• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Depresyonun Nedeni Olarak Magnezyum ve B12 Vitamini Eksikliği

pskfatma

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2008
19
0
86
Sakarya
Depresyon tüm dünyada ruhsal rahatsızlıklar arasında ilk sırada yer almaktadır. Bebeklikten yaşlılığa kadar tüm yaş gruplarında görülmektedir. Ayrıca hemen hemen her birey yaşamının bir döneminde depresyon yaşamakta ya da depresif belirtiler göstermektedir. Sorun bu kadar yaygın olunca nedenleri ve tedavisi konusunda da sayısız iddia ve tez öne sürülmektedir.
Depresyon genetik ya da psiko-sosyal nedenlerden kaynaklanabileceği gibi, B12 vitamini ya da magnezyum eksikliği gibi nedenlerle de ortaya çıkabilmektedir.
Magnezyum eksikliği depresyonun temel nedenlerinden birisi olabilir. Aşırı tuz tüketimi vücutta magnezyum dengesini bozabilir ve magnezyum seviyesinin düşmesine neden olabilir. Bu durumda depresif belirtilerin ortaya çıkmasına zemin hazırlayabilir. Özellikle kafa karışıklığına, öğrenme becerisinde azalmaya, yorgunluğa, alınganlığa, hafıza da zayıflığa ve anksiyeteye neden olabilmektedir. Doktor kontrolünde olmak koşulu ile dışarıdan magnezyum takviyesi söz konusu şikayetlerin giderilmesinde faydalı olacaktır. Bunun dışında magnezyum açısından zengin yer fıstığı, badem, ceviz ve ton balığı gibi besinlerin tüketilmesi de faydalıdır.
Depresyon konusundaki araştırmalarıyla bilinen Dr. L. Harrison, B-Bileşkeli vitaminlerin zihinsel ve duygusal rahatsızlığın anahtarları olduğunu ifade etmektedir. Beden bu vitaminleri depolayamadığı için günlük beslenme programında yeterince yer bulmalıdır. B vitaminleri kafein, nikotin, alkol ve rafine şekerle yok olmaktadır. Özellikle B12 vitamininin eksikliği yorgunluk, halsizlik ve hafızada zayıflama gibi durumlara neden olmaktadır. B vitaminleri pirinç, mısır ve tahıllarda bulunmaktadır. B12 vitamini ise süt ürünlerinde ve diğer hayvansal gıdalarda bolca bulunmaktadır.
Depresyon pek çok farklı yöntemle tedavi edilebilmektedir. Hangi tedavi yöntemi kullanılırsa kullanılsın öncesinde, magnezyum ve B12 vitamini eksikliği olup olmadığının belirlenmesi tedavi sürecini şüphesiz kolaylaştıracaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir süredir magnezyum ve b12 almaya basladim.Ben bunlari zayiflamak icin aliyordum ama ne güzel depresyonada iyi geliyormus.

ben doktoruma b12 vitamin eksikliğindenmi depresyondayım dedim cevap şu oldu;
allah aşkına internetten okuyuo okuyup gelmeyin, b12 eksik olsa bunamaya sebep olur anksiyete yapmaz
dedi. haklıydı....

Back