• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim, pencereme konan kuş..

Bizim de balkonda sandalyenin altına gelip yuva yapıp yavruladı. Balkonda beraber takıldık hep. Önceleri biz çıkınca uçuyordu sonra alıştı hiç oralı olmadı.
Bitlenmedik hiç.
Sonra tekrar geliyor ama yavrulayacağı zaman. Ona çözüm bulun gittikten sonra.
Benim için gelmesinin sakıncası yoktu ama başka nedenle istemedim. O taşıdı bir şey ben attım.
Ama sizinki pencere kenarı olduğu için poşet vs koyabilirsiniz.

O bit, o bit değil. Bizimde köyde tavuklar bitlenmişti. Yumurta almaya gidince üzerime belki 20 tane konardı. Bitlenmedim yani. Her kuşta bitlenmez o derece. Nadiren olur.

O kadar korudum kolladım çarşafın altından girmiş 😔
Yaa.😢 Ben küçükken bir kendimiz vardı yavrusu oldu ve ben yavruyu çok sevdim sürekli kucağıma alıyordum falan. Bir gün bir baktım annesi bahçede yavruyu yiyor.😢 Yani doğanın kanunu bu.☹️

İnsana gelmeyebilir o bitler ama eve girebilir. Bizim bu yaz aynı şekilde oldu ve bilmiyorum ama yüzlerceyi kafayı yicektim. Balkon mutfağa ve salona açılıyor ikisinede girmişti biz yuva yapılırken evdeydik o dönem ellemedik yapsın dedik sonra 1 ay evde yoktuk döndüğümüzde kapıyı pencereyi açtık hava alsın ev diye sağda solda kum tanesi kadar minicik şeyler geziyordu evde ve üstümüzde nedir bu nedir bu derken çözdük işi bizim üzerimizdede gezindi bit gibi kaşındırmadı ama üzerinde birşey gezmesinin hissiyatı kaşındırdı. 😖

İnsana gelmeyebilir o bitler ama eve girebilir. Bizim bu yaz aynı şekilde oldu ve bilmiyorum ama yüzlerceyi kafayı yicektim. Balkon mutfağa ve salona açılıyor ikisinede girmişti biz yuva yapılırken evdeydik o dönem ellemedik yapsın dedik sonra 1 ay evde yoktuk döndüğümüzde kapıyı pencereyi açtık hava alsın ev diye sağda solda kum tanesi kadar minicik şeyler geziyordu evde ve üstümüzde nedir bu nedir bu derken çözdük işi bizim üzerimizdede gezindi bit gibi kaşındırmadı ama üzerinde birşey gezmesinin hissiyatı kaşındırdı. 😖
Kasinmak için sadece üzerimde görmem yeterli zaten benm

Aldim onu iceriye cik cik cik otsun diye pirpir ederken canlandi ellerim bak bos kaldii...sahsen iki kez yuva yapiltilar bitlenmedik yavrulari sevmek cok seker terapi gibi tabi yavru kuslar tatar ramaxan gibi kadaniyla tokat atiyor ama olsun buyuyunce ucup gidecek zaten biraz kus pisligi olur silince gider kafaniza takmayin

Bizim camın önüne de saksı olduğundan kuşlar çok yuva yapardı. Hiç eve bit geçmedi hatta camın açık olduğu bile olurdu. Yuvadan gittikten sonra ilaçlama yaparsanız o bölgeye birşey olmaz içiniz ferah olsun. O camdan günden güne büyümelerini izlemek çok zevkli oluyor hatta ☺️

Hayvan biti insana geçmez ki . Nasıl geçsin ki camdan eve mi atlayacaklar. Bırakın büyüsünler
Oyle degil aynı durum kayinvalidemlerin basina geldi kurtulana kadar çok uğraştılar zor gecti.
Ama ben olsam kiyamam keza annemlerde pencerede yumurtlamisti memleketin en sıcak yerinde yaşamamıza ragmen açmadık yavrular büyüyene kadar

annem abimin yaninda başka sehirde iken annemin iki ayri balkonuna 2 ayrı kuş yuva yapmisti.
bitlenme falan olmadi, hiç oyle biseye denk gelmedik.
zor olacak sizin icin ama acmayin bence cami, yazik o yuva icin çok emek sarf ediyorlar

