Erkek İnfertilitesi derdime çare, erkek infertelitesi hakkında

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

oznesiz

Guru
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2009
18
30
288
İstanbul
arkadaşlar herkese merhaba; 4 senedir evli 3 yıldır cocuk yapma peşinde bir aileyiz. 2 defa zeynep kamilde aşılama ve bir defa tüp bebek denemek istedik ama canlı embriyo oluşmadığı için transferden geri döndük. gonal f ile benden 18 (2 si çöp) yumurta toplandı ama canlı embriyo 0 ... yaşadığım hayal kırıklarının asla ve asla kelimelerle ifade edemiyorum. hastaneden mi kaynaklandı,benden mi ,eşimden mi artık düşünmekten çok yoruldum. bu ay başı hayırlısı ile dr aret kamar ile tüp bebek sürecine gireceğiz.
bunun dışında eşimin abisi de ilk bebeği tüp ve varikosel ameliyat geçmişi var, geçen hafta elle muayeneden şüphelenen dr bizden renkli dopler istedi. 18 eylülde onu yaptıracağız. (3 YIL ONCE YAPILDI VE SONUÇ YOK DENDİ AMA YİNEDE İÇİM RAHAT DEĞİL)

sürekli sperm testleri yaptırıyoruz. 10 ay proxeed plus kullandı eşim ama son gelinen durum ekte olduğu gibi. benim için bu işlerden anlayan biri yorumlarsa çok memnun olurum. durum gerçekten cok mu vahim. sperm için bize zeucit yazdı ürolog, kullanıp sonuç alan var mı ?

aret hoca için sitede güzel yorumlar okudum. lüfen beni cevapsız bırakmayın.

sevgiler.

Eklentiler

• Inked70934861_2377694635601031_1175276869512069120_n_LI.jpg
    86,1 KB · Görüntüleme: 115
  • Inked70223545_683068722195561_2347899925976580096_n (1)_LI.jpg
    65,4 KB · Görüntüleme: 113
Esimde varikoselden ameliyat oldu. Yuzde 80 haareketsizdi. Ameliyat olduktan sonra eczaneden l arginine ve aktardan keci boynuzu pekmezi özü nu kullandi iki ay sonra normale döndü.sende dene istersen sifayi veren Rabbim

Saracoglunun resmi sitesinden cagri merkezini arayanilirsin. Bayanlara degerleri soylersen sana yardimci olurlar eminim. Benim tup benek bu ay olmazsa onlari arayacam kur icin

Eşinizin sorunu ne tam olarak, spermiyogram, ultrason, renkli dopler de ne çıktı? Atıyorum ileri hareketlilikte mi sıkıntı, sayıda mı, varikosel ta da kist mi? Bizim doktorumuz ileri hareketlilik sayısı, genel sayı nedeniyle tamamen doğal GNC Selenium, çinko ve antioxidant önerdi. GNC Türkiye’den çekildiği için, Amerika’da yaşayan bir tanıdığımızdan rica ettik, siparişi oluşturduk , bayramda Türkiye ye gelirken getirdiler sağolsunlar. 6 ay kullanıcaz.

Varikosel var dediler mi peki eşine?

Üroloji uzmanı Dr.Alper Eroğlu nu yuzde yüz öneririm.Eurofetil tüp bebek merkezinde ve Usküdarda bi özel hastanede çalışiyo kendisi.Benim eşim.azospermi hastası yani dışarı cikan tek bir ölü yada canlı sperm yok ve eşimi mikro tese ameliyati yaptı. onca umutsuz çıktığımız doktordan sonra ilaç gibi geldi tüp bebegimizide Eurofertil de devlet desteği ile yaptık su an 10haftalik hamileyim.

Selamlar 5 milyon sperm sayısı düşük ve ileri hareketlilik sorunlu, bize de başka ilaçlar verildi ama eşim durumu düzelmeden tüp bebek denemek mantıklı mı cok emin olamıyorum. Varikosel ise ilerleyen bir şey mi bilmiyorum, 3 sene önce var ama cok az ameliyatlık değil üremenize engel Olmaz diyip gönderdiler. Bence sorun ! Ne yapacağımı şaşırdım artık. İki aşı bir transfersiz tüp bebek denememiz var.

Ürolojide sıkı takip gerekiyor. Gerekirse farklı bir uzmana danışın. Tetkikleri tekrarlatın. İlaç olarak ne vermişti bu arada?

Selam ben önceden orada bir hanım dr ile görüştüm ama açıkcası tatmin olmadım bir tek geri ödeme garantili paketi aklımda kaldı? Bende de rapor var, aret hoca da geçiyor o yüzden orası olsun dedik ama varikosel ihtimalinden tutun dosyada olan oranlar beni bu konu da tedaviden önce önlem almalımıyım konusunda biraz kafamı karıştırıyor

Embriyonuz hic olusmamasi tek erkek sebebiyle degildir diye dusunuyorum. Cunku yumurta ve sperm birlikte devam ettirirler..
Tup bebek yaptiginizdaki degerler morfoloji sayi ne kadar di mesela?

Buna benzerdi. Benden 17 tane topladılar sanırım 16 da olabilir 2 si çöp dediler boş oluyormuş bazen içi. Neyse 2. Günü gören 1 tane vardı o da kalite olarak istenen değil, tutmaz koymayalım dediler. Tamam demek zorunda kaldım. Nereye gittiysem sebebini öğrenemedim.

Merhaba yazınızı okudum aynı durumu yaşadım.tüp bebekte spermler imsi yöntemiyle seçiliyor en kaliteli ve uygun olanlar kullanılıyor.O yüzden tüp bebekle erkekteki problemler daha çabuk çözülüyor.Morfoloji değeri ve ileri hareketli sperm sayısı çok önemli.Bu değerleri biliyor musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…