merhaba arkadaslar. bu sabaha karsi basima gelen bir seyi anlatmak istiyorum. konuyu dogru yere acmadiysam özur dilerim. saat 04.00 gibiydi galiba uykumun sirasinda bacagima kramp girdi ve ayaga kalktim ki gecsin, sonra neden bilmiyorum WC ye gittim cunku normalde ben uykumdan wc, su icmek icin falan kalkmam. wc ye gittigimde basim cok kötu döndü gözlerim karardi ve sonrasini hatirlamiyorum. bu arada arkadasimda kaliyorum ben, kendime geldigimde yerde yatiyordum yanimda arkadasim, ablasi ve annesi vardi. soguk soguk ter bosalttim. yataga göturduklerinde daha iyiydim. arkadasimin annesi sonra anlatti ben wc ye giderken o duymus beni ve anne diye bagirarak gitmisim wcye. ben gittigimi hatirliyorum ama konusdugumu hatirlamiyorum. suan sag tarafim acayip sis ve mor yerler tas oldugundan kötu carptim herhalde. arkadasimin annesi bide uykuluk olmussundur dedi bunun ne oldugunu bilen varmi aranizda veya benim yasadigim bu tarz bi sey yasayan varmi. bu zamana kadar gece hic bir sey gelmezdi basima. mesela uykumda konusmazdim ama artik konusmaya baslamisim (arkadasm oyle soyluyor). depresyonmu bu yasadigim ne cözemedim ben
canım öncelikle çok geçmiş olsun..konuyu ruh sağlığı ve psikoloji bölümüne açman gerekiyordu ama sanırım moderatör arkadaşlar zaten taşıyacaktır.
yaşadığın şey pek te hafife alınacak bişey gibi gözükmüyor..uykuluk vs.. gibi bir tanımlama ile geçiştirilmez bence..bilinç altınla alakalı bir şey sanırım..zor bir dönem geçiriyor olabilirmisin? ya da içine attığın bir şey varmı bunları bir düşün..
sana benim başıma 3 yıl önce gelen bir şeyi anlatayım;bir gece aniden uyandım ve kalp ritmim aşırı yükselmişti..ölümle burun burunaydım..balkona attım kendimi..ve ailem geldi aklıma hemen..öldüğümü bilmiyorlar falan dedim içimden..ecel gelmişti adeta,sonra sakinledim 15-20 dakikada..sonra sonra uykularımdan bu tarz uyanlamalar yaşadım..doktora anlattım bunları..ve panik atağın uykudaki seyri olduğunu söyledi doktorum bana..bende panik atak var normalde çünkü..sendede bu tarz bir şey olabilir..ama karşıdan hüküm yürütmek zordur..mutlaka bir doktora başvur tatlım..çok geçmiş olsun..:Saruboceq:
öncelikle gecmiş olsun canım... bu senin yasadıgın ilkse psikolojik sorun olabilir. merak ettiğim neden ailenle yaşamadıgın... eğer bişeyleri çok kafana taktıysan sıkıntıdan olabilirç ama tekrar yaşarsan böyle bi durumu hemen bi noroloji uzamnına görün.. sara nöbetine benziyor bu yasadıgın sey. bende yaşamıstım böyle bi durumu ama psikolojik çıktı çok sükür. dikkat et kendine çok gecmiş olsun:Saruboceq:
tesekkur ederim canim. evet ilk defa böyle bir sey yasiyorum daha önce hic bayilmadim bile heleki bu tarz hic yasamadim. ailemle yasamama sebebime gelince; ben daha once annemle yasiyordum fakat annem gecen sene izmirde evlendi ve artik orda yasiyor. ablam var oda evli cocuklari falan var kalamam yani onun yaninda. babamla erkek kardesim beraber kaliyorlar fakat onlarinda evleri kücük bide babamla ayni evde anlasamiyoruz. o alismis 10 yildir yalniz yasamaya evde bi bayan oldugu zaman kaldiramiyor. o yuzden arkadasimin evinde kaliyorum. issizim borclarim var bu yuzden de ev kiralayamiyorum. arkadasimin annesi sagolsun evini acti bana.
haklisiniz arkadaslar bi uzmana görunmem en mantiklisi gibi görunuyor. umarim cok ciddi bi sey cikmaz. acikcasi icimde acayip bi korku var. sanki bu ilk ve son olmiycak gibi hissediyorum
gecmis olsun canim...esim de uykusunda konusur ara sira boshayallersmile umarim bir sorun yoktur...kendini cok sikma bak sonra boyle sorunlar yasarsin, guclu ol olumunekankayizsmile
merhaba,
bence yaşadığın tecrübenin depresyon ile ilgisi yok. ben iki defa depresyon geçirdim ve bu konuya çok meraklı olduğum için çokça şey okudum. depresyon belirtileri arasında böyle birşey görmedim hiç.
bir de hangi hastalık olursa olsun, bir kere olmuş birşeyden yola çıkarak teşhis konulamaz. anlattığın gibi uykuda birşeyler yapma olayını hayatımın çeşitlli dönemlerinde ben de yaşadım. ama her biri bir kez oldu ve tekrarlamadı. bir seferinde 10 yaşlarındayken ranzadan ellerimin üzerinde inmeye çalışmışım (düştüm). bir keresinde yurtta kalırken rüyamda saatin çaldığını gördüm. oda arkadaşlarım uyanmasın diye fırlayıp kapatmak istedim ama maalesef duvar tarafına fırlamış bulundum :) şiş ve mor bir alınla dolaştım :)
yaşadığın olay tekrarlarsa nöroloji servisine başvurmanda fayda var. öncelikle altında fizyolojik bir neden olup olmadığına bakılması gerekir. fizyolojik bir açıklama bulunamazsa psikolojik temelli olduğu düşünülerek seni psikiyatriye yönlendirirler zaten.
bence endişelenme, ben birşeyin olduğunu sanmıyorum. geçmiş olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?