Herkese Merhaba, ben Merve 30 yaşında evli bir kadınım. 12 yıllık evliliğimden 11 yaşında güzel bir kızım var. Benim kızım BMD yani kas hastası, bu hastalığa sahip olanların 30 yaşına kadar yürüyebileceği söylenir ama benim kızım 9 yaşında dizini kırdığı ve uzun süre fizik tedavi göremediği için oldukça geriledi ve tekrar ayağa kalkamadı. Yavaş yavaş ergenliğe girdiği için de yaşıtlarının yapabildiklerine çok özeniyor, uzun süredir de evden çıkmak istemiyor. Psikoloğa gitmek konusunda ne yaparsam ikna edemedim, hastalığının bir çaresi şu an için yok ama benim etmediğim dua kalmadı, onu nasıl ikna edebilirim ve ruhunun biraz olsun ferahlaması için nasıl dua edebilirim?
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Depresyona giren kas hastası bir kızım var
- Konu Sahibi Gyypsy
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- #depresyon
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 14 Ağustos 2018
- 19.659
- 2
- 73.878
- 598
Hanımefendi duadan çare bekliyorum demedim, kızımı zorla doktora götürmek istemiyorum onunla nasıl konuşup ikna edebilirim dedim, keşke yargılamadan önce anlasaydınız.Duadan önce 11 yaşındaki çocuğu pekala alıp bir doktora götürebilirsiniz. Her depresyona giren ay ikna olmadı diye dualara girişilseydi ortalık ne hale dönerdi.
- 6 Ağustos 2014
- 17.656
- 31.605
- 598
Bazı konular iknaya muhtaç değildir. Su içmek istemiyorum dese su vermeyecek misiniz?
Bu arada bir öğrencimde vardı bu hastalık anne, babada aynı hastalığa sahip ve süreci çok iyi biliyordu.
Güzeller güzeli bir kızdı. 13-14 yaşındayken dahi belli mesafeden sonra yürümekte güçlük çekiyordu.
O süreçte bir hastanede geleneksel ve tamamlayıcı tıp bölümünden de destek aldı oradaki doktor gaps diyeti diye ağır bir diyet yaptırdı diğer tedavilerine ek olarak.
Şu an 18'i geçti yaşamını normal sürdürüyor. Ara ara ağrıları olduğunu bizler gibi olmasa da hayatını sürdürdüğünü ifade etti.
Psikolojik destek de aldı dönem dönem. Çok başarılı bir çocuktu. Hayata tutunmasını bir şekilde sağlamak gerekiyor.
Şifalar ve kolaylıklar diliyorum.
Bu arada bir öğrencimde vardı bu hastalık anne, babada aynı hastalığa sahip ve süreci çok iyi biliyordu.
Güzeller güzeli bir kızdı. 13-14 yaşındayken dahi belli mesafeden sonra yürümekte güçlük çekiyordu.
O süreçte bir hastanede geleneksel ve tamamlayıcı tıp bölümünden de destek aldı oradaki doktor gaps diyeti diye ağır bir diyet yaptırdı diğer tedavilerine ek olarak.
Şu an 18'i geçti yaşamını normal sürdürüyor. Ara ara ağrıları olduğunu bizler gibi olmasa da hayatını sürdürdüğünü ifade etti.
Psikolojik destek de aldı dönem dönem. Çok başarılı bir çocuktu. Hayata tutunmasını bir şekilde sağlamak gerekiyor.
- 31 Ekim 2013
- 5.504
- 10.047
- 248
Bakın tam kişiliğinin oturduğu yaşlar, ileriki bütün yaşamı şimdilerde şekillenecek. Dua edin yine de ama önce pratik çözümlerle uğraşın. Kendisi psikoloğa gitmek istemiyorsa psikologla online görüştürmeye çalışın. Eğer maddi durumunuz uygun değilse kurumlara başvurun. Belediyenin kadın derneklerinin üniversitelerin illa bir kurumun yardımını bulursunuz. Kızınızla aynı hastalığı yaşayanların olduğu bir dernek varsa kızınızı oraya götürün yalnız olmadığını anlasın. Ayrıca orada kendi yaşıtı aynı durumda çocuklar olur onlarla sosyalleşir içini açar. Kızınızın hastalığıyla ilgili dernek yoksa da engelli derneklerine gidin engelli gençlerin sosyalleşmesi işin yığınla şey yapılıyor. Kızınızı depresyondan çekip almak için sadece dua etmeyin rica ediyorum savaşın
Çok teşekkür ederim, ona bu konuyu tekrar açmadan önce bir psikologdan görüş alıp öyle konuşacağım sanırım en doğrusu bu.Bazı konular iknaya muhtaç değildir. Su içmek istemiyorum dese su vermeyecek misiniz?
