Gerçekten Major depresyonum var. Belki bi şeyleri değiştirmek iyi gelir diye düşünüyorumdur o yüzdendir. Ailem hiç karışmadı örtüneceğim zaman. Ben kendim karar verdim.Çok gençsin, çocuk yaştayken büyük bir karar vermişsin şimdi de değişiyorsun büyüyorsun ve kararını sorguluyorsun gayet normal. 14 yaşında verdiğin bir kararı hayatboyu uygulamak zorunda değilsin. Depresyonda da değilsin, her seçimlerini sorgulayan insan depresyonda diye bir şey yok ki. İyice düşün taşın kararını ver çocuk yaşta verdiğin kararı sürdürmek zorunda değilsin. Annen ya da baban olsaydım zaten 14lük çocuğumun böyle bir karar alıp uygulamasını istemezdim. Ailenin bir şey diyeceğini de sanmıyorum.
Sanki çirkin hissediyorum böyleyken. Belki yargılarsınız bu dediğimi ama zaten özgüveni düşük bi kızım. Böyle hissedince daha bi berbat oluyorum. Tesettüre kesinlikle çok saygı duyuyorum ama bilmiyorum işte.Dini konu açmak yasak belki banlanabilirsiniz.
Ama şu kadarını söyleyeyim yaşınız daha çok genç, insanların fikri sürekli değişebiliyor dünkü aklımızı bugün beğenmiyoruz. Tam emin olmadan net bir adım atmayın artısıyla eksisiyle gözlemleyin. Kim ne düşünür diye canınızı sıkmayın hayat sizin hayatınız.
Özgüven tamamen içinizde olan bir şey güzellik ve çirkinlikle alakası yok. Bazen ne özgüvenli insanlar görüyorum hiç güzel/yakışıklı değiller ama öyle güzel konuşuyolar öyle bilgili duruyorlar ki herkes otomatikman o kişiye dönüp bakakalıyor. Kendinizi eğitim, donanım, diksiyon olarak geliştirmeye bakın özgüven kendiliğinden gelişir.Sanki çirkin hissediyorum böyleyken. Belki yargılarsınız bu dediğimi ama zaten özgüveni düşük bi kızım. Böyle hissedince daha bi berbat oluyorum. Tesettüre kesinlikle çok saygı duyuyorum ama bilmiyorum işte.
Çevremde belki de en fazla kitap okuyan eğitime açık, tartışmaya açık kişi benim ama bu özgüvenimi değiştirmedi. Anksiyete+major depresyon insanlara karşı çok fazla sınır oluşturmaya sebebiyet veriyor. Belki de o yüzdendir.Özgüven tamamen içinizde olan bir şey güzellik ve çirkinlikle alakası yok. Bazen ne özgüvenli insanlar görüyorum hiç güzel/yakışıklı değiller ama öyle güzel konuşuyolar öyle bilgili duruyorlar ki herkes otomatikman o kişiye dönüp bakakalıyor. Kendinizi eğitim, donanım, diksiyon olarak geliştirmeye bakın özgüven kendiliğinden gelişir.
Ah o anksiyete yok mu insanı olur olmadık vesveselere boğuyor. Elini ayağını bağlıyor sanki hiçbir şeye hevesin mutluluğun kalmıyor. Umarım kurtulursunuz bu illetten ben biraz yendim ama ara ara hala yokluyor. Kafayı hep meşgul tutmak lazımÇevremde belki de en fazla kitap okuyan eğitime açık, tartışmaya açık kişi benim ama bu özgüvenimi değiştirmedi. Anksiyete+major depresyon insanlara karşı çok fazla sınır oluşturmaya sebebiyet veriyor. Belki de o yüzdendir.
Teşekkür ederim. Zaten sınav dönemindeyim o yüzden pek meşgul tutamıyorum ama yaza inşallahAh o anksiyete yok mu insanı olur olmadık vesveselere boğuyor. Elini ayağını bağlıyor sanki hiçbir şeye hevesin mutluluğun kalmıyor. Umarım kurtulursunuz bu illetten ben biraz yendim ama ara ara hala yokluyor. Kafayı hep meşgul tutmak lazım
Bende 13-14 yaşındaydım tesettüre girdiğimde 21 sene olmuş vay beeeBen kapanalı 4 5 sene olacak. Kendi isteğimle, 1 yıl araştırarak kapandım. Ve şu an 19 yaşındayım. Ama şu sıralar aklıma sürekli açılsam mı acaba fikri geliyor. Bu süreçte asla tesettürümü de bozmadım yanlış anlaşılmasın. Annem bile şöyle giyinebilirsin dese de hayır ben tesettürlüyken rahatsız olurum dedim kabul etmedim. (Şöyle giyinmekten kastım azıcık da olsa dar olan pantalonlar) bu 4 5 yıl içinde aklıma hiç gelmemişti ama şu sıralar gelmeye başladı. Açılsam ileride pişman da olabilirim bunun da farkındayım aslında. Neden böyle oluyor, ne yapmalıyım nasıl düşünmeliyim sizce?
