı 2. Pegem ÖABT Konu Anlatımı. Soru Bankası olarak yine Pegem. Uzman Kariyer KAVRAMATİK'in Methodology kısmı bence zayıf. Diğer kısımlarını çözün. DATA yayınlarının soru bankası kaliteli. Yargı'nın ince çek kopart tarzı bir alan soru bankası var. Başarılı buldum onu da edinin.
İngilizce ÖABT de kesinlikle Yediiklim ve Murat ÇÖZMEYİN. Hele Yediiklim'in alan denemelerini hiç çözmeyin...
Alanda kesinlikle 1. Pegem 2. Uzman Kariyer (5 deneme) 3. Kaplan Akademi (4lü deneme) 4. Yargı'nın paket denemesini öneriyorum. Yargı'yı en son çözün çok kasıyor. Bence her ihtimale karşı zor soru da görün. Yargı'nın denemeleri KPSS'den de zordu.
Buna ek olarak ÖNEMLİ NOT: İnstagram'da bir sürü KPSS fotokopicisi var. Yepyeni kitaba ne para vereceksiniz çok pahalı. Çektirin gitsin. Bilseydim ben de öyle yapardım. Neyse. Bu fotokopicilerde dershanelerin Türkiye Geneli denemeleri oluyor. Bu denemeleri dershaneler kendi öğrencilerine ya da dışarıdan para verip yazılanlara yapıyormuş. Tanesi 1.5 tl mi ne. Gayet uygun. PEGEM'in Türkiye Geneli GK-GY, Eğitim ve Alan denemelerini çözün. Diğer dershanelerden Yediiklim'i çözdüm. Alanda başarılı değil Yediiklim. (Sadece benim alanımda değil okulöncesi vs de de). Özel mesaj atarsınız, telefon numarası verip bir excel dosyası atarlar Whatsapp'ınıza. Oradan fotokopicide olan kitapların ve denemelerin listesini göreceksiniz.
Haydi kolay gelsin. Kafanıza takılan bir şey olursa yazarsınız. Bedava rehberlik yapıyorum.
Birkaç başlığa KPSSye dair birtakım tavsiyelerimi yazmıştım. Kaybolup gitmesin diye düzgün bir şekilde tekrar yazıp ayrı bir başlık açmaya karar verdim, böylece tavsiyelerim arada kaynamaz ve işinize daha çok yarar. Bir başlıkta GK-GY ye ilişkin tavsiyelerimi aynen kopyalıyorum buraya. Eğitim ve alanı da buraya yazıyorum.
Alanım İngilizce Öğretmenliği. Bizde de alan sınavı var. 29 yaşımdayım ve ikinci bölümüm olan İngilizce Öğretmenliğinden bu sene mezun oldum. Maalesef bende öz disiplin pek olmadığı için dershaneye yazıldım. Ama bu sizin yalnız başına hazırlanamayacağınız anlamına gelmesin. Yani umutsuz olmayın çünkü Youtube var Ben de bazı dersleri Youtube'dan izledim ve memnun kaldım.
GENEL KÜLTÜR ve GENEL YETENEK kısmından başlayalım.
Genel Yetenek kısmında Sözel Mantık soruları genelde ya sıralama ya da olasılık tipinde çıkıyor. ALES'in bu tipte çıkmış sorularını çözmenizde fayda var. Dilbilgisi, paragraf vs için dershane hocamız Youtube'dan Aker Hoca'yı önermişti. Gerçi ben dinlemedim ama hocamın tavsiyesine güvenirim. Kendisi gayet iyiydi sağ olsun. Fakat KPSS'de Türkçe kısmına geldiğimde paragraflarda zortladım resmen. Böyle saçma sapan paragraf olamaz. Alanımdaki İngilizce paragraflar bin kat daha anlaşılırdı. Kendi ana dilimi anlayamadım. Sorunun bende olduğunu da asla düşünmüyorum. Çünkü sınava girenlerin çoğu Türkçe paragraf sorularından yakındı, girenler bilir. Moralim paragraflardan sonra o kadar bozuldu ki sözel mantık yapamadım ve 3 soruyu boş bıraktım.
