Derdim; Kuaför Malzemeleri

Eğer çok rahatsız oluyorsanız önceden konuşun kuaförle. Ben de kuaföre harcadığım zamana çok acırım.
bir aralar ben de çok takılırdım pis mi temiz mi diye. şimdi siz gibi manikürfalan yaptırmıyorum. yaptırırSam da tek kullanımlık olan ya da Sterilizasyon makinesinin çalıştığını ( ) bildiğim yere gidiyorum.
zamana çok acıdığım için mahalle kuaförüne gidiyorum. apartmanımın altında :) valla hem beklemiyorum hem zaman kaybetmiyorum hem daha az ödüyorum. zamanla bu artılar beklentilerimi düşürdü. böyle yavaş yavaş kendinizi alıştırabilirsiniz.
belki kuaförü değiştirip her şeyi sıfırlayabilirsiniz.

Aysar_ , arkadaşım hiç çekinmeden herbir şeyini götür derim, ben olsam hiççç çekinmem bu konuda, makul bir bahane söyleyebilirsin kırmamak adına. Son dönemlerde kendim için olmasa da kesim için filan refakat etmemi isteyen yakınlarımla gittiğim kuaförlerde içim karmakarışık oluveriyor midem bulanıyordu. Artık saçımı kendim kesiyorum. En güzel keseni de olsa istediğimle alakası olmayan kesimlerle hayal kırıklığına uğramam da rol oynadı bunda tabii. Videolar izledim denedim oldu. Hatta kardeşimde heveslendi ona da bob kesim yaptım. Kaşlarımda da aynı sorunu yaşayınca onuda kendim almaya başladım, yine bıyığı da video izleyerek iple almayı öğrendim ama sadece kendiminkini alabiliyorum ve iple tamamen temizleyemiyorum kalan yerleri cımbızla alıyorum. O yaylardan da aldım ama öyle ince sızıııı bir acı hissettim kiiii, devam edemedim attım bir kenara. Kız kardeşlerimin kuaförde alınmış kaşlarını gördükçe bu ne biçim alınmış, şekli hiç iyi verilmemiş derken onların kaş ihaleside bana kaldı. Yakında seri yapıma başlıycam.

Bu arada yazın tatilde tanışıp sınırlı bir süre muhabbet ettiğim bir sosyete kuaförü(kendi deyimiyle ) bidonla satılan en ucuz ve adi şampuanları, hem orada kullandırtıp hem de kaliteli ürün kutularına doldurup bir sürü paraya nasıl sattığı ve kapış kapış gittiğini vb. şeyler anlatmıştı. Bunun yanında bazı yerler kullanılan ağdaları bile süzgeçten geçirip, tekrar tekrar kullanabiliyorlarmış farklı kişilerde. Havlu, tarak, makas,cımbız vb. şeylerle ilgili konuşmuyorum bile artık malum.

Bu yüzden yapabildiğimizce kendimiz, yapamadığımızı da kendi araç-gerecimizle gitmek kaydıyla kuaförlerde halletmemiz en mantıklısı geliyor bana.

Ay ben bu eline cimbizi alip art arda müşteri çıkaran yer ne demek anlamadm merak ettim sorayim dedim nasıl yani?
Şimdi şöyle işlemi yapan bayan elinde bir cımbız ile bekliyor. Müşteri bayanların biri otururur biri kalkıyor. Yani aynı cımbız ile, o cımbız steril edilmeden 5-10 müşterinin kaşı bıyığı alınıyor.

İple bıyık ben de alamıyorum.
Kuaförde kaş aldırıyorum ama bıyık aldırmıyorum.
Bıyık kısmını evde Braun Face yüz epilatörü ile hallediyorum.

Kendi manikür,pedikür malzemelerimi götürürüm genelde ben.
Bu tip şeylere takıntılıyım şahsen ,sonuçta temizlenmemişse mantar vb şeyler bulaşabilir bu alet edevattan.
Ama havlu,tarak uğraşmam. 5 senedir gittiğim kuaför burası,bu sebeple temiz olduklarını biliyorum ama bilmediğim bir kuaförde tereddüt edebilirim bende.

Moralinizi bozmak istemem ama o lavabolarda çok kişi tarafindan kullanıliyor. Benim diyen kuaför dahi müşteri gidince ,temizlik deterjanı ile temizlemiyor. Saçınız degiyor tabi baskasınında. Bu sebeple herşeyi götürseniz dahi buna bir çözümünüz yok. Bu sebeple,cımbız,manikür,pedikür setleri ile gitmek,kuaför dönüşü,giysileri yıkayıp,duş almak en makul çözüm, fazlası abartı olur.

Ayy basligi gorunce tahmin ettim ben de aynen boyleyim.Aslinda kuafore gitmeyi cok severim,bakimliyimdir ama bu sebepler yuzunden haftalarca kuafore ugramam.Her isimi kendim hallederim.Boya ve kesim icin mecburen gidiyorum.Sonrasinda da hemen gelip dus vs. Kiyafetlerimin hepsi yikanir.Tam bir iskence yani bu kuafor isi.Bi de lavoboya sokup yikiyolar ya sacimi iyy yani.Herkesin kullandigi killi taraklar filan.Napcaz boyle bilmiyorum.Sacina fon cektirip isine gidenlere imreniyorum.Benim kuaforden sonra ilk isim ev oluyor :-(

Bu konuya takan insan normalde de cok seye takintilidir.Misal ben ; iskence oluyor yasamak bir yerden sonra :-(

