• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

derdim günden güne büyüyor

agresif bir kişi oldugunuzu düşünmüyorum.gayet seviyeli bir beraberliğiniz varmış eşinizle..ben sorunların aşılacagını düşünüyorum ama biraz soru cevap gibi oldu ama neden kaynaklandıgını bulmaya calışıyorum
bebekten önce nasıldı ilişkiniz..

bebekten önce iyiydi hamileliğimin sonlarına doğrun sanırım babalık heyecanı vardı içine kapanmıştı biraz daha..normalde de ketumdur flört dönemnde de öyleydi yani.

canım ister istemez annenin hayatı ve duyguları değiştiği gibi babanın da değişiyor ama benim eşim ekstra stresli bir insan daha önce de böyleydi ama hayatın her zaman karşımıza ne çıkaracağını bilemiyoruz biz belki çocuk konusunda erken davrandık belki ben yeterince hazır değildim ..ama iyi şeyler düşünün iyi şeyler olsun..

inşaallah canım benim. bende eşimle çok büyük sorunlar yaşadım. görümcemle çok sıkıntı yaşadık. bende yardım aldım. çok şükür şimdi çok iyiyi. biraz da kontrolü elime aldım ama çok şükür. eşimin de haddini bildirdim. nerede duracağını söyledim. yani bizde insanız sonuçta kimsenin kimseyi ezmeye hakkı yok. ne ben onu ezeyim ne de o beni.

izin vermezse kendinize terapi yapın:) ben size yardımcı olurum buradan dilerseniz. ama bence iyi olmak için öncelikli olarak eşinizin öfkesini ve sorumsuzluğunuzu kafanıza takmayın. önce de belirttiğim gibi bu davranışların yanlış olduğunu ona bir şekilde anlatmalısınız ama sıcağı sıcağına değil. öfke ateşten bir top gibidir. tutanın da attığının da elini yakar. bence her şeyden önemlisi kendi değerinizin farkına varın. kendinize "benim için en kıymetli olan benim, çünkü ben iyi olmazsam yuvama ve çocuğuma iyi bakamam" deyin. ve öfke anlarında eşinizle muhatap olmayın. bir restleşme olarak değil ama öfke anında sakince odayı terkedin. ama belirttiğim gibi bunu sinir ve tepki olarak yapmayın. bebeğinizle mutlu olacak yollar bulun. eviniz dışında bi yaşam alanı oluşturun. ailenizle, dostlarınızla vakit geçirin. eşiniz sizin için en önemli şeyin kendisi olduğunu ve vazgeçilmez olduğunu düşünürse üzerinize daha çok gelir. vazgeçilmezizniz bile olsa bunu ona çok çaktırmayın:) o olmadan da başardığınızı, özgüven sahibi olduğunuzu, mutlu olduğunuzu görsün. ilk etapta bunları denerseniz faydası olabilir diye düşünüyorum. umarım işe yarar. kolay gelsin..

muhattap olmayınca üstüme geliyor ya da 1 hafta küs geziyoruz,doğru vazgeçilmez hssettrdm kendni ona ama içten içe de uzaklaşıyorum şmdi öfke büyüdükçe içimde...öfke mi dışa vursam şiddet göreceğim gbi geliyor bana ama....

inşaallah canım benim. bende eşimle çok büyük sorunlar yaşadım. görümcemle çok sıkıntı yaşadık. bende yardım aldım. çok şükür şimdi çok iyiyi. biraz da kontrolü elime aldım ama çok şükür. eşimin de haddini bildirdim. nerede duracağını söyledim. yani bizde insanız sonuçta kimsenin kimseyi ezmeye hakkı yok. ne ben onu ezeyim ne de o beni.

benim karşımda sürekli bana beni suçlu hissttrmeye çalışan biri var başına taş düşse faturayı bana kesecek neden bu öfke bana bunu bi bilsem.

Allah sabır versin,bende bebek bekliyorum ama böyle şeyler okuyunca stresleniyorum..
aslına bakarsan sinirli ve gergin olması gereken anne değil midir?
O kadar yükün altından kalkıyomuşsunuz tek başınıza maşallah diyorum..bir de üstüne sinir stres çekiyosunuz ..

