Gelin ve abiniz bir an önce şu tadilat bitse de gitseler köye diye gün sayarken haliyle bir de sizin kalmanızı istemezler.
Bence yapmanız gereken akşam yenilen yemeklerden birine katılıp konuşmak istediğinizi belirtip herkese “Benim buradan bir işim var ve köye gidersem evde oturmaktan başka birşey yapmıcam. Ben yine evimde oturup işime gücüme bakıcam, bana güvenebilirsiniz derdim sadece iş hayatına devam etmek. Kendi başımın çaresine bakarım faturalarımı, yemeğimi, temizliğimi kendim hallederim ileride alacağım sorumluluklarımı şindiden almak istiyorum. Abinin hemen üst katında olucam zaten istediğiniz zaman kontrol etmek isterseniz edebilir, merak ederseniz bakabilir.” Temalı bir konuşma yapıp ailenizden anlayış bekliceksiniz.
Ev anne babanızın üstüne olabilir ancak abinlerin oturduğu ev yengenizle abinizin evi istedikleri kararı verebilirler.
Bir de açıkladınız mı bilmiyorum okudum baya göremedim ama siz köye gidince oturduğunuz evin kiraya verilme durumu var mı ? Acaba abiniz o ev kiraya verilirse ordan para falan alırım diye mi gidin istiyor ?