Elbette sadece dua ile kalmayacağım, dediklerinizin her birini dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz teşekkür ederimBakın tam kişiliğinin oturduğu yaşlar, ileriki bütün yaşamı şimdilerde şekillenecek. Dua edin yine de ama önce pratik çözümlerle uğraşın. Kendisi psikoloğa gitmek istemiyorsa psikologla online görüştürmeye çalışın. Eğer maddi durumunuz uygun değilse kurumlara başvurun. Belediyenin kadın derneklerinin üniversitelerin illa bir kurumun yardımını bulursunuz. Kızınızla aynı hastalığı yaşayanların olduğu bir dernek varsa kızınızı oraya götürün yalnız olmadığını anlasın. Ayrıca orada kendi yaşıtı aynı durumda çocuklar olur onlarla sosyalleşir içini açar. Kızınızın hastalığıyla ilgili dernek yoksa da engelli derneklerine gidin engelli gençlerin sosyalleşmesi işin yığınla şey yapılıyor. Kızınızı depresyondan çekip almak için sadece dua etmeyin rica ediyorum savaşın
İnşallah, teşekkür ederimAynı hastalığa sahip kişilerle olan gruplara kstıldınız mı? Onlar cok faydalı olabilir size.
Dra önce kendiniz gidip anlatın. Psikiyatrist size yol gösterir. Onyasta benim de kızım var. Çok hırcın bu sıralar. Allah yardımcınız olsun. Çarçabuk düzelir insaallah.
- 6 Ağustos 2014
- 17.656
- 31.605
- 598
Çok teşekkür ederim, ona bu konuyu tekrar açmadan önce bir psikologdan görüş alıp öyle konuşacağım sanırım en doğrusu bu.
Evet kesinlikle en azından nasıl gelmesi gerektiğine dair kırıcı olmadan anlatırsınız.
Bu arada bir eğitimci olarak şunu önemsiyorum. Sağlıklı her bireyin küçük yaşlardan itibaren ara ara psikologa gitmesini davranışları ile ilgili bir sorun olup olmadığını en azından ebeveynin bilip ona göre hareket etmesi, olumsuz davranışların yerleşmemesi için çabalaması gerektiğini düşünüyorum. Totalde baktığımızda psikologa gitmenin farklı ve zor bir şey olmadığını anlatmak gerekir belki de.
Haklısınız, kendim de bir psikologa görünmeyi düşünüyorum. Belki bu da kızıma cesaret verir.Evet kesinlikle en azından nasıl gelmesi gerektiğine dair kırıcı olmadan anlatırsınız.
Bu arada bir eğitimci olarak şunu önemsiyorum. Sağlıklı her bireyin küçük yaşlardan itibaren ara ara psikologa gitmesini davranışları ile ilgili bir sorun olup olmadığını en azından ebeveynin bilip ona göre hareket etmesi, olumsuz davranışların yerleşmemesi için çabalaması gerektiğini düşünüyorum. Totalde baktığımızda psikologa gitmenin farklı ve zor bir şey olmadığını anlatmak gerekir belki de.
- 31 Ekim 2013
- 5.504
- 10.047
- 248
Hanımefendi duadan çare bekliyorum demedim, kızımı zorla doktora götürmek istemiyorum onunla nasıl konuşup ikna edebilirim dedim, keşke yargılamadan önce anlasaydınız.
Benim çok ihtiyacım var, ama sensiz gitmek istemiyorum yanımda arkadaş gelebilir misin diye sorsanız? Sonrasını ztn doktor halleder. Gerekirse bir kaç seans kapıda beklesin siz terapi alın. Bu yöntemle 2 kişiyi tedaviye başlattım ben.
