Derdim annem..

BereliPenguen

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2014
802
2.920
113
Istanbul
Merhaba kızlar.
Bayram dönüşü bir dert konusu ile karşınızdayım.

Geçtiğimiz aralık ayında doğum yaptım, şu an evden çalışıyorum ama artık çocuk büyüdukce inanılmaz zorlanmaya başladım. Annem erken doğum riskim var diye doğumdan hemen önce geldi, oğlum kuvezden çıkana kadar bekledi ve bir süre daha kalıp gitti. Gidiş o gidiş, bir daha da gelmedi. Şu an oğlum yedi aylık.

Bu süreçte kayınvalidem ve annesi iki ay kadar gelip bana yardimci oldular ancak mecbur geri döndüler. Tekrar gelecekler ama dönüşümlü bakalım diyorlar..

Tabiki kimse benim çocuğuma bakmak zorunda değil, ama annem yardımcı fikrine de karşı çıkıyor ve bunu söylediğimde çok kırılıyor. Yani aşırı bir tepki veriyor, ben gelmeyecegim mi dedim sanki diye cikisiyor direkt. Ama gelmediği süreçte de ben artık çok yıpranıyorum. Sürekli yardımcı alma idare et biraz daha durumu var. Artık Ağustos ayında iş yerine gitmem gerekiyor, bunu söylediğimde bebek arabasıyla götürüp orada bakamaz misin dedi yani durum bu şu an için.

Bu sorunu geçtim artık eşimin ailesi de sürekli sormaya başladı. Annemle benim veya eşimin arasında bir sorun olduğunu, annemin de bu yüzden gelmediğini dusunuyorlarmis. Eşimin teyzelerine kadar bayramda herkes çocuğa annen bakmaya gelecek mi, neden gelmiyor diye sordu. Artık ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Sürekli bir bahane uyduruyorum insanlara ama artık eşim dahil herkes lafını yapmaya başladı.

Sizce anneme bu durumu anlatıp tekrar konuşmalı miyim? Eşim işten çıkmama hala pek sıcak bakmıyor maalesef, evden çalışmam yüzünden zaten işte de bir ton sorun yaşıyorum. Yine de mümkün olduğunca direnmeye çalışıyorum ama bu konuyu cozemezsem iş oraya gidecek gibi. Nolur bir akıl verin kızlar

Annenizle açık açık konuşun. Gelmezsen yardımcı bakmaya başlıyorum durum böyle böyle diyin. Gelmeme sebebi nedir acaba? Ayrıca bakıcı tutacaksanız bir an önce bulmanız gerekli ki 2 hafta boyunca sizinle baksın düzenine alışsın, işe öyle başlayın, eve de mutlaka 360• olan kameralardan alın bebek henüz çok küçük…

Konu sahibi net olun ve annenizle konuşun ve mühlet verin.anne iki haftaya kadar gelmezsen bakıcı tutmak zorundayım gelirmisin gibi..gelmezse güvenilir birini bulmaya çalışın.sanki tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış gibi bir durum var ortada.annenize karşı açık olun.

Eşinizin ailesi ne kadar saçma sapan sorular soruyor öyle.

Eş ailesi tarafından sorulan en saçma sorunun "çocuk ne zaman?" Sorusu olduğunu sanıyordum.

Annen ne zaman gelecek diye bir soru ilk defa duyuyorum.

Anneniz gelmek istemiyor. Bu net. Fakat gelmeyeceğini ifade edemiyor. Sanırım psikolojik baskı hissediyor.

Sizin,eşinizin,eşinizin ailesinin ve hatta kayınvalidenizin annesinin bile beklenti içinde olması kadına mecbur hissettirmiş. Gelmek istemiyorum diyemiyor. Başka açıklaması yok .

Yeri gelmişken burdan annelere bir ricada bulunalım. Başkasının çocuğuna bakmak ciddi bir iştir. Ciddi bir sorumluluktur. Burdaki "başkası" ifadesi çocuğun anne ve babasi haricindeki herkestir.

Bakan kişi yedirdigi,yedirmedigi, giydirdigi ve giydirmediginden sorumludur.

