• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim; Kuaför Malzemeleri

Ben cok begenmistim olmadi siz alin malzemeciden giderken goturursunuz.Tek kullanimlik havlu terlik agda yatak ortusu manikur pedikur taslarinin posetleri hersey var :)

Aa desenize yok yok. :) Kuaför malzemeleri satan bir yer görmüştüm.Bir bakayım oraya.Teşekkür ederim. ;)

Ayy kusura bakmayın o zaman.:KK48: Kuaför tanıdık değil.
Sert bir tepki göreceğimi sanmıyorum ama belli olmaz tabi.
Neden normal karşılanmasın ki.o_O
Daha onlara zahmet vermeyeceğim işte. :KK48:

Bana guvenmiyorsan sacini da kestirme tepkisiyle karsilasma. :KK70:Kime gidiyorsan soyle biz de gidelim.:KK3:

bu konuda takıntınız oluşmuş gibi geldi bana makas harıcinde hepsini götürebilirsiniz garip karşılanmaz size özel olur çekinecek bir durum yok bence ..

Doğru tespit, aynen takıntı oluştu.Eskiden rahatsızlık duymazdım.Bu kuaföre 3-4 yıldır gidiyorum.
Bir nebze rahatlattınız beni teşekkür ederim. ;)

Bana guvenmiyorsan sacini da kestirme tepkisiyle karsilasma. :KK70:Kime gidiyorsan soyle biz de gidelim.:KK3:

Haha :KK70: Öyle bir tepkiyle karşılarsam ne derim bilemedim şimdi. :KK48: Zaten kolay kolay kuaför beğenmem. :)
Hangi ildesiniz bilmiyorum ama ben İstanbul dışındayım. İsterseniz özelden yazarım. :)

Haha çok zekiyimdir lucky her yerde belli ederim :KK70: :cool: Obsessive compulsive cleanersı izliyo musun? O ayağa da yatabilir konu sahibi. Ki zaten anladığım kadarıyla yakın bişey :KK6:

Butun kuaforler artik benden korksun dans dan aldigim akillarla geliyorum. :KK70:
Haha :KK70: Öyle bir tepkiyle karşılarsam ne derim bilemedim şimdi. :KK48: Zaten kolay kolay kuaför beğenmem. :)
Hangi ildesiniz bilmiyorum ama ben İstanbul dışındayım. İsterseniz özelden yazarım. :)

Ben yurt disindayim canim. Istanbul disi da yaramaz. Istanbul ici olsa dans a yarardi. :KK70:

Haha çok zekiyimdir lucky her yerde belli ederim :KK70: :cool: Obsessive compulsive cleanersı izliyo musun? O ayağa da yatabilir konu sahibi. Ki zaten anladığım kadarıyla yakın bişey :KK6:
Soruyu üzerime aldım. :) Ah ah izlemez olur muyum. :KK48: Tlc'de çıkıyor artık.
Bir bölümde yaşı epey ileri bir kadın vardı.Adını hatırlayamadım.
Bilmem kaç küsür senedir kuaföre gitmemiş.
İlk defa kuaförde saçını kestirecekti.
Konuda yanıt yazarken bir an kendimi o kadın gibi hissettim. :KK48:

dansmaure, Obsesif Kompülsif Bozukluğum yok en azından öyle bir tanı konmadı ama itiraf etmeliyim ki takıntılı bir insanımdır evet.

Kaş konusunda şanssızniz sanirim. Ben ip, makas kullanmıyorum kaşımda alt tarafta fazladan cikanlari aldigimda kendi şekli ortaya cikiyor zaten. Çok tüylü degil. O konuda zor oluyor olabilir tabi. Ama biyigin bir sekil derdi yok en azindan bencede o biyik yaylarindan edinin bir tane kesinlikle yapabilirsiniz oldukça basit ben o dudak ustu ayva tuyu biyiklari iple aliyordum hep yay kullaniyorum artik. Kaş için kendi malzemelerinzle gitmeniz abes olmaz bence.

