Derdim; Kuaför Malzemeleri

resımkabılıyetı ıle alakalı bence o esıtlıgı saglayamıyo ınsan deme oyle

Ben bi kere kuaförde bitlendim lise yıllarında, o günden beri tarağımı havlumu, manikür setlerimi götürürüm. Ayy yemin olsun nasıl kaşındım.

Yalnız olmadığıma sevindim desem. :)
Değil mi hep o sorular, hep bir sorgulama insan geriliyor.

Ağdayı hiç söylemedim.Çünkü onu kafadan elemiştim.Ondaki hijyen saydıklarımdan bin kat daha önemli.

Eski kuaförümde ağda yaptıran müşterilerin kendi malzemeleri orda duruyordu (tek tek bölmeli bir yerde). Sizin gittiğiniz yerde öyle birşey yok mu? Rolon ağda mıydı onu hatırlayamadım ama.

Bence hiç takılmayın nasıl algılanacağına.Söyleyin uyarın sonuçta sağlık söz konusu.

Sacim zaten cok uzun degildi, kuttu. Arkasi daha kisa one dogru egimli. Kisa Bob diyorlar galiba:) Ben tam tersine cevirdim. Biraz yan kahkul , biraz kat verdim. Simdi one dogru katli arkasi duz gibi duruyor. O orda dursun. Bir gun bir kuafore giderim elbet.

Sana iyi sanslar. Birini iyi buldun mu birakma. Guvendigin bir kuafor gercekten onemli mesele.

Lucky Londrada kuaför bulabildin mi? Yok dedilerdi. Nasıl yürüyor işler orda?

kuaforler artık sipşak iş yapıyor temızlıkten ote .. sormak lazım evt ah ah o kuaforede olusan soru ısaretlerı

Banklara takılma.O aletler cilde değen şeyler .Mecbur yıkayacaklar ellerini ve aletleri dezenfekte hatta steril edecekler sık sık.Streli arada yapıyorlarmış ama her müşteride dezenfekte etmeliler yani alkolle silmeliler m.Hatta batikonlu su yapabilirler dezenfekte için.Sağlıkçı olarak duruma el koyuyorum:)
steril etmek mikropları tamamen öldürmek yüksek ısıda.Dezenfekte etmek ise dezenfektan solüsyonlarla büyük oranda öldürmek(ancak tam değil)

evet kesınlıkle .. banklarda kımı ustune basıyor kmı oturuyor bır suru el degıyor gunde kac kısı oturuyor hanı ya ondan

Ben bi kere kuaförde bitlendim lise yıllarında, o günden beri tarağımı havlumu, manikür setlerimi götürürüm. Ayy yemin olsun nasıl kaşındım.

Eyvah eyvah
Hanımefendi siz götürmeyeceksiniz de kim götürecek. :)
Eksik olmayın beni de kaşındırdınız. :))
Çok huylandım şimdi.Pöf.
Kuaförleri hiç sevmiyorum.

Lucky Londrada kuaför bulabildin mi? Yok dedilerdi. Nasıl yürüyor işler orda?

Kuafor var da her zaman ayni terrane. Gidersin kuafore memnun olmazsin cikarsin, birinden memnun kalirsin uc bes ay sonra ayrilir. Ayni memnun oldugun kisiye gidersin. 5 kere memnun kalirsin, bir daha kalmazsin. Herhalde gununden gunune de degisiyor kuaforler.

Ben bu aralar kendim yapiyorum kuafor islerimi. Yakinda dukkan acicam.

Eyvah eyvah
Hanımefendi siz götürmeyeceksiniz de kim götürecek. :)
Eksik olmayın beni de kaşındırdınız. :))
Çok huylandım şimdi.Pöf.
Kuaförleri hiç sevmiyorum.

Memnunum ama şimdi, götürüyorum valla ayıpsa da ayıp napayım. Siz de götürün, içiniz rahat etsin. En azından gönlünüz ferah olur.