Bu sorumluluğu almak istemeyene gönül koymayın.

Mecbur hissetirmeyin. Kötü hissettirmeyin.

Ben büyük konusmayayim ama cok mecbur kalmadıkca ne bakıcılık yaparım. Ne de torun bakarım.

Torun bakma ya da baktırma senaryolarının sonu garanti kırgınlık ve küskünlüktür.

Anneniz sanırım siz kırılmayın diye gelmeyeceğim diyemiyor.
Neden annenize bu kadar danışıyorsunuz onu da anlamadım. İlk zamandan zaten bırakıp gitmiş( ki bence en çok ihtiyaç olan dönem o dönem)
Ben yerinizde olsam haber vermeden tutarım bir yardımcı. Anneniz arabayla götüremez misin diye sorarak aslında cevabını vermiş size.
Bir de kimsenin ağzına laf vermemenizi öneririm. Annen neden gelmiyor diye soranlara ‘ ben kimseyi yormak istemiyorum’ diyebilirsiniz.

Benim esimde yurtdisinda 3 aydir. Ben hamileyim ve annem yanima gelmedi diye laf ediyo bugun. Dedim ben hasta degilim herkes senin cocuguna gore plan yapmak zorunda degil. Anneme kirginim gelmedigi icin ama gelse hizmet bekler be faydasi olucak. Gelmedi zaten. Ama esime de laf demek dusmez ailesine hic dusmez. Laf soyleymeyin cocuk sizin anneniz gelmek zorunda degil.
bakici olayi cok mantikli. Tutun bakici olsun bitsin. Bakici icin de annenize laf dusmez herkesin bi duzeni var. bence bakici olsun annenize yuk olmaktan iyidir.

Gelememesi için iş, çocuk vb gibi bir neden yok aslında. Genel olarak işte şu geçsin öyle geleyim, şu düğün de bitsin gelirim gibi geçiyor.
Yalan söylemek istemiyorum ama sürekli dediğiniz gibi bir bahane buluyorum sorduklarında artık ne kadar devam edebilirim bilmiyorum.

Haklısınız bir süredir arıyorum, umarım başlamadan bulabilirim. En başında plan böyle olsaydı en başından bakardım en azından kaç aydır evdeydim, en çok ona yanıyorum.
Niye eşinin bütün sülalesi annen gelmeyecek mi diye soruyor ki?
Sizde bakıcı tutun. Gelseydi gelirdi. Şimdiden işe fiziksel olarak başlamadan bakıcıyı tutun ki bebeğinizde alışsın.
Bence şu yüzden soruluyor, eşimin ailesi kendini butun kış kalacak şekilde hazırlamış dediklerine göre. Biz böyle plan yaptık bak sizde durum nedir diye konuşuluyor. Eşimin teyzesini bayramda yeni gördük yani bizim söyleme gibi bir durumumuz yok. Dediğim gibi muhtemelen kendi aralarinda konuşuluyor.
Ya böyle net konuşunca da direkt alınıyor artık o kadar yoruldum ki bundan. Çok normal bir şey değil mi yani bunu konuşmak, ama ben diyemiyorum işte.
Mesela bakın ilk geldiğinde yüzün çok asik, beni istemiyorsun dedi, halbuki bebeğim kuvezdeydi o sırada, yani bundan bile alındı. Bize bebekle başbaşa kalın, ne zaman yardım isterseniz atlar gelirim diyerek gitti. Tamam bunda sorun yok. Ama sonra babama bu durum kızım beni evden kovdu olarak anlatılıyor.

Muhtemelen dediğim gibi biz bunu yapıyoruz siz de yapın diye düşünüyorlar. Ben çalışmadigim halde annem geldi baktı, şu tanidigimiz 6 ay / 6 ay babaanne anneanne olacak şekilde bakıyor vb gibi bir sürü örnek verdiler. Eşim de dahil olmak üzere bizde böyle deniyor yani. Bir şey diyemiyorum, onlar da böyle görmüş ve karşılık bekliyorlar.