Evet o şansız gruptanım.
İnanın kaç tane iple bıyık alma adlı video izledim birtürlü beceremiyorum. El yatkınlığı isteyen birşey.Madem basit diyorsunuz o yaylardan alıp deneyeceğim.Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
Yeni kaş malzemeleri alıp bir set oluşturayım en iyisi. ;)

Strelizasyon için makina yok mu gittiğiniz yerde?
İyi mekanlar temiz oluyor aslında.. Seçici olduktan sonra sıkıntı olmamalı.

Bir de gözünüzü dört açın;Eline cımbızı alıp artarda müşteri çıkaran bir yer görmüştüm bir kez. Dehşete düştüm. Kimbilir neler oluyordur orda başka..

Manikür-pedikür içinse bazı malzemeler tek kullanımlık aletler kullanıyor bazı yerlerde.. İyi yerler tercih ediyor. Ama kendi malzemelerinizle gitmek sizi Mutlu edecekse neden olmasın.
Ay ben bu eline cimbizi alip art arda müşteri çıkaran yer ne demek anlamadm merak ettim sorayim dedim nasıl yani?

Soruyu üzerime aldım. :) Ah ah izlemez olur muyum. :KK48: Tlc'de çıkıyor artık.
Bir bölümde yaşı epey ileri bir kadın vardı.Adını hatırlayamadım.
Bilmem kaç küsür senedir kuaföre gitmemiş.
İlk defa kuaförde saçını kestirecekti.
Konuda yanıt yazarken bir an kendimi o kadın gibi hissettim. :KK48:

dansmaure, Obsesif Kompülsif Bozukluğum yok en azından öyle bir tanı konmadı ama itiraf etmeliyim ki takıntılı bir insanımdır evet.

Yok bence de öyle bişeyin sonuçta iki üç ayda bir rahatsız olarak da olsa gidebiliyosun. Ve makasımı götürsem mi düşünüyosun şu an. Bence sadece titizsin. Ve haklısın da güzel bişey :-)

Bu arada zaman uyumsuzlugundan ben kasimi kendim aliyorum. Iki hafta once sacimi kendim kestim, bu haftada kendim boyadim. Bu iste ilerlersem kuafore ihtiyacim kalmayacak. :KK70:

Merhaba.Titiz biriyimdir.Kuaföre mecburen giderim.O da saçlarımı kestirmek(İki-üç ayda bir) ve kaşlarımı aldırmak için.(ayda bir) Manikür,Pedikür, Fön vb işlemleri evde kendim hallediyorum artık.Kuaföre hiç gitmesem çok memnun olacağım.Fakat Saçlarımı kendim kesemiyorum. Kaşlarımda ise düzeltip, şekil verme kısmını halledemiyorum. Birde Dudak üstü tüylerini kuafördeki gibi iple alamıyorum birtürlü. Veet yüz ağda bandı kurtarıcım oluyor.

Kendime dert ettiğim kısma gelirsem;

Örneğin; Saçlarımı kestireceğim. Ya önceden evde yıkarım ya da kendi şampuanım götürüp orda yıkatırım. Her halükarda ıslatılıp saç kremi uygulanıyor. Sonrasında kullanılan havlu temiz mi? Yine kullanılan tarak temiz mi bunları sorguluyorum her seferinde. E tabi birde kesim sırasında kullanılan malzemeler ve sonrasında fön çekilirken kullanılan fırçalar var. Anlayacağınız kuaförde olduğum zaman yoğun bir rahatsızlık hissi yaşıyorum. Geriliyorum resmen.

Yine Kaş alınırken kullanılan malzemeler (kaş tarağı, kaş makası, cımbız çeşitleri) yeterince hijyenik mi bunlara fazlaca takılıyorum.

