DEPRESYONLA MÜCADELE EDEN BİRİNE VERECEĞİNİZ TAVSİYELER

nonactivedeleted747848258

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2023
6
11
1
Selamlar hanımlaarr
Ergenliğimin başından beri hep depresyonla mücadeleyle geçti yıllarım. En sonunda ben de mücadele etmeyi bıraktım. Çünkü artık içinde bulunduğum durumu kabullendim, mutluluk ve iyi hissetmek hayal olarak kalmaya devam etmeli diye düşünmeye başladım.
Bu süreçte dönem dönem antidepresan ilaç tedavisi de gördüm ama sanırım insan hayatında bir şeyleri değiştirmedikten sonra hepsi boş. Çünkü ilacı bıraktığım an eski halimden daha kötü bir hale döndüm. Artık kendime olan inancım da , özgüvenim de kalmadı. Aklımda yapmayı planladığım birçok şey ve yerine getirmem gereken birçok sorumluluk var ama artık tembellik mi dersiniz, erteleme mi yoksa atalet mi, adı her neyse işte bir türlü harekete geçemiyorum. Gün boyu sadece evdeyim ve bilgisayar başında zaman öldürmekle geçiyor günlerim. İçimden hiçbir şey yapmak gelmiyor. Hem hiçbir şey yapmayı istemiyorum, hem de böyle bomboş yaşadığım için vicdan azabı çekiyorum, suçluluk duyuyorum.

Sorum depresyonla / kronik depresyonla mücadele edip bu süreci atlatabilmiş olanlara.
Bu süreçte size neler iyi geldi? Hiçbir şeyi yapmak istememe hissiyle nasıl baş ettiniz? Neler yaptınız? Yap/ yapma diyebileceğiniz şeyler neler ?
Önerilerinize ve tavsiyelerinize açığım.
Sevgiler.
 
Öncelikle evinizi bir güzel toparlayın, dolapları düzenleyin, kullanmadıklarını atın ya da verin. İyice temizleyin, hatta sirkeli su ile silin , bol havalandırın, yaz geldi balkonunuzu güzelleştirin, canlı çiçek alın.

Günde sabah uyanında güneşi selamlayın, derin derin nefesler alın. Bana burundan alıp ağızdan vermek çok iyi gelir mesela

Bunların hepsini aynı anda yapmak zorunda değilsiniz , her gün küçük birşeyler yapın


Slow müzikler dinlemeyin
Yürüyüşe çıkın, doğaya karışın
 
aleyküm selam. Tek diyeceğim şey hayvan besleyin. İçerde dışarda sokakta hiç fark etmez. Havaya bakın. Yürüyün. Yapabilirsiniz totomuzu kaldırma zamanı.
 
aleyküm selam. Tek diyeceğim şey hayvan besleyin. İçerde dışarda sokakta hiç fark etmez. Havaya bakın. Yürüyün. Yapabilirsiniz totomuzu kaldırma zamanı.
Teşekkür ederimm Zaten halihazırda evde de dışarıda da baktığım kedilerim var ama yürüyüş konusundaki tavsiyenizi dikkate alacağım.
 
Teşekkür ederim öneriniz için. Adını duydum ama hiç araştırmadım. Başlangıç için önerebileceğiniz kitaplar ya da podcastler var mı ?
 
Önerileriniz için çokk teşekkür ederimm Hepsini deneyeceğim. Ben de kalabalık ortamları hiç sevmem ama maalesef aile evinde olunca bazı şeyleri attıramıyorum.
Onun haricinde dediğiniz şeyleri uygulamaya çalışacağım.
Sevgiler
 

Üniversite öğrencisi misin? Eğer öyleysen üniversitenin hayvanlarla ilgilenen topluluğuna katılabilirsin. Kampüslerdeki hayvanlarla ilgilenebilirsin. Onların mama, su kaplarını doldurmak birer sorumluluk ve bu sorumluluğu yerine getirip, bu küçük canlıların sana sevgi gösterdiğini görürsen bu sana iyi gelebilir.
 
Teşekkür ederim öneriniz için. Adını duydum ama hiç araştırmadım. Başlangıç için önerebileceğiniz kitaplar ya da podcastler var mı ?
Her okuduğumda bana iyi gelen iki kitabı paylaşayım önce:
Seneca - Tanrısal Öngörü - çevirmen: Çiğdem Dürüşken
Marcus Aurelius - Düşünceler (Kendime Düşünceler) - çevirmen: Şadan Karadeniz

Podcast olarak da çok başarılı bulduğum bir yayın var. Birçok yayın var ama bu podcast konunun özüne inmesi ve her bir yayının kısa süreli ve sadece tek konuya odaklanması açısından oldukça faydalı kanaatimce:

Podcastin adı : Stoik Yaşam




Bana kalırsa siz öncelikle spotify üzerinden podcast yayını dinlemeye başlayın. Her bölüm kısa zaten. 10-12 dakika civarında. Mutlaka tekrar dinleyin, üzerinde düşünerek, notlar alın. Bu yöntem hem pekiştirmeye hem de içselleştirmeye olanak sağlayacaktır. Dilerim ki iyi gelir, sonrasında kitap okuma kısmına geçebilirsiniz. Çünkü kitaplar filozofların eserleri. Podcast yayını bir temel oluşturacaktır, kitaplar ile de binayı inşa etmeye başlarsınız.

Sevgilerimle...
 
Son düzenleme:
Psikolojik ilaçlar sanırım ömür boyu kullanılıyor.Allah yardımcınız olsun.
 
Merhaba bende kronik depresyon hastasıyım.
Artık hastalığımı kabul ettim.
Hemde üç kez atak geçirdim 5 senedir ilaç kullandım tabiy faydasını da gördüm.
Düşünce yapınızı değiştirmeden olmuyor.
Kendinize vakit ayırın iyi hissetmediyiniz zaman durun ve dinlenin.
Yerine göre hayır demeyi öğrenin.
Siz iyiseniz herkez iyi
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…