Alanım İngilizce, bizde Matematik yapmak fazla puan getirmiyor ama denemelerde 10 tane işaretlerdim ve çoğu doğru çıkardı. Sınavda da o moral bozukluğuyla sadece 3 tane yaptım. Sınava hazırlanırken Matematik için kaynak vs bitirmedim. Sadece son 5 yılın KPSS ve ALES sorularını çözdüm. Yine Youtube'da çıkmış soruları çözen Hızlı Kalem, Denklem Akademi gibi kanallar işinizi görür. Babam emekli Matematik öğretmeni fakat 61 yaşında. 15 sene ara verdiği için paslanmıştı. Ona rağmen benimle oturup çalıştı. Performansımı fena da bulmuyordu. Fakat sınav psikolojisi çok önemli. Normalde olsaydı benim Matematikte yapabileceğim 10 soru vardı cidden. Göz ucuyla bakmama rağmen bundan eminim.
Genel Kültür kısmına gelelim. Ben denemelerde genellikle Türkçeden başlardım. İyi ki gerçek sınavda Türkçeden başlamamışım yoksa batırırdım. Ani karar değişikliğiyle sınav esnasında Genel Kültürden başlamaya karar verdim. Aslında denemelerde Tarihten 23 civarı yapardım fakat bu sefer biraz afalladım. Çok boşum vardı. Tarihe ilgim var, ilk bölümde Siyasi Tarih vs gibi dersleri ayrıntılı aldığım için kendime Tarihten düşük yapmayı yediremiyorum. O kadar ıslahat çalıştım, II Mahmut, III Selim, Abdülhamidler filan hiçbiri bilgi sorusu olarak gelmedi. Sadece III. Selim okuduğumuzu anladık mı tarzında paragraf olarak geldi çok ayar oldum sınavda. Tarih'e dershane hocamın yanında Youtube'un Benim Hocam kanalındaki Ramazan Yetgin'den dinledim. Soru Bankası olarak Tarihin Doktrini, Tarihin Pusulası ve Divan-ı Tarih'i çözdüm. Ramazan Yetgin'in soru bankası da başarılı fakat zamanım olmadığı için sadece Osmanlı Tarihi kısmını çözebildim.
Coğrafyaya gelince dershanedeki hocamız snob ve öğrenciyle dalga geçen biriydi ya da bana öyle geldi. İyi ki de öyleymiş ya da öyle gelmiş bana Adama bilendim iyice. Oturup Coğrafya kastım. Sağ olsun Coğrafyam KPSS'de fulldü. Dershane dışında yine Youtube'un Benim Hocam kanalında Mehmet Eğit bana çok yardımcı oldu. Onunla frekansım çok tuttu. Onun tavsiyelerini mutlaka dinleyin. A4 kağıdına 15-20 tane dilsiz harita çıktısı alın. Madenler ünitesinde madenleri renkli kalemlerle haritaya çizin, aynı şekilde kıyı tipi, bitki örtüsü, toprak tiplerini de öyle. Kendisi hafıza teknikleriyle madenleri vs ezberletiyor çok başarılı. Onun kuşe kağıda basılı harita kitabını aldım. Soru Bankası olarak VIP Yargı Coğrafya ve Yargı'nın Muhteşem soru bankasını öneririm.
Vatandaşlık kısmında ÖSYM fazla yüklenmiyor adaylara. Sınavda da sadece 1 tane zor soru vardı onu da boş bıraktım. İnsan hakları ihlalinde bireysel başvuru yapılabilen mahkemeyi soruyordu sanırım. Açıkçası Vatandaşlıkta sadece dershane hocamı takip ettim. Genelde arkadaşlarım Hoca Webte kanalındaki Emrah Vahap Özkaraca veya Benim Hocam'daki Esra Hanımı takip ediyordu ve memnunlardı. Soru Bankası olarak YIP Yargı Vatandaşlık ve Emrah Vahap Özkaraca'nınkileri öneririm. Vatandaşlığın Doktrinini de çözdüm fakat gereksiz zor bence. KPSS B ve Öğretmen adayları için o kadarına da gerek yok.