Merhamet en önemli unsur insandaki, eşiniz bu kadar şeyi tek başınıza yüklendiğinizi görüp de içi acımıyo mu?
Çalışıyosa çalışıyo canım,ne yapalım sende evde akşama kadar çalışıyosun..Bide memnun edemiyoruz beyfendileri.
Allah ıslah etsin arkadaşım.
Uzmandan yardım almak şart gibi gözüküyo.
Bu kadar fedakar insanların günden güne üzüntüden stresten çökmesine içim gidiyo
Lütfen kendinize dikkat edin,ve hayata karşı gücünüzü bitirmeyin..bebeğiniz için.

benim karşımda sürekli bana beni suçlu hissttrmeye çalışan biri var başına taş düşse faturayı bana kesecek neden bu öfke bana bunu bi bilsem.

canım yaa kıyamam gerçekten çok üzüldüm. herkesin yaşadığı şeyleri bi kendi bilir diyorlar ama ben seni çok iyi anlıyorum. Acaba niye böyle yapıyor? hakikaten işi fln bozuk olmasın?

muhattap olmayınca üstüme geliyor ya da 1 hafta küs geziyoruz,doğru vazgeçilmez hssettrdm kendni ona ama içten içe de uzaklaşıyorum şmdi öfke büyüdükçe içimde...öfke mi dışa vursam şiddet göreceğim gbi geliyor bana ama....

asla öyle bir hata yapıp da haklı iken haksız konuma düşmeyin derim ben. bence yapılacak en güzel tavır; onunla konuşun ama eski muhabbetiniz olmasın. küs de olmayın. bir şey mi var derse yoo deyin. güleryüzlü ama soğuk olun. canım diye mi sesleniyorsunuz misal, öyle demeyin. içten içe ne oldu desin ama küs olmadığınız için sizi de suçlayamasın. evde mutlu olun ama onunla alakalı bi mutluluk değil. bebeğinizle oynarken gülün, annenizle konuşurken eğlenin. çok mutlu bi yaşantınız var imajı verin. sizi kaybettiğini düşünüp endişelensin ve sizi kazanmak için kendini nasıl düzelteceğiin sorgulasın. bence ancak bu şekilde tavırlar düzelir. yoksa siz bin kere de söyleseniz kendi idrak etmeyince bi işe yaramaz.

Allah sabır versin,bende bebek bekliyorum ama böyle şeyler okuyunca stresleniyorum..
aslına bakarsan sinirli ve gergin olması gereken anne değil midir?
O kadar yükün altından kalkıyomuşsunuz tek başınıza maşallah diyorum..bir de üstüne sinir stres çekiyosunuz ..

Merhamet en önemli unsur insandaki, eşiniz bu kadar şeyi tek başınıza yüklendiğinizi görüp de içi acımıyo mu?
Çalışıyosa çalışıyo canım,ne yapalım sende evde akşama kadar çalışıyosun..Bide memnun edemiyoruz beyfendileri.
Allah ıslah etsin arkadaşım.
Uzmandan yardım almak şart gibi gözüküyo.
Bu kadar fedakar insanların günden güne üzüntüden stresten çökmesine içim gidiyo
Lütfen kendinize dikkat edin,ve hayata karşı gücünüzü bitirmeyin..bebeğiniz için.

benim eşim benden başka herşeye merhametlidir diyorum ya doğumdan sonra yaşadığım ağrıları bi ben bilirim bi elimi tutup bişey demedi hep misafir karşıladı..çok kırgınım ona..

eşinde sinir var anladıgım kadarıyla ama neden herşeyde seni suçluyor onu anlayamadım..en mutlu evliliklerde bile eşlerden biri sinirli bir yapıda olabilir ama bu demek değildirki eşlerin birbiriniz kırması doğal sonuç... anladıgım kadarıyla bbeginede düşkün değil.. işten gelince cok yorgunum diyip yatıyormuş ama evladına düşkün bir baba ne kadar yorgun olursa olsun onunla azda olsa vakit gecirmeli..
sizinde sinileriniz baya bir yıpranmış.. önce kendinizden baslayın bazı seyleri düzeltmeye, sonra bir bakarsınızki eşinize yansıdı, ve sorunlar çorap söküğü gibi çözülüyor olur

:) tahmin etttiğim gibi.bence bir ara vermen yerinde olur ilişkinize. sen toparlanana kadar en azından. annen yaşıyor mu bilmiyorum ama anne yada samimi bulduğun bir büyüğününün desteğini al gizli git danışmana. yoksa evliliğin sonunu az çok sen de görebiliyorsundur. bir süreliğine o evden de uzaklaşman sana çok iyi geleceğine inanıyorum hem evliliğinize bakış açısı hakkında fikir elde etmiş olursun. onun için yada evliliğin için şu anda birşey yapman ilgisiz bir erkeğe karşı ne kadar yerinde olur bence biraz kendini önce toparla gerisi gelir.hem sen yalnız kalma nedenin olarak bir süreliğine özgürlüğe ihtiyacın olduğu için farklı alanda davranışı sergiliyorsun bana göre. eğer insana ihtiyaç duymasan buraya yazmazdın tercih sebebin tanınmamak:)bu arada eğer hiçbir sağlık problemi yoksa çocuğunun ya midesi hassastır yedirdiklerin ağır geliyor yada fazla yediriyorsundur. hafif az yemek vermeyi dene bence. bir de eğer devam ederse kusması alışkanlık haline gelmiş demek. o zaman direk vakit kaybetmeden çocuk gelişimi üzerine ihtisas yapmış birisine başvur.

