• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim mutfağımın her yerine sıçrayan yağlar

Eğer çok kötüyse, mecbur kalırsanız; Domol fırın temizleyicisini mutfak tezgahı, dolaplarda kullanabilirsiniz. Fakat çok iyi durulayın ve en son sade beyaz sirkeyle temizleyin kullandığınız yüzeyleri. Diğer yerler için bir şey diyemeyeceğim.

Fikir veren herkese çok teşekkür ediyorum dün gece girdim mutfağa ilk olarak fairy makine kapsülünü erittim sıcak suda dolapların üst alt her yerini sildim yağlar hemen çıktı ocağı lavaboyu fırını mutfağın yerlerini beyaz sabunla temizledim ve şunu öğrendim ki beyaz sabun harika bir temizlik malzemesiymiş baya yoruldum ellerim eldiven takmama rağmen yorgun baya içleri parmaklarım ağrıyor

butun mutfağa mis gibi yağ sökücü dök biraz bekle söksün yağları. sonra mis gıbı ovala sungerle.hemen çıkar.halılarad bulaşık parlatıcı al bim marka yağ olan yerlere sür çıkar. bardakları baharatlıkları at makınaya.

Bende nefret ediyorum kızartmadan ama oldu bir kere
Dediğiniz ürün şu gri olansa onu denedim çıkarmadı yağları hala dokununca elim yağlanıyor

Ben ıslak mendille siliyorum ya da mikrofiber bezle. Çok güzel topluyor, yağ falan da kalmıyor. Yağçöz kullanmayı falan pek sevmiyorum.

Bende bunu İzmir lokması yaparken yaşadım lokmaları atarken elimde su saya sıçradı tavana kollarıma her yere kaydı bayağı uğraştırıcı oluyor ama işte bogazim kurusun :KK48:

Ben ıslak mendille siliyorum ya da mikrofiber bezle. Çok güzel topluyor, yağ falan da kalmıyor. Yağçöz kullanmayı falan pek sevmiyorum.

ben de benzer torum yapacaktım da herkes pis der malum virüs zamanı diye yazamamıştım

sonuçta beklememiş yağ, kalıp kurumamış

en fazla bulaşık deterjanı ile silersin çıkar yağ çöz vs çok ekstrem durumlarda kullanılan şeyler değil mi

ben bu temizlik işinin çok abartıldığını düşünüyorum

sıçrayanı ıslak mendille alıyorum bitti gitti

hadi çok yağlı kaldı ise onu da bulaşık deterjanı ile silersin gider

10 yıllık beklemiş yağ değil ki bu

Domestos acmiyo halinin rengini güldal da domestos gibi çamaşır suyu, fiyat farkı var ve kalite farkı.
Güldal çamaşır suyu değil benim dediğim yağ çözücü yün halıların rengini açabilir emin değilim domestosta açar
Screenshot_20200312-105328_Chrome.webp

Fikir veren herkese çok teşekkür ediyorum dün gece girdim mutfağa ilk olarak fairy makine kapsülünü erittim sıcak suda dolapların üst alt her yerini sildim yağlar hemen çıktı ocağı lavaboyu fırını mutfağın yerlerini beyaz sabunla temizledim ve şunu öğrendim ki beyaz sabun harika bir temizlik malzemesiymiş baya yoruldum ellerim eldiven takmama rağmen yorgun baya içleri parmaklarım ağrıyor
Hadi geçmiş olsun

Kızartırken kapağı kapatmadın mı.. kızartmazlarda kontol etmek çevirmek için kapağı açmadan önce ocaktan al tezgaha tavayı 2 3 dakka bekle o kızgınlık geçsin ondan sonra kapağı ac çevir, sonra kapağı kapatıp ocağa koyarsın tekrar.. kızartmalar bomba gibi bazen

kızartmadan sonra hemen temizlersiniz öyle yağ sökücülere falan gerek kalmaz, bulaşık deterjanıyla temizlenir.
ben öyle yapıyorum, hemen ocağın duvarını, ocağı, tezgahı siliyorum, kalıp kurumadığı için sorun yok.

