- 31 Mayıs 2019
- 7.259
- 17.453
-
- Konu Sahibi BettyRuble
Kaçınılmaz son o olacak sanırım.Konuşmadan çözülmüyor bu problem konu sahibesi. Duymak, dinlemek de önemli ama yeterli değil asla.
Çok yaygın bi sorun olduğunda olsa gerek bu konuşma meselesi, anadili ingilizce olan rastgele kimselerle ya da eğitmenlerle görüntülü konuşup pratik yapabileceğiniz milyon tane uygulama türedi son zamanlarda. Siz bi playstore appstore karıştırın, kaliteli bi uygulama bulun ve vakit kaybetmeden çalışmalara başlayın bence. En uygun fiyatlı ve pratik çözüm bu sanırım ilk etapta.
Sizi çok iyi anlıyorum. Tanımadığınız bir kimseyle kendinizi yetersiz hissettiğiniz bi konuda konuşmak kişi kendi dilini konuşurken bile zor, bi de bunu başka bi dilde yapmak hepten sor. Biraz cesaret ve macera arayışıyla çözülmeyecek mesele değil ama. Dünyada 8 milyar insan var, bi daha asla görmeyeceğiniz 10 tanesine ingilizce saçmalasanız ne olur, hiç. Mükemmel olmaya çalışmak yerine eğlenmeye odaklanmak, yeri gelince kendi halimize de gülüp daha iyisi icin çabalamaktan geri durmamak lazım.Kaçınılmaz son o olacak sanırım.
Ben de saçma düşünüyorum eksik noktamın farkındayım ama o noktadan çözüm üretmekten kaçıyorum. Bi gün cesaretimi toplicam.
Konuşucaz yapacak bir şey yok, olmadı üstteki arkadaşın dediği gibi kendi kendime konuşacağım. 2020’yi İngilizce senem ilan ettimTurklerdeki genel sorun konusmaktan korkmalari. Aman konusmayayim, ya yanlis yaparsam, ya karsidaki bana gulerse. Bu mentaliteyle zaten dil hayatta ogrenilmez. Ben 14 yasinda geldim yurtdisina. Ingilizce this is a pencil'dan oteye gitmiyor. Cok zorlandim hatta nefret ediyordum ingilizceden. Anlamaya konusmaya basladikca sevmeye basladim. Ayrica biz Turkler Turkce'den baska dil konusmayi da sevmiyoruz. Amerikali bile senin konustugun dili yadirgamaz iken bizler ingilizce konusurken birbirimizle dalga geciyoruz. Yurtdisinda bunu gozlemledim yillardir. Yurtdisinda 4. jenerasyon dogmusken cocuklarimiz hala dil ogrenme de zorlaniyor ve diger cocuklardan geri kaliyorlar. Konuyu dagittim ben de kusura bakmayin. Ozetlemek gerekirse korkmadan konusmak gerekiyor. Yanlis olsun ne olacak:) Ben de grammerden cok anlamam ama konusurum, kutuphanede calisinca ingilizce nerdeyse konusulan birinci dil yasadigim yerde. Pratik yapmak gerek cesaretli olun konusun:)
Sizle iyi pratik yapilir skype uzerinden :)Turklerdeki genel sorun konusmaktan korkmalari. Aman konusmayayim, ya yanlis yaparsam, ya karsidaki bana gulerse. Bu mentaliteyle zaten dil hayatta ogrenilmez. Ben 14 yasinda geldim yurtdisina. Ingilizce this is a pencil'dan oteye gitmiyor. Cok zorlandim hatta nefret ediyordum ingilizceden. Anlamaya konusmaya basladikca sevmeye basladim. Ayrica biz Turkler Turkce'den baska dil konusmayi da sevmiyoruz. Amerikali bile senin konustugun dili yadirgamaz iken bizler ingilizce konusurken birbirimizle dalga geciyoruz. Yurtdisinda bunu gozlemledim yillardir. Yurtdisinda 4. jenerasyon dogmusken cocuklarimiz hala dil ogrenme de zorlaniyor ve diger cocuklardan geri kaliyorlar. Konuyu dagittim ben de kusura bakmayin. Ozetlemek gerekirse korkmadan konusmak gerekiyor. Yanlis olsun ne olacak:) Ben de grammerden cok anlamam ama konusurum, kutuphanede calisinca ingilizce nerdeyse konusulan birinci dil yasadigim yerde. Pratik yapmak gerek cesaretli olun konusun:)
Tatlım bu konuda seni takipte olacam bende basladimKızlar selam herkese sevgiler
Dil konusu canımı sıkmaya başladı iyice,
Gramer kurallarını vs biliyorum ama günlük konuşma namına sıfırım. Film dizi izlemeyi sevmediğim için listeningim sıfır. Utanıyorum kendimden eyvallah herkes bilmek zorunda değil ama benim çalıştığım yerde hemen herkes iyi ben şaşkın gibiyim.
