Derdime bir çare KK

ne alaka kız kendi evini mi terketsin bi zahmet o eşiniz ev alsın kendine siz çekip gidin sen de bu açıdan düşün bakalım :)))))))))))

Kızım sende de hiç akıl yok bir sürü çıldırmış görümce düşmanı gelinin olduğu yere açılacak konu mu yani ev sizin eviniz kendine ayrı bir hayat kur orda senin gitmeni daireyi kiraya verip parasını yemek için istiyorlar kesin hem bir dairede oturacaklar hem de diğerinin parasını yiyecekler oh ne güzel kaç daire var sizin sana da 1 daire düşüyordur illaki ve yasal hakkın al tapunu otur çatır çatır o abinde gitsin kendine ev alsın o kadar karısını düşünüyorsa erkeğe bak be :)))))))))))

ne alaka kız kendi evini mi terketsin bi zahmet o eşiniz ev alsın kendine siz çekip gidin sen de bu açıdan düşün bakalım :)))))))))))
Ne alaka anlamadim bayan gayet guzel sekilde anlatmis durumu bu konuyu acan kiza gayet guzelce evlenince ayni durumda olmak hosuna gidermi diyede sormus

Ne alaka anlamadim bayan gayet guzel sekilde anlatmis durumu bu konuyu acan kiza gayet guzelce evlenince ayni durumda olmak hosuna gidermi diyede sormus
Yahu konuyu anlamayan gelinler daireler altlı üstlü bu kız bir üst kattaki dairede yaşayacak 25 yaşında abisinin eviyle ne alakası var da köye gönderiyorlar onlarla birlikte yaşamayacak aynı evin içinde babanın iki dairesi olsa biride bu kızın hakkı adamla evlendi diye herşeyi geline mi verecekler ne saçma bir düşünce yapısı bu ya

Bir üst dairede yaşamıyor görümce sadece yatmadan yatmaya gidiyor. Ailesiyle köye gitmezse de yapacağı şey yine aynı.

Hayır umutsuzvaka01 benim anlamadığım altlı üstlü oturuyorsunuz madem neden sürekli abinin evindesiniz.??

Anne babası yüzünden sanırım yeme içme birler e onlar gidince kız kendi yapar yer 25 yaşında bana baksınlar ben evde yaşayayım demiyor ki nerde demiş anemler gidince de her akşam giderim yemeğimi yer eve giderim diye kendi yapar yemeğini işini hele bu saatten sonra asla ayak basacağını sanmıyorum abinin niyeti çok başka bence

anne baba köye gidince evine gitmeseniz bile sorumluluk abinizde olacak, o sorumluluğu almak istememesi çok normal bence. yeteri kadar büyük aile yaşamışlar, bırakın çekirdek ailenin ne olduğunu görüp yaşasınlar.

Ben sizi hiç iyi niyetli bulmadım. Tebrik ediyorum o gelini de. 10 sene iyi dayanmış.

Süzün gibi olan görümcelerin, gelinlik hallerini de biliyorum. Yıllarca abilerinin eşleriyle birlik yaşadılar. Kendisi kabul etti dediler ama gelin hiçbir zaman benim evim diyemedi. Her şey ortak. Her şeyden erkeğin ailesinin haberi var. Koloni hayatı sürdürülüyor. Ev gelinin evi değil, abinin evi, oğlunun evi. Görümce de her konuda söz sahibi.

Sonra bu kızlar yine birlik eve gidiyorlar. Karşı taraf genelde o da zaten bu düzene alışkın diye düşünüyor. Sonra gelin bir iki yıl huzursuzluk yapıyor, en son pat kuvvetli bir kavga ve evini ayırıyor.

Bunu yengem söylese cevabını verirdim diyorsunuz ya. O da saygı duymadığımızın bir göstergesi.Yenge öyle pat cevabı verilecek kişi değildir. Siz abinizle konuşabilirsiniz. Sizin aile mevzularınız yengenizi hiç enterese etmez, etmemeli.

10 senedir birbirinize çok emeğiniz geçmiş olabilir ama bir de geline sormak lazım. Acaba o ne kadar mutluydu bu durumdan?