Evet depresyondayım. Biraz daha düşünüp öyle karar vereceğimBende 13-14 yaşındaydım tesettüre girdiğimde 21 sene olmuş vay beeeşu an depresyondaysan büyük adımlar atmanı tavsiye etmem. Bu seni daha büyük çıkmaza sokabilir. Eğer gerçekten bir depresyon içindeysen
Bu arada hala yaşın çok genç. Kendini özgüvensiz olarak nitelendirme.Evet depresyondayım. Biraz daha düşünüp öyle karar vereceğim
Çok haklısınız. Aslında neyi isteyip neyi istemediğimi ben de bilmiyorum, örtülmeyi sevmeseydim 4 5 yıl boyunca aklıma gelirdi her seferinde ama gayet mutlu bi şekilde örtündüm. Özellikle anne tarafımda tek örtünen torun benim bu yüzden bize her geldiklerinde eee ne zaman açılıyorsun gibi bi tutum sergiliyorlardı mesela ama onların söylemine rağmen aklımın ucundan bile geçmedi. Aşırı patavatsızca ama kendimden 20 yaş büyüklere bi şey de diyemiyordum. Açılsam belki biz demiştik yapacaklar kendilerini. Galiba kendimden çok millet ne der diye düşünüyorum.Bu arada hala yaşın çok genç. Kendini özgüvensiz olarak nitelendirme.
Ben 18 yaşımda başka bir şehire okumaya gitmiştim resmen hayatım değişmişti. Girdiği bir dükkanda fiyat sormaya utanan,dolmuşa binememiş ben gittim cadaloz biri geldi
Güzel biri miyim ? Değilim çok daha güzel bir sürü kadın var etrafımda. Ama ilgi çekmek,dikkat çekmek deyince de ben beeeçok okurum,çok izlerim,insanları çok iyi takip ederim. Yorumlarıma,mizahıma,sohbetime insanlar bayılır.
Ama 17-18 yaşımda ki bana bunu anlatsan hayatta inanmazdı
Sanki örtülüyüm ve örtüyü hak etmek için daha olgun durmam gerekiyor gibi hissediyorum, beynimin bi tarafına yerleşmiş bu olgu. Belki de sürekli bazı şeylere ayıp denmesinden ötürüdür. Ben de onlara uymaya çalışmışımdır. Ama kendimi yaşıtlarım gibi hissedemiyorum bi türlü. Aslında örtüyle bi sorunum yok benim kendi karakterimle sıkıntım var. Açılırsam eğer yaşıtlarım gibi olurum diye düşünüyorum belki14 yasinda henuz cocuk sayilirsiniz ve kendi kararlarinizi alabilecek olgunlukta degilsiniz. Neyi ne kadar arastirmis olabilirsiniz ki? Erken alinan bir karar olmus ve suan bunun acabalarini yasiyorsunuz. Acilsaniz ileride pisman olur musunuz bilmem ama artik 14 yasa gore daha bilinclisiniz. Hayatinizi etkileyecek bir karar icin iyice dusunmelisiniz.
İşte o yüzden diyorum bu kararı şimdi alman bence çok sağlıklı değil. Çünkü mantıklı düşünmüyorsun. Sadece bir değişiklikle hayatının iyiye gideceğini umduğun için bunu yapmak istiyorsun ama gitmezse(ki muhtemelen çok değişen bir şey olmayacak) bu sefer daha büyük bir yıkım olabilir senin için.Çok haklısınız. Aslında neyi isteyip neyi istemediğimi ben de bilmiyorum, örtülmeyi sevmeseydim 4 5 yıl boyunca aklıma gelirdi her seferinde ama gayet mutlu bi şekilde örtündüm. Özellikle anne tarafımda tek örtünen torun benim bu yüzden bize her geldiklerinde eee ne zaman açılıyorsun gibi bi tutum sergiliyorlardı mesela ama onların söylemine rağmen aklımın ucundan bile geçmedi. Aşırı patavatsızca ama kendimden 20 yaş büyüklere bi şey de diyemiyordum. Açılsam belki biz demiştik yapacaklar kendilerini. Galiba kendimden çok millet ne der diye düşünüyorum.
Çevremde o kadar iyiliğimi istemeyen insan var ki. Mesela avukat bi kuzenim(eğitimli güya) örnek verecek olursam direkt yüzüme mezuna kalırsan çalışmazsın ki sen demişti ki 50 binden bıraktım bu çalışmamın karşılığı da bir bakıma. Ama kendimi çevremden korumak için bi savunma mekanizması geliştirmişim şimdi de onun altında kalıyorum.İşte o yüzden diyorum bu kararı şimdi alman bence çok sağlıklı değil. Çünkü mantıklı düşünmüyorsun. Sadece bir değişiklikle hayatının iyiye gideceğini umduğun için bunu yapmak istiyorsun ama gitmezse(ki muhtemelen çok değişen bir şey olmayacak) bu sefer daha büyük bir yıkım olabilir senin için.
Zaten insanların düşüncelerini bir kenara koymayı bir an önce öğren lütfen. Eğer senin için yapıcı yorum yapan biri olursa hayatında bunu zaten anlarsın onun dışındaki insanların yorumları seni ilgilendirmesin.
Hayat her zaman mutlu da değil zaten hepimizin indiği çıktığı dönemler oluyor. Benimde son 2 aydır ciddi bir düşüş dönemim var. Uzun zamandır olmadığı kadar hatta. Ama geçecek biliyorum. Su an sakinlik seçiyorum. Kendime baskı kurmuyorum. Bunu yaşamayı tercih ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?