Depresyona bağlılık unutkanlık

incitanemcim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2010
36
2
86
İstanbul
merhaba herkese,benim şöyle bir sorunum var,üzüntülü olduğum birşeyleri kafama çok taktığım zamanlarda,unutkanlık,dalgınlık,olaylar arasında bağ kuramama,olayları,kişileri veya sayıları karıştırma gibi rahatsızlıklarım oluyor.bunarı herkes zaman zaman yapabilir ne var demeyin,benim yaşadığım, sorunum var diyebileceğim sıklıkta.depresyona olan bağlığı da pskiyatri doktoru tarafından teşhis edildi,2 yıl kadar önce bununla ilgili ilaç ve terapi olarak tedavi gördüm ve faydasını da gerçekten gördüm,fakat şimdi yine aynı sorunlarım yeniden hayatımda ve dalgınlığımda üst safhada.sorunun asıl kaynağıda ben ne kadar yine bunu unuttum dedikçe,kendime yüklendikçe unutkanlığın giderek artması.sonucu ise iş hayatında başarısızlık ve özgüven denen birşeyin kalmaması.benim merak ettiğim buna benzer bir sorun yaşayan var mı?benim çevremde hiç yok,varsa anlatırsa paylaşırsa çok sevinirim teşekkürler

merhaba. ben de sosyal anksiyete nedeniyle 1,5 yılı aşkın süredir antidepresan kullanıyorum. Bu süre içerisinde unutkanlık nedeniyle pek hoş olmayan şeyler yaşadım malesef öğrenciliğimde. hala da yaşıyorum. sosyal anksiyete konusunda psikoterapi de alıyorum, bu nedenle büyük ilerleme kaydettim. artık ilacı bırakmak ve sadece psikoterapiyle devam etmek istiyorum. ilacın birçok yan etkisi var, bunun da olumsuzluklarından artık bıktım (uyku sorunu, bulantı, baş dönmesi). artık ilaca ihtiyacım kalmadığını düşünüyorum. yaklaşık 5-6 tane kaldı, onlar da bitince doktorumla görüşeceğim bırakmak için. çünkü bu antidepresanlar bir anda bırakılamıyor, çok yoğun bir baş dönmesine neden oluyor çünkü. doz azaltarak bırakmak lazım...

Son düzenleme:
micra merhaba,öncelikle yazdığına geç cevap verdiğim için kusura bakma,belki de sana ulaşmayacak bu ama ben yine de paylaşımın için çok teşekkür ediyorum sosyal anksiyetenin ne olduğunu bilmiyordum yazını okuyunca üstünkörü bilgi edindim çok geçmiş olsun umarım kısa zamanda atlatılabilecek birşeydir,seni çok iyi anlıyorum,bende pskolojik olarak pek de sağlıklı hissetmiyorum bu aralar kendimi,anlattığım unutkanlık ve bunun gibi sorunlar hala devam ediyor ve yaptığım işte ve sosyal yaşamımda kendime güvenimi iyice kaybetmeme neden oluyor,fakat ben kendimi bırakmadan mücadele etmeye çalışıyorum.umarımde bende kendimi zamanla toparlarım :))

incitanemcim o dediğin bende de var. 5 dakika önce baktığım bir şeyi unutuyorum. ynaımda konuşulanları bile duymuyorum bazen inan ki. kafam çok dalgın oluyo.

bu sıralar yine öyleyim, geçen komşumla dışarı çıkmıştık, yürüyüş yapan başka komşumuz geldi ayaküstü laf ediyoruz..10 dakika falan konuştuk, sonra eve geldik..

dışarı çıktığım komşum dedi ki, burda bi olay olmuş( onu söylemiş yürüyüş yapan komşu), onun hakkında konuştu işte..duymadım ki dedim. şaşırdı nası duymazsın ya iyi misin sen yanıbaşımızdaydın ya dedi.

valla duymadım.

böyle zamanlarda kitap ta okuyamıyorum ben..cümleler kafamda karışıyo, toparlayamıyorum..

bikaç gündür de koşu bandında yürüyüş yapıyorum.mesafe ve harcanılan kaloriyi not ediyorum..yürüyüş bittikten sonra bakıyorum, sonra bi duş alıyorum aradan en fazla 10 dk geçmiştir..ben unutmuşum. hiç bir fikrim yok. bakmasam neyse dicem.

dalgınlıktn oluyor zannediyorum ama hastalık mıymış bu, haberim yoktu bak..