canım yaa kıyamam gerçekten çok üzüldüm. herkesin yaşadığı şeyleri bi kendi bilir diyorlar ama ben seni çok iyi anlıyorum. Acaba niye böyle yapıyor? hakikaten işi fln bozuk olmasın?

işten dönünce günü nasıldı diyorum berbat diyor zaten ama keşke bir kuru ekmeği paylaşsakta bana bunları yaşatmasa...

benim eşim benden başka herşeye merhametlidir diyorum ya doğumdan sonra yaşadığım ağrıları bi ben bilirim bi elimi tutup bişey demedi hep misafir karşıladı..çok kırgınım ona..
eşinde baba olduktan sonra sendrom başlamış olmasın...belki şuanda kendi çocugunuzla sizi kıskanıyordur. belki ilgi istiyordur...
bu şekilde agresif bir kişi karşısında zor ama bence bir deneme yapın eşinize..bir süre çok ilgili olun, neşeli olun. bakın bir düzelme olacakmı eşinizde... tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derlerr.. yani bence o birşeyler yapmıyorsa siz ilerde keşke dememek için bi ataga gecin..
hep zıtlaşmamı yaşadınız acaba ikinizde birbirinizle

:) tahmin etttiğim gibi.bence bir ara vermen yerinde olur ilişkinize. sen toparlanana kadar en azından. annen yaşıyor mu bilmiyorum ama anne yada samimi bulduğun bir büyüğününün desteğini al gizli git danışmana. yoksa evliliğin sonunu az çok sen de görebiliyorsundur. bir süreliğine o evden de uzaklaşman sana çok iyi geleceğine inanıyorum hem evliliğinize bakış açısı hakkında fikir elde etmiş olursun. onun için yada evliliğin için şu anda birşey yapman ilgisiz bir erkeğe karşı ne kadar yerinde olur bence biraz kendini önce toparla gerisi gelir.hem sen yalnız kalma nedenin olarak bir süreliğine özgürlüğe ihtiyacın olduğu için farklı alanda davranışı sergiliyorsun bana göre. eğer insana ihtiyaç duymasan buraya yazmazdın tercih sebebin tanınmamak:)bu arada eğer hiçbir sağlık problemi yoksa çocuğunun ya midesi hassastır yedirdiklerin ağır geliyor yada fazla yediriyorsundur. hafif az yemek vermeyi dene bence. bir de eğer devam ederse kusması alışkanlık haline gelmiş demek. o zaman direk vakit kaybetmeden çocuk gelişimi üzerine ihtisas yapmış birisine başvur.

onu da denedim 1 hafta anneme gttim kaldım sonra yine aynı..insana ihtiyaç var olmaz olur mu ama güvenemiyorum ki işte burda tabi ki tanınmamak işime geliyor.çocukla ilgli tahlil yaptrdm canım yeterince midesi hassas diyor dr ama günde 3 öğün fışkırarak kusuyor 1 senedir..o zaten bambaşka bir dert, 1 yaşında 7 kilo kusma sebebnden dolayı 4 dr a gttim..

eşinde baba olduktan sonra sendrom başlamış olmasın...belki şuanda kendi çocugunuzla sizi kıskanıyordur. belki ilgi istiyordur...
bu şekilde agresif bir kişi karşısında zor ama bence bir deneme yapın eşinize..bir süre çok ilgili olun, neşeli olun. bakın bir düzelme olacakmı eşinizde... tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derlerr.. yani bence o birşeyler yapmıyorsa siz ilerde keşke dememek için bi ataga gecin..
hep zıtlaşmamı yaşadınız acaba ikinizde birbirinizle

ben zaten hep bunu yaptım günde 5 kere ararım ne kadar sevdiğğimi ne kadar iyi bi baba olduğunu derim,geç yatmayı sever yorgunluktan ölsem bile onla mutlaka geçireceğim bi zaman ayarlarım gelmeden makyaj yaparım süslenirim..