Benim balkonuma da yuva yaptılar ama bit olayi yaşamadık bir şey diyemiyorum bu konuda. Bir de bizim yörede kuş yuvası bozmak manevi anlamda çok nahoş karşılanır bundan sebep kimse cesaret edemez. Siz yine de bir ilaçlama uzmanından fikir alın belki doğal yolla böceklenmeye karşı önlem alabilirsiniz

Yuvayı bozmayın şimdilik. Bebekleri çıksınlar ve uçsunlar sonra bozarsınız.
Bende bekledim bebekler çıktı uçtu.ama karıncalar geldi sebebini ona bağladık açıkçası. Cunku saksının içine yuvayı yapmıştı toprak karincaliydi ve pencereden içeri giderken yakaladım karıncalarida.kuş getirdi diye düşündüm bilemedim açıkçası ole gozukuyor

Yuvayı terkettiklerinde temizleyin camın önünü. Yoksa bit olur evet.
Bizim hiç temizlenmeyen (kuş yuvası dışında tozu alınmıyor ve silinmiyor) camımız vardı güneş görmeyen odada. Hiçbir zaman önünde böcek ve bit görmedik. Olsa büyük ihtimalle bizim camda olurdu.
Kuşta kuytu köşe diye yavruluyor her yıl oraya. Ama gittiklerinde kalan yuva artığını atıyoruz. Onlar her geldiğinde yuvayı baştan yapıyorlar zaten.

geçen sene bizimde kapalı balkona girmişti. katlanır camların 3 4tanesini açık bırakmıştım o saçma sapan yere yumurtlamış :D haftalarca kapatamamıştık camları. pire evet olabilir ama emin değilim.. sadece sürekli kaşındıkları için ve yeni tüy çıkarırken kepek gibi çokdöküntü olmustu neyseki büyüyüp uçtular yıkadım ama çok huylanmıştım acaba pire vs olurmu diye hiç denk gelmedi. şimdide çatı katında açık kapıdan girmiş depoda ve sürekli aynı yere yuva yapıyolar. o yüzden yavrular yuvayı terk edince kaldırın bu sefer kiralık ev gibi boş görünce baska kuş geliyo boş kalmıyo asla

yapışkanlı sineklikler var pencerenize ondan yapıp açık tutabilirsiniz dayanamayacağınız sıcaklık varsa ?

Bende bekledim bebekler çıktı uçtu.ama karıncalar geldi sebebini ona bağladık açıkçası. Cunku saksının içine yuvayı yapmıştı toprak karincaliydi ve pencereden içeri giderken yakaladım karıncalarida.kuş getirdi diye düşündüm bilemedim açıkçası ole gozukuyor
Yani karınca gelir mi hiç bilmiyorum. Yavru ölürse falan kurtlanip bitleniyor ama diğer türlüsünü bilmiyorum. Karınca bana hiç hatırlamiyorum.

Bizimde terasa gelmislerdi yazik dedik yikmadik 3 ay surekli yavru uctukca yeni kus geldi ve yumurtladi,ve dun yuvayi atmaya kalktigimda tum terasimi kurt seklinde bocekler sardi,bas edemedim tum vucudumu ve evi sardi,ilaclama firmalarini aradim bas edemezssiniz kus biti sarmis evinize dedi ve bir haftadir tum vucudum kizarik ,kaaintili ve kabarik meger bir haftadir ben camasir sererken vucudumu sarmis,o yuzden balkon ve terasiniza yuva yapmalarina izin vermeyin,500 tl ucret odicez mecburen bitlendigimizde cabasi

Back