Anneniz neden gelemiyor ?
Bakıcı tutun, eşinizin ailesine de “bel fıtığı oldu, ameliyat olacak” gibi bir yalan söyleyin. Annenizde bakıcı fikrine alınacağına gelip yardımcı olsun, olmuyorsa alınmasın hiç
Gelememesi için iş, çocuk vb gibi bir neden yok aslında. Genel olarak işte şu geçsin öyle geleyim, şu düğün de bitsin gelirim gibi geçiyor.
Yalan söylemek istemiyorum ama sürekli dediğiniz gibi bir bahane buluyorum sorduklarında artık ne kadar devam edebilirim bilmiyorum.
Annenizle açık açık konuşun. Gelmezsen yardımcı bakmaya başlıyorum durum böyle böyle diyin. Gelmeme sebebi nedir acaba? Ayrıca bakıcı tutacaksanız bir an önce bulmanız gerekli ki 2 hafta boyunca sizinle baksın düzenine alışsın, işe öyle başlayın, eve de mutlaka 360• olan kameralardan alın bebek henüz çok küçük…
Haklısınız
bir süredir arıyorum, umarım başlamadan bulabilirim. En başında plan böyle olsaydı en başından bakardım en azından kaç aydır evdeydim, en çok ona yanıyorum.
Niye eşinin bütün sülalesi annen gelmeyecek mi diye soruyor ki?
Sizde bakıcı tutun. Gelseydi gelirdi. Şimdiden işe fiziksel olarak başlamadan bakıcıyı tutun ki bebeğinizde alışsın.
Bence şu yüzden soruluyor, eşimin ailesi kendini butun kış kalacak şekilde hazırlamış dediklerine göre. Biz böyle plan yaptık bak sizde durum nedir diye konuşuluyor. Eşimin teyzesini bayramda yeni gördük yani bizim söyleme gibi bir durumumuz yok. Dediğim gibi muhtemelen kendi aralarinda konuşuluyor.
Konu sahibi net olun ve annenizle konuşun ve mühlet verin.anne iki haftaya kadar gelmezsen bakıcı tutmak zorundayım gelirmisin gibi..gelmezse güvenilir birini bulmaya çalışın.sanki tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış gibi bir durum var ortada.annenize karşı açık olun.
Ya böyle net konuşunca da direkt alınıyor
artık o kadar yoruldum ki bundan. Çok normal bir şey değil mi yani bunu konuşmak, ama ben diyemiyorum işte.
Mesela bakın ilk geldiğinde yüzün çok asik, beni istemiyorsun dedi, halbuki bebeğim kuvezdeydi o sırada, yani bundan bile alındı. Bize bebekle başbaşa kalın, ne zaman yardım isterseniz atlar gelirim diyerek gitti. Tamam bunda sorun yok. Ama sonra babama bu durum kızım beni evden kovdu olarak anlatılıyor.
Eşinizin ailesi ne kadar saçma sapan sorular soruyor öyle.
Eş ailesi tarafından sorulan en saçma sorunun "çocuk ne zaman?" Sorusu olduğunu sanıyordum.
Annen ne zaman gelecek diye bir soru ilk defa duyuyorum.
Anneniz gelmek istemiyor. Bu net. Fakat gelmeyeceğini ifade edemiyor. Sanırım psikolojik baskı hissediyor.
Sizin,eşinizin,eşinizin ailesinin ve hatta kayınvalidenizin annesinin bile beklenti içinde olması kadına mecbur hissettirmiş. Gelmek istemiyorum diyemiyor. Başka açıklaması yok .
Yeri gelmişken burdan annelere bir ricada bulunalım. Başkasının çocuğuna bakmak ciddi bir iştir. Ciddi bir sorumluluktur. Burdaki "başkası" ifadesi çocuğun anne ve babasi haricindeki herkestir.
Bakan kişi yedirdigi,yedirmedigi, giydirdigi ve giydirmediginden sorumludur.
