Derdimi kardeşimlede konuşmuyacaksam, kimle..

Akanseneler

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2013
595
444
103
43
Iyi akşamlar bayanlar,

Ben çok yalnizim,hiç arkadaşim yok .
Biraz ezik büyüdüğüm icin hiç kimseylede samimi olamiyordum ve başaramiyordum .Arkadaş olmak ne olduğunu bilmiyordum.Öyle böyle derken sozial fobi gelişti ve toplumdan,
insanlardan kaçiyorum ve kendimi çok geriyorum .Halen öyleyim,herkes beni cok resmi ,diplomatik ve soğuk bilir.
Nasilda isterim böyle olmamayi.

Neyse,herkes gibi evlendim ve eşimlede çok sorunlarim var.Benden baya küçük kiz kardeşim var.Ama o hayattan benden daha tercubeli.Uni dişarda okudu ve evden erken yaşta ayrildi .Hayati öğrendi.
Zaman zaman çok bunaldiğim ,çaresiz olduğum ve kendimi yalniz hissettiğimde
Onunla paylaşirdim.Daha doğrusu onunla görüştüğümde hep aile ve cocuk sorunlari konuşurdum .Oda beni dinler rahatlatmaya calişir ve öneride bulunurdu.
Fakat şimdi aramiza soğukluk girdi.Ben birsey anlattimi ,hemen gecistiriyordu.
Dinliyor biraz ,hiç yorum yapmayip ,
başka şeylere yöneliyordu.
Gecen eşim dediki yarin ablamim doğumgünü.bende ertesi gün carsiya cikip ufak bir hediye alayim diye düşündüm.Ben bir karar verememe sorunu yaşiyorum,hic karar vermesini sevmem ,bazen giderim ve eli boş gelirim.Onun için kardeşimi de cağirdim biraz yardimci olur diye.Bir taki alalim dedi bende eşimi aradim söyledim.Oda dediki taki alma ,deko falan olabilir.
Kardeşimde cok sıkılmiş ve laf sokar tarzinda"hem bir gün önce söylüyor hem hediye beğenmiyor"dedi.Rahatsiz oldum dedimki"o hediye al demedi sadece bildirdi "dedim.
Birde bana "ben artik bu aile birleşmelirinden rahatsiz oluyorum dedi
hersey mecburmuş gibi sadece bir görev gibi oluyor dedi.Bir gün annemgilde yengemizde ordaydi hep beraber kavalti hazirliyoruz ,birşeylere sinirlendi
bende uyardim ,biraz sonra kalkti. ben gidiyorum dedi, annem yengem dedi nereye daha kavalti yapmadik,oturda beraber yapalim dediler .yengem bana sordu noldu diye bende dedim onun birşeylere cani sıkılmiş bilmem dedim
Kardeşim bunu duymuş ve bana diyorki
"Kimse birşey demiyorda sen niye konuşuyorsun" susdum kaldim orda.
Şimdi iki haftadan beri hiç konuşmuyoruz,soğukluk girdi araya.
Kardeşimlede hayatimda olanlari ailemizle olanlari konuşmuyacaksam kimle paylaşirim.Kirildim soğudum resmen .
Beni kardeşim aramadi ama ben konuşmaya calişsam diyorum..

Belki kardesinizn kafasi baska seyle meskuldur ya da bazi insanalr surekli benzer sohbetin donmesinden sikilir oylede olabilir.
Kardes neticede kusulmezki istesende kusemezsiniz garip bir bag;)

Surekli ayni seylerden bahsediyorsaniz
Surekli sikayet eder
Memniyetsiz tavriniz varsa SIkilabilir .
Negatif insanlardan herkes SIkilir ..
Tavrinizi degistirin ..
Ya da belki kendi sorunlari vardir ..
Herkesin bi hayati var sonucta ..

Belki su siralar onun da bir derdi vardir. O sizi dinlemis hep destek olmaya calismis bence sira sizde. Kapris yapip kirildim, sogudum demek yerine onu bi anlamaya, konusmaya calisin.
Ablacim kendi dertlerimden firsat olmadi ama sanki bu aralar canin birseylere sikkin. Hayirdir? Anlat bana, dinlerim vs vs vibi bir konusma yapabilirsiniz.

Kardeşim 27 yaşinda, sevgilisi var evlilik düşünüyor .tmm ilk tercihi simdilik odurda bana cok kirici ve sert konuşuyor.
Ben hep onuda sorarim sikintin derdin varmi diye .artik aile sorunlarimida antalmiyorum uzun zamandir.
Bence benimle sanki sirf sorumluluk duygusuyla buluşuyorki.

Sürekli siz arayıp dert anlatıyorsunuz en basit şeyi bile ona soruyorsunuz gibi geldi. Sıkılmıştır belki. Senin derdin var mı diye soruyor musunuz hiç?
Belki biraz da o kardeş olmak istiyor hep abla olmak istemiyor. Yaşı büyük olan evli olan daha tecrübeli olması gereken sizsiniz, ablalık bekliyordur . Belki bir derdi var, sevgilisiyle tartışmış olabilir. Güzelce konuşun nedenini öğrenmeye çalışın.

