• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim mutfağımın her yerine sıçrayan yağlar

Postmodernik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2015
944
591
103
Merhaba hanımlar
Sigara böreğini yağda kızartırken nasıl oldu anlamadım böreklerden bazılarının içindeki lor kızgın yağa değdi ve yağ bir anda sıçradı börekler havaya uçuştu bir anda
Sonuç mutfak dolaplarım tezgahım ve üzerinde bulunan bütün eşyalarım kettle, sürahi, baharatlıklar, bardaklarım her taraf ya halıma baktım bazı yerlerine yağ sıçramış ve nokta nokta yanıklar ve yağ lekeleri var en kötüsü de mutfaktan çıkınca farketmemişim ayaklarımın altı yağ olmuş bu yüzden evin diğer odalarında da yerler yağlanmış
Ben bu işin içinden nasıl çıkacağım neyle temizlersem daha kolay kurtulurum yağlardan ne olur bana bir akıl verin

Allah yardımcınız olsun. Dolapları yağ sökücü varsa onunla temizleyin. Yoksa kullanılmış limonun üzerine karbonat dökerek sünger niyetine yağlı yerlere sürün. Ev icin de sıcak suya çok az bulaşık deterjanı dökün veya sirke ve karbonat karışımı ile yerleri silin. Kolay gelsin o_O

En son kizartmayi ne zaman yaptim hatirlamiyorum.hem sagliksiz hem her taraf batiyor.
Simdi size gelelim a101de highenic var onu surun yagdan eser kalmaz
Gerçekten 10/10 hareket👍 Kardeşim çok seviyor diye annem kızartıyor arada patates, mutfaktan kokusu çıkana kadar giremiyorum. Sağlıksız oluşu da ayrıca şey tabi.

En son kizartmayi ne zaman yaptim hatirlamiyorum.hem sagliksiz hem her taraf batiyor.
Simdi size gelelim a101de highenic var onu surun yagdan eser kalmaz
Bende nefret ediyorum kızartmadan ama oldu bir kere
Dediğiniz ürün şu gri olansa onu denedim çıkarmadı yağları hala dokununca elim yağlanıyor

Allah yardımcınız olsun. Dolapları yağ sökücü varsa onunla temizleyin. Yoksa kullanılmış limonun üzerine karbonat dökerek sünger niyetine yağlı yerlere sürün. Ev icin de sıcak suya çok az bulaşık deterjanı dökün veya sirke ve karbonat karışımı ile yerleri silin. Kolay gelsin o_O
Viledayla Silsem çıkar mı yerleri yoksa elimle mi sileyim tabi halıları da bi silmem lazım offf ya

Ben bir yerde okumustum ve denemistim.bulaşık makinesi tabletini suya atıp eritiyosunuz öyle silince çok güzel yağlar gidiyor.Eldiven kullanmayı unutmayın

Beyaz sabun Arap sabunu bunları nasıl kullanmalıyım yağları çıkarırlar mı

Arap sabununun genel temizlik için sıvı olanı var, yer silme suyuna ya da nereyi silecekseniz onun için hazırladığınız suya eklemeniz yeterli. Beyaz sabunu da rendeleyerek aynı şekilde suda eritip kullanabilirsiniz. Yağları çıkarırlar merak etmeyin.

Şok'ta mor renkli bir yağ sökücü var. Efsane bir şey. Onu sık sil her yeri. Yerleri sildigin suya da ondan koy sil. İçin rahat etmezse bir de sirkeli suyla geç üstünden.

Bir diğer yol da bulasik makinesi tableti. Sıcak suda eritip yine bununla her yeri silebilirsin. Mükemmel yağ temizleyicidir.

Arkadaşlar rossman dan kırmızı renkli yağ çözücü kullanıyorum. Power yazandan. Bütün ürünleri mıhteşem. Hele fırın ızgara için bir köpüğü var yeniledi tost makinemi. Banyo için olana da bakın. Hepsi harika

O nasıl bir sigara böreğiymiş ya :olamaz: Allah yardımcınız olsun. Ben olsam her yerin şöyle bir kabasını aldıktan sonra yağ çözücü, pril, sirke allah ne verdiyse dalardım heralde... işin içinden çıkamayacağınızı düşünüyorsanız temizlikçi çağırabilirsiniz

Merhaba hanımlar
Sigara böreğini yağda kızartırken nasıl oldu anlamadım böreklerden bazılarının içindeki lor kızgın yağa değdi ve yağ bir anda sıçradı börekler havaya uçuştu bir anda
Sonuç mutfak dolaplarım tezgahım ve üzerinde bulunan bütün eşyalarım kettle, sürahi, baharatlıklar, bardaklarım her taraf ya halıma baktım bazı yerlerine yağ sıçramış ve nokta nokta yanıklar ve yağ lekeleri var en kötüsü de mutfaktan çıkınca farketmemişim ayaklarımın altı yağ olmuş bu yüzden evin diğer odalarında da yerler yağlanmış
Ben bu işin içinden nasıl çıkacağım neyle temizlersem daha kolay kurtulurum yağlardan ne olur bana bir akıl verin
Önce ayak altı olan yerleri temizleyin yağ çöz kullanmanız gerekebilir kurur çünkü yağ , sonra sakın olun bardakları makineye yerleştirin günlük rutini aksatmadan kendinizi yormadan bir gün mutfak dolabı bir gün kettle i temizleyin yavaş yavaş , olur öyle ev kazaları duvarı silin kabasini alın hele bı sonra incelersiniz

En güzeli bulaşık makinesi tableti. Süper yapıyor. Bir de kızartma yaparken (yapmasanız daha iyi olur) kızartma tavasına bir parça ekmek atın. Yağ patlaması duruyor.

Off köfte kizartirken başıma gelmisti inanirmisiniz hiç abartmiyorum mutfagin tavanı bile yağ içinde kaldı duvarlar dolaplar yerleri saymiyorum bile.. ocağı davlumbazi tezgahi yağ çözle halletmiştim ama duvarları vs. fairy ile silmiştim boyaya zarar vermesin diye sorunsuz hallettim çok uğraştırdı sadece, ogunden beri kızartma yaparken kapak kapatıyorum😂

Back
X