• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Depresyondayım.

JustMoonin

agnostikedi
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2021
4
2
1
Bir süredir depresyondayım ve kendimi çok kötü hissediyorum. Koronavirüs döneminde eve kapanmışken oldu ve 10-11 aydır devam ediyor. Yanında Maladaptive Daydreaming (Uyumsuz Hayal Kurma Bozukluğu) da var ve bu ayrı bir sıkıntı. Kafamdaki karakter mükemmel ama kendimi o kadar sevmiyorum. Her hayal kurmayı bırakıp gerçek dünyaya geçince sert bir kayaya toslamış gibi oluyorum, o kafamda kurduğum bütün hayallerin asla yaşanmamış olmasını düşünmek çok kötü :( Depresyondan kurtulmak için dışarı çıkın, insanlarla sosyalleşin, uğraşınız olsun falan diyorlar ama işte zaten korona varken depresyona girdim ve bunları yapmaya pek imkan yok. Okulların açılmasını bekliyorum. Bir de bu durum hiç geçmeyecekmiş gibi hissediyorum. Eğer depresyon geçiren varsa yardımcı olacak bir şeyler söyleyebilir mi?

Bir süredir depresyondayım ve kendimi çok kötü hissediyorum. Koronavirüs döneminde eve kapanmışken oldu ve 10-11 aydır devam ediyor. Yanında Maladaptive Daydreaming (Uyumsuz Hayal Kurma Bozukluğu) da var ve bu ayrı bir sıkıntı. Kafamdaki karakter mükemmel ama kendimi o kadar sevmiyorum. Her hayal kurmayı bırakıp gerçek dünyaya geçince sert bir kayaya toslamış gibi oluyorum, o kafamda kurduğum bütün hayallerin asla yaşanmamış olmasını düşünmek çok kötü :KK43: Depresyondan kurtulmak için dışarı çıkın, insanlarla sosyalleşin, uğraşınız olsun falan diyorlar ama işte zaten korona varken depresyona girdim ve bunları yapmaya pek imkan yok. Okulların açılmasını bekliyorum. Bir de bu durum hiç geçmeyecekmiş gibi hissediyorum. Eğer depresyon geçiren varsa yardımcı olacak bir şeyler söyleyebilir mi?
Bi balkonda otur çık parka iki tur at kitap oku açık hava iyi gelir illa insanlarla sosyalleşmen gerekmez tek başına da sosyal olabilirsin hem bu özgüvenede iyi gelir ve depresyona karşı daha güçlü durursun

Bi balkonda otur çık parka iki tur at kitap oku açık hava iyi gelir illa insanlarla sosyalleşmen gerekmez tek başına da sosyal olabilirsin hem bu özgüvenede iyi gelir ve depresyona karşı daha güçlü durursun
Teşekkür ederim ama tam öyle olmuyor işte. Sürekli bir yorgunluk hali, umutsuzluk, dışarı çıkmak veya eskiden sevilerek yapılan aktivitelere ilgisizlik oluyor. Ama olsun deneyeceğim bir hayatımı düzene sokmayı.

Teşekkür ederim ama tam öyle olmuyor işte. Sürekli bir yorgunluk hali, umutsuzluk, dışarı çıkmak veya eskiden sevilerek yapılan aktivitelere ilgisizlik oluyor. Ama olsun deneyeceğim bir hayatımı düzene sokmayı.
Kendini zorla. Toparlan. Ben üniversitenin son yıllarında bu aşamadan geçtim 2014 sularıydı biliyosundur o dönemki hadiseleri. Ama sonra ben bu ülkeye ve masum insanlara faydalı olmak için ne yapabilirim diye düşünmeye başladım şükür ki ayağa kalktım elimden geldiğincede yapıyorum bi şeyler. Durup üzülmek ağlamak yerine ayağa kalkıp çözüm aramak daha sağlıklı. Çözüm araman için evvela kendine faydan olmalı yani yıkılmamalısın

Kanka bende hep hayal kurardım gerçek hayatım guzellesince bıraktım. Ama bence bu kötü bir şey değil. Hayal kurmaya devam et. O dünyanın hakimi sensin. İstediğin her şey oluyor. Gerçek dünya yeterince cezbedici olana kadar hayal dünyasında takıl

Kendini zorla. Toparlan. Ben üniversitenin son yıllarında bu aşamadan geçtim 2014 sularıydı biliyosundur o dönemki hadiseleri. Ama sonra ben bu ülkeye ve masum insanlara faydalı olmak için ne yapabilirim diye düşünmeye başladım şükür ki ayağa kalktım elimden geldiğincede yapıyorum bi şeyler. Durup üzülmek ağlamak yerine ayağa kalkıp çözüm aramak daha sağlıklı. Çözüm araman için evvela kendine faydan olmalı yani yıkılmamalısın
Biraz ilgi alanlarımda araştırma yapıp bilgi toplayacağım. İleride biyolog olmak istiyorum, biyoloji hakkında bilgi edinmeye bakacağım hem uğraş olur. Yazdıklarınız iyi geldi, teşekkürler :)

Kanka bende hep hayal kurardım gerçek hayatım guzellesince bıraktım. Ama bence bu kötü bir şey değil. Hayal kurmaya devam et. O dünyanın hakimi sensin. İstediğin her şey oluyor. Gerçek dünya yeterince cezbedici olana kadar hayal dünyasında takıl
Evet zaten hayatın çok sıkıcı veya dertli olunca beynin sıkıntı yaşamamak için oluşturduğu bir durum. Umarım dediğin gibi hayat normale dönünce bırakırım. Karakterim de mükemmel olduğu için onu ayrı bir seviyorum. Öldürmek istemiyorum ama yapacak bir şey yok, unutmam lazım. Zaten depresyondan kurtulsam gerisi gelecek, önüme bakmam lazım. Sağol.

Bu kadar kalitesiz kurguyu anlayan tek kişi. İnandırıcı yazmaya çalışmıştım becerememişim. Yasak mıdır bilemiyorum ama inş banlamazlar

Lan kurgu bu zaten üstteki mesajda da söyledim millet hala tartışıyor qqeqwqreqrqq çok saçma bir hikayeydi ama inandırıcı bulanlar var demek ki. Tuhaf.

Evet ya. Sıktı artık. Evde boş boş oturup ne yapayım forum sitelerinden banlanma challenge mı çekeyim, kitap mı kemireyim, duvar mı yalayayım koltuk mu ısırayım. Dört duvar üzerime üzerime geliyor.

E. Kendinize interneti yasaklayın.

Back