• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları DERDİMİZ PİŞİK :(((

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Gossipgossip

Guru
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2013
173
29
323
Arkadaşlar 3 aylık kızım var bir haftalıkken Rota virüsü kapmış 5 gün hastahanede yattı çıktıktan sonra pişik oldu o zqmandan beri ne yaptıysak geçmiyor doktorumuz artık pes edip cildi hassas o yüzden dedi sürekli her alt açmada desitin krem sürüyorum. Bepanten, travazol,travacort, penaten, zeytinyağı, çörekotu yağı bunların hepsini kullandık geçmiyo lütfen yardım edin. Başka çözümleriniz var mı?

denemediysen hametan+bepanthen karıştırıp dene. çok işe yarıyor...

geçmiş olsun ben de 2 hafta önce çektim. kayınvalidem oğlum için temiz kum bulup kavurdu altına bıraktı o şekil kundakladı, pişiğe ve ishale çok iyi geliyor tavsiye ederim . bir de bepantholle desitini karıştırıp sür geçer inşallah

geçmiş olsun ben de 2 hafta önce çektim. kayınvalidem oğlum için temiz kum bulup kavurdu altına bıraktı o şekil kundakladı, pişiğe ve ishale çok iyi geliyor tavsiye ederim . bir de bepantholle desitini karıştırıp sür geçer inşallah
Tam bir hafta kuma sardı kayınvalidem ilk gün geçti sonra yine tekrarladı :(

Hametanı yazmayı unutmuşum canım onu da denedik. Sinirlerm bozuldu bu pişik yüzünden :KK43:

Peki doktor pişik olduğuna emin mi?
Alerjiler de özellikle kasık bölgesinde kızarıklık yapıyor pişik gibi
mesela laktoz alerjisi, mama alerjisi, süt alerjisi vs
Veya
bazı bezler acayip pişik yapıyor
mesela huggies benim kızıma hemen 1 kullanımda pişik yapıyordu
bezi de değiştirmeyi denedin mi?

Bu arada ıslak mendil kullanmıyorum. Her alt açmamızda havalandırıyorum ama geçmiyor.

tuzlu suyla yıka canım biraz ağlayacak ama ne yapacaksın birebir. hatta deniz suyu daha iyi olur. tuzlu su ile yıka temiz havlu ile sil..ben kızımda yaptım cok şükür hiç pişik olmadı.. ıslak kalmamasına dikkat et.. bide suyu kaynat sonra tuzla.. yoksa sudan mikrop kapabilir canım..

Peki doktor pişik olduğuna emin mi?
Alerjiler de özellikle kasık bölgesinde kızarıklık yapıyor pişik gibi
mesela laktoz alerjisi, mama alerjisi, süt alerjisi vs
Veya
bazı bezler acayip pişik yapıyor
mesela huggies benim kızıma hemen 1 kullanımda pişik yapıyordu
bezi de değiştirmeyi denedin mi?
Canım Canbebe hariç bütün markaları denedim. Alerji olasılığı bende nette okuyup doktora sordum daha çok küçük.alerji olmaz dedi

benim kızımın da uzun sürdü zor geçti mantar oluşturmaya başlıyordu pişikten.hametan ve bactroban(yanlış yazmış olabilirim ama eczane anlar)verdi dr böyle iki üç gün içinde geçti.

tuzlu suyla yıka canım biraz ağlayacak ama ne yapacaksın birebir. hatta deniz suyu daha iyi olur. tuzlu su ile yıka temiz havlu ile sil..ben kızımda yaptım cok şükür hiç pişik olmadı.. ıslak kalmamasına dikkat et.. bide suyu kaynat sonra tuzla.. yoksa sudan mikrop kapabilir canım..
Teşekkür ederim canım denicem bunu.

Canım Canbebe hariç bütün markaları denedim. Alerji olasılığı bende nette okuyup doktora sordum daha çok küçük.alerji olmaz dedi

Sadece meme mi emiyor? yoksa mama takviye alıyor mu?
Mama veriyorsan alerjik bebekler için olanını al dene, bir zararı yok bebek için

Yaw bu doktorlar aynı okulu okuyor ama nasıl hepsi farklı bilgi veriyor anlayamıyorum...
Anne sütü bile alerji yapar bazen demişti bize doktor

Teşekkür ederim canım denicem bunu.
rica ederim canım.. cok fazla krem kullanmakta iyi değil. bide sürekli krem değiştirmekte pişik yapar bebeği.. cok fazla bezli kaldıklarından bez mantarı oluyorlar yavrularımız.. ama biz duruma pişik diyoruz..bu saatten sonra pişik kremi fayda etmez.. sen ona sadece 2 yada 3 gün mantar kremi kullanabilirsin..

Sadece meme mi emiyor? yoksa mama takviye alıyor mu?
Mama veriyorsan alerjik bebekler için olanını al dene, bir zararı yok bebek için

Yaw bu doktorlar aynı okulu okuyor ama nasıl hepsi farklı bilgi veriyor anlayamıyorum...
Anne sütü bile alerji yapar bazen demişti bize doktor
Sadece anne sütü alıyor canım bende anlamıyorum hepsi farklı söylüyor ve yaşadığım şehirdeki en kaliteli hastahaneye götürüyorum çok fazla üzerine düşüyorum o yüzden çok yıprandım

rica ederim canım.. cok fazla krem kullanmakta iyi değil. bide sürekli krem değiştirmekte pişik yapar bebeği.. cok fazla bezli kaldıklarından bez mantarı oluyorlar yavrularımız.. ama biz duruma pişik diyoruz..bu saatten sonra pişik kremi fayda etmez.. sen ona sadece 2 yada 3 gün mantar kremi kullanabilirsin..
Mantar kremi kullandık travazol ve travacort ama kortizonlu oleuğu için sürekli kullanmak istemiyorum 1 hafta kullandm geçemynce bıraktım bende

Merhaba, geçmiş olsun benim kızımda 20 gunlukken olmuştu herseyı denedim bir turlu gecmıyordu.Altı acık yatırıp hemen temizliyordum dermatologun dedıklerını yaptım gecmedi.Sonra bır cocuk dr u soyledı onu yaptım 2-3 gunde gecti.Altını temızlerken once yıka veya sadece pamuk suyla sil.Sonra dermotrosyd krem ve hametanı eşıt mıktarda karıstırıp sur sonra zeytınyagı sur . gunde 4 kez dermotrosyd ve hametan surebılırsın.Zaten kalıyor altını acınca gorursun.cok gecmiş olsun.

Mantar kremi kullandık travazol ve travacort ama kortizonlu oleuğu için sürekli kullanmak istemiyorum 1 hafta kullandm geçemynce bıraktım bende
evet onlarda sıkıntılı ama sadece 1 krem kullanacaksın.. 3 gün falan.. dediğim gibi dene birde. tuzlu suyla yıka kurula ve mantar kremi sür.. 3 gün falan yap..herkeste cok fayda ediyor inş sende etkisini görürüsün. travocort yada travazol tek çeşit kullan.. sürekli değiştirmek yada cok çeşit kullanmakta iyi değil..

evet onlarda sıkıntılı ama sadece 1 krem kullanacaksın.. 3 gün falan.. dediğim gibi dene birde. tuzlu suyla yıka kurula ve mantar kremi sür.. 3 gün falan yap..herkeste cok fayda ediyor inş sende etkisini görürüsün. travocort yada travazol tek çeşit kullan.. sürekli değiştirmek yada cok çeşit kullanmakta iyi değil..
Teşekkür ederim denicem.

Back
X