Kızımın haberi olmadan ona bir ilaç vermem. Psikiyatri ilaçları ciddi etkileri olan ilaçlardır ve bunu ona habersiz yaşatamam ama onunla birlikte kendim de bir psikologa, psikiyatriste gidersem belki benden cesaret alır.Belki siz cocuktan önce psikiyatrist ile görüştüğünüzde belki de en ilk bastan ilac baslar. Bu durumda kızınızın haberi olmadan ilacı kullandırtırsınız bir müddet. Sonrasında da psikiyatristin önerisi olur elbette.
- 31 Ekim 2013
- 5.504
- 10.047
- 248
Çok doğru diyorsunuz ama gecen gün bir tanesiyle tekefonda görüştüm. Seansı 1000 lira. Bmcek fobisi var kızımda düzelmesi ortalama 18 seans sürer ama 24 e kadar uzayabilir. Bu fiyatlara da güç yeter mi diye düşünüp şimdilik rafa kaldırdık. Daha önce de kardes kuskanclığı utangaclık için falan tmiştim ama dediğim gibi fiyatlar aldı basını gitti Dediğiniz en doğrusu da. Yapabilene.Evet kesinlikle en azından nasıl gelmesi gerektiğine dair kırıcı olmadan anlatırsınız.
Çok doğru diyorsunuz ama gecen gün bir tanesiyle tekefonda görüştüm. Seansı 1000 lira. Bmcek fobisi var kızımda düzelmesi ortalama 18 seans sürer ama 24 e kadar uzayabilir. Bu fiyatlara da güç yeter mi diye düşünüp şimdilik rafa kaldırdık. Daha önce de kardes kuskanclığı utangaclık için falan tmiştim ama dediğim gibi fiyatlar aldı basını gitti Dediğiniz en doğrusu da. Yapabilene
Haklısınız fiyatları uçuk ama mecburen kendimizden kısacağız gibi görünüyorÇok doğru diyorsunuz ama gecen gün bir tanesiyle tekefonda görüştüm. Seansı 1000 lira. Bmcek fobisi var kızımda düzelmesi ortalama 18 seans sürer ama 24 e kadar uzayabilir. Bu fiyatlara da güç yeter mi diye düşünüp şimdilik rafa kaldırdık. Daha önce de kardes kuskanclığı utangaclık için falan tmiştim ama dediğim gibi fiyatlar aldı basını gitti Dediğiniz en doğrusu da. Yapabilene.
Bunu düşüneceğim sanırımBenim çok ihtiyacım var, ama sensiz gitmek istemiyorum yanımda arkadaş gelebilir misin diye sorsanız? Sonrasını ztn doktor halleder. Gerekirse bir kaç seans kapıda beklesin siz terapi alın. Bu yöntemle 2 kişiyi tedaviye başlattım ben.
- 31 Ekim 2013
- 5.504
- 10.047
- 248
Siz bilirsiniz tabi ama ben yanlış bulmuyorum. Dr önerecekse ve faydası olacaksa gerekirse habersiz vereceksiniz.Kızımın haberi olmadan ona bir ilaç vermem. Psikiyatri ilaçları ciddi etkileri olan ilaçlardır ve bunu ona habersiz yaşatamam ama onunla birlikte kendim de bir psikologa, psikiyatriste gidersem belki benden cesaret alır.
Benim kızım da 5 yasında bir dönem antidepresan kullandı. Ne kullandığını hiç bir zaman öğrenmedi. Anne baba olarak bazı seyleri insiyatif alarak biz yöbetiriz. Tabi bu venim fikrim.
Fikrinize saygı duyuyorum lakin 5 yaşında çocuk ile 11 yaşında bir çocuğun bilinç seviyesinin aynı olduğunu düşünmüyorum, öneriniz için çok teşekkürler iyi günler dilerim.Siz bilirsiniz tabi ama ben yanlış bulmuyorum. Dr önerecekse ve faydası olacaksa gerekirse habersiz vereceksiniz.
Benim kızım da 5 yasında bir dönem antidepresan kullandı. Ne kullandığını hiç bir zaman öğrenmedi. Anne baba olarak bazı seyleri insiyatif alarak biz yöbetiriz. Tabi bu venim fikrim.