Yağ çözücü ürünler var. Böyle sprey halinde olan. Üzerinde marka adı ve mutfak yazar. Cif mutfak gibi ya da yağ çöz diye de bir marka var. Onlardan alıyorsunuz yağın üstüne sıkıp bekletiyorsunuz. Sonra siliyorsunuz.

Diğer çare de bulaşık deterjanı o da yağ çözme özellikli bir üründür. Bulaşık süngeriyle her yağlı yeri köpük köpük silin sonra normal bir sarı bezle bir daha silin çıkar. İkisi de kesin çözümdür.

Not: Ayrıca buradan modaretörlere sitemimdir. Benim bütün evim balık yağı olup, koktuğunda derdime burada çare aradığımda, yaşadığım şeyi dertten görmemiş konumu taşımış, üstüne de tam tamına koskoooca 4 gün banlamışlardı. Bu konudan dert olarak eksiğim yoktu fazlam vardı. Küstüm yani haberiniz olsun 😒😏🤨

Yağ çözücü ürünler var. Böyle sprey halinde olan. Üzerinde marka adı ve mutfak yazar. Cif mutfak gibi ya da yağ çöz diye de bir marka var. Onlardan alıyorsunuz yağın üstüne sıkıp bekletiyorsunuz. Sonra siliyorsunuz.

Diğer çare de bulaşık deterjanı o da yağ çözme özellikli bir üründür. Bulaşık süngeriyle her yağlı yeri köpük köpük silin sonra normal bir sarı bezle bir daha silin çıkar. İkisi de kesin çözümdür.

Not: Ayrıca buradan modaretörlere sitemimdir. Benim bütün evim balık yağı olup, koktuğunda derdime burada çare aradığımda, yaşadığım şeyi dertten görmemiş konumu taşımış, üstüne de tam tamına koskoooca 4 gün banlamışlardı. Bu konudan dert olarak eksiğim yoktu fazlam vardı. Küstüm yani haberiniz olsun 😒😏🤨
Bende düşündüm aynı şeyi banlanır mıyım diye ama buradan başka yere açıncada cevap alınmıyor ki

kızartmadan sonra hemen temizlersiniz öyle yağ sökücülere falan gerek kalmaz, bulaşık deterjanıyla temizlenir.
ben öyle yapıyorum, hemen ocağın duvarını, ocağı, tezgahı siliyorum, kalıp kurumadığı için sorun yok.
Normal kızartmalarda bende öyle yapıyorum ama burada börek tavadan fışkırdı halıya halıyı nokta nokta yaktı karşı duvara sıçradı siliyorum yağları bezlerim yağ oluyor ama yağ gitmiyor haliyle delirdim bende çözüm aradım buradan

Bende düşündüm aynı şeyi banlanır mıyım diye ama buradan başka yere açıncada cevap alınmıyor ki
Aynen öyle ilgili yere açsam, bir sene içinde anca bir cevap gelirdi:) e bir sene de sizin yağlar da kendi kendine yok olur koku da:))
Ki bence bunlar da dert illa görümceyle eltiyle mi hırlaşmak lazım dert olması için? :))

Aynen öyle ilgili yere açsam, bir sene içinde anca bir cevap gelirdi:) e bir sene de sizin yağlar da kendi kendine yok olur koku da:))
Ki bence bunlar da dert illa görümceyle eltiyle mi hırlaşmak lazım dert olması için? :))
Kesinlikle asıl bunlar dert diğerleri bildiğin dedikodu dert değil ki

Temizlik benim isimden kadiri cagir vallaha iyi yapiyor 10000 kadina tas cikartir 🤣🤣ben kizartmami firinda yapiyorum bir yemek kasigi yag ile patatesler citir citir oluyor birde sir marka çok guzel ya

Back
X