• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

derdim teyzem

browni__

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2019
354
391
33
hepinize merhaba. biraz uzun olabilir işin içinden çıkamadım..anlatacak danışacak kimsem de yok. umarım çözüm bulabilirim..
derdim şu hemen anlatıyorum :
anne tarafımın bağları pek kuvvetli değildir dedem erken ölmüş anneannemde bundan bi 15 yıl kadar önce rahmetli olunca kimse kimseyle görüşmüyordu.. annem çok duygusal vicdanlı bir insandır aklı hep onlardaydı ama teyzemler 3 teyzem var bizi bir türlü sevmediler istemediler (yanlış anlaşılmalara sebep olmamak için detaylı yazmaya çalışacağım ) sevmeme sebepleri annemin bir meslek sahibi olması evli mutlu çocuklu olması.. bir teyzem in 2 oğlu var kızı yok vay efendim kızından murad almayasın ,benim kızım yok senin kızın var !!! gibi ipe sapa gelmez muhabbetler.
şimdi biz yıllarca görüsmedik ama en sonunda et tırnaktan ayrılmaz mı denir ne denir bilmiyorum bir şekilde yine bir irtibat kuruldu ve annem görüşmeye başladı. dayım hastanede yatıyormuş bundan 4 ay kadar önce kalp rahatsızlığı varmış arayıp haber verdiler. tabi annem ve babam apar topar gittiler bi süre kaldılar derken şuan annem hepsiyle görüşüyor. işte benim derdim de tam bu noktada başlıyor.
bir teyzem şu 2 oğlu olan yaklaşık 20 yıl önce eşi cezaevine girince anneannemin yanına gitti bir daha geri dönmedi.
20 yıldır ayrılar ve boşanma yok. şimdi diceksiniz ki zamanaşımı? hayır halen evli görünüyorlar.
bir hastanede temizlik personeli olarak çalışıyor ve eve tek gelir getiren kişi o. 27 yaşında oğlu var çalışmıyor.
zaten psikolojik olarak da çok normal değil sanırım. dayım hiç çalışmamış birlikte yaşıyorlardı hep bu teyze bakmış güvencesi de olmadığı için (yeşilkart var dediler ama eczaneye bin liraya yakın borçları vardı nasıl oluyor anlamadım) ilaç masrafları vs hep bu üstlenmiş. şuan acayip zor durumda evlerinde buzdolabı bile yokmuş kendi evleri müstakil 50 senelik bir ev kira vermiyor şükür ama ev de harabe olmuş. şimdii bu teyze sürekli anneme mesaj atıyor yüklü miktarda para gönderin 2 bin gönder yüklü gönder vs. biriken borçlar ev geçimi derken zor durumda anlıyorum ama annem babam emekli ellerinde avuçlarında öyle bir birikimde yok al hadi rahatla desinler. kardeşim evli şuan ücretsiz izindeler bize ihtiyacımız demedi ama onunda olabilir. annem babam bu ay aldıkları bayram ikramiyesini yolladılar teyzeme. ama yine istemiş.
evde çift maaş var diye çok zenginiz sanıyorlar ama değiliz Allah yukarıda.. boşanmış olsa nafaka alsa az da olsa rahatlardı yada oğlu çalışsa..
belki şimdi yapılan yardımlardan faydalanabilirdi ama şuan hiçbirşey yok. ve anneme sarıyor. annemin bir sürü hastalığı var üzüntüden iyice kahroluyor.
ramazan fitreleri için arkadaşlarımla konuştum bizimkiler de derken az da olsa göndereyim diyorum ama bu para göndermenin de bir sonu yok ki..
şimdi belki eee biz ne yapalım diyeceksiniz haklisinız..
bu konular o kadar uzun ve karısık ki aslında içinden çıkamıyorum ne yapacağımı bilmiyorum. onlara üzüldüğümden değil annemin üzülmesine dayanamıyorum..

Allah Allah yetiskin oglu var calismiyor. Habire sizden para istiyor. Gondermeyin yaa ne munasebet. Oncesinde de iyi bir iliskisi yokmus annenizle. Ogluna soylesin is bulsun veya hala nikahli oldugu kocasindan istesin.
adamla da görüşmüyor. 2 oğlu var zaten biri kendisiyle kalıyor diğeri büyük teyzeyle kalıyor. o da babasının yanında çalışıyor güya ama adam yüzüne bile bakmıyor ahh o kadar karışık ki ..

Acirken acinacak hale düserseniz. Elinizden geleni yapin ama fazlasina cogu kisinin imkani yok. Birgün hayir dediginde yine kötü olacaklar gibi. Üzülmeden aile icinde konusarak anlasin. Böyle duygusal davranarak cözüm elde edilmez
annem diyor ki elimde avucumda birşey yok. ki gerçekten yok emekli olduğum dönem de görüşüyor olsaydık yine verirdim işini görecek kadar aama anlamıyor

Diğer teyzeleriniz bu durumdan haberdar mı peki? Ailenizin maddi durumu göndermeye müsait değilse yollabildiğimiz bu kadar deyip çekilecekler. Özellikle son zamanlardaki geçim sıkıntısı artmışken evlerine zor yetiyor çoğu insan.

Cok zor bir durum. Yardım etmeseniz yine bağlar kopacak yardim etseniz bir yere kadar. Bunca sene nasıl geçinmişler peki ?
keşke kopsa onlar olmadan daha rahattı kafamız :( hep borç içinde aldığı asgari ücretle. evde buzdolabı yok çamaşır makinesi yok yeri gelmiş elektriksiz kalmışlar öyle oturmuşlar

annem diyor ki elimde avucumda birşey yok. ki gerçekten yok emekli olduğum dönem de görüşüyor olsaydık yine verirdim işini görecek kadar aama anlamıyor
Onlarinda durumu kötüdür olabilir. Inanirimda ama annenizib sagligi elinden gitmeden birdaha aralari kötü olmadan cok verip kötü olmaktan sakinin. Hic vermeyin demiyorum. Bir ufak mutfak alisverisi bile katkidir.

evet sömürüyor yazdığı mesaj aynen şu : eczaneye 500 verdim 500 elektrik kapadım borçları ödedim yarın 2 bin daha gönderin nolur bizi unutmayın çok muhtacız çok kötüyüz nolur yardım edin
bunu okuyan annem kötü oluyor elinden bişey gelmediği için ama karşı taraf dediğim gibi bizi milyoner falan sandıgı için yüklü miktar gönderin diye diretiyor

Onlarinda durumu kötüdür olabilir. Inanirimda ama annenizib sagligi elinden gitmeden birdaha aralari kötü olmadan cok verip kötü olmaktan sakinin. Hic vermeyin demiyorum. Bir ufak mutfak alisverisi bile katkidir.
yaparım bunu kesinlikle yaparım ama ardı arkası kesilmez diye korkuyorum.

bir de aklıma takılan bu kadar uzun zamandır nasıl zaman aşımından dahi boşanmamış olmaları ? ihbar etmeyi düşündüm ama kesin bizden bilirler.

Her şeyin sınırı var . Sırf para gelecek diye annenize gorusuyorlarsa , para gelmeyince görüşmeyi keseceklerse nerde kaldı bunun kardeşliği . Kardeş dediğin birbirinin halinden anlar. Annen elinden geleni yaomis biraz da teyzenizin ablamın da durumu belli ayıptır demesi lazım . Yüklu miktar yüklü miktar ne demek .

Back