• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdime bir çare KK

beni anlayan birilerinin çıkması mutlu etti
Yazik o geline ya ne kadar geri bir aileniz var.Sanki o evde gelininiz tek oturuyo yok hizmetmis yemekmis bekliyosunuz kizdan..Hangi devirde kaldi boyle beraber yaşamak.Sende kücük hanim ozel ilgi bekliyosun daha.Abin dogruyu soylemis annenler nereye sende oraya yok gitmem dersende kendi basinin caresine bak geline yük olma

Gelin ve abiniz bir an önce şu tadilat bitse de gitseler köye diye gün sayarken haliyle bir de sizin kalmanızı istemezler.

Bence yapmanız gereken akşam yenilen yemeklerden birine katılıp konuşmak istediğinizi belirtip herkese “Benim buradan bir işim var ve köye gidersem evde oturmaktan başka birşey yapmıcam. Ben yine evimde oturup işime gücüme bakıcam, bana güvenebilirsiniz derdim sadece iş hayatına devam etmek. Kendi başımın çaresine bakarım faturalarımı, yemeğimi, temizliğimi kendim hallederim ileride alacağım sorumluluklarımı şindiden almak istiyorum. Abinin hemen üst katında olucam zaten istediğiniz zaman kontrol etmek isterseniz edebilir, merak ederseniz bakabilir.” Temalı bir konuşma yapıp ailenizden anlayış bekliceksiniz.
Ev anne babanızın üstüne olabilir ancak abinlerin oturduğu ev yengenizle abinizin evi istedikleri kararı verebilirler.
Bir de açıkladınız mı bilmiyorum okudum baya göremedim ama siz köye gidince oturduğunuz evin kiraya verilme durumu var mı ? Acaba abiniz o ev kiraya verilirse ordan para falan alırım diye mi gidin istiyor ?

Gelin ve abiniz bir an önce şu tadilat bitse de gitseler köye diye gün sayarken haliyle bir de sizin kalmanızı istemezler.

Bence yapmanız gereken akşam yenilen yemeklerden birine katılıp konuşmak istediğinizi belirtip herkese “Benim buradan bir işim var ve köye gidersem evde oturmaktan başka birşey yapmıcam. Ben yine evimde oturup işime gücüme bakıcam, bana güvenebilirsiniz derdim sadece iş hayatına devam etmek. Kendi başımın çaresine bakarım faturalarımı, yemeğimi, temizliğimi kendim hallederim ileride alacağım sorumluluklarımı şindiden almak istiyorum. Abinin hemen üst katında olucam zaten istediğiniz zaman kontrol etmek isterseniz edebilir, merak ederseniz bakabilir.” Temalı bir konuşma yapıp ailenizden anlayış bekliceksiniz.
Ev anne babanızın üstüne olabilir ancak abinlerin oturduğu ev yengenizle abinizin evi istedikleri kararı verebilirler.
Bir de açıkladınız mı bilmiyorum okudum baya göremedim ama siz köye gidince oturduğunuz evin kiraya verilme durumu var mı ? Acaba abiniz o ev kiraya verilirse ordan para falan alırım diye mi gidin istiyor ?
Öyle bi durum yok annemler yazın köyde kışın burda duracak öyle planladılar yani üstteki ev dayalı döşeli kalacak kiraya verilmeyecek

bence anlatmadığı ayrıntıdan ziyade açığı bulunduğu zaman başka bir şey uyduruyor. ilk sayfalarda gayet de yazdı annem abimi hayatta bırakmaz tek oğlu olduğu için diye şimdi de kıvırıyor gelinin ayağına pranga mı taktık, istese çıkardı başka eve diye. allah'ım cidden korku filmi gibi bir hayat, böyle kayın aile düşman başına.
Aynen öyle yaa
Neyse kimse yaşattığınu yaşamadan göçmüyor bu dünyadan

Öyle bi durum yok annemler yazın köyde kışın burda duracak öyle planladılar yani üstteki ev dayalı döşeli kalacak kiraya verilmeyecek

E o zaman hepi topu 7-8 ay köyde olcaklarsa ne diye gidiyomuşsunuz. Onlar gitsinler ama siz ısrarcı olursanız diretirseniz pes ederler zaten. Her fırsatta dile getirin işyerinden iyi bahsedin, kazandığjnız parayla eve pastayla gelin gözlerini biraz boyayın. Yani şimdiden yol yapın zaten kışa girdik 4-5 aya ikna edersiniz.
Bu sırada da abinizle bence biraz aradaki soğukluğu kaldırın işinize yarar hem abiler biraz katı oluyo ama ne de olsa kardeşiniz olsun bu sefer siz görmezden gelin.
Hakkınızda hayırlısı olsun :)

E o zaman hepi topu 7-8 ay köyde olcaklarsa ne diye gidiyomuşsunuz. Onlar gitsinler ama siz ısrarcı olursanız diretirseniz pes ederler zaten. Her fırsatta dile getirin işyerinden iyi bahsedin, kazandığjnız parayla eve pastayla gelin gözlerini biraz boyayın. Yani şimdiden yol yapın zaten kışa girdik 4-5 aya ikna edersiniz.
Bu sırada da abinizle bence biraz aradaki soğukluğu kaldırın işinize yarar hem abiler biraz katı oluyo ama ne de olsa kardeşiniz olsun bu sefer siz görmezden gelin.
Hakkınızda hayırlısı olsun :)
O lafından sonra nasıl eskisi gibi olayım yukarda tek yaşamaya başladım şimdiden
sadece şuna takıldım mutfak malzemelerini aşağıdan mı almalıyım yoksa dışardan mı halletmeliyim

O lafından sonra nasıl eskisi gibi olayım yukarda tek yaşamaya başladım şimdiden
sadece şuna takıldım mutfak malzemelerini aşağıdan mı almalıyım yoksa dışardan mı halletmeliyim
Dışardan alın bence ucuzculardan falan ortalama 500 liraya halledersiniz temel ihtiyaçlarınızı.

adam 10 yıldır gık dememiş, bi cümleye ne kadar çok takıldınız, gerçekten anlam veremiyorum... hepi topu yaz için gidilecekmiş, azcık kafa dinleyelim karımı göreyim demiş işte.

çeyiz parasını nasıl biriktircem o şekilde aşağıdan almam doğru olmaz mı

nişanlı değilseniz, bir damat adayı falan yoksa çeyizi düşünmek yerine şu an bi yaşam kurmayı düşünseniz.

Bir dakika ya. Abin kimi kimin evinden kovuyor? Benim aklıma takılan tek bu oldu. Madem özel hayat yaşamak istiyorlar gidip kendilerine bir ev tutabilirler yenge hanımla.
Abim benim nerede yaşayacağım karar veremez. Hele ki babam varken o hiç karar veremez. İnmesiniz evlerine, hiç muhatap olmazsınız olur biter. Canın nasıl nerede yaşamak istiyorsa BABANIN onayıyla istediğin yerde yaşa bence.

İşte bende tam bu noktadayım

Bna göre şu konuda tekhatalı abisi

Sen boşuna zorlama tatlım şuan da annen baban evde annen alışverişi yapıyor aşağıdan alıp yemek yapman da göze batacak bir durum değil bana göre

Amam köye gidildiğinde sen kendi alışverişini kendin yap böylesi daha makul
Aklın yolu bir
bende o şekilde yapmayı düşünüyorum
En mantıklısı bu değil mi

Back