Bu sorumluluğu almak istemeyene gönül koymayın.
Mecbur hissetirmeyin. Kötü hissettirmeyin.
Ben büyük konusmayayim ama cok mecbur kalmadıkca ne bakıcılık yaparım. Ne de torun bakarım.
Torun bakma ya da baktırma senaryolarının sonu garanti kırgınlık ve küskünlüktür.
Muhtemelen dediğim gibi biz bunu yapıyoruz siz de yapın diye düşünüyorlar. Ben çalışmadigim halde annem geldi baktı, şu tanidigimiz 6 ay / 6 ay babaanne anneanne olacak şekilde bakıyor vb gibi bir sürü örnek verdiler. Eşim de dahil olmak üzere bizde böyle deniyor yani. Bir şey diyemiyorum, onlar da böyle görmüş ve karşılık bekliyorlar.
Ya kesinlikle katılıyorum, insan kendi evladı olsa bile yeri geliyor yoruluyor. Yedi aydır evdeyim, en başında benden yardım bekleme dese şu zamana kadar bakıcı tutmuş, kadını iyice tanımış ve kafam rahat ise başlamis olurdum.
Şimdi şehir değiştirme durumumuz var, olursa mecbur evden devam edeceğim. O zaman zorlansam da hallederim bir sekilde, dua ediyorum bir an önce olsun diye.
Anneniz sanırım siz kırılmayın diye gelmeyeceğim diyemiyor.
Neden annenize bu kadar danışıyorsunuz onu da anlamadım. İlk zamandan zaten bırakıp gitmiş( ki bence en çok ihtiyaç olan dönem o dönem)
Ben yerinizde olsam haber vermeden tutarım bir yardımcı. Anneniz arabayla götüremez misin diye sorarak aslında cevabını vermiş size.
Bir de kimsenin ağzına laf vermemenizi öneririm. Annen neden gelmiyor diye soranlara ‘ ben kimseyi yormak istemiyorum’ diyebilirsiniz.
Danışmak zorunda hissediyorum çünkü kendisi ile alakalı olmayan durumlara bile aşırı kırılıyor ve bakın kizim beni istemedi gitti bakıcı tuttu konumuna düşmek istemiyorum. Biliyorum böyle olacağını çünkü.
Haklısınız en çok ihtiyac duyduğum zaman o zamandı zaten artık düzeni oturttum. Çocuk büyüdukce ilgi isteği artıyor, o yoruyor biraz su an.
Kimseye laf vermemeye o kadar gayret ediyorum ki.. babamı bahane ediyorum, işte orada bir düzeni var onun da diyorum ama aldığım yanıt "herkes biraz fedakarlık yapmak zorunda".
Benim esimde yurtdisinda 3 aydir. Ben hamileyim ve annem yanima gelmedi diye laf ediyo bugun. Dedim ben hasta degilim herkes senin cocuguna gore plan yapmak zorunda degil. Anneme kirginim gelmedigi icin ama gelse hizmet bekler be faydasi olucak. Gelmedi zaten. Ama esime de laf demek dusmez ailesine hic dusmez. Laf soyleymeyin cocuk sizin anneniz gelmek zorunda degil.
bakici olayi cok mantikli. Tutun bakici olsun bitsin. Bakici icin de annenize laf dusmez herkesin bi duzeni var. bence bakici olsun annenize yuk olmaktan iyidir.
Laf düşmüyor ama oluyor inanın
ben şunu anladım ben ne yaparsam yapayım karşı tarafın istediği olmadığı sürece laf etmelerini engelleyemem, sadece konunun bana gelmesini önleyebilirim. Ben burada eşimin ailesini de kendi ailemi de suçlu bulmuyorum aslında, herkes ne gördüyse onun olmasını bekliyor. Evet en temizi bakıcı ya da evden çalışacağım bir işte devam etmek gibi duruyor.