Evde kendi kendime en efektif öğrenme yöntemi nedir sizce?
Learn English with TV Series
Ve
Learn English with Vanessa
Kanallarını yeni keşfettim izlemeye başladım
Sizce etkili olurlar mı? Bir de kelime bilgim yok kelime haznemi nasıl geliştirebilirim?
Güzel tavsiyelerinize açığım.
İngilizcede adam akıllı yol katedip İtalyanca öğrenmek istiyorum çünkü gerçekten dil öğrenmek bana çok keyif veren bir eylem, ama yöntem bilmeyince boşa kürek çekiyorum sanki..
Helpp!
Şimdi ben dizi izlemeye başladım ingilizce ..ama alt yazılı..bir faydası olur muÇok klasik olacak ama sürekli İngilizce dinleyin,okuyun,izleyin.
Ben okuduklarımı yüksek sesle okuyordum bir aralar,kendi kendime kelime pratiği falan yapıyordum,bazı kelimelerin okunuşundan emin olmayınca çeviriden dinliyordum.
Kulağınız dile ne kadar maruz kalırsa bir de o dili kullanan kişiyi o kadar net anlıyorsunuz.2 yıl önce İngilizce videolardan pek bir şey anlamazdım,şu an bir şey arasam direk İngilizce olana bakıyorum,gayet net anlıyorum.O yüzden imkanınız varsa Türkçe aramaları bir süre kenara bırakın,kendinizi İngilizceye adayın.Zor olsa da başlarda alıştıkça keyifli oluyor.
Canım eşimin anlattığına göre mesela gramer tabanını iyice oturtman gerekiyor. Bunun için kursa gitmiş eşim ama iş burada bitmiyor tabiki kelime için kendine bir fihrist almış ve hergün yeni öğrendiği kelimeleri yazmış harf sıralamasına göre yani kendi sözlüğünü oluşturmuş. Listening için mecburen film şart gibi yada ingilizce youtube kanallarını izleyebilirsiniz vlog çekenleri. Günlük konuşmayı anlarsınız. Bende eşimle evde konuşuyorum birazKızlar selam herkese sevgiler
Dil konusu canımı sıkmaya başladı iyice,
Gramer kurallarını vs biliyorum ama günlük konuşma namına sıfırım. Film dizi izlemeyi sevmediğim için listeningim sıfır. Utanıyorum kendimden eyvallah herkes bilmek zorunda değil ama benim çalıştığım yerde hemen herkes iyi ben şaşkın gibiyim.
Evde kendi kendime en efektif öğrenme yöntemi nedir sizce?
Learn English with TV Series
Ve
Learn English with Vanessa
Kanallarını yeni keşfettim izlemeye başladım
Sizce etkili olurlar mı? Bir de kelime bilgim yok kelime haznemi nasıl geliştirebilirim?
Güzel tavsiyelerinize açığım.
İngilizcede adam akıllı yol katedip İtalyanca öğrenmek istiyorum çünkü gerçekten dil öğrenmek bana çok keyif veren bir eylem, ama yöntem bilmeyince boşa kürek çekiyorum sanki..
Helpp!
Şimdi ben dizi izlemeye başladım ingilizce ..ama alt yazılı..bir faydası olur mu
Speaking culup nasıl buluruz:)Çok kitap okumak yerine, aynı kitabı bir kaç kez okuyun.
Kelimeleri tek başına değil cümle içinde tekrar edin.
Speaking club bulursanız, kaçırmayın. Kullanilmayan dilin eğitimi de çok eğlenceli olmuyor.
Biz gençken dil chat siteleri vardı, hala var mı acaba. ..en kolay ve ucuz yolu böyle bir exchange. Türkçe öğrenmek isteyene İngilizce karşılığında yardım edebilirsin.
Internette aratinca İstanbul için çıkıyordu. Büyük bir şehirde yaşıyorsanız kesin vardır. :)Speaking culup nasıl buluruz:)
Benim oglum ortaokula basladı bugun. Esim ve ben aynı seviyede biliyoruz neyse. Oglanı ılkokulda sadece konusma olan dersaneye verdık. 3.30 saat suruyor yabancı ogretmenler. Bizimde boyle bir kovamız var. Oraya okul donemı kelime yazıp atıyor. Sonra herhangi bir zamanda oradan ben cekıyorum turkcesını soyluyorum o bana ıng soyluyor. Ikı kovadan aktarıyoruz.1 ayda 500 kelime mi huhuw.
Çok iyiymiş peki nasıl ezberledi. Baya baya oturup blue mavi bird kuş pen kalem diyerek mi ezberleniyor bu kelimeler ya.