Aranızda benim gibi olanlar var mı? Merak ediyorum. :)

Kendi kaş malzemelerimi havlumu, tarağımı ve fırçalarımı götürürsem enteresan bakışlara maruz kalır mıyım sizce? Çok mu abes kaçar?
Bu kadar takıntı içerisindeyseniz saten gittiğiniz ortamında geriyorsunuzdur malzeme götürmeniz abes kaçmaz en azından şu temiz mi diye sürekli sorgu içerikli sorulara maruz kalmayınca çalışanlar daha çok memnun olurlar

Yani tek sorun titizlik diye düşünmüştüm. Rahatsızlık varsa farklı da. Şampuan sonuçta paketli bişey her türlü kafanı temizliyo. Ama havlu çok riskli. Şampuan götürmekten çekinmeyip havludan çekinmen garip geldi sadece :KK70:

Bence kuaförü seviyosanız değiltirmeyin her şeyi götürün yanınızda.

Şöyle ki kendimi bildim bileli kuafördeki saçımı ordaki şampuanla yıkatmam.Kendi şampuanımı götürmeyi alışkanlık haline getirdim. İlla kendi şampuanımın kokusunu duyacağım. İşte eskiden böyle takıntılarım yoktu ondan. :))

Haklısınız ama asıl önemlisi havlu. :KK66:

Evet kuaförümü seviyorum. Hani sadece uçlarından alın deyince saçı kısacık yapanlardan değil. :KK48:

Yok bence de öyle bişeyin sonuçta iki üç ayda bir rahatsız olarak da olsa gidebiliyosun. Ve makasımı götürsem mi düşünüyosun şu an. Bence sadece titizsin. Ve haklısın da güzel bişey :-)

Ayaklarım geri geri gitse de gidiyorum evet :))
Güzel ve aynı zamanda normal birşey değil mi ?
Günde kaç kişi saçını kestiriyordur, fön çektiriyordur kimbilir. Hep aynı taraklar fırçalar kullanılıyor sonuçta. ( ne kadar temizlenirse temizlensin)

İlginize teşekkür ederim. Şu video size ve buradaki arkadaşlara gelsin.
Kuaförünüz ne kadar TEMİZ ?

Not: Bu videoda rahatsızlık seviyemi arttırmadı desem yalan olur. Aynen bu;:KK17:şekilde izlemiştim. :)

Bu arada zaman uyumsuzlugundan ben kasimi kendim aliyorum. Iki hafta once sacimi kendim kestim, bu haftada kendim boyadim. Bu iste ilerlersem kuafore ihtiyacim kalmayacak. :KK70:

İşte imrendiğim budur. :KK9:
Kendi saçını kesip boyayanlara yani hiçbir şekilde kuaföre ihtiyacı olmayanlara gıptayla bakıyorum.
Benim saçımda boya olmadığı için boya konusunda rahatım.
Kesinlikle ilerletin derim.Düşünsenize bütçenizde kuaför masrafı diye birşey kalmaz. ;)

İşte imrendiğim budur. :KK9:
Kendi saçını kesip boyayanlara yani hiçbir şekilde kuaföre ihtiyacı olmayanlara gıptayla bakıyorum.
Benim saçımda boya olmadığı için boya konusunda rahatım.
Kesinlikle ilerletin derim.Düşünsenize bütçenizde kuaför masrafı diye birşey kalmaz. :KK66:

Ya aslinda inan ki zaman uyumsuzlugundan oluyor. Bir de memnun oldugum bir kuafor yok ki ona gideyim. Her gittigimde bir pismanlik. :)) Memnun olduklarim da ayriliyor bir sure sonra.

Bugun gideyim yarin gideyim derken gidemiyorum. En son kina aldim. Onu yapacaktim ama internetten boya aldim. Hadi boyayayim dedim. Boya bu sekilde.

Kaslari fazla inceltmiyorum. Ustlerinden kucuk makasla geciyorum. Hafif kavisli. Bir de alttlari temizliyorum.