ben zaten hep bunu yaptım günde 5 kere ararım ne kadar sevdiğğimi ne kadar iyi bi baba olduğunu derim,geç yatmayı sever yorgunluktan ölsem bile onla mutlaka geçireceğim bi zaman ayarlarım gelmeden makyaj yaparım süslenirim..
şimdi sen bu formulü uzun süredir yapıyorsan ve bir sonuç alamadıysan başka birşeyi denemen lazım.
mesela aramalarını azalt.sevdigini bilsin fakat gözüne gözünede sokma.biraz kendini geri çek.sıcak ol ama tepene çıkarma.. evde gayet neşeli ol, dışarı çık gez dolaş, sosyal ol, daima bakımlı olmaya devam, yemekler yap güzel güzel, ve cocuguyla vakit gecirmesine ortam hazırla.. bak bakalım o senin üzerine düşecek belki

şimdi sen bu formulü uzun süredir yapıyorsan ve bir sonuç alamadıysan başka birşeyi denemen lazım.
mesela aramalarını azalt.sevdigini bilsin fakat gözüne gözünede sokma.biraz kendini geri çek.sıcak ol ama tepene çıkarma.. evde gayet neşeli ol, dışarı çık gez dolaş, sosyal ol, daima bakımlı olmaya devam, yemekler yap güzel güzel, ve cocuguyla vakit gecirmesine ortam hazırla.. bak bakalım o senin üzerine düşecek belki

canım ayarına dikkat ediyorum tabi hep böyleyim sever diye mantı börek mi açmadım neler yapmadım ki arkadaşlarıyla görüşsün die bile çabalarım sıkılmasın değişklk olsun die ona yaptığımın yarısı kadar kendmi şımartmadım hatam bu blki..

canım ayarına dikkat ediyorum tabi hep böyleyim sever diye mantı börek mi açmadım neler yapmadım ki arkadaşlarıyla görüşsün die bile çabalarım sıkılmasın değişklk olsun die ona yaptığımın yarısı kadar kendmi şımartmadım hatam bu blki..

evet hatan iyilikten güzellikten anlamayan eşine, kendinden fazla değer vermen.

Allah çocuğunu sana bağışlasın. Evliliğinde ve çocuğunun bakımında tüm sorumlulukları belkide farkında olmadan tamamını üstlenmişsin tatlım. Eşin işte çok yoruluyor olabilir. Bu onun baba olduğu gerçeğini değiştirmez. İşten geldiğinde sizin yükünüzü hafifletmesi gerekir. Çocuğunuzu uyutabilir. Böylelikle çocukla baba arasındaki duygusal bağ güçlenir. Sizde bu arada biraz dinlenebilirsiniz. Eşinizi ikna edin aile terapistine gidin. Alacağınız sonuca siz bile inanamayacaksınız. TRT1 de SÜPER DADI adlı bir program vardı. İzleseniz eşinizle arasınızdaki iletişimin nasıl düzeleceği hakkında fikir sahibi olurdunuz. Evlilik ve annelik yalnız yaşanacak kadar kolay değil. Allah yardımcın olsun.

işiniz zor, eşiniz bu tavırlarınıza rağmen yumuşamıyorsa kavga gürültü çıkarmadan onun çıkarma çabalarına da fırsat vermeden biraz soğuk davransanız,
ben olsam o kadar aramazdım açıkçası oda sizin neyiniz olduğunu merak etsin., sizi mutlu etmeye çalışsın biraz.
tavırlarınız durgunlaşınca oda kendini değiştirecektir diye düşünüyorum.
kendinizi bu kadar üzmeyin, bebeğiniz sağlığına kavuşur inşallah gerisi hallolur

Arkadaşım, görülüyor ki bir çok yolu denemişsin ama pek fayda etmemiş. Zaten bir sorunu çözmek için önce kaynağını bulmak gerekiyor. Anladığım kadarıyla senin içinden çıkamadığın da bu. Ama anlattıklarından anladığım kadarıyla, eşin henüz baba olmaya ve bu sorumluluğun altına girmeye hazır değilmiş gibi geldi. Başka bir arkadaşımızın da dediği gibi seni bebekten kıskanıyor olma ihtimali de olabilir. Bir de tabi çok özel ama çocuktan sonra yatak odası konusunda herhangi bir sorun yaşadınız da acaba o yüzden mi düşmanca tavırlar sergiliyor?Erkekler bu konuda işler yolunda gitmeyince acısını bambaşka şeylerden çıkarmaya çalışıyorlar :( bir de sen fiziksel olarak, eğitim olarak vs. eşinden daha üstün konumdaysan bunu kendine yediremeyip, aşağılık kompleksine kapılmış olabilme ihtimali aklıma geliyor.sen yine de diğer arkadaşların dediği gibi fazla ilgili davranma, azcık düşünsün bakalım...Allah sabır versin, evde iletişimsizlik ve huzursuzluk çok zor. Umarım çözümünü bulursunuz...

Back