Derdim:evim

nobahari

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2017
4.030
9.253
158
37
Kızlar,fikre ihtiyacım var.
Şöyle ki; tarihi bir ilçeden tarihi bir ev satın aldık. Restore edilmiş,kocaman avlulu,tertemiz,eşyalı bir ev. Geçici süreliğine yurtdışındayım ve 3 sene sonra döneceğim.
Evimi tabiri caizse işletmek istiyorum. Dizi,film çekimi olur..balayı için olabilir..daha neler olabilir bilemiyorum.
Sizlerden yardım almak istedim bu konuda. Fikirlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum:KK36:

Hangi sehir olduguna bagli bence kafe tarzi bi yer yapin baya kazanirsiniz.tabi konumu cok onemli

Ben televizyon sektöründe çalışıyorum evinizi dizilere kiralarsanız ve şansınıza dizi devam ederse güzel para kazanırsınız ama setin girdiği yerde ot bitmez derler evi eşyaları hor kullanıyorlar eğer titiz biriyseniz çok sıkıntı yaparsınız (ben olsam takmam mesela). Bir de uluslararası bir ev kiralama sitesi var oraya da ilan verebilirsiniz

Ben televizyon sektöründe çalışıyorum evinizi dizilere kiralarsanız ve şansınıza dizi devam ederse güzel para kazanırsınız ama setin girdiği yerde ot bitmez derler evi eşyaları hor kullanıyorlar eğer titiz biriyseniz çok sıkıntı yaparsınız (ben olsam takmam mesela). Bir de uluslararası bir ev kiralama sitesi var oraya da ilan verebilirsiniz
Uluslararası kiralama air ile başlayan mı? Onu düşündük evet.
Dizi seti konusunda haklısınız, ben de takmam galiba. Eşyaları ben almadım,ben aldam takardım:/
Ama bu dizi seti için nasıl irtibata geçicez insanlarla onu bilemiyorum. İlan verilecek güvenilir bir yer ya da ajans konusunda fikriniz var mı?

Uluslararası kiralama air ile başlayan mı? Onu düşündük evet.
Dizi seti konusunda haklısınız, ben de takmam galiba. Eşyaları ben almadım,ben aldam takardım:/
Ama bu dizi seti için nasıl irtibata geçicez insanlarla onu bilemiyorum. İlan verilecek güvenilir bir yer ya da ajans konusunda fikriniz var mı?
İnanın onu bilmiyorum ben set tarafında değilim çünkü bazen o ona söylüyor bu bunun arkadaşı çıkıyor filan. Gazetelere direkt ilan da veriliyor sanırım dizi ve filmler için kiralıktır diye internete de bu şekilde koyabilirsiniz. Ev kiralama sitesi evet o dediğiniz, benim de bir yazlık isteğim var gerçekleşirse boş kaldığı zamanlarda oradan kiralamayı düşünüyorum

İnanın onu bilmiyorum ben set tarafında değilim çünkü bazen o ona söylüyor bu bunun arkadaşı çıkıyor filan. Gazetelere direkt ilan da veriliyor sanırım dizi ve filmler için kiralıktır diye internete de bu şekilde koyabilirsiniz. Ev kiralama sitesi evet o dediğiniz, benim de bir yazlık isteğim var gerçekleşirse boş kaldığı zamanlarda oradan kiralamayı düşünüyorum
Teşekkür ederim,umarım başka fikirler de çıkar. İyi geceler:KK54:

Airbnb ile kiraya verin. Avlulu, temiz, tarihi ilçe... getirisi fazla olur.
Siz yokken ilgilenecek kim olacak?

Airbnb ile kiraya verin. Avlulu, temiz, tarihi ilçe... getirisi fazla olur.
Siz yokken ilgilenecek kim olacak?
Ben de senin yorumunu bekliyordum turuncupijama :KK37:
Kayınpeder,kv ve sürekli pencerede oturan komşu amca:KK6:(ona bi ücret bağlarız tabi)
Airbnb üzerinden yeterli olur mu sence?
Başka nerelere koyabiliriz ilanı?

