Derdime bir çare KK

Kız inanki böyle olacağını düşünemedim ters köşe oldum resmen yoksa böyle konu açar mıydım
Çözüm yolu bulamadım akıl danışayım dedim sadece
Anam bi de cahil diyolaaa
Yahu kaç yaşındasın hala başkasına yük olma peşindesin, burda grçekleri yüzüne vurdular diye mi cahil oldu insanlar!
Ya otur babanın evinde kendin pişir kendin ye ya da ebeveynlerinle göç et, yengen abin sana bakmakla yükümlü değil!

Yalnız kendisi abisiyle yaşamak istiyor

Herşeyden bağımsız tüm içtenliğimle şunu soruyorum; mevcut aile yapınızda annenlere göre onlar gidince 25 yaşında bekar bir kız olarak tek başına yaşaman mümkün mü? Evet, hayır?

Bekarsınız sonucta sizi tek basınıza neden bıraksınlar ki orda abinizinde bı hayatı var sonucta ne kdar asagı inmem desenızde sorumluluk duygusu içinde olacak abin ve yengen bence abin haklı hic alınganlık yapmayın derım bekarken anne babanızın yanına yakısırsınız bska bi yere degıl..

Bir dakika ya. Abin kimi kimin evinden kovuyor? Benim aklıma takılan tek bu oldu. Madem özel hayat yaşamak istiyorlar gidip kendilerine bir ev tutabilirler yenge hanımla.
Abim benim nerede yaşayacağım karar veremez. Hele ki babam varken o hiç karar veremez. İnmesiniz evlerine, hiç muhatap olmazsınız olur biter. Canın nasıl nerede yaşamak istiyorsa BABANIN onayıyla istediğin yerde yaşa bence.

sizin gibi gelinler düşman başına
beni sadece bekar ve görümceler anlayabilir
Konu sahibi evlenince yengen gibi bir gelin mi olmayı umut ediyorsun. Yıllarca kayınvalide, görümce ve kayınpederle aynı evde yaşayıp, yemek yapıp, hizmetlenmek, kocanla yalnız kalmak için kayınvaliden uykusunun gelmesini beklemek mi evlilik hayalin.

Abiniz tek başınıza yaşamayacağınızın farkında. Yaşayacak olsaydınız, çoktan evinizde yemeğinizi yapmaya başlardınız, anne babanız da her gün evli insanları rahatsız etmezdi. Şu an yemeklere inmiyorum, dışardan yiyorum diye söylenmeniz bile en büyük göstergesi. Ebeveynler gidince ne olacak da, birden bire kendi sorumluluğunuzu alabilecek hale geleceksiniz ki?

Sizin sorumluluğunuzu almak zorunda da değiller. 10 sene zaten insanüstü bir sabır göstermişler. Minnet duyacağınız ve bu kadar zahmet verdiğiniz için mahcup olacağınız yerde arkalarından kötü yorumlar yapıyorsunuz.

Mevcut konunuza yorumum; yemeklerinizi evinizde yapın, ana babanız evinize dönsün. Hem siz birlikte vakit geçirmiş olun (madem buna üzülüyorsunuz) hem abi ve eşi bir nefes alsın. Bunu yapıp kendinize yetebileceğinizi ispat edemiyorsanız da ailenizle köyünüze dönün.

Arkadaşlar konu sahibine neden bu kadar saldırdınız anlamıyorum. Asıl suçu 10 yıl bu köleliği çeken insanlarda buluyorum ben pranga mı takmışlar? Evi üstlerine mi kitlemişler de bu şekilde yaşamışlar?

Şimdi ben görümceyim mesela 10 yıl önce ana baba evime abim evlenmiş ve yaşıyor. Çoluk çocukta olmuştur belli ki abinin düzenli işi yok ya da var havuz sistemi yaptılar üste ev yaptılar ki onlar da ev sahibi olsun. Şimdi abim gelip benim üzerimde bir karara varamaz karışamaz.

Demek ki bir fayda sağlanmış ki 10 yıl beraber yaşamışlar.

Ben kimseyi suçlu bulmuyorum herkes kendi rahatı yapıyor bir şeyler...

Konu sahibi bence detay ver biraz herkes halinden memnun muydu?

Ne tartıştiniz bu kadar
Klasik Türk aile düzeni
Kayinbabanin zamanında yaptırdığı altli ustlü ev
İki aile bir yer içeriz ayrı mutfak masraf olmasın diye hep beraber yemek yiyorlar sonra biz artık köye yerleselim oradaki eve geçelim deyince sorun başlıyor

Büyük ihtimalle gelin dört gözle kocasının ailesini gitmesini bekliyor
Abi zaten baş belesci ailemin yaptığı evde oturmaya devam edeyim üst katıda kiraya vereyim cebime para girsin kafasında biri
Kızkardeşinin orada kalacak olmasına başıma kalacak evi kiraya veremeyeceğim gibi nedenlerle istemiyor

Ben konu sahibinin yerinde olsam mutfağı yaptırıp üst katta kendim tek yaşarım
Yok ailem hiç kabul etmeyecek gibiyse annemi babami köye gitmemeye ikna için çalışırdım
Bu saatten sonra köyde ne işimiz var burada düzenimiz var köyde yorulursunuz asıl köydeki evi satalım gibi

Aynen yaşayış biçimi o şekilde sürüyor
Yengem istese ayrı eve çıkabilir onu zorlayan yok
Abim bi keresinde anneme şey demişti
Hatuna ayrı eve çıkalım dedim o da yanaşmadı sen gideceksen git ben hiç bi yere gitmiyorum dedi diyor
Çünkü abim ev geçindirmedi hiç şimdiye kadar sorumluluk almadı çok para harcıyor yengemde ayrılsa geçenemeyeceğinin farkında

Allah aşkına hangi yorumumda abimlerle yaşamak istiyorum diye bi cümle gördün
Hadi ispatla yiyosa
Ahkam kesmesi kolay
Yahu abinin evinde yiyip içmek istemesen neden abin bunu da götürün dediğinde zoruna gitsin onun evinde kalmayacaksın ki!
Ayrıca şuan bile onlara küsken bütün işin yengene baktığı evden yiyeceğini alıp yukarıda yiyorsun, ama hiç bi yardımın yok kendisine bide bişey söylese cevabını veririrm diyorsun, çünkü şuan annen o evde ya bişey diyemez diye düşünüyorsun herhalde

“Ev babamın ama abim ve yengem kaliyor normal şartlarda abimlerle birlikte kalmam gerekiyo yani anneme göre”

Bunu düşünmesen sende annen gibi eminim bu kadar zoruna gitmezdi!
Madem yukarda kimseye yük olmadan yaşayacaksın neden abine bu kadar alındın, abinin sözü ferman mı?

Ya anlamak mı istiyosun
Ayrı çekirdek ailesiyle yaşamak isteyebilir saygı duyarım
Adı üstünde bunuda alın götürün ddedi
Ben mal mıyım eşya mıyım da bunu da alın götürün diyebiliyor benim kararlarımı o veremez o kim oluyo ki
Ben kendi ayaklarının üstünde duran biriyim kimse yük olacağım minnet edeceğim yok
Umarım anlamışsınızdır bu defa

Normal yapım öyle değil canım benim konuşkanım
Ben ilişkilerimde soğuk ve sessizim demiştim yanlış anlaşılmasın
Çevremde de sevilen sayılan biriyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…