Derdime bir çare KK

Gelin de birlik yaşamak istedi niye darılsın

Ya abisi gelini kötü bilmesinler diye midir nedir, annesine gelip "ben evi ayıralım dedim hanım istemiyor" demiş. Bunlar da gelinin 24 saat kayınvalide kayınpeder ve görümceye hizmet etmekten memnun olduğunu sanıyor.

Sırf heceleyerek konu açıyorum diye huyumu suyumu buna göre yargılayamazsınız

Evet, huyunu suyunu tam da buna göre yargılarız!
O kadar insan konu açma şeklinden rahatsız ve bunu dile getiriyorsa, üstelik eğitimli olduğunu dile getirdiğin halde bu şekilde diline hakaret ediyorsan ve tüm uyarılara rağmen bu tutumunu değiştirmiyorsan; senin insanların damarına basmaktan hoşlanan ve başkalarının hassasiyetini dikkate almayan biri olduğunu düşünürüm.
Yani kendini belli ediyorsun canım, kusura bakma..

Gelin ayrı evde yaşamak istiyorsa eşiyle ayrı eve çıksaymış ne milletin evine yerleşmiş o ev gelinden çok konu sahibinin hakkı köye gitmek istemiyorsa gelinde onu istemiyorsa abisiyle gelin başka eve taşınsın.
Hem beleş eve yerleş hem görümcesini evinden yolla oldu

Gelin de birlik yaşamak istedi niye darılsın

Gelin beraber yaşamayı kabul ettiğinde aile boyu eve çöküp yatmadan yatmaya gideceğinizi nereden bilebilirdi?

Çok çelişkili konuşuyorsunuz. Hem babanız sizin paranızı yemek istiyor hem de abinize bakıyor güya. Şimdi köye gittiklerinde nasıl geçinecek abiniz?
Hala "para biriktirmem lazım malzemeyi aşağıdan mı alsam" diyorsunuz. Aileniz gittikten sonra yine abinizden mi alacaksınız malzemeleri?

Dalga mı geçiyosun?

Annemlerin köye gitmesine 6 - 7 ay var onlar gittiğinde tabiki aşağıdan malzeme almam annem burdayken alayım mı diye soruyorum size aşağıdan

Babam zamanında ev yapmış apartman dikmiş 2 daireye yerleştik yeme içme kese bir yatma yerleri ayrı
Ezelden beri düzen böyle
Sürekli bunu açıklamakatan cidden yoruldummm

Sanırım şöyle bir düzen oturmuş sizde, abiniz babanızdan geçiniyor maddi olarak, kira verilmiyor dolayısı ile ayrılıp bir yere gidemiyorlar. Yengen de size bakıyor, böyle bir alışveriş gibi olmuş sanki. Al gülüm ver gülüm :) Bizim ailede de var, keseler bir ama büyüklerin parası yeniliyor, gelin hizmet ediyor, karşılığında kira vermiyorlar ve maaş onlara harcanıyor. Doğru mu anladım?

PEki şimdi ne yapmalıyım bundan sonra abimle muhatap olmak istemiyorum
Aile yapınızı bilmediğim için tam bir şey diyemem ama evde sizin de hakkınız olduğunu söyleyin bence, köyde yaşamak istemiyorum bana ayrı ev tutun o zaman diyin ailenize.abinize ev bırakıyorlarsa size de bir ev ayarlasınlar

Kesinlikle doğru yaşayış biçimimiz bu şekilde
Bunun üzerinden yola çıkarak ve yaşadığım olayı göz önünde bulundurarak ne yapmalıyım onu söyleyin bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…