- 19 Haziran 2013
- 4.799
- 8.767
- 358
- Konu Sahibi umutsuzvaka01
-
Benim kararlarımı o veremez diyorsunuz da abiniz bunu söylemeseydi anneniz sizin onlarla kalmanızı isteyecekti ve yine kendi kararınızı vermiş olmayacaktınız. Ben yetişkin biriyim, kendi kararlarımı veririm sözünü anne babanıza söyleyip kendi evinizde kalıp kendi kendinize yemeğinizi temizliğinizi halledin.İyi dedin hoş dedin
Bende bu şekilde yaşama biçimini desteklemiyorum
Annem ve babamın hatasını bana yüklüyorsunuz. Anneme başından beri söylüyorum ama onunda kendine göre doğruları var geleneksel biri oldugundan bu şekilde yaşayış biçimini doğru buluyor
Benim abime küsme nedenim "onuda alın köye götürün demeleri"
Ben çocuk değilim benim kararlarımı o veremez abim dahi olsa ben yetişkin biriyim işim gücüm eğitimim var kimseye minnet etmiyorum kimse bana bakmıyor bize yük olacak kaygısı olmuş resmen
Ki bunu yengem söylese hiç zoruma gitmezdi cevabını verirdim ama en yakınınızın bunu söylemesi ağır geliyo
Birde bu açıdan bakın
Yazılanların bir çoğunu okudum herkes birlikte yaşamaya takılmış sadeceSiz anlaşılamamaktan şikayetçisiniz ama bence siz de yazılanları anlamak istemiyorsunuz
Yenge sizinle yaşamak zorunda mı?, işin gücün yerindeyse bir ev tut, bir iki eşya al, kur hayatını. Forumda herkes gelin olabilir, sen de bir gün olacaksın. Sürekli görümce ile yaşamak ister miydin ? Kümenin kırılmanın da alemi yok, koloni gibi herkes bir evde yaşamamalı.İyi dedin hoş dedin
Annem ve babamın hatasını bana yüklüyorsunuz. Anneme başından beri söylüyorum ama onunda kendine göre doğruları var geleneksel biri oldugundan bu şekilde yaşayış biçimini doğru buluyor
Ben çocuk değilim benim kararlarımı o veremez abim dahi olsa ben yetişkin biriyim işim gücüm eğitimim var kimseye minnet etmiyorum kimse bana bakmıyor bize yük olacak kaygısı olmuş resmen
Ki bunu yengem söylese hiç zoruma gitmezdi cevabını verirdim ama en yakınınızın bunu söylemesi ağır geliyo
Birde bu açıdan bakın
Yengeniz dediğinde hangi cevabı verecekseniz bi zahmet abinize de aynı cevabı verin.İyi dedin hoş dedin
Birde bu açıdan bakın
Ben her fırsatta gidiyorum gelin var diye de ailemi daha az göremem ama gittiğimde işleri ona yıkmam yardım ederim baba evine yabancı gibi gidemem ama gittiğimde kızın da hakkına girmemKimse annesine gixerken gelinden izin alma ama evle birlik olunca mecburen gelin olarak islsri sen yapiyrsun ve ayda bir iki hafta bir gelse neyse ama hergun hergun de olmaz biraz anlayis olmali dimi peslerinde kosamaz ya insan hergun hergun
Ben de çok merak ettim. Acaba konu sahibi veya annesi hiç gelinin evinde yemek yapıp bulaşık yıkamış mı? Yoksa yiyip yiyip kendi dairelerine mi çekilmişler diye. 57 sayfanın içinde bunun cevabı var mı acaba. Okumayı da gözüm kesmedi. Konu sahibi bir aydınlatır mısın?Hergün ne pişirsem derdi beni öldürc2k zaten ayyy bide hergün gelen kv kp görümce cinnet geçirirdim kesin
Anlamadığım bi evin mutfağı nasıl aktif olmaz annem dedemlere baktı ki yemek yapamazlar alzaimer falan zordu yinede mutfakta bişey bulundururdu ani bi gelen olur evde olmam gibi her ihtimale karşı