Kesim daha zor ozellikle arka kisim. O konuda uzmanlasmam gerekecek. :KK70:

Bu kadar takıntı içerisindeyseniz saten gittiğiniz ortamında geriyorsunuzdur malzeme götürmeniz abes kaçmaz en azından şu temiz mi diye sürekli sorgu içerikli sorulara maruz kalmayınca çalışanlar daha çok memnun olurlar

Ah teşekkür ederim bu açıdan bakmamıştım.Haklı olabilirsiniz ortamı geriyor olabilirim. o_O
Genelde bir duruma takılmışsam sorarım ya da nazikçe uyarmaya çalışırım.Gıcık oluyorlar mı bilemem.

En son yaşadığım birşey; kaşımı alan çalışan benden önce sigara içmiş gelmiş olmalı ki.
(elleri kokuyordu tabi anında kokuyu aldım)
Dile getirmedim gıcıklık olmasın diye ama inanın rahatsız oldum.Bitse de kurtulsam moduna girdim. Sigaraya kokusuna en ufak dahi tahammül edemeyen biriyim.

Merhaba canım,ben guzellık ve sac bakım hızmetlerı okudum ve brcok kuaforde calıstım,aılem ıstedıgı ıcın o bolumu okudum am ben bıle sevemedım o ortamı sımdı ısyerı acma dıplomamda var fakat yapmıyorum bu meslegı.Senın bu anlattıkların musterılerın gordugu kısımları kuaforlerın bazı en lux bılınenlerın bıle ıclerınde neler donuyor.Benım sana tavsıyem dedıgın gıbı yanında gotur konus bırsey demezler cunku oradakı havlular bazen askıda kurutulup tkrar baska musterılere kullanılabılıyor,fırcalar vb zaten uzerındekı sacları stajerler temızlıyo oyle kullanılıyo tekrar,manıkr pedıkr aletlerı bazı yerler makınede bekletıyor bazıları ıcerı goturup gerı getırıyor temızlıyo gıbı vb.Benım calıstıgım cogu yerde musterılerın cogu fon fırcasını getırmese de manıkur pedıkr setını kendısını getırıyordu.Bazı salonlar masraftan kacmayıp ıyı olan yerler yanı tek kullanımlık terlık,havlu vb kullanıyo,bı kuafor malzemecısıne gıdıp senın gıttıgın kuaforde yoksa sen alıp goturebılrsn kendın gıderken pahalı seyler degıl.Bıyıklarını eve sır kazanı al en kucugunden bır kalıp sırle bır sene bıyıgını alırsın bır kere surup kaldır zaten hepsı gıdıyo hem sır azaltıyo da

G
Yok inanmam güveneceğimi sanmıyorum. :)
:) Siz peki kendi malzemelerinizi götürmeyi hiç düşündünüz mü ?
Ben düşünüyorum artık.Cımbz,,kesim için tarak.Unutuyordum hep.Çok normal.Cımbızı alkolle sildi mi ellerini yıkadı mı hep soruyorum nazikçe.Temiz ağdadan kullanılmasına da dikkat etmeye çalışıyorum ancak ünlü ama ucuz bir yer zarar etmek istemez çok fazla.Oyüzden çok da titizlenemiyorum ağdada.Rolon ağdada temiz kullanmasını isitiyorum ama özel bölge için o spaulayı birkaç kez daldırıyor ağda kutusuna.Sonra dolu kavanozu atmazlar.Rrolonlar az olduğu için atılır da.Her kavanoza daldırışa ayrı spatula daldırmaları lazım her müşteride.Bunu söylemek istiyorum ama bilmişlik gibi olmasın diye söyleyemiyorum , birgün söyleyecem onu da..Sistit olmak olası.Gerçi sıcak oluyor.Direk spatulaya ağda dolanıyor.Mikrop nekadar girer bilemiyorum..Ama hijyenik değil.