Kardeşim sanki bana güvenmiyor gibi
Biraz cabuk işlerin olumsuz tarafina bakarim ondan bana cok fazla ilişkisinden anlatmiyor.
Soruyorum benimle konuşmak istersen dinlerim severek diyorum.
Doğrudur sanki hep o benim ablam oldu gibi.Maalesef ben ona hic tam destek olamadim.

Duygusal yapim var böyle ince konuşmalar yaparsam ağlamaya başliyorum .
Karşimdaki derdi olsa bile anlatmaz

Bir konu vardi. Bir arkadas acmis. Ablasi surekli arayip saatlerce derdini anlatiyormusm sadece derdi olsa neyse herkesin hayatini anlariyormus. Artik ne yapacagini sasirmisti kizcagiz.
Tabiiki sizinki okadar gorunmuyor.
Kardesizini anlatirken 17 yasinda filan zannettim ergenlik halleri diyecektim ama 27 mis. Cani sıkkın olabilir. Size diyemedigi bir derdi olabilir.
Zamana birakin. Oda evlendikten sonra merak etmeyin o sizi arayacaktir. Cunku her evlilikte kucukte olsa sorun oluyor. Oda dertlesecek kisi arayacak. Oda sizi arar. Tabi arkadaslari ile dertlesmezse.

Evlendikten sonra sizi daha iyi anlar ve araniz duzelir. Merak etmeyin uzmeyin kendinizi

bence sen ıyı bı ınsansın
boyle ınce dusunuyor kendını elestırebılıyorsun
ben kardeesını fazla agresıf buldum
senın ıyı nıyetle ona akıl danısmaların ona buyukluk taslamaman dan yuz bulmus
ne sorunu varsa duzgunce konusabılır tavrı cok ters
mesafe koy bence
ne derdın olursa bız dınlerız sıkıntı yok :)

Tek başınıza hediye alamıyor musunuz?
Alabilirdim tabii,ona emri vaki yapmadim.
Zamanin varsa biraz beraber bu arada vakit gecirmiş oluruz dedim.Gelirim dedi
Ama sanki biraz sizin gibi düşünmüş,bu tek başina alamaz ben biraz bakayimda yardim edeyim demiştir .bu da kendjne yaptiği emri vaki

Bir zamanlar benimde bana böyle her derdini anlatan kuzenim vardı. Artık bir süreden sonra insan bu kadar negatif şeyi kaldıramıyor. Normal pozitif şeyler için arayın. Kız kardeşiniz sabır taşı değilki sizin bütün şikayetlerinizi dinlesin onunda bir hayatı var. Gün gelir onunda günü kötüyken bide siz kötü şeyler anlatırsanız iyice sıkarsınız

sağ olsun annemde her konuşmamızda başlar sıralamaya dertlerini.

anlatsın.. annemdir tabi ki dinleyeceğim ama hep aynı şeylerden inanın ki bunalıyor insan.

bazen onunla konuşurken telefonu kulağımdan uzaklaştırırım.

beynim kaldırmıyor artık derdi tasayı.

benim zaten içinden çıkamadığım dertlerim sorunlarım var.

bir de annemin sorunlarına üzülüp gecelerce uykusuz kalıyorum.

bunalmıştır kardeşiniz.. ya da kendi sorunları vardır..

Tum bu davranislara maruz kalma sebebiniz,sizin de farkinda oldugunuz pek pozitif olmayan ruh haliniz ve bu durumunuzu en ince ayrintisina kadar kardesinize hissettirmeniz.
Insanoglu guclu duran insanlari sever,daha saygili davranir bunun aile icinde de cogu zaman gecerli oldugunu dusunuyorum.
Kendi basiniza hareket etmeye baslayin varsin sectiginiz hediye kotu olsun bi sonrakine daha guzelini secersiniz!Kendinizi sevin ve deger verin,biliyorum soylemekle olmuyo ama bunun icin caba sarfedin,kitap okuyun ,psikologdan yardim alin,kendinizi iyi hissetmek icin bi seyler yapin.
Uzmeyin kendinizi.

ben sizi haksız buldum..
yani hediye almaya çıkmışsın kızında fikrini alıcan neden eşini arıyorsun??
madem eşine soracaksın eşinle çık al.. eşinin işi varsa oturup akşam netten alın..

bir de bazen kardeş bile olsa sürekli dertlerini dinlemek bayıyor. evli değil anladığım kadarıyla bunalıyor sanırım.
kitabın birinde şuna benzer bişey yazıyordu.. birilerinin derdini dinledikçe hiç yoktan dert sahibi olup, hayata olumsuz bakmaya başlarsınız.. tam böyle değilse de benzerdi.
o yüzden önemli şeyler olmadıkça sürekli dert anlatmak da yersiz..

Back
X