Günceli yapmak biraz şans işi. Tavsiyem güncel bilgiler paylaşan İnstagram hesaplarını takip etmeniz. Aynı şeyi Coğrafya ve Tarih için de yapın faydasını görürsünüz. Geçmişte yaşadığım bazı tatsızlıklardan ötürü sosyal medya kullanmayı tercih etmiyorum. Sırf bu hesapları takip edebilmek için sahte bir hesap açtım. İyi ki açmışım çünkü Osman Hamdi Bey sorusunu öylelikle yaptım. UNESCO sorusu da aslında dolaşıyormuş fakat hiç rastlamadım. Ahmet Muhip Dıranas'ı da ağbim Türkçe öğretmeni olduğu için kitaplığında şiir kitabı bulunuyordu. Çocukken okumuştum. Onu öyle yaptım. Yunus Emre Enstitüsü sorusunu da üniversitemize gelen Japon öğrencilere Uluslararası İlişkiler Ofisindeki hanımefendinin ısrarla soruşu üzerine aklımda kalmış. Onu işaretledim doğru çıktı.
Eveeet kopyaladığım kısım bitti.
EĞİTİM BİLİMLERİ
1. Ölçme ve Değerlendirme: Dershane hocamız efsaneydi kulakları çınlasın. Önceden Benim Hocam'daymış sonra kendi yayınını kurdu. Youtube'da Ölçme, Program Geliştirme ve Öğretim İlke ve Yöntemleri derslerinin videoları var. Özellikle Ölçmeyi Hüseyin İşeri'den dinlemenizi tavsiye ederim. Ölçme dersinin soru bankasını çıkardı. Onu da çözdüm gayet başarılı. Diğer ikisinden ne zaman soru bankası çıkaracak bilmiyorum ama çıkınca edinmenizi tavsiye ederim. Benim Hocam'ın soru bankası bence ölçme için yeterli değil. Acayip kolay geldi bana.
2. Program Geliştirme: Youtube'un Benim Hocam kanalında Zeynep Salman İÇLİ ve İşeri Yayıncılıktan yine Hüseyin İŞERİ yeterli gelecektir. Benim Hocam Yayınlarının soru bankasını da Zeynep Salman İÇLİ hazırlamış. Gayet başarılı.
3. Öğretim İlke ve Yöntemleri: Oldukça önemli bir ders. En fazla soru bu dersten geliyor. Yine Zeynep Salman İÇLİ ve Hüseyin İŞERİ'yi öneririm. Benim Hocam'ın ÖYT soru bankası başarılıydı.
4. Gelişim Psikolojisi: Bu dersi dershane hocamı dinleyerek hallettim. Kendisi bayağı iyiydi sağ olsun. O yüzden tavsiye edebileceğim bir Youtube hocası yok. Soru bankası olarak gelişimde Benim Hocam'ı çözmeyin ben başarılı bulmadım.
5. Öğrenme Psikolojisi: Okulda hiç görmedim. Dershanede sıfırdan öğrendim. Dershane hocam efsaneydi. Kendisi bana bu dersi sevdirdi. Yine bir hoca öneremeyeceğim.
6. Rehberlik ve Özel Eğitim: Dershane hocam sağ olsun yine. Sayesinde fulledim. Benim Hocam'da Can Köni'nin hazırladığı soru bankası bence çok başarılıydı. Tebrik ediyorum kendisini. Bu sene en kolay kısım KPSS eğitimde kesinlikle Rehberlikti.
7. Sınıf Yönetimi ve Materyal Tasarımı: Benim Hocam kanalındaki Zeynep Salman İÇLİ sağ olsun bayağı yardımcı oldu. Zaten kısacık dersler. Onu dinleseniz yeterli.