Ya kesinlikle katılıyorum, insan kendi evladı olsa bile yeri geliyor yoruluyor. Yedi aydır evdeyim, en başında benden yardım bekleme dese şu zamana kadar bakıcı tutmuş, kadını iyice tanımış ve kafam rahat ise başlamis olurdum.

Şimdi şehir değiştirme durumumuz var, olursa mecbur evden devam edeceğim. O zaman zorlansam da hallederim bir sekilde, dua ediyorum bir an önce olsun diye.

Danışmak zorunda hissediyorum çünkü kendisi ile alakalı olmayan durumlara bile aşırı kırılıyor ve bakın kizim beni istemedi gitti bakıcı tuttu konumuna düşmek istemiyorum. Biliyorum böyle olacağını çünkü.
Haklısınız en çok ihtiyac duyduğum zaman o zamandı zaten artık düzeni oturttum. Çocuk büyüdukce ilgi isteği artıyor, o yoruyor biraz su an.
Kimseye laf vermemeye o kadar gayret ediyorum ki.. babamı bahane ediyorum, işte orada bir düzeni var onun da diyorum ama aldığım yanıt "herkes biraz fedakarlık yapmak zorunda".
Laf düşmüyor ama oluyor inanın ben şunu anladım ben ne yaparsam yapayım karşı tarafın istediği olmadığı sürece laf etmelerini engelleyemem, sadece konunun bana gelmesini önleyebilirim. Ben burada eşimin ailesini de kendi ailemi de suçlu bulmuyorum aslında, herkes ne gördüyse onun olmasını bekliyor. Evet en temizi bakıcı ya da evden çalışacağım bir işte devam etmek gibi duruyor.

Net olun. Anne gelmiyorsan bakıcı tutacağım geleceksen vaktini söyle deseniz ?
Asla net bir tarih vermiyor. Mesela bu iş yerine ilk çağrılma durumum olduğunda anne gelebilir misin, gelemezsen eşimin ailesi gelecekmiş senden yanıt bekliyorlar dedim mesela, gelirim ben ama şu geçsin ondan sonra bakarız kısmet gibi konustuk. Ağustos başında gelirim dedi, ben de iş yerine böyle bildirdim, sonra bir düğün çıktı ikinci hafta gelebilirim dedi. Yani boyle boyle hiçbir netlik olmayan ve sürekli değişen planlar..

anneniz kendisi gidip üzerine evdne kovuldum demiş babanıza, yanlış anlamadım değil mi ?
zaten böyle aşırı alınganlığı ve bir şeyleri olduğu gibi anlatmaması sizin yanınızda kalması için uygun değil.
daha önce uzun süreli kaldı mı bilmiyorum ama ev içinde sıkıntı yaşarsınız.
sizi çok iyi anlıyorum anneniz diye kırmadan çözmeye çalışıyorsunuz ama anne babamız dahi olsa bir yerden öncelik biziz.
bakıcınızı tutun, annenize de bir ara konuşurken laf arasında bakıcı da şöyle iyi, böyle güzel bakıyor diye anlatın. nasılsa siz istemeden gelme gitme lafını etmeyecektir.
eşinizin ailesi de dilerlerse gelir bakıcının başında dururlar siz evde yokken.
en azından o dönem içiniz rahat eder.

Penguen arkadaşım,
Öncelikle üzüldüm onu belirtmek istiyorum.
Anneniz erteliyor ve bakmak istemiyor malesef.
Hem bakmak istemeyip hem bakıcı tutma demesi gerçekten çelişki.
Bakıcı fikrine olumlu bakın ya da eşinizin ailesi bakmak isterse onlara rica minnet baktırın. Onlara annenizin bakamayacagini söyleyin.
Eğer annenize laf söylenmesini istemiyorsaniz siz kendinizi öne sürün çok kırılgan olduğu için ben onun bakmasını istemiyorum deyin.
Bazen dedikodunun önünü kesmek için olayları farklı tarafa çekmek şart.

Ama ben olsam sanırım bakıcı fikrini daha çok onemserdim. Uzun süreli bakabilecek güvenilir bir bakıcı aslında em mantıklı olanı. Ama yine de siz bilirsiniz.