[anlattıklarının çok benzerlerini sık sık bende yaşıyorum malesef,ama hemen hastalıkmış deme bence,çünkü ben epey bir süredir mücadele halindeyim senin kısa bir dönemliktir belki umarımda öyledir,ben 2 sene kadar önce artık canıma tak ettiği bir an pskiyatriye gittim ve hayatımdaki başka sorunlar nedeniyle yaşadığım depresyonun belirtileri diye teşhis konuldu,yani başkalarında iştahsızlık bende bu gibi :) bende anlatayım azıcık neler oluyor,mesela işle ilgili hergün rutin yaptığı bir iş var,o birgün farklı şekilde yapılacak olsa benim ilk aklıma yine rutin olanı geliyor ve onu yapıyorum,elimde olan bir işe bir türlü odaklanamıyorum ya yarım bırakıyorum ya aklım başka biyerlere gidiyor,bildiğim birşeyi yanlış söylüyorum,yaptığım hiçbişeyden emin olamıyorum sürekli kontrol halindeyim ve daha da kötüsü sürekli bunları yaşıyorum diye çok gerginim yine hata yapacağım korkusuyla daha çok hata yapıyorum.insanların gözünde yine küçük düştüm düşüncesi kaplıyor hemen beni.hem ilaç hemde terapi şeklinde tedavi gördüm,öğrendiğimde şuydu,kendime hata yapma lüksü tanımam lazım,iyi taraflarımı düşünmem lazım,beyin aktivitelerini biraza daha sık yapmam lazım,oyun,bulmaca veya yeni birşeyler öğrenmeye çalışarak.bunları düzenli yaparsam yeniden kendime güvenim biraz olsun yerine geliyor ve bu tekrarlamalarda kısmen azalıyor.

anladım..benim bahsettiğim gibi..canım sıkkın olduğu zamanlarda bu gibi şeyleri yaşıyorum..teşekkürler cevabın için.

ben doktora gidip teşhis koydurmadım ama aynı sorun bende de var.gecen sene daha kötüydü şükür bu sene daha iyiyim.tam da dediğin gibi sinir stres cok etkiliyor.gecen sene nişanlıydım ve nişanlılık sürem baya bi zor gecti benim onun için herseyi unutuyordum.1 dk önce yaptıgımı, söylediğimi,bana söyleneni.iş hayatımı herseyimi cok olumsuz etkiliyordu.örneğin:ögle yemeğinden cıkıyorum patronla karsılasıyorum bana ögle yemeğinde ne vardı diye soruyor ve ben o an aklıma getiremiyorum.yada bi telefon görüşmesi oldu ve bana kim oldugu soruldugunda unutuyordum.hele ki üzüntülüysem hiç bişey hatırlamıyordum.bu sene bişeyler rayına oturdugu için sanırım baya azalma var.doktora gitmem gerekiyor mu aceba ?? yaşlanınca alzheimer olmaktan korkuyorum

merhaba tsemavi,beni alzheimer kelimesi çok korkutuyor,sorunların azalmasına çok sevindim,ayrıca benzer sorunları yaşayanların olduğunu görmek de biraz olsun rahatlattı beni açıkçası,bu dünyada tek değilmişim :)) çok teşekkürler paylaşımın için,herşey çok daha güzel olacak :)

inşAllah canım sende sağlığına kavusursun biran önce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…