Bunların dışında iki modüler set bitirdim. En favorim tabii ki PEGEM'di. Mutlaka Pegem'in modüler Eğitim Bilimleri Setinin hem konu anlatımlısını hem de soru bankasını alın. Her sene aynı sorular olduğu için geçmiş sene basımları alsanız da olur. KPSS 2020ye 2018 Basımıyla hazırlandım çok memnun kaldım. Çok kaliteli sorular cidden. İkincisiyse Yediiklim'in modüler setiydi. Çözülebilir. Ama kesinlikle ve kesinlikle Murat Yayınlarının eğitim modüler setini ALMAYINIZ. Çok boş sorular. Gram çeldirmiyor.
Tabii ki çıkmış soruları çözmenizde büyük fayda görüyorum. Eğitim Bilimlerinin Kara Kutusu ders ders ve konu konu çıkmış soruları ayırmış. 6 tane ince kitap. Onları çözdüm.
İNGİLİZCE ÖABT
Bizim dershane Eren Düz ile anlaştığı için alanı onunla hallettik. Kendisinin ayrıca online uzaktan eğitim platformu var: Uzaktan Başarı. Eren Hoca dışında Numan Hoca'yı duydum ama iyi midir kötü müdür yorum yapamıyorum.
Dil Yeterliliği kısmı için bize Fatih ÇÖMEZ gelmişti. Benim Hocam'ın YDS kanalında çıkıyormuş kendisi. O da iyiydi bence.
Bizde hoca gruba işleyeceğimiz dersin sunumlarını atıyordu ya da pandemiden önce çıktısını dağıtıyordu. Ben çıktıları tekrar olsun diye kalın bir deftere tekrar yazıyordum çünkü aklımda yazarak çalışınca kalıyor. Renkli kalemlerle önemli gördüğüm yerleri yazıyordum. Yıldız filan atıyordum "çıkabilir" diye.
Alana dair iki tane kaynağı şiddetle önereceğim: 1. Uzman Kariyer Premium ÖABT Konu Anlatımı 2. Pegem ÖABT Konu Anlatımı. Soru Bankası olarak yine Pegem. Uzman Kariyer KAVRAMATİK'in Methodology kısmı bence zayıf. Diğer kısımlarını çözün. DATA yayınlarının soru bankası kaliteli. Yargı'nın ince çek kopart tarzı bir alan soru bankası var. Başarılı buldum onu da edinin.
İngilizce ÖABT de kesinlikle Yediiklim ve Murat ÇÖZMEYİN. Hele Yediiklim'in alan denemelerini hiç çözmeyin...
Alanda kesinlikle 1. Pegem 2. Uzman Kariyer (5 deneme) 3. Kaplan Akademi (4lü deneme) 4. Yargı'nın paket denemesini öneriyorum. Yargı'yı en son çözün çok kasıyor. Bence her ihtimale karşı zor soru da görün. Yargı'nın denemeleri KPSS'den de zordu.
Buna ek olarak ÖNEMLİ NOT: İnstagram'da bir sürü KPSS fotokopicisi var. Yepyeni kitaba ne para vereceksiniz çok pahalı. Çektirin gitsin. Bilseydim ben de öyle yapardım. Neyse. Bu fotokopicilerde dershanelerin Türkiye Geneli denemeleri oluyor. Bu denemeleri dershaneler kendi öğrencilerine ya da dışarıdan para verip yazılanlara yapıyormuş. Tanesi 1.5 tl mi ne. Gayet uygun. PEGEM'in Türkiye Geneli GK-GY, Eğitim ve Alan denemelerini çözün. Diğer dershanelerden Yediiklim'i çözdüm. Alanda başarılı değil Yediiklim. (Sadece benim alanımda değil okulöncesi vs de de). Özel mesaj atarsınız, telefon numarası verip bir excel dosyası atarlar Whatsapp'ınıza. Oradan fotokopicide olan kitapların ve denemelerin listesini göreceksiniz.
Haydi kolay gelsin. Kafanıza takılan bir şey olursa yazarsınız. Bedava rehberlik yapıyorum.