Anneniz gelseydi gelirdi coktan.Nolur yanlis anlamayin.Zaten en basta da kacar gibi gitmis.Bakiciyi istememesi bebege kiyamiyor olmasi Hem bakmayacak belli hem de bakici istemiyor.Siz halledin istiyor.Düğün bahanesi de cok sacma.Bahane istesen doly.Dügün bitince de baska bir sey uyduracak.yine iyi sabretmişsiniz bunca ay.Ben olsam bu konuyu daha bugün netlestiririm annemi arayarak.Pazartesi cagirdilar deyin bakalim ne diyecek. Araba ile götür iş yerine hic olur mu? Anneniz cocuk bakmak istemiyor belli.Mecbur degil tabii ama bunu agzindan net söyleyemedigi icin oluyor bunlar.

Ayy canım ben anneni anladım.annen benim bir tanidigima çok benziyor,annen gelir gelmeyede senin belirledigin tarihte değilde nezamn kendini çok çok iyi hissederse ozamn gelir ozamnda senin için iş işten geçmiş olur.annenin çok fazla kırılgan olması ve bir türlü sana karşı net olmamasını ben annenin kaygı bozukluğu problemi olduğunu düşünüyorum.cesaretsiz ve kafasında bin türlü sorgu sual beklenti ve her olayı kişiselleştirme gibi garip bir durumun içinde.sen annene bel bağlama onun ipiyle kuyuya inilmez.guclu kararlı ve net ol.hayirlisi ile birini bul ona göre plan yap.annen gelecekse yine gelsin bakiciya izin falan verirsin yada beraber bakarlar.

Bakıcı tutun kafanız rahat olsun

Bir kere analı kızlı konuya yorum yazdim lanet gibi ardimsira geliyor

Daha da etle tırnak arasina girmem dedim ama dilim durmuyor.

Anneniz bakmasin bakıcı tutun. Esinizin ailesi " annen gelmiyor mu" diye sormaktansa, niye sülalede baska bakabilecek biri yok mu var mi diye araştırmıyor?

Yok doğru anladınız maalesef.. babamla konuşuyorduk hatta ben gelmesini istiyorum dediğimde sasirdi, geçen gelişinde sen onu istememissin dedi.
Yaşadık da kaldığında, zaten eşim işten gelince kardeşimle ikisi başka odaya gitti, yanımıza hiç gelmediler bile. Bir ayı böyle geçirdik yani.

İnanın durum boyle olunca eşimin ailesine de gelin diyesim gelmiyor, çok mahcup oluyorum.
Ben de bakıcıya sıcak bakıyorum canim, zamanında da sorusturdum ama dediğim gibi çok ters tepkiler aldım. Bilmiyorum basiret bağlanması mi artık, dedim ki kimsenin kalbini kırmayayim, onların istediği gibi olsun. Oyuzden şimdi olan bana oldu.

Haklısınız evet, tehdit eder gibi değil de zaten düzeni kurup ben kurdum teşekkürler demem gerekiyor.
Başıma gelecekler derken neyi kastettiniz anlamadim..

Yok olur mu, ben de öyle düşünüyorum ama konduramiyorum açıkçası.
Ben de aynı şeyi düşünüyorum, zaten dedim kesin olarak pazartesi başlamam lazım diye. Benim de dugune gitmem lazım yapacak bir şey yok dedi yani çocuğu arabayla götür ise demesinin sebebi de bu. bakalım düğün haftasından sonra ne olacak ben de başka bir şey çıkmasını bekliyorum.

Çok zor şeyler yaşadı, o yüzden daha da üzmek istemiyorum, ama bana da aynen dediğiniz gibi olacak gibi geliyor.. yani her şeyi geçtim, insan bu kadar ay gelip görmek istemez mi? Cidden çok canım sıkılıyor.

Bakıcı tutun kafanız rahat olsun
Bakıyorum canim şimdi tanıdıklara haber saldım.
Ya Allah affetsin ama güldüm yorumunuzu okuyunca yani inanın bilemiyorum, bizde anneanne babaanne bakar biz böyle gördük diyorlar, bir şey diyemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…