Son düzenleme:
Ya aslinda inan ki zaman uyumsuzlugundan oluyor. Bir de memnun oldugum bir kuafor yok ki ona gideyim. Her gittigimde bir pismanlik. :)) Memnun olduklarim da ayriliyor bir sure sonra.

Bugun gideyim yarin gideyim derken gidemiyorum. En son kina aldim. Onu yapacaktim ama internetten boya aldim. Hadi boyayayim dedim. Boya bu sekilde.

Kaslari fazla inceltmiyorum. Ustlerinden kucuk makasla geciyorum. Hafif kavisli. Bir de alttlari temizliyorum.

Kesim daha zor ozellikle arka kisim. O konuda uzmanlasmam gerekecek. :KK70:

Desenize bir nevi mecbur kaldığınız için kendiniz hallediyorsunuz. :) Şansızlığınızı iyi değerlendirmişsiniz. ;)
Haklısınız kuaför kuaför dolaşmak zorunda olunca insan kuaförlerden soğur en sonunda.
Valla bende sizin gibi bulamasaydım belki biraz daha üstüne gider hallederdim kimbilir. :KK64:
Bu işler tamamen el yatkınlığı ve pratikliği istiyor onu anladım.
Nasıl bir kesim yapıyorsunuz ? Katlı ise şu video yardımcı olabilir. :KK66:
Bu tür videoları anca izliyorum uygulama beceri sıfır. :KK51:

Merhaba.Titiz biriyimdir.Kuaföre mecburen giderim.O da saçlarımı kestirmek(İki-üç ayda bir) ve kaşlarımı aldırmak için.(ayda bir) Manikür,Pedikür, Fön vb işlemleri evde kendim hallediyorum artık.Kuaföre hiç gitmesem çok memnun olacağım.Fakat Saçlarımı kendim kesemiyorum. Kaşlarımda ise düzeltip, şekil verme kısmını halledemiyorum. Birde Dudak üstü tüylerini kuafördeki gibi iple alamıyorum birtürlü. Veet yüz ağda bandı kurtarıcım oluyor.

Kendime dert ettiğim kısma gelirsem;

Örneğin; Saçlarımı kestireceğim. Ya önceden evde yıkarım ya da kendi şampuanım götürüp orda yıkatırım. Her halükarda ıslatılıp saç kremi uygulanıyor. Sonrasında kullanılan havlu temiz mi? Yine kullanılan tarak temiz mi bunları sorguluyorum her seferinde. E tabi birde kesim sırasında kullanılan malzemeler ve sonrasında fön çekilirken kullanılan fırçalar var. Anlayacağınız kuaförde olduğum zaman yoğun bir rahatsızlık hissi yaşıyorum. Geriliyorum resmen.

Yine Kaş alınırken kullanılan malzemeler (kaş tarağı, kaş makası, cımbız çeşitleri) yeterince hijyenik mi bunlara fazlaca takılıyorum.

Aranızda benim gibi olanlar var mı? Merak ediyorum. :)

Kendi kaş malzemelerimi havlumu, tarağımı ve fırçalarımı götürürsem enteresan bakışlara maruz kalır mıyım sizce? Çok mu abes kaçar?
bunları bende dusunuyorum
cokta tıksınıyorumm o ortamdann
ama havlu sac kremı goturmek abes kacabılır bence .. manıkur pedıkuru saglık acısından uygun bulmadıgım ıcın asla yaptırmıyorum eger ozel bır gun ıcın sart ıse malzemelerı goturmelı ama ... cımbızı goturme fıkrı sureklı aklımdan gecsede garıp bakısları dusunuyorum ..

ama geldıgım gıbı mutlaka dusa gırıyorumm .. bu arada ben sokaktakı şu banklara oturma ısındn de cok tıksınıyorum mmkun olmadıkca oturmamıslıgım cok olmustur :oops:

Back