Canım hem yazdıklarım hemde daha dısarıdan musterılerın bılmedıgı gormedıgı seyler donuyo ınsanların gozunu para burumus,rofle yaptıktan sonra bıle o folyoları tek tek bıze yıkatıp kurutuyordu o lux kuafor bıle,ve daha neler neler sac bakımı yapıyoruz dıye sac kremı surup bekletme marka kullanıyorum dıye 2lıralık boya kullanma ben bu tarz ortamları sevmıyorum ve gordugum pıslıklerden dolayı cok sogudum ve bıraktım afedersınız ozel donemnde regl donemınde orasınn burasnın kılını tuyunu aldırmaya gelen oluyo artık hem yapmıyorum hemde gıtmıyorum zaten hepsnı ogrendıgım ıcın kendm yapıyorum.Bu manıkr pedıkr ıcın falan tanıdıgınz bıldıgınz mankr pedıkrcnzu kendı evınze cagırablrsnz kendı malzemenzle yaptırrsnz gelıyorlar oyle de.

ben de senin gibiyim. hatta daha fazlasıyım inan bana :) kuaföre gitmeyeli bilmiyorum ne kadar zaman oldu. kaşlarımı kendim cımbızla alıyorum. hatta şimdi biraz kendi haline bıraktım moda çünkü. ağda falan asla gitmem. saç kesme için de sitelerde "evde saç kesim" videoları izleyebilirsin. zaten kuaförler güzel de kesmiyo kendin kes

Teşekkür ederim. :) Sizde farklı bir açıdan bakmışsınız.Zaman konusunda size katılıyorum.Bende fazla kalamıyorum. Bir an önce işim halledilsinde çıkayım derim.En son birkaç gün önce kuaföre gittim.Bir sonraki gidişimde uygun bir dille konuşmayı düşünüyorum.Sıfırlamayı ise yeni bir şehre taşındığımda düşünüyorum.Bu kuaförü üç kuaför değiştirdikten sonra bulmuştum.Tabi hoşlanmadığım bir durumla karşılaşırsam sıfırdan yeni bir kuaför arayışına girerim orası ayrı.

şu alrten alın ben cok memnunum.bebde kaş aldırmaya gitmiştim kız manikürden sonra direk daldı ellerini yıkamadan bişeyde diyememiştim.agzım yara olmuştu tiksintiden

Siz şanslıymışsınız, içiniz rahat anladığım kadarıyla. Benim stres yaptığım şey bakıyorum her bir yere dışardan pis durmuyor gözüme batan birşey olmuyor.Ama kendi standartlarıma göre temiz olduğuna inanmıyorum. İçim rahat etmiyor. Birde çok sık çırak değişiyor.Her gittiğimde yeni birileri oluyor.(Sadece kaşımı alan çalışan hiç değişmez.) Bu da beni tedirgin ediyor.

Lavabo konusuna değinilmemişti.Haklısınız her seferinde oturmadan lavaboya bakıyorum ama fazla inceleyemiyorum. Çalışanı bekletmemek adına. Size hak vermedim değil kuaförde herşeyden kaçınmak pek mümkün değil gibi.

Yok moralim bozulmadı gerçekler bunlar.Ama bu konu sayesinde bir sonraki gidişimi baya erteleyeceğim kesin. :)) Yanıtlar için teşekkür ederim.

şu alrten alın ben cok memnunum.bebde kaş aldırmaya gitmiştim kız manikürden sonra direk daldı ellerini yıkamadan bişeyde diyememiştim.agzım yara olmuştu tiksintiden

Ay keşke uyarsaydınız. Geçmiş olsun.
Bu değişik aleti görmemiştim, hemen bakıyorum.
Teşekkür ederim.

Bana hayatınız çok zor geldi birden

Hadi manikür pedikür aletini anlarım ama havlu fırça ne olacak ki

Hiç otobüse vs binmiyor musunuz ordada herkes oturuyor saçı sürülüyor

Ya da ne bileyim ayakkabı kıyafet vs denemiyor musunuz

En azından o lavaboda iyi kötü sizden öncekinin saçını da yıkadılar ama o ayakkabıyı sizden önce terli ayağını kendi ayakkabısının içinden çıkaran biri de denemiş olabilir mesela

Çok takılmayın hayat zaten zor böyle şeylerle iyice zorlaşır

Arkadaşlar inanın gelen cevapları okudukça 'bir ben miyim' demeye başlamıştım. Bende sizler gibi evde her işimi halledeceğim bu gidişle.Sabırsız olduğum için olmadı deyip bırakırdım. Deneye deneye en sonunda olur sanıyorum.Yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum.
Bu konuya takan insan normalde de cok seye takintilidir.Misal ben ; iskence oluyor yasamak bir yerden sonra :-(
Çoğu şeye takıntılıyım diyemem ama bazı şeylere takıntım vardır.Bu kuaför mevzusu bir iki senedir var eskiden pek takılmazdım böyle şeylere.Bende daha çok bulaşma(temizlik) takıntısı oluştu galiba. Biliyorsunuz takıntınında kaç çeşidi var. Obsesif Kompülsif hastası değilim öyle bir tanı konmadı.Özel olmazsa siz takıntılarla ilgili uzman bir psikologdan destek aldınız mı acaba? Hani azaltmada yardımcı oluyor mu merak ettim.

Kuaförlerden tiksindim resmen.
Manikür ve Pedikürde sıkıntım yok,onları hallediyorum. Bir türlü hallemediğim kısımlar Saç ve Kaş.
Size birşey itiraf edeyim; bir ara ciddi ciddi bazı güzellik salonlarının açtığı kurslara katılmak istemiştim. :)
Hani sizin gibi hepsini öğrenip kendim halletmek için. :)

Bence sen kuaföre gitme bu kadar takıntıyla :)
Siz kuaför müsünüz yoksa ? :) Senin gibiler hiç gelmesin mi diyorsunuz.
Hiç gitmemek kökten çözüm tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…