Ayrıca 3sayfa falan okudum da dememişsiniz arada inip ben de yemek yaparım annem yapar falan tamam ev annenlerin diye de köle değil
Bu arada 6 yıl kpnin evinde kaldık hergün yemeğe davet etmeyle getiremezdik kendi evi köyde iş için de burda çalışıyo kolay kolay gelmez dışardan yer kamyonunda yatar gün aşırı 45dk mesafe köye gider delir çok nadir gelir
Şu anda da görümcemle aynı apartmandayız kardeş gibiyiz ama sürekli de gitgel yapmayız görüşürüz o ayrı ama hergün kimse kimseye yemek hazırlamak zorunda değil yani
Abin doğru demiş ne özel hayatları var ne bişey başbaşa yemek yemek ister romantik şeyler ister ama sonuç ya annemler gelirse ayıp olur
Şunu da ekleyeyim kahvaltısı öğlesi akşamı çayı çorbası tatlısı yengen cennetlik bu kadar şeyi kimseye yapmam hergün hergün bide sağlıklısınız eliniz armut mu topluyo yapın bi çorba yiyin canım hadi hasta falan oöup yapamıcak durumda olsanız neyse deriz de yazık geline gençliği gidiyo elden
Olsun da anlasin gelinin halini yoksa anlayacağı yok bu kızın. İyiki görümcem değilmişsin herhalde döverdim seniKonu sahibi evlendiginde 7/24 koloni halinde yasadigin bir evin olursa ancak o zaman burda yazilanlari algilayabilirsin. Yengen soylerse ne cevap verecektin cok merak ettim? Yemek yapmayip disaridan soylemek neyin kafasi?
Merhaba KK nın birbirinden zeki hanımları,
Biz abimlerle altlı üstlü oturuyoruz abim evli gündüz abimlere iniyoruz hep yeme içme bir sadece yatmaya yukarı çıkıyoruz annem babam ve ben
Sorunum şu ki babamın emekliliğine az kaldı emekli olunca annemle babam köye yerleşecekler
Arada da köydeki evi tadilat yaptırmak için gidip geliyolar
Abim anneme 1 ay önce benim için burda kalamaz al onuda köye götür demiş bunu annem bana söyledi
Nasıl zoruma gitti anlatamam
O günden beri aşağıya inmiyorum hep yukardayım acıktıgım zaman dışardan yiyorum yukarda mutfak faaliyette değil çünkü
Anneme benim artık abim yok bundan sonra kesinlikle muhatap olmam alsın evi başlarına çalsınlar dedim yengem ve abim için
Aşağıya inmemem annemi çok üzüyor dert ediyor hep ama benim kararımdan cayma gibi bi niyetım yok
Abimede bişey demiyor benide ikna etmeye çalışıyor.
Abim gelip dediği laftan dolayı pişman olduğunu söylese affedebilirdim ama öyle bişeyde olmadı demek ki halinden memnun
Annem üzüldüğü için arada kaldım ama
Zaten bende annemler köye gittiğinde abimlerle yaşamaya yanaşmıyorum yukarda yemegimi yapıp yerim olur biter herkesin özel hayatı var sonucta
Ama annemle babam yaza kadar burdalar ve aşağıya inmiyorum herkesten uzaklaştım diye yakınıyorlar bana yükleniyorlar sürekli
Sizce ne yapmalıyım?
Sen bebekleri misiniz ki " ya yukarıda tek takılıyorum" tribine giriyorsunuz. Allah allah ne enteresan insanlar var cidden.
Bu düşünce yapısı şöyle; "bu ev bizim, oturan abim, gelin de misafir, yani abimin evi".
Insan utanir ya bu konuyu acarken pes diyorum.
Yok kardeşim bu yapıdakiler kendinde hak görüyor ki, gelin kim ki insan değil adı üstünde gelin yani kendi hayatı ailesi yok abileriyle evlendi diye bu aileye monte olmak zorunda.
25 tatlımCanım sen kaç yaşındasın ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?