- 25 Mart 2012
- 18.080
- 43.172
-
- Konu Sahibi BettyRuble
Aslında Türkçe 'den düşünüp çevirmek en büyük sıkıntı. Bir dilden diğerine beyin hızlı geçemiyor, ikisi farkli loblar sanırım, Ya da öyle bişey. Yapılan en büyük hata İngilizceyi türkçe anlatarak öğretmek. O yüzden yabancı hocalı kurslar daha iyi.Üniversitedeyken dil kursuna gidiyordum speaking club’ı vardı. Avrupalı bir hocamız vardı bir konu açar konuştururdu bizi. Bir keresinde “dar” demek istiyorum bir giysi için Allah allah kelime aklıma gelmiyor. Meğer bildiğimiz tight’mış. “Simple” düşünmeye ihtiyacımız var çoğu kez
Çok guzel ...başarılar diliyorumBenim oglum ortaokula basladı bugun. Esim ve ben aynı seviyede biliyoruz neyse. Oglanı ılkokulda sadece konusma olan dersaneye verdık. 3.30 saat suruyor yabancı ogretmenler. Bizimde boyle bir kovamız var. Oraya okul donemı kelime yazıp atıyor. Sonra herhangi bir zamanda oradan ben cekıyorum turkcesını soyluyorum o bana ıng soyluyor. Ikı kovadan aktarıyoruz.
Onun dısında İstanbul enstitüsü sanirim ucretsız online kurs veriyor yalnız kurumdan emin olamadım dogru mu yazdım acaba.ve de doalingo diye bır program var. Hem oyun hem egıtım oyle dusun. Oglum yine oradan her gun 20 dk. Yapıyor. Inanırmısın bizden daha genıs kelime haznesı
Onun dısında bu sene ortaokula basladı haftada 15 saat ıng, hafta sonu 3.5 saat ıng artık insallah guzel olurda buyuyunce artık hangi dili eklersen ekler ustune
Youtube da cilemakar ın videolarını izle cok faydali bi kiz. Onun bi tavsiyesi ingilizce günlük tutmakti mesela. O.gun yasadiklarini ingilizce olarak yazip sonra onu sesli okumak. Ve bi cok bilgi veriyo ingilizce kaliplar gunluk konuşma dili ozellikle. Dualingo da ucretsizlerin arasinda cok iyi uygulama bence, bazen cumleyi yaziyo bunu sesli oku diyo mikrofona basip sesli okuyosun telafuzun doğru mu degil mi gösteriyoKonuşucaz yapacak bir şey yok, olmadı üstteki arkadaşın dediği gibi kendi kendime konuşacağım. 2020’yi İngilizce senem ilan ettim
Dualingo 'yu yeni indirdim sayılır gerçekten guzelYoutube da cilemakar ın videolarını izle cok faydali bi kiz. Onun bi tavsiyesi ingilizce günlük tutmakti mesela. O.gun yasadiklarini ingilizce olarak yazip sonra onu sesli okumak. Ve bi cok bilgi veriyo ingilizce kaliplar gunluk konuşma dili ozellikle. Dualingo da ucretsizlerin arasinda cok iyi uygulama bence, bazen cumleyi yaziyo bunu sesli oku diyo mikrofona basip sesli okuyosun telafuzun doğru mu degil mi gösteriyo
Dİnlemeyi sevmiyorsan dinlerken kendini veremiyorsan sana tavsiyem basit şeyler dinle ama sürekli dile maruz kalHaklısınız, günüme entegre etmek gerekiyor İngilizceyi.
Konuyu açtıktan sonra konuyu kafamda translate ettim rahatça edebildim.
Ama çalıştığım kuruma biri gelse ne bilim adres sorsa hah uh yes yes olurum kesin.
Özgüvenim eksi megabayt.
Bu tekniğe başladım evet. Bu basit ama önemli bir anahtar. Hatta şu an bunları yazarken bile arka planda yazdıklarımın ingilizcesini düşünüyorum.sürekli dile maruz kal
İzleyebildiğim tek dizi sanırım. Friendsin üzerine gidicem :) learn english with TV series kanalı da friends’ten sahneler alıyor önce alt yazılı izletiyor. Sonra vocabulary yapıyor. Sonra pronunciation. Ve son olarak aynı sahneyi alt yazısız izletiyor. Toplamda her şey 10 dk sürüyor çok beğendim.friendsi yeni keşfettim
Bu da guzel taktikGramer + kelime öğrenip bol bol yazın. Sesli okuyun bilmediklerinizin okunuşuna bakın. Günlük hayatta bi sey söylerken bunu nasıl ingilizce söylerim diye düsünün ben böyle halletmeye çalısıyorum. Umarım faydası olur
Yüzyıllardır gramere maruz kala kala tiksindimGramer + kelime öğrenip bol bol yazın. Sesli okuyun bilmediklerinizin okunuşuna bakın. Günlük hayatta bi sey söylerken bunu nasıl ingilizce söylerim diye düsünün ben böyle halletmeye çalısıyorum. Umarım faydası olur
Kızlar selam herkese sevgiler
Dil konusu canımı sıkmaya başladı iyice,
Gramer kurallarını vs biliyorum ama günlük konuşma namına sıfırım. Film dizi izlemeyi sevmediğim için listeningim sıfır. Utanıyorum kendimden eyvallah herkes bilmek zorunda değil ama benim çalıştığım yerde hemen herkes iyi ben şaşkın gibiyim.
Evde kendi kendime en efektif öğrenme yöntemi nedir sizce?
Learn English with TV Series
Ve
Learn English with Vanessa
Kanallarını yeni keşfettim izlemeye başladım
Sizce etkili olurlar mı? Bir de kelime bilgim yok kelime haznemi nasıl geliştirebilirim?
Güzel tavsiyelerinize açığım.
İngilizcede adam akıllı yol katedip İtalyanca öğrenmek istiyorum çünkü gerçekten dil öğrenmek bana çok keyif veren bir eylem, ama yöntem bilmeyince boşa kürek çekiyorum sanki..
Helpp!
Evet yapıcam 5 kelime. Ama şöyleFriends dizisinde cok akıcı konuşuyorlar. Günlük kelime limiti koy kendine. Örneğin günde 5 kelime ogrenicem ya da 10 kelime ogrenicem gibi
Kitapta okuyabilirsin şu an gifted hand diye bi kitap okuyorumİzleyebildiğim tek dizi sanırım. Friendsin üzerine gidicem :) learn english with TV series kanalı da friends’ten sahneler alıyor önce alt yazılı izletiyor. Sonra vocabulary yapıyor. Sonra pronunciation. Ve son olarak aynı sahneyi alt yazısız izletiyor. Toplamda her şey 10 dk sürüyor çok beğendim.
Öğrendiklerini kullanmazsan ezber çok kalmıyor akıldaEvet yapıcam 5 kelime. Ama şöyle
Pazartesi 5 isim
Salı 5 sıfat
Çarşamba 5 zarf
Perşembe 5 phrasal verb
Cuma 5 fiil gibi
Böyle oyunlaştırarak öğrenmeyi seviyorum çocuk gibi