Böyle gelmiş diye böyle gitmesine gerek yok. Şu andan sonra değişebilir. Ki değişmiş de ama belli ki abinizin sert bir tavır koyması gerekmiş bunun için.

Küsecek de bir durum yok. Siz yine kendi evinizde kalırsınız. O da abinizi ilgilendirmez. Kendi yemeğinizi pişirir, yaşarsınız rahat. Zart zurt gelinin evinde olmaya gerek yok. Yine birbirinizi görür, bir çay içersiniz. Olması gereken Budur. İnsan kendi evinde şimdi de kimse yokken bir kafamı dinleyeyim diyemiyorsa niye evlensin? İnsanın kendi evi, ailelerin ortak yaşam alanı olmamalı. Birbirlerine tatlılıkla gidip geldikleri bir mekan olmalı, yoksa tadı kaçıyor. Ama keşke bu ideal ilişki için kavga olması gerekmeseydi.

O da aileler başta ses çıkmayınca ipin ucunu kaçırdıklarından oluyor. Sizde böyle olmuş.

Ben de gayet konunun içinden konuşuyorum. İki kardeşim de annemle aynı apartmanda. Biri annemşn alt katında, diğeri üst katında oturuyor ve annem hasta, yürüyemiyor.

Hiçbir zaman demedik ki gelinlere yemeğini yap, ya da sizde yiyeceğiz bundan sonra. Annemin yemeği kendi evinde pişer, onlarınki kendi evinde. Geldiğimiz zaman arar gideriz, müsaitliklerini sorarız, ya da anneme çağırırız. Bazen gelmek istemezler, hiç sorun etmeyiz. Yorgun demek ki deriz. Yemeğe onlar davet ettiyse gidilir.

Kız evlenmiş bir kişiyle, bir anda annem babam ben, evlenir evlenmez 5 kişilik bir eve düşmenin alemi ne?

evlerinin anahtarlarını bize kendileri verdiler, herhangi bir aciliyet olursa diye. Çünkü biliyorlar ki çok önemli olmadıkça, asla habersiz açmayız. Onlar yokken bir şey gerekse, telefonla arar, sorar, öyle alırız.

Bunları gelinler talep etmedi, biz direk bu şekilde durduk baştan. O yüzden sana olması gerekeni anlatırken içim rahat. Çünkü kendimiz uyguluyoruz.

Evlerini de kardeşlerim almadı, babam aldı ve onlara verdi. Yani babamın evinde oturuyorsunuz, o yüzden bizi de kabul edeceksiniz diye bir tutumumuz da yok.

Abine hiç kırılma, yıllar önce olması gerekeni ancak şimdi yapabilmiş. Birlikte yaşamak güzel ama kuralları ve saygı olduğu müddetçe. Yoksa yalnızca iki tarafında incindiği kötü bir ilişkiye dönüşüyor.

Son düzenleme:

Siz konuyu hiç anlamamışsınız. Kimsenin gorumceyi evinden kovduğu yok. 10 yıldır abinin evinde yenip içiliyor yatmadan yatmaya evlerine gidiyorlar görümce de dâhil, aile eski kafalı oldugu için 25 yaşındaki insanı abisine emanet etmek istiyorlar abi de bunalmış demek ki yanınızda götürün diyor. Hepsi köye gitsin evi kiraya verip yiyeyim diyen yok ki onu nerden çıkardınız ki...

Sizin gibi anlayışlı aileler klonlanarak çoğalsa keşke:) Saygılı, anlayışlı olduğunuz burdan bile anlaşılıyor, Allah razı olsun siz ve sizin gibilerden. Darısı başımıza diyeceğim de neyse ben ağzımı açmıyorum benim kv konularından tüm forum bıktı

Anne baba gidince kızın hergün tepelerinde olacağını siz nerden biliyorsunuz peki bu düzeni kuran anne baba kızın da onlarla vakit geçirmekten hoşlanmadığı çok açık iki daireden biri kızın hakkı zaten istediğini yapar abi olarak üst katındaki kardeşini yoklamak korumak onun görevi bu kadarını yapabilir değil mi eşleriniz ? kendi kardeşlerine düşman olmalarınımı istiyorsunuz illa ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…