;
evet kesınlıkle .. banklarda kımı ustune basıyor kmı oturuyor bır suru el degıyor gunde kac kısı oturuyor hanı ya ondan
Evet ama onlar giysiye değiyor.Cilde değen şeyler çok daha önemli.Şöyle düşünün.Cımbızla cildi kanatabilir.Ellerini ve cımbızı yıkamadan başka müşteriye geçerse onda da çizik varsa hepatit varsa öbüründe işte orada geçti.Onun haricinde bu olmasa bile ciltte sivilce çıkar yüzeyel mikroplardan dolayı..Giysi öyle değil ama yüzeyde kalıyor.Tabi o da dolaylı yoldan kirletiyor bizi.İç kısımlar kadar olmasa da.
Hepatit b ve c ve de aids ;kuaför ve ameliyat ve diş malzemeleri yoluyla kişilerde çizik yoluyla kandan kana bulaşabilir.

kesınlıkle tulipa 'cım

Merhabalar Aden25.
En lüks kuaförler bile hijyen konusunda sınıfta kalıyorsa artık, yaptıracağımız bütün işlemler için gereken malzemeleri götürmek gayet mantıklı.
Bunları duyduğumuz iyi oldu. Paylaştığınız için çok teşekkür ederim.

Ne yalan söyleyeyim sevememekte hatta soğumakta bile çok haklısınız.

Kesin çok temiz olamıyorlar.En temiz yerler de buna dahildir diye düşünüyorum.Benim şahit olduğum oldu havluyu kurutup tekrar kullandıkları yoğunluktan dolayı.

Vallahi konuya yazılanları okuyunca abes kaçarsa kaçsın bir iki garip garip bakarlar sonra alışırlar diyorum.
Manikür-Pedikür konusunda katılıyorum. Ben son gittiğimde bir yoklayayım dedim sordum. Kaş malzemelerini cımbız vs kendi getiren varmış ama çok nadirmiş. Yani bizden başkaları da vardır illa ki garip bakılmaz diye düşünüyorum. İşte saç kesimi ve şekillendirme için gereken malzemeleri evden toplayıp götüren var mı onu hiç duymadım.

Sokaktaki banklar ile konunun ilgisini çözemedim ama
Aynen çok mecbur kalmadıkça oturmamak en iyisi.

Oo baya kendine saç modeli yapıyormuşsun. :))
Teşekkür ederim, sanada bol şans. Umarım iyi bir kuaför karşına çıkar.
Benim bir arkadaşım var.Yaşadığım şehre yeni taşındığı sıralarda gittiği kuaförleri beğenmemiş.Geldiği şehirdeki kuaförüne gidiyordu ta.Gerçekten kuaför deyip geçmemek lazım problem haline gelebiliyor. :)

Memnunum ama şimdi, götürüyorum valla ayıpsa da ayıp napayım. Siz de götürün, içiniz rahat etsin. En azından gönlünüz ferah olur.
Haklısınız vallahi. Götüreceğim bundan sonra.Yoksa kuaför fobim oluşacak yakında.
Ay bende birkaç sefer sivilce çıkmıştı.Demek ondandı. İnsan tiksiniyor dediğiniz gibi cilde temas ediyor.

Ay ben bu eline cimbizi alip art arda müşteri çıkaran yer ne demek anlamadm merak ettim sorayim dedim nasıl yani?

Ben cevaplayayım isterseniz.Yani Catharsis demek istiyor ki çalışanın elindeki cımbız zerre temizlenmiyor ve sterilize edilmiyor. Bir cımbızla kaç müşterinin kaşları alınıyor. Size bir önceki müşterinin cildine temas eden cımbız kullanılıyor. Tiksinti verici değil de ne. :/

Birde tabi cımbızın yere düşüp çaktırmadan yerden alınıp işleme devam etmesi var.Benim başıma gelmedi ama bunu çok duymuştum. Catharsis cımbız deyince direkt bu aklıma gelip yanlış yorum yapmışım. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…