• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdime bir çare KK

Arkadaşlar konu sahibine neden bu kadar saldırdınız anlamıyorum. Asıl suçu 10 yıl bu köleliği çeken insanlarda buluyorum ben pranga mı takmışlar? Evi üstlerine mi kitlemişler de bu şekilde yaşamışlar?

Şimdi ben görümceyim mesela 10 yıl önce ana baba evime abim evlenmiş ve yaşıyor. Çoluk çocukta olmuştur belli ki abinin düzenli işi yok ya da var havuz sistemi yaptılar üste ev yaptılar ki onlar da ev sahibi olsun. Şimdi abim gelip benim üzerimde bir karara varamaz karışamaz.

Demek ki bir fayda sağlanmış ki 10 yıl beraber yaşamışlar.

Ben kimseyi suçlu bulmuyorum herkes kendi rahatı yapıyor bir şeyler...

Konu sahibi bence detay ver biraz herkes halinden memnun muydu?
Ağzına sağlık valla çok güzel anlattın detaylarını bir önceki yorumumda verdim

Ya anlamak mı istiyosun
Ayrı çekirdek ailesiyle yaşamak isteyebilir saygı duyarım
Adı üstünde bunuda alın götürün ddedi
Ben mal mıyım eşya mıyım da bunu da alın götürün diyebiliyor benim kararlarımı o veremez o kim oluyo ki
Ben kendi ayaklarının üstünde duran biriyim kimse yük olacağım minnet edeceğim yok
Umarım anlamışsınızdır bu defa
Madem böyle düşünüyorsun abine bu kadar bilenmen ve ne yapayım diye konu açmış olman çelişki
Annene dersin çalışıyorum evimin ihtiyacını karşılayabilirim zaten babanın evi kapını kapatır yaşarsın. Bide bu kadar bilendiysem ben yengemin yaptığı yemeğide yemezdim şimdiden evde yemek yapacak ortamı oluşturup, yani mutfağını düzenleyip kendin pişir kendin ye yaparsan onlarda sana güvenirdi. Trip atmak yerine kendini ispatla

Madem böyle düşünüyorsun abine bu kadar bilenmen ve ne yapayım diye konu açmış olman çelişki
Annene dersin çalışıyorum evimin ihtiyacını karşılayabilirim zaten babanın evi kapını kapatır yaşarsın. Bide bu kadar bilendiysem ben yengemin yaptığı yemeğide yemezdim şimdiden evde yemek yapacak ortamı oluşturup, yani mutfağını düzenleyip kendin pişir kendin ye yaparsan onlarda sana güvenirdi. Trip atmak yerine kendini ispatla
Bendde yaptığı yemeği yemiyorum zaten
sence eve gidince aşağıdan malzeme alıp yukarda yemegimi mi hazırlamalıyım
Yoksa herşeyi dışardan mı almalıyım
Birikim yapıyorum çok para harcamamam lazım

Bendde yaptığı yemeği yemiyorum zaten
sence eve gidince aşağıdan malzeme alıp yukarda yemegimi mi hazırlamalıyım
Yoksa herşeyi dışardan mı almalıyım
Birikim yapıyorum çok para harcamamam lazım
Tabi ki de kendin malzemeni alıp yap, sonuçta o evdekilere hem trip atıp hem malzemelerini almış oluyorsun, tripli olmasaydın alabilirdin babanın parası olduğu için

Tabi ki de kendin malzemeni alıp yap, sonuçta o evdekilere hem trip atıp hem malzemelerini almış oluyorsun, tripli olmasaydın alabilirdin babanın parası olduğu için
Ama şu an ki durum için yengeme tripli değilim sadece abime tripliyim ve o evin masraflarını babamda karşılıyor
Aşağıdan almak hakkım değil mi

Ama şu an ki durum için yengeme tripli değilim sadece abime tripliyim ve o evin masraflarını babamda karşılıyor
Baban karşılıyor evet ama sonuçta bi gerginlik var ben olsam kimsenin ağzına laf vermemek için kendim alırdım, veya anneniz yapıyorsa alışverişi kendisine söylersin senin için de malzeme alır eve

Evlatcigim kac yasindasiniz? Elinizde mesleginiz varmis,ailenizin aliskanliklarini devam ettirme zorunlulugunuz yok. İnsan bir kucuk tup bir ikili ocak alir yemegini yapar yer yasar pasalar gibi. Bunca sene bir mutfak yaptirabilirdiniz siz tek basiniza. Yanlis yapmissiniz. Anneniz babaniz hata yapiyorsa siz de ayni hatayi yapmak zorunda degildiniz ki

Baban karşılıyor evet ama sonuçta bi gerginlik var ben olsam kimsenin ağzına laf vermemek için kendim alırdım, veya anneniz yapıyorsa alışverişi kendisine söylersin senin için de malzeme alır eve
Pazar alışverişini annem yapıyor sadece babam eve parada vermemi istiyor yani ben çalışacağım onlar yiyecek
Off işin içinden çıkamıyorum

Evlatcigim kac yasindasiniz? Elinizde mesleginiz varmis,ailenizin aliskanliklarini devam ettirme zorunlulugunuz yok. İnsan bir kucuk tup bir ikili ocak alir yemegini yapar yer yasar pasalar gibi. Bunca sene bir mutfak yaptirabilirdiniz siz tek basiniza. Yanlis yapmissiniz. Anneniz babaniz hata yapiyorsa siz de ayni hatayi yapmak zorunda degildiniz ki
25 bir ay sonra 26 olacağım peki o durumda hem ev masraflarını karşılayıp hem babama para verip hemde ceyiz birikimini nasıl yapacağım