Ben de senin yorumunu bekliyordum turuncupijama :KK37:
Kayınpeder,kv ve sürekli pencerede oturan komşu amca:KK6:(ona bi ücret bağlarız tabi)
Airbnb üzerinden yeterli olur mu sence?
Başka nerelere koyabiliriz ilanı?

Başka bir yer pek aklıma gelmedi.
Dizi-film demişsin mesela. Bana bütün bir set ekibinin eve girip çıkması çok akıllıca gelmedi.

Ama emanet edeceğin ilgilenecek biri varsa hayal ettiğim gibi bir yer sezonunda iş yapar.
Ben airbnb Türkiye’de bir kaç kere kullandım özellikle çocuktan sonra ev ortamında kalmak daha cazip geldi 2-3 günlük kaçamaklar için. Ama bu dediğin özellikleri aramadım.
yurtdışında kullandığımda ise, mümkün mertebe ilginç yerlerde kalmaya çalıştım, restore edilmiş eski bina, taş, toprak yada ahşaptan yapılmış evler, bag evi gibi... o yüzden turist için ilginç olabilir. Hele merkezi bir yerde ise boş kalmaz.
Tavsiyem uzun süreli kalmaya açmaman.
Atıyorum en fazla 4-5 gün kalması gelen kişinin. Tatsız şeyler yaşamamak için bir önlem sadece :)

Başka bir yer pek aklıma gelmedi.
Dizi-film demişsin mesela. Bana bütün bir set ekibinin eve girip çıkması çok akıllıca gelmedi.

Ama emanet edeceğin ilgilenecek biri varsa hayal ettiğim gibi bir yer sezonunda iş yapar.
Ben airbnb Türkiye’de bir kaç kere kullandım özellikle çocuktan sonra ev ortamında kalmak daha cazip geldi 2-3 günlük kaçamaklar için. Ama bu dediğin özellikleri aramadım.
yurtdışında kullandığımda ise, mümkün mertebe ilginç yerlerde kalmaya çalıştım, restore edilmiş eski bina, taş, toprak yada ahşaptan yapılmış evler, bag evi gibi... o yüzden turist için ilginç olabilir. Hele merkezi bir yerde ise boş kalmaz.
Tavsiyem uzun süreli kalmaya açmaman.
Atıyorum en fazla 4-5 gün kalması gelen kişinin. Tatsız şeyler yaşamamak için bir önlem sadece :)
Teşekkür ederim turuncu, ban yiyince cevap yazamadım sana:/
Max 4-5 gün kalınması konusunda haklısın. Ayrıca evimiz ahşap+taş bi yapı. Dask yangına karşı sigortalamadı..onda gözümü korkutuyor açıkçası. En temizi bekleyip dönüşte cafe açmak ya da turist kafilesi falan ağırlamak olabilir sanki.

Teşekkür ederim turuncu, ban yiyince cevap yazamadım sana:/
Max 4-5 gün kalınması konusunda haklısın. Ayrıca evimiz ahşap+taş bi yapı. Dask yangına karşı sigortalamadı..onda gözümü korkutuyor açıkçası. En temizi bekleyip dönüşte cafe açmak ya da turist kafilesi falan ağırlamak olabilir sanki.

Ocak doğalgaz degil kendi kendini söndüren elektrikli Ocak olursa ve sigara içmeyen misafir kabul edersen riski epey düşürürsün.
Ama durum buysa, ihtiyacın da yoksa bence de dönünce değerlendir :) cafe yi acınca haber et, yolumuzun düşeceği yerse çaya gelelim ;))

Ocak doğalgaz degil kendi kendini söndüren elektrikli Ocak olursa ve sigara içmeyen misafir kabul edersen riski epey düşürürsün.
Ama durum buysa, ihtiyacın da yoksa bence de dönünce değerlendir :) cafe yi acınca haber et, yolumuzun düşeceği yerse çaya gelelim :KK66:)
Çok güzel fikirler veriyorsun turuncu:KK200:
Cafe açılmadan da gel kalmaya:KK54: ev 6 odalı,2 katlı birbirinden bağımsız,dışardan merdivenli. Rahat rahat kaladabilirsin yani. İhtiyaç var aslında ama dönüşü beklemek daha mantıklı gibi,bakalım.

Back
X