Yok daha neler abin çalışmıyo sen çalışıp onlara para mı vereceksin, bak sana hak vermeye başladım
Babam düşüncesiz bu konuda ben çalışmaya başladığımdan beri hep eve para veriyorum bu kız evlenecek çeyiz alacak diye düşünmüyolar hiç
Dik başlılığımın sebebi birazda bundan
Beni hiç düşünmüyolar
Abim çalışıyo ama babam ne kopartsam kardır kafasında sanırım bana karşı

25 bir ay sonra 26 olacağım peki o durumda hem ev masraflarını karşılayıp hem babama para verip hemde ceyiz birikimini nasıl yapacağım
Babaniza para vermek zorunda degilsiniz artik. Siz kendi duzeninizi kurun,ceyiz alacaksaniz alin,bu saatten sonra mutfak yaptirsaniz da ise yaramaz evlenecekseniz. Kucuk tup alin ocak alin o size yeter. Ya da evleneceginiz eve cikip orada yasamaya baslayin esiniz nikahtan sonra yaniniza gelsin. Oyle isin icinden cikilmayacak kadar sorunlu bir durum yok ortada

Babaniza para vermek zorunda degilsiniz artik. Siz kendi duzeninizi kurun,ceyiz alacaksaniz alin,bu saatten sonra mutfak yaptirsaniz da ise yaramaz evlenecekseniz. Kucuk tup alin ocak alin o size yeter. Ya da evleneceginiz eve cikip orada yasamaya baslayin esiniz nikahtan sonra yaniniza gelsin. Oyle isin icinden cikilmayacak kadar sorunlu bir durum yok ortada
Şuan evlenmek için bi aday yok evlilik çağında oldugum için söyledim

Ben genel tutumundan arkadaşlara hak veriyorum açıkçası çünkü 'yengem söyleseydi karşılığını zaten verirdim' falan hoş değil. Yengenle abin bir artık, bunu abin annene aktardıysa sende gidip sitemini ona yapabilirsin, annen yerine. Abinin bunu aktarma şeklinden rahatsızsın sanırım sen ama az çok abini bilirsin, üslubunu bilirsin. He normalde çok tatlı bi insandır, her şeyi güzellikle söyler filan sen bunu bana neden böyle söyledi diye kızabilirsin ama yine muhatabın abin olmalı. Ödemen yoksa kendi maaşınla mutfağında ne yapılacaksa ailene destek ol, kendi ayaklarının üzerinde tam anlamıyla dur. Yalnız kalmak istiyor olabilirler, maddi yönden başkasının evi çekip çeviriyor olması o çift için her şeyin güllük gülistanlık olduğunu göstermez, kanıtlamaz. sende bitiyor tamamiyle bu iş :)

Şuan evlenmek için bi aday yok evlilik çağında oldugum için söyledim
Hah tamam o zaman aday yoksa ayri evi unutuyorum. Ust katta kendi imkanlarinizla yasayin,babaniza para vermeyin biriktirin. Altin veya doviz alin koyun bankaya. Evlenirken nakitiniz olsun yeter,ceyiz almak 1 gunluk is parasi olana.

ee annenler köye yerleşince,nasıl geçinecek abinler?
annen seni burada bırakmak istemiyor.abinleri de bahane ediyor.
gelinin tarafında olduğum nadir konulardan biri.
not:kayınvalideyim.
Annemin beni köye götürmek gibi niyeti yok çalışan meslek sahibi biriyim
Abim yanında istemiyor

Hah tamam o zaman aday yoksa ayri evi unutuyorum. Ust katta kendi imkanlarinizla yasayin,babaniza para vermeyin biriktirin. Altin veya doviz alin koyun bankaya. Evlenirken nakitiniz olsun yeter,ceyiz almak 1 gunluk is parasi olana.
Bundan sonra birikim yapmaya başlayacağım borçlarım yeni bitti
Peki yiyecek malzemelerini aşağıdan alıp yukardan hazırlama fikri nasıl
Birikim yapmak istediğim için çok fazla harcama yapmak istemiyorum
Gr altın alacağım her ay

Aynen yaşayış biçimi o şekilde sürüyor
Yengem istese ayrı eve çıkabilir onu zorlayan yok
Abim bi keresinde anneme şey demişti
Hatuna ayrı eve çıkalım dedim o da yanaşmadı sen gideceksen git ben hiç bi yere gitmiyorum dedi diyor
Çünkü abim ev geçindirmedi hiç şimdiye kadar sorumluluk almadı çok para harcıyor yengemde ayrılsa geçenemeyeceğinin farkında
Yengenizin ayrı eve çıkma ihtimalinin olduğunu daha önce hiç söylemediniz annem oğlundan ayrılmak istemiyor bizde böyle dediniz

Şimdide abim ev geçindirmedi sorumluluk almadı diyorsunuz
Demezler mi adama fırsat mı verilmişte çevirememiş diye

Ayrıca evi çeviremeyecek adam sizden için alın götürün demezdi hazır para var diye düşünürdü

Anlatmadığınız çok ayrıntı var..

abinin evindeki masraflari baban mi karşılıyor yok artık...
koskoca adam evlenmiş çocuklu adam..
kendi evinin kendi karşılasin bence
bak bizde böle degil altlı üstlüyüm..
biz ayri ayri geçiniyoruz komşuluk gibi. öle olmali zaten.

Back